Čištění zaschlého střelného prachu



milan
Příspěvky: 16

Příspěvek#1 » pon 16. dub 2012, 21:29

Potřebuji poradit, jak očistit zbraň od zaschlých splodin po výstřelu. Po Silvestru jsem nevyčistil plynovku - revolver a zůstala na něm tlustá vrstva nespláleného střelného prachu. Dá se to něčim odstranit? Použil jsem Balistol, pak Brunox a nic. Nechci skoupit všechny čistící oleje, abych nakonec přišel na to, že to stejne nejde.

Jake máte zkušenosti? Všude píšou, že čistíci oleje odstraňují i karbon, ale mne to nešlo. Ale zároveň aby to nesežralo černění na povrchu zbraně.

Díky za odpověď.

Uživatelský avatar
Artifex
Příspěvky: 420

Příspěvek#2 » úte 17. dub 2012, 14:37

Prostříkat nestačí, mosazný kartáček a drbat.



milan
Příspěvky: 16

Příspěvek#3 » úte 17. dub 2012, 15:40

Co se tyce hlavne chapu, ale u revolveru je zavinen cely bubinek a zacatek hlavne zvnejsku. To asi nemam drbat lakovany povrch mosaznym kartackem, ze ne?



lubomír
Příspěvky: 61

Příspěvek#4 » úte 17. dub 2012, 15:44

Zkus čistit jak perkus-vařící voda+jar-umýt třeba starým kartáčkem na zuby-vysušit a naolejovat.

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#5 » úte 17. dub 2012, 16:45

Zkusil bych chemii na hlavně třeba od Hopes, je to na bázi čpavku a pucuje moc pěkně. Jsou to přípravky na odstranování olova a mosazného otěru z hlavně ale perfektně rozpouští i spaliny. Ovšem jestlo to přežije povrchovka plynovky to netuším.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#6 » úte 17. dub 2012, 22:25

Povrchovky plynovek nejsou vždy až tak kvalitní a ty fleky ti tam zůstanou navždy. S tím se musíš smířit. Také vlastním plynový revolver (9 mm), kterému je už dost let. Povrchová úprava - nikl (nebo tak nějak :D ). V minulosti jsem jej používal hlavně na Silvestra a druhý den (resp. ještě týž den po probuzení) jsem ho hodil do hrnce s teplou jarovou vodou a čistil jak starým vyvřazeným kartáčkem na zuby, tak mosaznými kartáčky na "ostrou". A to jsem ten revolver rozebíral úplně. Fleky tam časem stejně zůstaly a revolver mi dnes leží již několik let bez povšimnutí. Sice vyčištěný, ale flekatý.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 32 hostů