Pár hloupých dotazů od začátečníka

Uživatelský avatar
Netrefijev
Příspěvky: 144

Příspěvek#91 » stř 12. srp 2009, 09:28

VládceRe: Dobrá volba :thumbup:. Raději napoprvé a všechny tři, než nadvakrát jako u mne.

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#92 » stř 12. srp 2009, 10:22

Fenry píše:Také uvažuji o ZP, chci se zeptat jak velké jsou při zkouškách terče. Tedy jak těžké je trefit. ( budu si asi dělat ABE)

Ahoj, vítej na fóru ;)
Tomu terči se říká Pistolový mezinárodní terč 50/20 (na střelnicích obvykle "pistolák" :) ), což znamená, že to jsou soustředné kruhy s průměrem největšího 50cm a vnitřními černými kruhy o průměru 20cm. Tj. musíš trefit půlmetrový kruh. Tolik pro "krátkou kulovou zbraň", u zkoušek pistoli.
Pro malorážku a brokovnici se používá mezinárodní malorážkový terč, který je zhruba poloviční. Brokovnicí se trefí každý (pokud ho nepovalí :mrgreen: ) a malorážkou, pokud dohlédnete na terč, obvykle taky.



Adam
Příspěvky: 142

Příspěvek#93 » stř 12. srp 2009, 10:39

Pořád něchápu, v čem je lepší mít ke skupině E ještě A,B. Když jsem se vás na to ptal, tak jste mne odkázali na diskusi kde se tohle řešilo. Každý tam argumentoval tím, že když mám skupinu "E" tak si můžu koupit jenom náboje do pistole, kterou vlastním, kdežto když budu mít A a B, tak si můžu koupit náboje jaké budu chtít. Ale vážně nepobírám, k čemu mi bude munice do zbraně, kterou nemám?
Mark: a co myslíš že je těžší? Trefit se z malorážky do toho terče 25cm a nebo z pistole do 50cm na 10 metrů?
Ares: ano, je to 3,14čovina, ale já prostě nemám jinou možnost. Přípravný kurs dělá správce střelnice výhradně den před zkouškou, dříve prostě ne :(

Uživatelský avatar
Netrefijev
Příspěvky: 144

Příspěvek#94 » stř 12. srp 2009, 10:46

Že by třeba se skupinou B mohl člověk i přebíjet? Nákup zbraní ke sběratelským účelům?
Přečti si to celé: viewtopic.php?f=57&t=128



Ares
Příspěvky: 146
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#95 » stř 12. srp 2009, 10:50

A určitě neznáš vůbec nikoho, ani se ti tady vůbec nikdo nenabízel, kdo by tě vzal na střelnici a dal ti vystřelit ze zbraně. Nevím jak to bylo u ostatních, ale mě nejdřív známí vzali na střelnici, kde jsem si vystřelil a až teprve potom jsem se tak nějak rozhodl, že se mi to líbí a pustil se do všeho ostatního.

Co se týče nákupu nábojů do zbraně kterou nevlstníš ... je to velice prosté a stává se to poměrně často. Kamarádovi dojdou náboje, potřebuje je nutně koupit, ale je někde v prdelákově a ty jsi zrovna na telefonu a shodou okolností někde, kde prodejna se zbraněmi je. Když si můžeš kupovat jen do toho co máš, tak má kamarád peška. Když můžeš kupovat cokoliv, tak kamarádovi uděláš nesmírnou radost, protože mu ušetříš čas a peníze. A nebo se ti stane, že narazíš na nějaký kuriozní náboj, který se ti líbí ať už tvarem nebo vlastnostmi a prostě by jsi jej rád měl ve sbírce. S holou skupinou "E" jste tak říkajíc "v perdeli pane hrábě".



Adam
Příspěvky: 142

Příspěvek#96 » stř 12. srp 2009, 10:50

A k čemu mi to bude, když chci mít jenom jednu pistoli k ochraně svého života, zdraví a majetku?

Uživatelský avatar
admix
Příspěvky: 346
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#97 » stř 12. srp 2009, 10:52

K nicemu ti nebudou, usetri tisicovku ;)



Adam
Příspěvky: 142

Příspěvek#98 » stř 12. srp 2009, 10:57

Já sice nevím, co si mám představit pod pojmem "přebíjení nábojů" ale asi to bude používání už jednou vystřelených nábojů, mám pravdu? Každopádně ať je to cokoliv tak jsem z vyjádření lidí co o tom mluvili a psali pochopil, že kdo přebíjí, tak ušetří peníze za náboje a že pokud člověk střílí hodně, tak se mu těch 500,- Kč za kolek co platí za skupinu na ZP brzo vrátí ale na druhou stranu pokud chci vážně mít jenom jednu pistoli na ochranu a na střelnici plánuju jít jednou za půl roku vystřelit deset nábojů, tak se mi to nevyplatí. Rozdíl mezi mnou a vámi (tedy většinou z vás tady na fóru) je ten, že vy máte zbraně jako koníčka a baví vás to, chodíte střílet pravidelně na střelnic a zajímáte se o to ale mě to zase nějak moc nebere, beru to jako takové nutné zlo.



Ares
Příspěvky: 146
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#99 » stř 12. srp 2009, 11:06

V tom případě se vyser na zbroják a vyřeš to jinak, protože takhle budeš víc nebezpečný sobě a svému okolí než aby jsi cokoliv ochránil

Prosím tě napiš mi poznávací znaky, aby kdybychom náhodou byli na střejné střelnici jsem stihl včas odejít :roll:

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#100 » stř 12. srp 2009, 11:16

Adam píše: ... ale na druhou stranu pokud chci vážně mít jenom jednu pistoli na ochranu a na střelnici plánuju jít jednou za půl roku vystřelit deset nábojů, tak se mi to nevyplatí.

Se z Tebe picnu! Asi opravdu nevnimas, co (a hlavne proc) Ti tu piseme to, co piseme, a furt omilas kolem dokola to samy. To i ti moji (kdysi) pubertalni kluci byli chapavejsi! Dalsi diskusi vzdavam. Zacatecnikum pomaham rad, sam jsem jim kdysi byl, ale tohle fakt nema vejsku. :roll: ;)



Adam
Příspěvky: 142

Příspěvek#101 » stř 12. srp 2009, 11:40

jomekabi: Ale vnímám!!!! Už jsem tady psal, že se to naučit chci, ale bohužel na střelnici není ta možnost. Přípravný kurz se koná den předem a dříve to možné není, protože by se to údajně nevyplatilo (tohle řekl správce) a navíc na tom kurzu bude tak deset lidí, takže se každému jednotlivci když to počítám budou věnovat ani ne čtvrt hodinku. Tak mi ale řekni, když neznám nikoho, kdo má ZP jak a kde se to mám naučit, když mi správce pomoct nechce? Šel jsem za ním že si to zaplatím ale on řekl že prostě ne.



Ares
Příspěvky: 146
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#102 » stř 12. srp 2009, 11:45

JÁ TO VZDÁVÁM. Moje trpělivost má bohužel své hranice :?

Uživatelský avatar
bobr
moderátor
Příspěvky: 567
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#103 » stř 12. srp 2009, 11:55

Adam píše: ... chci vážně mít jenom jednu pistoli na ochranu a na střelnici plánuju jít jednou za půl roku vystřelit deset nábojů, tak se mi to nevyplatí. ... chodíte střílet pravidelně na střelnic a zajímáte se o to ale mě to zase nějak moc nebere, beru to jako takové nutné zlo.


tak v tom případě ušetři i ten zbytek peněz a pořiď si prak - trénovat můžeš v podstatě kdekoli a nebude Ti hrozit spousta zbytečných problémů, protože Tvůj přístup k problermatice zbraní a souvisejících předpisů je opravdu VELMI, VELMI specifický :(. Dobře míněné rady, kteří TI zde všichni nabízejí zadáčo a podle Tvých příspěvků nejsou proTvůj účel dostatečně relevantní a Tobě prospěšné tak asi bude načase to tu snad zamknout - v podstatě je v tomto audi nějakých minimálně 5 stran příspěvků které jsi si schopen možná doslovně zapamatovat, ale pbohužel nejsi schopen vstřebat informační hodnotu - a to ej teda dost na PIKAČU :( :( :(



Adam
Příspěvky: 142

Příspěvek#104 » stř 12. srp 2009, 11:56

No možná bude nejlepší, když MarK celé tohle vlákno "Pár hloupých dotazů od začátečníka" smaze a zruší mi tady účet. Když jsem mu včera psal vzkaz kde jsem mu uvedl název střelnice tak mi sdělil, že zrovna komisař, který mně bude zkoušet se shodou okolností podílel či nějakým způsobem podílí na vývoji těchto stránek a já bych byl vážně nerad, aby si to tady někdo odtamtud četl a já pak neměl problémy.

Uživatelský avatar
admix
Příspěvky: 346
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#105 » stř 12. srp 2009, 12:04

Kup si vzduchovku, je levna, skladna, nepotrebujes zadny papiry a je tezsi s ni nekomu ublizit (treba sobe) 8)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů