Obrana zbraně



Carloss
Příspěvky: 2939

Příspěvek#31 » stř 27. čer 2012, 18:22

Moudřejší by ale ustupovat něměli... Kam bychom se to pak dostali???

Ale k věci... Ono nejde přeci o to se chlubit zbraní. Jde o to rychle a v klidu vyřešit problém. Když už si hlídač všimne něčeho "podezřelého", je jeho povinností se přinejmenším zeptat. A já, jako slušný občan nemám sice povinnost mu odpovídat, ale jelikož 1. jsem slušně vychován, 2. chci také rychle a nenápadně vyřešit problém, 3. chápu, že on má taky svou práci mu klidně nenápadně sdělím, že tam mám legálně nošenou zbraň. Pak jsou dvě možnosti: 1. nechá to být, nebo 2. Buse se chtít přesvědčit. Zde v duchu toho prvního mu ukážu ZP. A pak jsou zase dvě možnosti: 1. Bude mu to stačit, nebo 2. bude se chtít přesvědčit. Nepovažoval bych za žádné chlubení, ale v duchu opět toho prvního, nepatrné poodhrnutí oblečení, aby pod níám viděl pažbu mu už přeci stačit musí. To není chlubení, žádný osahávání a ni mávání zbraní na veřejnosti.



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#32 » stř 27. čer 2012, 19:41

Carloss, možná jsi přehlédl uvozovky, které jsem napsal kolem slova "chlubil". Jinak si nedovedu představit, proč se hned dvakrát snažiš vysvětlit, že nejde o chlubení.

Pokusím se to formulovat tak, aby to bylo snadněji pochopitelné. Chtěl jsem jen expresivněji napsat, že "zbraň bych velice nerad ukazoval", protože ji nenosím za účelem jejího ukazování komukoliv v supermarketu.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#33 » stř 27. čer 2012, 22:45

No asi tak:
co se týče prvně uvedené situace, nejlepší řešení je tomu předcházet. Tedy nenosit na veřejnost zbraň, tak, jak to popsal HonzaLBC. No moralizovat tady nebudu, protože tak jak to popsal (důvod, proč ji měl v obchoďáku) se upřímně může stát komukoliv z nás, včetně mě - ze střelnice domů, ale drahá polovička si najednou vzpomene, že ještě něco potřebuje koupit.
Teď jde o to, jak vyřešit již takto vzniklou situaci. Nato není jednoznačná odpověď. Co se týče chování "ochranky" obchodu, tak zde jejich chování se jednomu může zdát agresivnější, někomu může připadat namyšlený, někomu zase v pohodě. Každý to vidí jinak. Já osobně bych asi byl taky mírně podrážděný při vědomí, že mám svou "velkou" pistoli jen tak pod tričkem a dělá mi to viditelnou "bouli", přičemž jsem neplánoval chodit do obchodu. A k tomu ještě pán z "ochranky", který si mne všiml s tou "boulí pod tričkem". Opravdu krásná situace, která opravdu může vést k jejímu vyhrocení.
Tak a jak z toho ? Já vím, že teď v klidu se to píše jinak, ale hlavně nepanikařit. V této situaci má každý kus své pravdy - vím, že jsem nic neukradl a že pod tričkem mám svou legálně drženou zbraň, naopak on (hlídač zboží) zase vidí, že nějaký zákazník má pod tričkem "bouli" a má právo se domnívat, že jsem možná něco ukradl. A protože zloději bývají drzí a někdy i agresivní, volí sice neagresivní, nicméně velmi přísnou (třeba dle mého subjektivního názoru) ale zbytečně příliš dotěrnou formu, jak se přesvědčit, že nejsem zloděj.
Ano, přiznávám, že někteří si pletou své pravomoce s policií ČR a někdy to přehánějí, ale je třeba si uvědomit, že jen dělají svou práci. Bohužel se najdou i tací, ke kterým bych se i já asi zachoval agresivněji. Nemyslím tím fyzickou agresi, ale verbální komunikaci.
Takže jak jsem psal, hlavně nepanikařit. Rozhodně nejsem povinen mu sice ukazovat zbraň, zvlášť ne v Globusu, nebo podobným obchoďáku plným lidí a to ani někde bokem, ale na druhou stranu bych s tím dotyčným začal komunikovat. Slovně, nikoliv rukama. Až dle slovní komunikace by se vidělo dál. Těžko předvídat.

Uživatelský avatar
KITTbx
Příspěvky: 318

Příspěvek#34 » čtv 28. čer 2012, 05:47

Vážení, velká, malá, boule tam boule sem, obchoďák nebo parkoviště, zákonu bylo uděláno zadost, nic neporušil ani morálně nebo logicky a ano já také nosím jen tričko a… A co?
Reakce ochrankáře byla logická a jak jsem pochopil, hrál si na důležitého, nebyl a nebude to jediný případ (u nás v Kaufu se klidně cizí ochranka producírují při nakupování s nezakrytou CZ82 = frajírci), tohle neřešme.
Takže když je slušnej, slušně odpovídám, když je opruz, prudím také, má právo zavolat Policii, já také, takle ta debata nikam nevede.
Myslím, že bylo napsáno dost možností jak to řešit, každá má svoje pro a proti, ale zodpovězeno to je, nebo ne?
Jome, trošku si rýpnu: nejsi Ty zase pro změnu z té Anglie zase moc přizpůsobený na Velkého bratra, já nejsem ochoten se podrobit šmírování, kvůli tzv. ochraně většiny…. ;-)
Ale to je krapet OT.

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#35 » sob 30. čer 2012, 22:28

Ochrana majetku (coz je poslani ochranky v nakupaku) neni smirovani, a se zajmem vetsiny to take nema nic spolecnyho. Prosim Te, neplet si pojmy a dojmy! ;)

Uživatelský avatar
KITTbx
Příspěvky: 318

Příspěvek#36 » ned 1. črc 2012, 11:40

to Jome, nebudu tady s Tebou chatovat, ale
jomekabi píše:... Neprehanis to s tim soukromim tak trochu? :roll:

Dojem ani pojem si nepletu, má OT reakce dopředu upozorněná jako rýpnutí byla poměrně jasná.
Poněkud to převracíš nebo nechápeš, to důležité a zřejmé, jsem napsal nad tím "rýpnutím" ;-)
Jde o to, že lidi jako Ty co strávili například hodně času v Británii, nebo USA, kde je kamera na každém rohu (pomalu "i ve zkušební kabince"), nebo tam jsou kontroly i namátkové bez zjevné příčiny, to berou celkově trošku jinak a přirozeněji.
Já se šmírování a přehnané kontrole podřizovat nehodlám = to neznamená, že nechápu oprávněnost kontrol v obchodech a podobně, OK
Ale opravdu je to již OT, to jasné k tématu již řečeno bylo...

Uživatelský avatar
krákorák
Příspěvky: 26

Příspěvek#37 » ned 1. črc 2012, 17:13

No, úspěšně se tady mlátí prázdná sláma... To, co mělo být řečeno už řečeno bylo, navrhuji to uzavřít a uzamknout .

Uživatelský avatar
maribor
Příspěvky: 35

Příspěvek#38 » pon 2. črc 2012, 18:15

Uzamkneme a uzavřeme...ještě jeden ale dotaz. HonzaLBC píše ve 3.bodu na začátku, že zbraň nebyla nabitá. Když máme zbraň za opaskem? K čemu je mi nenabitá? Jak mám chránit sebe a zbraň v nenabitým stavu? Tak v tom případě jde už o držení a ne o nošení. Vybité zbraně mějte někde jinde třeba v igelitové tašce a ne za opaskem..!

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#39 » pon 2. črc 2012, 18:18

Myslíš, že jsi schopen lépe ohlídat zbraň, která je někde v "igelitce", než zbraň, kterou neustále cítíš na opasku?
A nenabitá zbraň v běžném pouzdru na opasku rozhodně není ve stavu držení (pokud zrovna nejsi doma či podobně).



HonzaLBC
Příspěvky: 558

Příspěvek#40 » pon 2. črc 2012, 22:24

maribor: Nenabitou bylo myšleno bez náboje v komoře, už jsem to předtím psal. Kdyby byl v komoře, tak by při šmatrání a tahaní přes tričko stačilo blbě chytit za spoušt a mohlo by být veselo.
A radši jí nosím na opasku než v igelitce, protože opasek nikde nezapomínám, ale o igelitkách to říct nemůžu :-D A líp si jí ubráním na opasku pod trikem, než třeba v té igelitce, za kterou někdo škubne, utrhne a začne zdrhat.

Uživatelský avatar
Urdo von Fuj
Příspěvky: 345

Příspěvek#41 » úte 3. črc 2012, 07:05

upřímě Honzo, pokud napíšeš toto, měl by si se přestat onanovat na co má nebo nebo nemá dědula nárok a jít drillovat procedury

Uživatelský avatar
maribor
Příspěvky: 35

Příspěvek#42 » úte 3. črc 2012, 08:30

HonzaLBC: Ok-já to tedy beru tak,že zbraň za opaskem s náboji v zásobníku i bez náboje v náboj. komoře - ji považuji už za NABITOU :!:



matyman2
Příspěvky: 127

Příspěvek#43 » úte 3. črc 2012, 09:40

Souhlasím s Mariborem, Pokud máš náboje v zásobníku a zásobník v pistoli, považoval bych ji za nabitou, ikdyž nemáš náboj v komoře. Rozhodně se potom jedná o nošení a né držení a na to bych tu igelitku asi fakt nedoporučoval. Já si pořídil ledvinku na pistoli a není problém, kdyby se někomu nezdálo, že mám za pasem bouli, klidně to triko nadzvednu a je vidět ledvinka, kterou nosí spousty lidí....



HonzaLBC
Příspěvky: 558

Příspěvek#44 » úte 3. črc 2012, 12:13

Ano, samozřejmě, když jsou náboje v zásobníku a zásobník v pistoli, je zbraň nabitá a je to nošení a né držení (ale já netvrdil, že držím).
Ano, přesně bych měl napsat, že zbraň byla nabitá, ale nebyl náboj v komoře, ale moje formulace, že zbraň byla nenabitá nábojem v komoře mi taky přijde použitelná, je z ní jasný stav zbraně. Kdybych jenom napsal, že byla nabitá, tak ano, byla nabitá, ale nebylo by poznat, jestli jenom v zásobníku nebo i v komoře.
Urdo von Fuj: To posílání jít drillovat procedury bylo myšleno na to, že jsem psal, že by stačilo blbě chytit za spoušt? Mně je jasný, že na spoušt se nehrabe, já bych si na to dal samozřejmě pozor, ale ten dědula by se při šmatrání a tahaní přes tričko mohl ke spoušti dostat a hrabnout na ní a ani by to nemusel vědět, že chytnul za spoušt.

Uživatelský avatar
Urdo von Fuj
Příspěvky: 345

Příspěvek#45 » úte 3. črc 2012, 13:25

což si ale řešil ex-post. Náboj nebyl v komoře před vstupem, ne?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 68 hostů

cron