Evidence a analyza zasahu

Co jinam nepatří...


SamElanius
Příspěvky: 8

Příspěvek#1 » stř 29. črc 2020, 09:23

Zdravim,
aktualne jsem zacal strilet rekreacne mirenou strelbu a hledam program (at uz desktop nebo web) kde bych mohl evidovat sve nastrilene terce a delalo by mi to nejakou zakladni analyzu. Ozkousel jsem par mobilnich appek a docela zklamani. Naklikate do fotky vzdalenost a zasahy, ale tim to hasne. Vygeneruje to sice nejakou statistiku, ale o nejaky prijmeny evidenci se neda mluvit. Na desktopu jsem trochu omezen tim ze mam Maca a webovou appku jsem zatim zadnou rozumnou nenasel. Mam tedy nejake dotazy:
1. vite o nejake multiplatformni applikaci, ktera by se dala na desktopu pouzit, nebo webove aplikaci takove ze zadam "byl jsem strilet tehdy a tehdy za takovychto podminek" a pak tam lamu a znackuju jednotlivy terce?

pokud ne, tak jsem tak trochu programator a byl bych schopnej neco takovyho dat dokupy ale:
2. muzete me odkazat na nejakou literaturu, kde si nactu metodiku analyzy zasahu
3. byl by o takovou appku zajem mezi ceskymi strelci, nebo to kazdej resite jinak? (podle toho by se odvijela forma aplikace, bud si to udelam pro sebe desktopove, nebo pro verejnost webove)

Dekuji

Uživatelský avatar
Killing joke
Příspěvky: 515

Příspěvek#2 » stř 29. črc 2020, 09:32

Zajímavě vypadá Mantis X10.

https://youtu.be/6EjlYeOO24k



SamElanius
Příspěvky: 8

Příspěvek#3 » stř 29. črc 2020, 09:37

To uz je cely system na sbirani dat z ty kamerky. Ja potrebuju predevsim evidenci. A pokud si tam budu moci vyklikat zasahy a udelat analyzu tak to je bonus.



D&H
Příspěvky: 74

Příspěvek#4 » stř 29. črc 2020, 09:50

Kdysi jsem zkoušel použít na telefonu aplikaci MyShots. Ale vadilo mi, že zásahy bylo třeba klikat ručně. Hledal jsem něco, co by umožňovalo terč telefonem vyfotit, aplikace by si ty zásahy sám vyhodnotila, nechala mě upravit ty, které vyhodnotila špatně a přidala k tomu vyhodnocení a statistiky.



SamElanius
Příspěvky: 8

Příspěvek#5 » stř 29. črc 2020, 09:54

Jako programator:
1. cerny zasahy na bilym terci lze najit lehce
2. cerny zasahy na cernym terci hur
3. 2 a vice zasahu co se prekryvaji -> to uz je problem
4. jakykoli dalsi artefakty mohou byt vyhodnoceny jako zasahy

toto vede na neuronovou sit a jeji pomerne dlouhe uceni a testovani -> spousta tercu co nekdo rucne zpracuje. Pokud vim tak tohle zatim nenabizeni ani placene appky.

Uživatelský avatar
Sud
Příspěvky: 795

Příspěvek#6 » stř 29. črc 2020, 10:06

Otázka je, co přesně si ty sám chceš evidovat a měřit. Cílem hry (teda aspoň podle mě) je mít co nejmenší soustřel, ideálně uprostřed terče. Na to by stačilo pouze rozlišit díry v terči a například metodou nejmenších čtverců si určit pomyslný střed všech zásahu a pak si udělat kružnici, která ti určí rozptyl. Tady je celkem jedno, jak jsou ty díry velké. Taky jsem kdysi něco programoval. Dovedu si představit, že bych terč položil na nějakou barevnou plochu (třeba červený ubrus), vyfotil a SW by pak měřil červené plochy, které by prosvítaly skrz díry v terči.
Pokud si chceš počítat body za zásah na terči, tak tam se stejně neobejdeš bez zalepování předchozích zásahů. Jinak se v tom nevyznáš, ani kdybys to dělal ručně. A tady už více zásahu do jednoho místa může být skutečně problém.



SamElanius
Příspěvky: 8

Příspěvek#7 » stř 29. črc 2020, 10:10

Cilem je mit analyzu soustrelu v MOA a na to uz musi byt vypracovana metodika. Pokud to budu psat, tak bych potreboval jen odkazat na literaturu kde to je popsany.



kolemjdoucí
Příspěvky: 810

Příspěvek#8 » stř 29. črc 2020, 10:10

"TargetScan ISSF Pistol & Rifle" se nehodí?

Uživatelský avatar
Destructor
Příspěvky: 684

Příspěvek#9 » stř 29. črc 2020, 13:01

Myslím si že offline analýza je naprd, tohle by právě chtělo analyzovat v realtime, aby SW fakt řešil jen aktuální změnu obrazu, což by bylo úplně nejpřesnější s mnoha dodatečnými informacemi jako bonus.
Třeba pořadí zásahů a realtime zobrazení u střelce.

Jistě že to znamená mít kameru u terče, nebo aspoň v dalekohledu ale bylo by to hezké mít u toho hlasový výstup, který by vám řekl jak jste právě teď trefili :)



SamElanius
Příspěvky: 8

Příspěvek#10 » ned 2. srp 2020, 20:16

Myslim ze mirime jinym smerem. Ja shanim (pripadne vytvorit) software pro evidenci streleb, tercu a odstrilene munice. Analyza zasahu je bonus a statistika v case je pote bonus. Predevsim se potrebuju zbavit papiru, ktere se mi hromadi doma.

Uživatelský avatar
Sud
Příspěvky: 795

Příspěvek#11 » ned 2. srp 2020, 20:25

SamElanius píše:Myslim ze mirime jinym smerem. Ja shanim (pripadne vytvorit) software pro evidenci streleb, tercu a odstrilene munice.


Excel



kk
Příspěvky: 1005

Příspěvek#12 » ned 2. srp 2020, 21:02

Souhlas s tim excelem, ja to mam v mysql db, mam evidovane vsechny zbrane, strelivo, ukazuje mi to ke kazde zbrani kolik mam streliva prislusne raze, kdy a kolik z ni bylo vystreleno a kdy byla cistena.

Pokud si to neumis napsat sam, hod si to proste do excelu, asi nejjednodusi moznost.



kolemjdoucí
Příspěvky: 810

Příspěvek#13 » pon 3. srp 2020, 07:48

Tyjo, a jak řešíš, když máš při inventuře manko? :mrgreen:



xbran
Příspěvky: 207

Příspěvek#14 » pon 3. srp 2020, 08:52

tam zadny manko neni a nikdy nebylo!

Uživatelský avatar
Cemada
Příspěvky: 324
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#15 » pon 3. srp 2020, 09:29

Taky to cpu do excelu.
Terče vemu domů, naměřím soustřel, vyfotím (fotky do složky), zapíše do excelu a terč jde do koše.
Evidence střeliva (nákup/vystříleno) taky v excelu. Stejně tak jako si tam píši další výdaje (nákup příslušenství, výdaj za střelnici atd.).
Asi by to slo i na pohodu spíchnout v Accessu.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti