Šílený střelec zabil v Německu tři lidi

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » úte 18. srp 2009, 21:20

Šílený střelec zabil v Německu tři lidi
http://www.ct24.cz/svet/64188-sileny-strelec-zabil-v-nemecku-tri-lidi/
Tři mrtvé a jednoho těžce zraněného si dnes vyžádalo rodinné drama v západoněmeckém Schwalmtalu nedaleko nizozemských hranic. Asi padesátiletý šílený střelec ozbrojený pistolí začal kvůli rozvodovým problémům bezhlavě pálit kolem sebe. Poté se zabarikádoval v domě s několika rukojmími, vystřelil také na ulici. Policisté nakonec do domu vtrhli a útočníka přemohli. Jeden mrtvý ležel před domem, dva další pak vyšetřovatelé našli při prohledávání domu. Totožnost obětí zatím policie nesdělila, původní zprávy hovořily o čtyřech mrtvých.

V domě se podle německých médií sešli manželé v rozvodovém řízení, aby společně s advokáty a realitními makléři jednali o ceně nemovitosti. Okolo páté hodiny odpoledne se ale napětí vystupňovalo a v domě se strhla střelba.

Na místě zasahovalo více než 200 příslušníků zvláštních policejních jednotek, dorazily také zdravotnické týmy a duchovní pro krizové situace. Kolem sedmé hodiny večer vtrhli policisté do domu a útočník se vzdal.

Rodinná dramata si již letos v Německu vyžádala řadu obětí. V dubnu 68letá žena z Hamburku zastřelila svého o 11 let mladšího manžela, pak i sama sebe. V březnu v Hornsenu v Dolním Sasku muž začal ze žárlivosti střílet na svoji rodinu, přičemž zabil svoji partnerku, osmiletého syna a tři další děti těžce zranil. Nakonec spáchal sebevraždu. V únoru 51letý manžel v Hattingenu v Severním Porýní-Vestfálsku zastřelil svoji 39letou manželku a jejich desetiletou dceru. Žena ho chtěla opustit kvůli příteli z dřívějších let.

Šílení střelci letos v Německu řádili již dvakrát
V březnu 17letý Tim Kretschmer ve škole v městečku Winnenden na jihozápadě země postřílel devět žáků a tři učitelky. Další tři lidi zabil na útěku a nakonec zabil sám sebe. O necelý měsíc později šílený střelec řádil v soudní budově v jihoněmeckém Landshutu. Zastřelil svou příbuznou, zranil čtyři lidi a spáchal sebevraždu.

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » úte 18. srp 2009, 21:22

Průšvih :(

V Německu se i bez toho vezou na vlně zpřísňování. A jak známo, dění (nejen ekonomické) v Německu zbytek Evropy dost ovlivňuje. Nás o to víc :(



Adam
Příspěvky: 142

Příspěvek#3 » úte 18. srp 2009, 21:30

Já jsem o tom četl už před pár hodinami na aktuálně.cz. V diskusi pod článkem tam pár magorů psalo příspěvky ve smyslu "civilistům zbraně nepatří, zbraně by měla mít pouze Policie a armáda" ale vzápětí tam tyhle bludy hnedka nějaký rozumný přispěvovatel vyvracel. I já jsem si tam dovolil napsat jeden příspěvek. Dneska jsem našel jeden zajímavý článek který jasně ukazuje, že v zemích, kde lidé mohou legálně vlastnit zbraně je nejmenší kriminalita kde jsou zbraně zakázané je kriminalita naopak mnohem vyšší, tady je: http://www.dfens-cz.com/rservice.php?ak ... 2008060105

Docela by mně zajímalo, jestli ten střelec z Německa vlastnil zbraň LEGÁLNĚ. Tohle je totiž na nejpodstatnější věc a přitom jí nikdo nikde neuvádí.



Adam
Příspěvky: 142

Příspěvek#4 » úte 18. srp 2009, 21:43

Víte co by mne docela zajímalo? Jak to bylo s tím zákazem zbraní v Anglii - na netu jsem to nikde nenašel. Do roku 1996 byly zbraně legální a pak se najednou prosadil zákon, že už legální nejsou a všichni lidé museli zbraně odevzdat? Na tom je jasně vidět, že zbraně nejsou v Anglii moc populární. Pokud by populární byly, tak by si jednoduše nějaká strana dala do volebního programu že je zase povolí a následně by vyhrála volby. A nebo pokud by vlastníci zbraní měli pevnou vůli a odhodlání a bránili se (tím myslím pokojnými demonstracemi) tak by obstáli. Vemte si to například u nás v ČR, kde je například populární pivo. Myslíte si, že by nějaká vláda (strana) prosadila prohibici? Ani omylem. A stejně tak by žádný strana nikdy nemohla prosadit v jakékoliv zemi zákaz zbraní, pokud by tamní občané vlastnictví zbraní podporovali.

Uživatelský avatar
admix
Příspěvky: 346
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » úte 18. srp 2009, 21:52

Nemci to maj spocitany, skoro bych rek, ze tyhle magory jejich vlada najima umyslne. Do roka a do dne ani flusbrok :twisted:
BTW legalni/nelegalni?



Adam
Příspěvky: 142

Příspěvek#6 » úte 18. srp 2009, 22:04

Nesmysl, tomu nevěřím. V Německu by takový zákaz jako v Anglii nikdy neprošel, protože Němci jsou jiní než Britové. Jinak jestli jsem do dobře pochopil, tak v Anglii nemají zbraně ani policisté :D a je docela sranda, když policisté přijedou k přepadení a někdo na ně střílí a oni nemají zbraně. Něco podobného bylo vidět například ve filmu "Vysoká hra patriotů" kde hrál H. Ford. Teroristé z IRA přepadli královskou rodinu, ochranka neměla ani zbraně a tak nebylo těžké je zabít. Když pak převáželi ty teroristy, tak ti policisté zabezpečující převoz taktéž nebyli ozbrojeni a teroristé je pak postříleli. Samozřejmě že to byl film, ale bohužel realitě vzdálený nebyl. :cry:

Uživatelský avatar
admix
Příspěvky: 346
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » úte 18. srp 2009, 22:07

Ja bych si nemcema tak jistej nebyl



Adam
Příspěvky: 142

Příspěvek#8 » úte 18. srp 2009, 22:11

Uvidíme, nejsme věštci. Každopádně mnohem pravděpodobnější než že se budou zbraně zakazovat v jednotlivých zemích je to, že se prostě na něčem usnesou v Bruselu a dojde ke globálnímu zákazu zbraní ve všech členských státech EU, tomu bych věřil už spíš. I když těžko říct, kolik států by na to přistoupilo. Ale kvůli členství by to zřejmě udělali. Turecko bylo například kvůli členství nuceno zrušit trest smrti, který tam měl (a do dneska má) velkou podporu.

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » úte 18. srp 2009, 23:14

Je něco jiného britský pochůzkář a člen britské výjezdové/zásahové jednotky. Pochůzkáři nezasahujou u bankovních přepadení ani u nás.



Steiner
Příspěvky: 784
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » stř 19. srp 2009, 07:56

Adam píše:Víte co by mne docela zajímalo? Jak to bylo s tím zákazem zbraní v Anglii - na netu jsem to nikde nenašel. Do roku 1996 byly zbraně legální a pak se najednou prosadil zákon, že už legální nejsou a všichni lidé museli zbraně odevzdat?

Byla to hysterická reakce na událost z 13. března 1996 ve skotském Dunblane - Thomas Hamilton (34) zastřelil v tělocvičně v místní škole 16 dětí ve věku od pěti do šesti let a jejich učitelku. Stačily mu na to 3 minuty. Pak vyšel ven nouzovým východem a ostřeloval okna ostatních tříd, a skupinu dětí s učitelem na chodbě. S různými zraněními bylo do nemocnice odvezeno dalších 11 dětí a 3 učitelé. Vystřelil celkem 109 ran. Pak se vrátil do tělocvičny a spáchal sebevraždu (přes ústa si prostřelil hlavu). Byl členem střeleckého klubu a zbraně měl legálně. Byla to 9mm Browning HP a dva .357 revolvery Smith&Wesson. Měl u sebe přes 700 nábojů a zásobníky měl nabitý střídavě FMJ a náboji s dutou špičkou. V minulosti byl několikrát vyšetřován policií pro podezření z homosexuální pedofilie. Tož tak ...



Adam
Příspěvky: 142

Příspěvek#11 » stř 19. srp 2009, 10:10

MarK píše:Je něco jiného britský pochůzkář a člen britské výjezdové/zásahové jednotky. Pochůzkáři nezasahujou u bankovních přepadení ani u nás.


Komu říkáš "pochůzkář"? Zřejmě máš na mysli řadové policisty PČR a příslušníky městské policie. Ti jsou ale u nás v České republice ozbrojeni. Samozřejmě, že pokud dojde k nějakému přepadení a zločinci si vezmou rukojmí, tak tam pak zasahuje třeba URNA. Pokud ale dojde ke "klasickému" přepadení, že do banky či na benzínovou pumpu vlítne zloděj a zařve "naval prachy" a hnedka uteče (takové přepadení obvykle netrvá déle jak dvě minuty) tak zásahovku asi nikdo volat nebude. No a pokud se poblíž bude nacházet řadový uniformovaný policista (pochůzkář) tak může takovéhoto zloděje s pomocí zbraně eliminovat. Pokud ale dojde k přepadení v Anglii a bude z banky rychle utíkat ozbrojený zloděj a poblíž bude "pochůzkář" tak nebude moct udělat nic, bohužel.



Adam
Příspěvky: 142

Příspěvek#12 » stř 19. srp 2009, 10:14

Steiner: a co pak následovalo? Parlament se usnesl, že zakáže zbraně a lidé je pak museli odevzdat na příslušných útvarech tamní policie? Tohle je vážně dementí reakce ze strany vlády. Vždyť všechny statistiky jasně hovoří http://www.dfens-cz.com/rservice.php?ak ... 2008060105 o tom, že největší kriminalita je v zemích, kde jsou zbraně zakázané. To je jako kdyby u nás v ČR (tehdy ČSR) v reakci na Olgu Hepnarovou zakázali všem lidem jezdit auty.... :roll:



Steiner
Příspěvky: 784
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#13 » stř 19. srp 2009, 10:39

Adam: parlament se usnesl že zakáže zbraně a od legálních držitelů zbraně vykoupil. Většina šla na likvidaci do pecí, něco se rozprodalo po evropě a zbytku světa.

Uživatelský avatar
admix
Příspěvky: 346
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » stř 19. srp 2009, 11:02

Predstava, jak kscssd likviduje moje USPcko v peci me dohani k silenstvi :twisted:

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#15 » stř 19. srp 2009, 12:24

Jen pro upresneni: V Anglii plati zakaz pouze kratkych zbrani, ne dlouhych. Pokud se nemylim, hlaven musi byt delsi nez 8'', coz je zhruba 20 cm, aby se to nedalo skryte nosit.

Adam: By ses divil, ale ta neozbrojena policie v Anglii je docela spokojena. Vetsina radovych policajtu zbrane nechce. Ono v Anglii hodne veci funguje jinak, nez v byrokraticke kontinentalni Evrope. Napr. tam nemaj obcanky, nikde nemusis hlasit sve trvale bydliste, ... To je jen takova OT poznamka na okraj.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů