Antreg ARS M4s

Samonabíjecí pušky


zarozak
Příspěvky: 925

Příspěvek#61 » čtv 30. dub 2020, 19:22

xbran: Děkuji ti moc za ochotu a fotky
Můj názor,kterým tady možná pohnu někomu žlučí :lol : Zbraň vypadá hezky opracovaná a třeba ten BCG,pokud má skutečně natřískáno těch 2000ran vypadá exluzivně dobře vč. závorníku. Někteří dělají ty závorníky opravdu docela blátěné a rychle se to pak omydlí na rožkách ozubů apod. což je taky hodně vidět.......nicméně to potom už dál nepokračuje a stav se nehorší a závěrová vůle nezvětšuje,co jsem měl možnost vidět z X kusů různých výrobců. Nosiče jako takové jsou většinou všechny,alespoň z těch amerických v +-stejné kvalitě a ta je slušná.

Každopádně tedy můj názor je takový,že ačkoliv je to exluzivně opracováno,tak povrchovkou a jen vzhledem zbraň nestřílí a z toho dovezeného amerického eráru to zpracování taky není zrovna nějaká hnojařina,aby nad tím člověk hned ohrnoval nos. Upper je dle foto omydlený uvnitř úplně stejně,ne-li hůř jak na laciné pušce po 4000 ranách,především standartně ve "výklenku" proto jsem to chtěl právě vidět zevnitř. Takže z toho podstatného zbývá v podstatě lauf a ten se jinak než osobní zkušeností zhodnotit nedá,nicméně ovšem i kdyby byl naprosto exluzivní,tak mě osobně to za ten příplatek 30K navrch prostě nestojí a mám za to,že laciná puška s dokoupeným lepším laufem a trochou doplňků,které nemusí být vůbec drahé odvede stejnou práci,životnost a ještě zbyde na půl trakaře munice :D

No snad jsem nikoho nenasral :twisted:



xbran
Příspěvky: 207

Příspěvek#62 » čtv 30. dub 2020, 21:02

Jasny - respektuji Tvuj nazor - nicmene asi nesouhlasim jelikoz nevim co to znamena "vymydleny" ... je tam videt drazka BCG a jinak nic :) coz proste se deje na zbrani normalne v mistech kde dochazi k velkemu treni - mimo takto exponovana mista tam nesviti vubec nic. O tato exponovana mista se starame udrzbou a olejem je jedno jestli jde o zbran za malo nebo hodne. Zajima me jedno - zdali to ma vliv na funkcnost - a to rozhodne nepocituji.

A emoce bych do toho netahal :)



zarozak
Příspěvky: 925

Příspěvek#63 » sob 2. kvě 2020, 10:06

Předem bych chtěl říct,že to nemá vliv na funčnost, elementy si vytvoří/upraví "svoje místečka" co jim vadí v hladkém chodu a dál už se to nehorší.Jen to prostě vypadá blbě za ten peníz
Myslel jsem konkrétně hlavně ten výklenek,kde to omydluje vačkový čep(CAM pin). Takoví ti "lepší/dražší" výrobci to řeší čepem s ložiskem už v základu a konkrétně hlavně u pístových upperů se objevují upravené výklenky,jejichž zadní část je vybraná trošku více vzad, aby to tam právě cam pin neomydlil. Nicméně ten upper se jinak nijak neliší od plynového a jde použít na všechny verze, ta úprava je spíš jen takové vylepšení navíc.

Ono totiž pístový BCG nefunguje úplně stejně jak plynový a bývá tam větší náhul na opotřebení i jednotlivé koponenty. U písťáka prostě chybí ten vnitřní tlak plynů co tlačí BC a závorník od sebe,tam to tahá všechno vzad jen BC



trace
Příspěvky: 7

Příspěvek#64 » sob 2. kvě 2020, 14:11

Jak dobrá je u Antregu spoušť? U takto drahé zbraně bych nerad měnil/modifikoval nějaké součástky, akorát bych dokoupil popruh, kolimátor a mířidla

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#65 » sob 2. kvě 2020, 18:16

mam antregovskou spoust na mossbergu a je paradni. plynula, nedrhne. takovou urcite nebudes muset menit ;-)

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#66 » sob 2. kvě 2020, 18:24

Asi by bylo dobré uvést i odpor spouště..



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#67 » sob 2. kvě 2020, 19:07

Mám na cestě digitální měřák - změřím.

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#68 » sob 2. kvě 2020, 19:54

ja merak nemam, neresim. resp resim pocitove. ta spoust je prijemna .)



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#69 » pon 4. kvě 2020, 12:16

Odpor spouště u ARS
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



@madeus
Příspěvky: 23

Příspěvek#70 » úte 5. kvě 2020, 19:14

Bral jsem v Habrestu ARS M4s 12" v MLOKu a je to top. Velký plus je navíc komunikace a cz výrobce, kterýho mám dokonce za rohem, kdybych si chtěl pokecat. Je to taky suppressor ready, takže netrpělivě čekám na uvolnění restrikcí a jedu na nákup :D



izerS18
Příspěvky: 1257

Příspěvek#71 » sob 23. kvě 2020, 18:18

Tak 12,5" je doma. Těžká hlaveň, Vulcan M1, M-LOCK.
Zatím mohu hodnotit jen dle omaku a rozborky, střelba snad za týden :)

Budu porovnávat s DD V11Pro a V-AR
Hlaveň jasně pro Antreg, nitridace, takže šup Barnauly za 6,8Kč a hurá na dynamiku. Zde člověk hodně ušetří na střelivu, takže pokud je člověk na vážkách zda Antreg či V-AR a hodně střílí, díky ušetření na střelivu = Antreg.
Povrchovka - zde bych řekl, že Antreg je 100%, V-AR 90% a DD 85%
Vnitřní opracování - Antreg a V-AR 100%, DD tak 70%
- DD vypadá na venek velmi dobře, ale vnitřek... když to člověk vidí vedle sebe, tak je DD krumpáč. Jak se v DD vyřešeno opracování závěru, nosiče, prostě celé sestavy, tak to nesahá aní po kotníky Antregu a VARce.
Spoušť - zde samozřejmě DD, protože verze Pro. Ale Antreg má lehce menší odpor spouště než V-AR. Viz i výše naměřeno. Velmi krátký chod, krátký reset. Už se těším na tatata... :lol:
Pažba - zde V-AR s Magpul za 100% a to kvůli tomu, že má aretaci. Skvělé, že se nehýbe pažba. U Antregu zklamání, sice také Magpul, ale bez aretace. Jasně, pažba se dá vyměnit, ale SAKRA, zbraň za takové peníze by tohle měla mít v základu a ne ještě dávat další love za pažbu.
U Antregu se mi velmi líbí řešení zadní pinu, když rozděláváte zbraň. Je lehce vystoupnutý s takovou "hlavičkou", krásně se pak vytáhne.
VAR a DD mají lepší pojistku pro ukazovák pravé ruky. Antreg si má kratší o kousek, ale to bude o zvyku.
Dotaz na majitele ARS - když děláte rozborku a zlomíte zbraň, vyjede na vás lehce závěr? U V-AR a i DD je závěr v upper a musím ho vytáhnout. U ARS lehce vyjede - vypruží, cca 4mm. Jako je to dobré na vytáhnutí, ale když zase dáváte zbraň dohromady, tak člověk musí myslet na to, že závěr musí podržet v upper, protože jinak nejde dát zbraň dohromady. Lehce vyjetý závěr blokuje složení zbraně. Jste na tom stejně? Také vám lehce povyjede závěr, když zbraň jdete rozebrat?
Hodnocení po mazlení - DD = pokud preferujete plyn, protože lehčí zbraň, OK. Zbraň funguje skvěle. Pokud ale chcete zbraň, co je ku*va dobře zpracována a stojí skoro stejně a někdy i méně (různé verze DD), tak V-AR jasná volba. Vše v základu, utrácet peníze za tuning netřeba. Pokud ale chcete TOP, tak pokud více střelíte, díky nitridaci u Antregu můžete ušetřit za střelivo. Že má ještě dust cover, doražeč vůči V-AR... pro mě nepodstatné, nikdy nebylo u V-AR třeba a střílím v dešti, v písku, v zimě... Uvidíme, jak dopadnou tlumiče, pak štelovatelný gas block bude další výhoda.
Na 100% nesáhnete vedle se žádnou puškou. Pokud ale máte 50-60 000 Kč na pušku, chcete fakt kus, na který bude sakra spolech, tak Antreg, pak V-AR a pak DD. Všechny pušky mám, střílím je (V11 Pro má fakt libovou spoušť), tak si dovolím toto říci. Dojmy ze střílení snad do 10 dnů :)



Béďa
Příspěvky: 821

Příspěvek#72 » sob 23. kvě 2020, 19:33

Stejně jako kolega mám nově Antrega, lépe než je výše uvedeno bych to nenapsal.
Můj je 10,5 palce, tlumič plamene, černá.
Kolegu jen doplním, že nevidím rozdíl ve zpracování oproti JP...

Docela mě překvapuje odsudek pístových systému řady diskutérů. Navíc mám 10,5 hlaveň, podle některých to neudělá na 300m díru do papíru...

Chápu, že pokud chce někdo zbraň na IPSC a má specifické požadavky tak potom i plynová VAR může být omezující z důvodu omezeného tuningu, ale pokud chci zbraň na taktiku, tak nechápu potřebu měnit špičkové zpracované předpažbí a další hlavní díly zbraně... Docela mě dostalo, že dle některých příspěvků je lepší volbou Perun (nic proti, výrobci fandím) z důvodu možnosti tuningu a náhradních dílů... Z mého úhlu pohledu potom co jsem si přečetl, mohl si osahat Perun a mám Antreg, tak Perun je zbraň na zábavu, proč ne, ale pokud vedle toho chci zbraň na home defence, tak Antreg je zbraň, které svěřím svůj život, Perun to není....

Ad hmotnost, je pravda, že je oproti DD18 asi o 300 g těžší, což nepokládám za podstatnou veličinu, je ale pravda, že u delších hlavní může být rozdíl už podstatný.

Jen pár postřehů na doplnění co psal kolega.
Dle mě je Antreg dospělý systém co může směřovat do výběrových řízení do ozbrojených složek (nevidím rozdíl proti HK co se systému a jeho údržby týče). VAR jsem měl výrobci fandím, ale dle mě jeho systém údržby systému nesplňuje požadavky na služební zbraň... a při podobné ceně nevidím důvod proč jít do pístové Varky…
To že na pístových systémech asi něco bude tak svědčí úspěch HK 416... resp. přezbrojení fr. armády.

O to větší smysl mi ale dává chystaná plynovka od VAR ve standartním provedení, pokud by navíc byla v milspec (což z důvodu unifikace s pístem asi nebude) tak by to mezi klasickými AR-15 byl z pohledu kvality/ceny game changer…

Délka hlavně, pokud bych neviděl co se dá trefit na 300m s 10,5 palcem (PAR) tak bych nevěřil, účinek střely v cíli je pochopitelně podstatně nižší, ale pokud si dobře pamatuji má 55grn okolo 400J...

Ohledně doplňků bych docela uvítal kdyby součástí balení byla i mlok montáž na QD a kráká mlok lišta na baterku (dává třebas BCM). Jinak plně souhlas výše uvedeným hodnocením pažby od kolegy.

Spoušť je dle i dle mě povedená, navíc v setu jsou i pružiny pro menší odpor.
Super je oboustranné ovládání závěru a zásobníku.

Hlaveň toho snese asi hodně, ale Barnauly tam dávat nebudu, ta hlaveň má přeci jen solidní potenciál, jsem zvědavý na přesnost svých přebíjenek poté, až provedu breik in hlavně.

Pro mě byla důležitá kompatibilita s CMMG adaptérem, funguje!, z důvodu snadného přístupu na střelnici kde nelze střílet 223.

Ještě mě napadá velmi solidní montáž zbraně, na závorníku je třebas měděná pasta, natahovací páka je lehce namazaná. Součástí balení je velmi solidní souprava čištění!



izerS18
Příspěvky: 1257

Příspěvek#73 » sob 23. kvě 2020, 19:54

Díky za další souhrn a postřehy. Za mě jen doplním, kdyby někdo měl zájem, zbraň je možné prohlédnout na Praze 3.



Béďa
Příspěvky: 821

Příspěvek#74 » sob 23. kvě 2020, 20:04

Připojuji se ke kolegovi. pokud by někdo chtěl vidět kraťase tak není problém se potkat na Kapslovně, nebo Leru.



AndyCZ
Příspěvky: 36

Příspěvek#75 » ned 24. kvě 2020, 21:15

Béďa píše:.....O to větší smysl mi ale dává chystaná plynovka od VAR ve standartním provedení, pokud by navíc byla v milspec (což z důvodu unifikace s pístem asi nebude) tak by to mezi klasickými AR-15 byl z pohledu kvality/ceny game changer…


Tak kdyby tu někdo dělal MilSpec DI ARko v kvalitě Antregu/VAR,tak by si tu DD už ani neškrtlo a lidí by dotyčnému utrhli ruce...Osobně teď váhám nad ARS M4 nebo DD.Ale dávat takové prachy za zbraň(DD),kde půlka ceny je sprostý marketing a dovoz se mne fakt nechce. Kompatibilita nekompatibilita.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů