Dotaz ZP



E-Ryc
Příspěvky: 516

Příspěvek#31 » pon 11. čer 2012, 12:18

sided píše:Strefit malorážkou pistolák na 25 metrů musí i slepej přes levý rameno. Pokud ne tak to svědčí jen o tom že šel na zkoušku absolutně nepřipravený. Prostě jsou věci který si u pičítače nevyzkoušíš. ;)


Malorazkou se nestrili na pistolak, ale na malorazkovy terc a ten je sakra mensi...

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#32 » pon 11. čer 2012, 12:40

Aha :oops: no ale tim spíš platí že je potřeba se na to nachystat, ne ?



Alcatraz
Příspěvky: 405

Příspěvek#33 » pon 11. čer 2012, 16:23

jo je, ale prave proto jsem to zminil, ze rozdil mezi E a ABE nemusi byt jen o formalni tisicovce. U BE ma clovek narok na oporu a to uz je stejne lehky/tezky, jako ta pistole.



garf
Příspěvky: 170

Příspěvek#34 » pon 11. čer 2012, 17:44

Tak tě překvapím, oporu zbraně -kulovnice-malorážka pouze Myslivec-C... :mrgreen:
B- by měl střílet ,jako logický sportovec- bez opory-podepření..... nikdo to moc neví, páč se komisaři snaží to mít zaživa co nejdřív z krku, a nestřílí se z dlouhejch :ugeek:
jinak má vlastní zkouška ABCE z února tohoto roku proběhla,jak měla, jedinej s C- tak jsem si to užil a příjemně si zastřílel ze všeho :mrgreen: při zkušebních nástřelnejch z brokovnice sem nechal "zmizet" 2 terče,2vě další již ostré zmizely další terč, a na dotaz ,jestli ,jako fakt musím ,ještě ty další 2 rány ,kvůli 2ma brokům v celým terči :lol: ... dozorový orgán sdělil,že mu to stačí ,a že chce do tepla a domu..., ále komisař byl tuhej, tesanej z kamene ,tak jsem zatuploval a zmizel další terč,a nakonec jsem se zeptal ,na jaký terč se střílí z brokovnice, komisaře málem odnesli, proč asi ? Netušil -u pistole jasný, u malorážky jasný, ale z brokovnice, jak vtipně podotkl a uzavřel zkoušku orgán pčr-se střílí na ptáka..., máte to tam ,dem do tepla to zúřadovat,že pane komisaři...


Závěrem :
ZP sk A: protože můžete dostat zadarmo, nebo koupit velmi levně zbraň a zaregistrovat i bez platné zkušebny,tzn držet a následně zkušebnu kdykoliv dodělat-což se týká stovek až tisíce u nás právě "prošlých" ...starších "rusand"levných a funkčních to zbraní necipových-a skoro zadarmo-1000,- Kč-brok dvojky,kozlice,kulobroky ...To si pak dá říct i pistolář, když to má za pár tis i s následnou zkušebnou..

ZP sk B: výhoda -nákup střeliva bez PZ -třeba pro kolegy, možnost přebíjení , nebo jen nákup komponent pro přebíjení zase třeba pro kolegy, účast na závodech, po 2 letech možnost dělat správce střelnice,neb "instruktora" střelby....

Takže ABE za trochu vícepráce ,více učení, a zastřílení si ze "všeho"povinného určitě stojí...
+ kolik jazyků umíš=tolikrát si člověkem a kolik skupin máš=tolikrát jsi střelcem...
a až nám to začnou brát,může se hodit sbírka A nebo sport B....



HonzaLBC
Příspěvky: 558

Příspěvek#35 » pon 11. čer 2012, 18:31

Vyhláška Ministerstva vnitra o provedení některých ustanovení zákona o zbraních
předpis č. 384/2002 Sb.

§ 4
Obsahová náplň praktické části zkoušky

(4) Střelba se provádí na střelnici (§ 52 zákona) v poloze vstoje. Oporu zbraně při střelbě může použít pouze žadatel o provedení zkoušky k vydání zbrojního průkazu skupiny B, jde-li o střelbu z dlouhé zbraně, nebo zbrojního průkazu skupiny C. Při střelbě z kulové zbraně se použije kulový náboj s jednou střelou a z brokové zbraně brokový náboj s hromadnou střelou.


Nestraš tu Béčkaře, že nemůžou mít oporu ...



Alcatraz
Příspěvky: 405

Příspěvek#36 » pon 11. čer 2012, 18:38

tak znovu :) to o te opoře jen pro C, viz předchozí příspěvek (rychlejší než jsem odeslal svůj). Pro čisté B(E) opora jo. Pro AB u některých komisařů ne, i když to nedává smysl.

A pořád nemůžu najít, proč by si B(E) nemohl pořídit sběratelskou zbraň. Nemůžu najít, proč by to nemělo jít.

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#37 » úte 12. čer 2012, 00:52

Samozrejme, ze si muzes poridit jakoukoliv zbran, vcetne sberatelske. Teda s vyjimkou zbrane kat. A. ;)

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#38 » úte 12. čer 2012, 10:36

Alcatraz píše:A pořád nemůžu najít, proč by si B(E) nemohl pořídit sběratelskou zbraň. Nemůžu najít, proč by to nemělo jít.

Sběratelskou obecně samozřejmě můžeš. Pokud myslíš nestřelbyschopnou, tam si paragrafy taky nejsem jist. V zákoně se praví jen tolik, že pokud zbraň není opatřena značkou či vznikne podezření na špatný technický stav, pošlou tě před registrací na zkušebnu.
Trochu jasnější je to u kat. B - těžko můžeš dostat povolení na sporotvní střelbu či obranu na nestřelbyschopnou zbraň (a pokud takovou zbraň koupíš na "obecnou" nákupku, asi ti neuznají registraci).
Ale teď jen spekuluju se svým výkladem zákona.



garf
Příspěvky: 170

Příspěvek#39 » úte 12. čer 2012, 16:44

nemá-li zbraň platnou zkušebnu, nebo "orgán"při kontrole před registrací pojme podezření z technické nezpůsobilosti zbraně -zaregistruje zbraň pouze na ZP sk A- tedy bez možnosti z této zbraně střílet , pokud majitel zbraně nemá ZP A-, nebo chce ze zbraně střílet , neboji chce nosit,- má tedy ZP třeba i B,C,E-je odeslán kam asi ? na zkušebnu,kde zkušebna ověří ... a v případě kladného posudku- zbraň následně na základě protokolu ze zkušebny pčr zaregistruje a vydá PZ držiteli ZP /A/, B,C,E a ten z s ní může následně dělat co chce i střílet ....atd..Co je na tom složitýho nebo nepochopitelnýho ?



garf
Příspěvky: 170

Příspěvek#40 » úte 12. čer 2012, 17:16

A ještě dodatek !!! :ugeek:
, žádná sběratelská zbraň dle zákona 119 /2002Sb -neexistuje, všechny i nové /nově vyrobené/ mohou být sběratelské, stejně jako staré....
Kategorie zbraní jsou snad jasné : A,B,C,D
a potom teprve jsou ty zbraně s platnou zkušebnou- všeobecně registrovatelné/nebo D se registrovat nemusí/ , a neplatnou-omezeně jen pro ZP sk A...
případně se samozřejmě z těch bez platné "zkušebny"nedá střílet....

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#41 » úte 12. čer 2012, 17:56

garf píše:nemá-li zbraň platnou zkušebnu, nebo "orgán"při kontrole před registrací pojme podezření z technické nezpůsobilosti zbraně -zaregistruje zbraň pouze na ZP sk A- tedy bez možnosti z této zbraně střílet , pokud majitel zbraně nemá ZP A-, nebo chce ze zbraně střílet , neboji chce nosit,- má tedy ZP třeba i B,C,E-je odeslán kam asi ? na zkušebnu,kde zkušebna ověří ... a v případě kladného posudku- zbraň následně na základě protokolu ze zkušebny pčr zaregistruje a vydá PZ držiteli ZP /A/, B,C,E a ten z s ní může následně dělat co chce i střílet ....atd..Co je na tom složitýho nebo nepochopitelnýho ?


Ale nic nepochopitelnýho, jen že třeba i hodnotná zbran může být ve stavu kdy zkušebnou neprojde a potom potřebuješ Ačko ve zbrojáku. I hodnota technicky nezpůsobilé zbraně může být značná at už sběratelská, umělecká a nebo třeba citová...



garf
Příspěvky: 170

Příspěvek#42 » úte 12. čer 2012, 18:47

S tvou odpovědí opět nic neříkající -hlavně ""chytré horákyně"", naprosto souhlasím,až na to :
A znovu - opět...zbraně,dle zákona 119atd- jsou skupiny :A,B,C,D- jestli neprojde zbraň zkušebnou-má neplatnou zkušebnu ,-nelze z- s- ní oficialně střílet, i kdyby měla hodnotu set tisíc dolarů-kapišto ? nebo znova maďarsky ?... takže zaregistrovaná pčr může být jen na ZP skupiny A-
nic méně TAZATEL v původní otázce chce odpověď na otázku , ...
Jaké skupiny ZP jsou rozumné si udělat a proč ...- k vykonání první zkoušky Odborné způsobilosti....pro následné vydání a jakého ZP...
a mé doporučení bylo ,je, a bude , A,B ,E

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#43 » úte 12. čer 2012, 19:28

garf píše:....kapišto ? nebo znova maďarsky ?...
netřeba madarsky, pro jednoduchost stačí česky a slušně ;) Já legislativu znám ale Ty v tom děláš zmatek ostatním. (Konec flame)



Jindra
Příspěvky: 4

Příspěvek#44 » úte 12. čer 2012, 20:37

Moc díky za odpovědi. Zeptal jsem se na jednu otázku a dozvěděl jsem se více. Každopádně mi to dosti pomohlo. V hodně věcech jsem si poopravil mylnou představu. Já bych rád ještě něco. Možná je to brzy, ale budu mít jen jednu možnost na jednu zbraň. Nemám nikoho kdo by mě mohl nasměrovat. Koukal jsem na Taurus PT-1911 ALR, nebo Beretta 90 TWO. Nevím možná ČZ by stačila. Nechci nic malýho ani velkýho jako nepř. Taurus 454 Casull mag. Nerozhoduje ani .45 nebo 9mm. Myslím cena. Chci si splnit sen. Dráž jak 25000 si vzhledem hlavně k rodině nedovolím.

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#45 » úte 12. čer 2012, 20:40

Tak tohle Ti nikdo neporadí :) osahat, zastřílet si a podle dojmu se rozhodnout. Hlavně aby Ti dělala radost.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Remy, Tom1 a 35 hostů