Náboj v komoře při nošení.

Co jinam nepatří...

Nosíte náboj v komoře

Ano
231
55%
Ne
166
39%
Nosím revolver a o podobný blbosti se nestarám.
26
6%
Celkem hlasů: 423



rumburak18
Příspěvky: 1650

Příspěvek#616 » ned 3. kvě 2020, 07:28

Není nutný, aby se konkrétní lidi dohodli nebo shodli na nejlepším řešení, píšou se argumenty různé kvality, a nejvíc si z toho berou ti, kteří se tu nehádají, ale vše čtou.
Takže se tím zbytečně netrapte, dokud tu nebude jen planý flame, vše probíhá, jak má. :-)



jodo
Příspěvky: 152

Příspěvek#617 » ned 3. kvě 2020, 08:36

Souhlas. Můj případ. Čtu a chytám vědomosti. Pak to stejně bude jen o mě.



koudak
Příspěvky: 328

Příspěvek#618 » čtv 7. kvě 2020, 18:46

Predem : Nikdy jsem nastesti nemusel ani tasit, natoz strilet.

Podle me velice dulezita vec pro noseni v komore je stav mysli nositele. Myslim to ve smyslu, ze on sam je na to psychicky pripraven, ze ta zbran je pripravena (obzvlast dnes kdy striker fired je asi beznejsi a tudiz spoust je porad stejna vs DAO pistole kde na prvni ranu musim jeste pretlacit kohout. Ano vim, cocked and locked mozna, nemam zdani jak bezna forma noseni to je, osobne si myslim, ze v dnesni dobe vubec).
Kdyz jsem zacal nosit tak pri te prvni ceste venku jsem nad tim hodne premyslel, ze to prece musi vsichni videt. A postupem casu jsem dosel k tomu, ze prave naopak. Lidi vidi jenom to co chteji videt. Zvlast treba v obchode pri ohybani se pro neco atd, takovy ty pohyby narocnejsi na odev abych tak rekl. Existujou 2 vysvetleni.
a) lidi to vidi a nijak je to neznepokojuje (podle me velice nepravdepodobna varianta)
b) lidi to nevidi (vyrazne pravdepodobnejsi)

No a uplne stejne po nejake dobe jsem zacal nosit v komore. Na zacatku je to zase trochu mentalni zalezitost jestli na to ja sam jsem pripraven. Vyhodnotil jsem to, ze ano postupem casu.

Nosim 13+1 +14, tzn nabijim ze zasobniku a zasobnik nedoplnuju po nabiti. K tomu 1 extra zasobnik bez 1 naboje. Druhy zasobnik nosim primarne kvuli poruse hlavniho (a ted bych nezabihal do toho jestli bych to umel pouzit v pripade te nutnosti). Znam lidi co ten 1 naboj do zasobniku docvakavaji.

Zkracovani naboju se vyhybam tak, ze je do krabicky davam uplne nahodne a jinak nez jsem je bral beru je vzdycky postupne, ale zpatky je davam nahodne. Jak uz nekdo psal, jednou za cas proste tyhle lepsi naboje na noseni (v mem pripade Magtech 8.03g 124gr) na strilnici vystrilim coz si patricne uziju, protoze Magtech strili uplne jinak nez alsa/SB a koupim novou krabicku.

Pruziny v zsobniku :
Obrázek Tohle je podle me zpusobeno pruzinou. Musim objednat novy :). Toto je i jeden z duvodu proc neudrzuju 15 ran v zasobniku (momentalne udrzuju zasobniky kompletne rozebrany v trezoru v nadeji, ze se to trochu spravi, ale pocitam spis, ze pruzina v zasobniku je asi spotrebak.

Trochu delsi post, omlouvam se :). Za me neni podstatny jak kdo nosi. Je potreba byt pripraven a byt si jistej (a to se neda natrenovat). Pokud se citim jisteji s prazdnou komorou, tak tam ten naboj proste davat nebudu. Parkrat jsem to tak uz udelal.
Naposledy upravil(a) koudak dne čtv 7. kvě 2020, 19:04, celkem upraveno 1 x.



tomas fuk
Příspěvky: 831

Příspěvek#619 » čtv 7. kvě 2020, 18:55

Co se tyka pruzin, tak konkretne tenhle zasobnik na fotce s tou jistou pruzinou vem, nabij do plna a nechej aspon 3 mesice naplneny odlezet. Pak ho vem a na strelnici ho zkus vystrilet. Uvidis, ze bude fungovat uplne bez problemu.



Střelec
Příspěvky: 1648

Příspěvek#620 » úte 12. kvě 2020, 09:02

Nekonečné téma a podle mě úplně zbytečné, protože je stejně na každém, jak si bude nebo nebude nosit.
Kdysi bych tady napsal XY argumentů, proč nenosím náboj v komoře, dnes bych napsal naopak YZ argumentů, proč nosím náboj v komoře. Každý si musí zkrátka ujasnit danou věc sám a sám si vybrat způsob, který mu vyhovuje.

Uživatelský avatar
gogan
Příspěvky: 978

Příspěvek#621 » úte 12. kvě 2020, 09:06

"Každý si musí zkrátka ujasnit danou věc sám a sám si vybrat způsob, který mu vyhovuje." - Pravda, ale když svoji genezi popíšeš (myšleno každý přispívající do diskuze) tak to k tomu ujasňování může podstatně přispět.
Téma je nekonečné, ale myslím, že zbytečné ne.



Střelec
Příspěvky: 1648

Příspěvek#622 » úte 12. kvě 2020, 12:38

Když se nad tím zamyslím, co vedlo ke změně názoru, tak asi hlavně trénink (komplexně střelnice, sušení, kurzy) tak i nauka o zbrani (prostě vím, že když nechci, to nemůže prostě vystřelit, asi víc zbrani věřím, formulace zní asi divně, nevím jak lip to napsat) .
Je to jako s autem, s čerstvým řidičákem řeší řidič jiné věci než někdo, kdo už má vše automatizované a ví, co si s autem může dovolit nebo od něj čekat.



vendelin
Příspěvky: 108

Příspěvek#623 » stř 13. kvě 2020, 09:28

Já jsem nějakou dobu nosil v komoře cvičný náboj, než jsem získal dostatek důvěry v sebe i ve zbraň.

Uživatelský avatar
Destructor
Příspěvky: 684

Příspěvek#624 » stř 13. kvě 2020, 11:07

Já to vůbec takto nevidím, spíš mám obavu z toho, že jí někde položím/odložím a nějaký idiot/idiotka/dítě zmáčkne spoušť.
Tedy vůbec to není o mojí manipulaci.
Znám pár příběhů jak si lidi vystřelili doma a dokonce jeden, kdy jeden kolega vystřelil v kanclu.
Ještě že jsme byli mladí, dneska bychom byli všichni na ARO s infarktem. :)

Uživatelský avatar
P.V.
Příspěvky: 1298

Příspěvek#625 » stř 13. kvě 2020, 11:52

Když nosím, tak neodkládám, ne? A když nenosím, tak uložím podle zákona...

Uživatelský avatar
Destructor
Příspěvky: 684

Příspěvek#626 » stř 13. kvě 2020, 12:12

Máš můj obdiv ...



skagerak
Příspěvky: 976

Příspěvek#627 » stř 13. kvě 2020, 12:25

Nemas mit doma idiota/idiotku, ( decka a zbrane je tema samopro sebe ...)



Dragunov
Příspěvky: 395

Příspěvek#628 » čtv 14. kvě 2020, 20:16

Střelec píše:Nekonečné téma a podle mě úplně zbytečné, protože je stejně na každém, jak si bude nebo nebude nosit.
Kdysi bych tady napsal XY argumentů, proč nenosím náboj v komoře, dnes bych napsal naopak YZ argumentů, proč nosím náboj v komoře. Každý si musí zkrátka ujasnit danou věc sám a sám si vybrat způsob, který mu vyhovuje.


Argumenty pro nenošení v komoře v podstatě nejsou. Jediný uznatelný je pokud to zbraň nedovoluje nebo pokud je to tak nešťastně řešeno že je opravdu rychlejší nadrcnout. Místo řešení jestli mít nadrcnuto nebo ne je lepší si vyřešit s čím jsem v pohodě když to nadrcnuté je. Osobně bych asi nenosil 1911 cocked and locked což je jen můj subjektivní pocit, přes který bych se dnes už možná i přenes. No a tak proto taky nenosím 1911. Někdo nesnes nadrcnutý striker... no nejlepším řešením je nosit třebaněco v SA/DA, DAO nebo revolver. Jednoduché jak žebřík.



kk
Příspěvky: 1005

Příspěvek#629 » čtv 14. kvě 2020, 20:43

Destructor píše:Já to vůbec takto nevidím, spíš mám obavu z toho, že jí někde položím/odložím a nějaký idiot/idiotka/dítě zmáčkne spoušť.
Tedy vůbec to není o mojí manipulaci.


Pokud to odkladam z pouzdra, tak zasadne vybijim zbran, v zivote by me nenapadlo nechat zbran s nabojem v komore jen tak nekde lezet.
A k vystreleni, jo stane se prave treba pri tom vybijeni, ale od toho ma clovek vybijeci misto (ten kybl s piskem apod).



cipis
Příspěvky: 2076

Příspěvek#630 » pát 15. kvě 2020, 11:14

Jj, přesně opačně, jak píše kolega. Tohle je primárně jeho manipulace, když v rozporu s veškerou bezpečností odloží nabitou zbraň tam, kde na to může šáhnout někdo jiný.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů