Proc byt clenem LEXu?

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » čtv 12. črc 2012, 13:15

Četl jsi to zde:
O sdružení LEX píše:Členský příspěvek
je v současné době 300,-Kč/rok
noví členové zaplatí navíc jednorázově + 100,- Kč za vystavení členské legitimace
Pokud je to ve Vašich možnostech, vyšší částku neodmítáme. Obratem Vám bude zaslána členská legitimace.


morho: Číslo účtu je veřejně známé (viz link výše), takže ta možnost určitě je. Jestli to uděláš anonymně nebo ne už je na tobě (asi by bylo vhodné do zprávy pro příjemce doplnit, že jde o dar, aby nikdo nehledal, čí že členský příspěvek to je). Případně se domluv s někým z představenstva na formě podpory - nemusí být jen finanční.

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#17 » pát 13. črc 2012, 00:47

morho píše:Odmítne LEX příspěvek/vky který pošlu na účet aniž bych byl členem? Nechci se stát členem jen pro formalitu, ale chci podpořit co dělají.

Samozrejme neodmitneme. Ale kdyz chces prispet financne, proc se nestat clenem? I clenstvi je podpora - v poctu je sila. :-)

PS: Jsem clenem nejen LEXu, ale i predstavenstva. Samozrejme mi muzes napsat SZ, nebo email na jomekabi@gmail.com .

Uživatelský avatar
maravysta
Příspěvky: 183

Příspěvek#18 » pát 17. led 2014, 20:04

Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat jaké plynou výhody pro mne jako pro střelce a majitele střelné zbraně z členství v LEXu?
Zdali například v případě použití zbraně ve stavu krajní nouze má člen nárok na nějakého právního zástupce, který se na takovéto případy specializuje?
Děkuji za odpověď :-)

Uživatelský avatar
g-relax
Příspěvky: 557
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#19 » ned 19. led 2014, 19:17

maravysta: LEX nehradí svým členům náklady na právní zastoupení. Snažíme se získat možnost pojištění po členy LEXu pro případy jednání v nutné obraně či krajní nouzi, ale až na jednu pojišťovnu nás všechny ostatní odbyly s tím, že pojišťují pouze nedbalostní jednání, což NO ani KN rozhodně nejsou. Jakmile se nám podaří získat tento pojistný produkt, budeme o tom informovat střeleckou komunitu (rádi se pochlubíme :) ).

Nejen členům LEXu poskytujeme 5P (první právně-psychologickou podporu a pomoc) - tj. kontakt na advokáta, který se specializuje na případy NO a KN a zejména notoricky známé informace, jak si počínat po použití zbraně (teoreticky to část střelců ví, ale v šoku si skoro nikdo na nic nevzpomene). Nabízíme možnost medializace případu a případě další pomoc, ale to už jsou následné kroky.

Já osobně považuji benefity plynoucí ze členství pouze jako "vedlejší" produkt. Majitel zbraní a střelec by si měl podle mě položit otázku, zda nějaká organizace brání i jeho právo na zbraň, zjistit, o jakou organizaci se jedná a zvážit, zda ji podpoří svým členstvím či sponzorským darem.

Od svého založení v roce 1998 až dosud se LEX věnoval zbraňové problematice pouze v rámci ČR.

S ohledem na dlouhodobou snahu Evropské komise "zajistit" větší bezpečnost občanům EU a "harmonizovat" právní předpisy v oblasti zbraní v jednotlivých státech EU na jednotnou úroveň (rozuměj snahu omezit právo řádného a svéprávného občana vlastit, držet a nosit zbraň), jsme začali spolupracovat s partnerskou slovenskou organizací Legis Telum s cílem založit funkční mezinárodní organizaci, která bude účinně bránit naše práva na evropské úrovni.

A ještě k těm benefitům pro členy LEXu. Kromě přednostního práva účasti na seminářích a akcích LEXu a nižšího účastnického poplatku je možnost uplatnit slevu při nákupu zboží a služeb u našich partnerů.

Nyní máme nové průkazky s QR kódem, pomocí kterého si může poskytovatel slevy na internetu on-line ověřit, zda zákazník má platné členství v LEXu.

Slibujeme si od toho, že se bude rozšiřovat počet poskytovatelů slev.

Uživatelský avatar
Mobster
Příspěvky: 637

Příspěvek#20 » ned 19. led 2014, 19:41

g-relax píše:Majitel zbraní a střelec by si měl podle mě položit otázku, zda nějaká organizace brání i jeho právo na zbraň, zjistit, o jakou organizaci se jedná a zvážit, zda ji podpoří svým členstvím či sponzorským darem.


Smím se zeptat na nějaké konkrétní příklady toho, čeho jste už v tomto ohledu dosáhli? Jaké jsou Vaše konkrétní krátkodobé cíle (řekněme pro příští 2-3 roky)? Na Vašich webových stránkách jsem našel jen obecnou formulaci některých dlouhodobých cílů. Rád bych se o Vašem působení a o Vašich dosavadních úspěších na poli zbraní a legislativy s tím související dozvěděl víc. Děkuji! :)

Uživatelský avatar
maravysta
Příspěvky: 183

Příspěvek#21 » ned 19. led 2014, 20:24

Děkuji za vyčerpávající odpověď :)
Tím právníkem jsem nemyslel úhradu soudních nákladů, ale právě jak píšete doporučení specialisty zabývajícího se právě touto problematikou.
Takže z mého hlediska bylo na moji odpověď odpovězeno, za což ještě jednou děkuji.

Uživatelský avatar
g-relax
Příspěvky: 557
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#22 » ned 19. led 2014, 21:24

maravysta: Rádo se stalo.

Mobster: Připomínkujeme každou novelizaci zákona o zbraních a střelivu a informujeme o této aktivitě, jak se můžete přesvědčit na našem webu - viz např.:

Věstník – ročník 2005, č.1
Dopis Ministru Vnitra Mgr. Langerovi
Další možná novelizace zbrojního zákona na obzoru.
Zápis z valné hromady Sdružení LEX konané dne 17.5.2007
EP podpořil zpřísnění pravidel pro nabývání a držení střelných zbraní
Novelizace zbrojního zákona 2008
Schválena novela zákona o zbraních

O poslední novelizaci jsme informovali docela dost a průběžně:

Novela zákona o zbraních ve druhém čtení
Novela zákona o zbraních ve třetím čtení
Novela zákona o zbraních prošla třetím čtením
Úplné znění zákona o zbraních ke stažení

K připravovanému Centrálnímu registru zbraní jsme uspořádali informační seminář:
Pozvánka na „Informační seminář k CRZ“ pro držitele zbrojních licencí

Propagujeme právo na zbraň, usilujeme o českou "doktrínu hradu" (novelizaci ustanovení o nutné obraně), informujeme o zbraňové legislativě v okolních státech, pořádáme Lidovou obrannou střelbu (LOS), semináře a další akce. Podívejte se prosím na náš web, FB, YT a na střelecká fóra. Informační téma máme i na tomto partnerském fóru - viz: LEX - články, videa, media.

Nejdůležitější krátkodobý cíl jsem už uvedl ve svém předchozím příspěvku - blíže viz příspěvek Tomáše TRÁVNÍČKA:

"Na Valné hromadě LEXu dne 9.11. 2013 jsem byl zvolen novým prezidentem sdružení LEX na místo odcházejícího Zdeňka Blažka.

Jistě bych mohl svůj první prezidentský příspěvek „zaplácnout“ mohutnou zdravicí a děkovačkou jak členům, tak i odcházejícímu Zdeňkovi Blažkovi.

To bych si s dovolením odpustil, neb Zdeněk Blažek neodchází z LEXu, jen už dál nechtěl být „number one“ a za druhé, Zdeněk dál bude pracovat pro LEX a to v pozici hlavního mluvčího ve vztahu LEX – Brusel.

Rád bych nastínil vizi rozvoje LEXu do budoucna..."
v našem listopadovém bullet-Inu.

Doufám, že jsem dostatečně odpověděl na Vaše otázky.



ZdenekK
Příspěvky: 264

Příspěvek#23 » ned 19. led 2014, 21:43

A nějaký praktický výsledek činnosti? Píšete, že (cituji z webu gunlex.cz) "jeho hlavním a trvalým úkolem je bránit zájmy všech legálních držitelů zbraní", ale zatím vidím jen informační činnost.

Uživatelský avatar
g-relax
Příspěvky: 557
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#24 » ned 19. led 2014, 22:19

ZdenekK: Čtete poněkud nedbale - "...Připomínkujeme každou novelizaci zákona o zbraních a střelivu...", podívejte se na odkazy - třeba: Novela zákona o zbraních prošla třetím čtením: "...Sdružení LEX o.s. od začátku podporovalo a nadále podporuje tuto novelu ZZ, přestože po ukončení připomínkového řízení zcela neuspělo s dalšími připomínkami (viz příloha) a to k paragrafu 70, který státu umožňuje za určitých situací odebírat občanům hromadně zbraně a s podporou návrhu na zařazení neletálních zbraní do kategorie D.

Naopak padly na úrodnou půdu naše připomínky, aby bylo umožněno přebíjet náboje držitelům ZP skupiny E a aby nebyla správci střelnice uložena další povinnost – dohlížet na provádění střelby na střelnici..."
.

Přečtěte si třeba seriál o zbraňové legislativě v okolních státech: seriál časopisu ZBRANĚ & NÁBOJE: Zbraňová legislativa v cizině a porovnejte, jak je to v ČR. Máme na tom významný podíl!



ZdenekK
Příspěvky: 264

Příspěvek#25 » ned 19. led 2014, 22:33

Asi čtu trochu nedbale, jen jsem to prolétl, ale to vy se tu prezentujete. A když máte hmatatelné výsledky, je škoda se jimi nepochlubit, ty by měly být zmíněné první ;)
Díky.

Uživatelský avatar
g-relax
Příspěvky: 557
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#26 » pon 3. úno 2014, 00:18

YT LEXu: Zbraň v rukou prodavače zachránila hned dva životy

FB LEXu: Marné nářky držitelů ZL před spuštěním CRZ

gunlex.cz: Shield Tech ve Vinařicích

Obrázek
Jak vidíte, figurant je stále na nohou a vypadá spokojeně.

Uživatelský avatar
Tardis
Příspěvky: 152

Příspěvek#27 » úte 14. čer 2016, 13:36

Ahoj, kromě toho, že podpořím sdružení, dostanu kartičku a snad někde slevu na LOSík, k čemu mi členství je? Nemyslím to nijak špatně, ale kvůli tomu se přece nemusím stát členem. Podpořit můžu i jen tak. Nebo to má nějaké jiné výhody? Nechci, aby to vyznělo jen jako když dám, tak musím brát víc, ale ty 3 stovky můžu poslat i jen tak na dobrou věc, aniž bych se musel stávat členem. Pořádají se třeba nějaká nevím školení, kurzy, povídání, něco POUZE pro členy, kteří jsou právě členstvím nějak zvýhodněni? díky a neberte to nijak to.. tamto.. :)



jaro.63
Příspěvky: 73

Příspěvek#28 » úte 14. čer 2016, 13:46

Jestli někdy budeš muset použít zbraň v NO nebo KN, je tam pro členy možnost právní pomoci a to si myslím, že je pomoc v takové situaci velice potřebná.



Jezevec
Příspěvky: 139

Příspěvek#29 » úte 14. čer 2016, 13:53

Přečti jsi http://gunlex.cz/o-lex/clenstvi-v-lex
Čím víc členů, tím lepší vyjednávací pozice LEXu. Pokud si myslíš, že sdílíš stejné hodnoty s LEXem tak je přeci jen jednodušší tyto hodnoty prosazovat skrz sdružení s tisíci členy než jako samostatný občan. Nějaké benefity jako slevy na nákupy a právní pomoc tam jsou, ale snad všichni chápou, že jde hlavně o ochranu práv majitelů zbraní.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#30 » úte 14. čer 2016, 13:56

Nenapada te, ze cim ma tato organizace vice clenu tim vazneji by mela byt brana, protoze toto mnozstvi lidi primo zastupuje?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů