AR15-obecně

Samonabíjecí pušky
Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#1711 » čtv 28. kvě 2020, 14:17

zarozak píše:... skakala,ze to az mozny nebylo a ted jen zavibruje obraz v puskohledu,jako u malorazky.Reseni bylo snadnejsi nez by kdo cekal :lol:

Rozumím tomu správně, že když střílíš z bipodu, tak se skoro nehne? Nechceš se o tom řešení trochu rozepsat?



antonspelec
Příspěvky: 1182

Příspěvek#1712 » čtv 28. kvě 2020, 14:43

Diky za nazory.

Nicmene odpoved na uvodni otazku jsem se nedozvedel;-) Cili nikdo krom pana Vavrecky do CR nejspise JP nevozi?

Jinak stran tohoto pana-ja s nim nemam osobni spor, jen proste nemam rad, kdyz se nekdo chova jako arogantni mamlas a nevybirave a hlavne neobjektivne pomlouva konkurencni produkty (ty, ktere sam nenabizi). Mam s nim tri zkusenosti - jednu z konkurencniho fora, dalsi pres mejl a dokonce i jednu osobni, po ktere jsem si rekl, ze ja osobne u nej nekoupim ani prazdnou nabojnici. Radeji jdu ke konkurenci (i kdyz je drazsi) nez abych dal vydelat nekomu takovemu. Ale to bylo OT.
Co se tyka vyberu zbrane-pokud kolega chce sve penize u pana Vavrecky utratit, vymlouvat mu to samozrejme nebudu.

Pokud jde o ten plynovy special od Vosatky, nenasel jsem jiny nez s tou dlouhou hlavni, kdy ta zbran vazi skoro 3,5kg, coz je proste neakceptovatelne. Moje pistova V-ARka ma bez skla jen o neco mene a kolega po jejim vyzkouseni prohlasil, ze je to moc tezke. Navic u te dlouhe hlavne asi bude prevazovat na predek. A resit s Vosatkou kratsi hlaven na plynovku a v podstate se tak ucastnit betatestovani, to taky neni reseni.

to McFly: Ta postovana lehka JP je hlaven 16”, takze to by melo byt stran chovani pri strelbe v poradku, ne?

to izer: Tim doporucenim strilet z ultralightu myslis co presne?
Jinak myslim, ze neco takoveho, co popisujes-chovani jako malorazka, by si kolega predstavoval. Ovsem pres kilo za to zase dat nechce...tech 90k je tak myslim max. Tedka je otazka, zda lze tu lehkou JP, co jsem postoval v odkazu, vyladit do alespon podobneho klidu aniz by se do ni muzelo nasypat dalsich 10-20k?

Jinak ja taky nerad cistim a V-ARce to nevadi:-)
Kolega ale taky ne, takze je otazka, jak by to snasela ta plynova JP...ma prosim nekdo praktickou zkusenost po kolika vystrelech je potreba vetsi udrzba nez protazeni laufu a promazani?



izerS18
Příspěvky: 1255

Příspěvek#1713 » čtv 28. kvě 2020, 16:48

JP ma.zatim jen p. Vavrecka.
Testovani ultralightu - idealne poptat i zde, zda nekdo nema lehkou pusku na vyzkouseni. Kdyz budget 90K, tak se v tom schova nejaka ta cesta na zkusenou. Jde o to, aby se zkusilo, zda zbran nevadi, dobre se z ni strili. Preci jen malo masa, vice to drnci nez... pri takove investici je pak zklamani o to horsi, kdyz tak draha puska neni dle predstav.
Ohledne JP nemam strach o to, ze by se chovala zbran zle. Znam 2 lidi, JP maji, zadny tuning nebyl delan a nemohou si ji vynachvalit na dynamiku. Dokonce v testu s AK-47 vyhrala, kdy se strilelo uvnitr domu, takze prach a AK se zastal pist, JP jelo dale. Ta puska je TOP. Za me si jen zkusit, zda bude dotycnemu sedet a bude dle predstav.
Cisteni - ja cistim DD kazdych 300-400 ran, to dam na strelnici za navstevu. Lower je cisty, strilim GGG a Hornady. Upper a zaver sajrajt (zlata VAR,hehe).



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1714 » čtv 28. kvě 2020, 18:21

Já bych ještě počkal. Vosa velmi brzy příjde s plynovkou pro běžné střílení. Né ten speciál za 90. Cenou bude někde u DD a BCM, ale spíše trochu pod a zpracování bude na úrovni JP - tak jak má Vosa normálně. Za mě to bude hodně game changer u DI systémů a přitom za pade. Už mám jednu radši objednanou. Budou krátké a delší hlavně . Prostě něco jako pístovka ale v plynu. Jak to bude s kompatibilitou mi neřekl. To se uvidí. :D Za mě super obchodní tah.



AndyCZ
Příspěvky: 36

Příspěvek#1715 » čtv 28. kvě 2020, 19:31

To Sokar: Je zhruba představa termínu uvedení?? Pokud by to byla opravdu MilSpec DGI,tak to bude fakt game changer.Pro mne určitě...Jsem chtěl poslat penízky do Vyškova,ale jeden píst už mám doma,takže asi počkám..Snad mne NP nepropadne :) ;)



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#1716 » čtv 28. kvě 2020, 19:44

No len aby to Vosatka zas nedokadil proprietarnymi vtakovinami, to fakt nie.

Ak to bude standard DI s plne kompatibilnymi dielmi ale v kvalite ala VAR, kludne sa necham ukecat na tretiu AR-15.

Aj ked je pravda ze podchvilou mlaskam nad JP :D



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1717 » čtv 28. kvě 2020, 19:58

AndyCZ - tak samo bych byl rád, kdybys chtěl ANTREGA :-), ale jestli máš nákupko na pušku, tak Vosa bude zase asi kulovnice ....

Machead - rád bych věřil že to bude klasická DI v milspec, ale tuto informaci nemám, takže netuším. Nevěřím ale že tam bude doražeč a dustcover. Takže čekám prostě varku v plynu, kde se jen vyhodil píst a trochu potunilo. Budeme muset eště tak měsíc počkat. Cca.



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#1718 » čtv 28. kvě 2020, 20:58

Antreg nieco v DI neplanuje? Ja fakt tieto proprietarne piestove voloviny nemusim, no podla fotiek ich kvalita vyzera vynikajuco.

Je mi jasne ze poladeny sportovy special ala JP chce aj kopu znalosti, ale keby pani mali chut oslovit aj toto publikum, tak maju moje srdce. Opat, standardna AR bez proprietarnych hovadin.

Za taku flintu s radostou dam tie 3 tisicky risskych mariek.



antonspelec
Příspěvky: 1182

Příspěvek#1719 » čtv 28. kvě 2020, 21:37

Jasne, ten lehkej JP je treba vyzkouset. Problem je ten, ze to bude mit par lidi v republice a otazka je, zda chodi na forum. Zkusim to dat do vlakna, ale obavam se, ze sance mala...to neni, jako kdyz chce clovek zkusit G19, kosu nebo neco z Brodu...

A stran toho chystaneho Vosatkovo prekvapeni a do jake miry to bude “game changer”...podle me zalezi na cene, a to tak ze dost. Musi byt o dost levnejsi nez JP, aby se lidi dali presvedcit. A pak taky na hmotnosti zbrane (Vosatka dela naprosto paradni kvery-kolega z USA, ktereho jsem vzal strilet, byl z V-ARky nadsenej), ale jestli bude ta novinka stejne tezka jako stavajici pistovky, osobne nevidim duvod pro zmenu/porizeni dalsiho kousku...tusite nekdo, jak budou hmotnostne?

Uživatelský avatar
Mac.42
Příspěvky: 638

Příspěvek#1720 » pát 29. kvě 2020, 06:08

mám za to, že rozdíl plyn/píst je 300g, víc udělá profil hlavně, protože ultralighty mají pencil



Béďa
Příspěvky: 817

Příspěvek#1721 » pát 29. kvě 2020, 08:19

Pár postřehů k JP. Nejbližší prodejce mimo bestpateonu je asi na Slovensku luxuryGuns.
U lehké verze se 14.5 palcy jde o to, že se bude asi chovat hůře než 18.palcu s rifle lenght systémem.
Čištění-podle mě blbost koupit zbran za 90 s hlavní co má na 0.5 MOA na 100 a nečistim... Je jasné že přesnost půjde rychle dokopru. Pokud to je důležitý ukazatel nečistot tak bych radši šel do DD nebo BCM s tvrdochromem. Obě vydrží tisíce bez čištění akorát po pár tisících může být problém trefit 20cm gong
na 100m.



zarozak
Příspěvky: 925

Příspěvek#1722 » sob 30. kvě 2020, 11:34

jezekif píše:
zarozak píše:... skakala,ze to az mozny nebylo a ted jen zavibruje obraz v puskohledu,jako u malorazky.Reseni bylo snadnejsi nez by kdo cekal :lol:

Rozumím tomu správně, že když střílíš z bipodu, tak se skoro nehne? Nechceš se o tom řešení trochu rozepsat?


Jasne.....
Reseni se zove stelovaci dvojdilny gasblock od Vavrecky cca 900,- a dpms miculek z brownells za cca 1500,-
Podotykam,ze mam carbine gas lenght a jen to zavibruje,uplne stejny projev jako u malorazky.
Nicmene to ma taky druhou stranku veci a to je neskutecny rev a uklid vseho ze stolu co se nachazi v blizkosti vc. prachu...........to bude ale JP za 100K delat uplne stejne



antonspelec
Příspěvky: 1182

Příspěvek#1723 » sob 30. kvě 2020, 18:06

to Beda: Diky, Slovensko by mohlo byt reseni;-)
Ja teda asi spatne koukam, ale ten Vavreckuv ultralight neni 14,5”, ale 16”...

Jinak tim cistenim jsem nemyslel totalni zanedbani, jako to nekdo dela, ale proste jen zakladni udrzbu po kazde strelbe. Je to jenom puska, spotrebak, zadnej svatej gral. Ta dokonala presnost na delsi vzdalenosti asi neni tak uplna nutnost.

No pro kolegu je hlavni kriterium nizka hmotnost zbrane a jeji vyvazeni-aby nebyla tezka na predek. Coz treba ten Vosatkuv sportovni special s hlavni skoro 18” nejspis bude. A zbrane jako DD ci BCM na tom nebudou nijak dobre v tomhle ohledu mam pocit...



Béďa
Příspěvky: 817

Příspěvek#1724 » sob 30. kvě 2020, 18:14

Na Bestp. jsem nekoukal, díval jsem se na builder, když ultra tak jsem zadával 14.5 palce, netuším délku systému. Nově snad už umí mlok. Pokud bych chtěl ultra lehkou tak co 2AArmament? Ta hmotnost je bomba. BP ho uměl. Pokud by byla hmotnost hlavní faktor podíval bych se na něj taky, navíc vyšel cenové lépe než JP.

Uživatelský avatar
Mac.42
Příspěvky: 638

Příspěvek#1725 » sob 30. kvě 2020, 21:00

antonspelec píše:No pro kolegu je hlavni kriterium nizka hmotnost zbrane a jeji vyvazeni-aby nebyla tezka na predek. Coz treba ten Vosatkuv sportovni special s hlavni skoro 18” nejspis bude. A zbrane jako DD ci BCM na tom nebudou nijak dobre v tomhle ohledu mam pocit...

naopak, DD a BCM právě LW dělají (má-li to být ultralight, pak oboje nabízí 14,5" v mid-lenght kolem 2,6kg s tenkou hlavní zesílenou ke komoře - moc méně na předek už to nejde, leda SBR)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů