Pistole na mířenku
Co jinam nepatří...
			- 4mike

Příspěvek#17 » pát 2. zář 2016, 06:33
Blacky píše:LOL
přínosná informace, díky za ni
btw
kdo další z Vás s mokrým ZP se tu či jinde "blbě" nezeptal ???
vyjdu z předpokladu , že VP nelze střílet pláštěma a jsem vlastníkemm Géčka (ne modelu 26)
další krok bych řešil tuning géčka a do něj zakázkovou hlaveň s vývrtem na olovo
+ přebíjení abych měl na ty neplášťovaný lugry kam chodit
- Chip

Příspěvek#19 » pát 2. zář 2016, 13:57
Střílet mířenku glockem jakkoliv vyšlechtěným je blbost. I když tam dáte pulkilovou zavodní spoušť za deset tisíc a hlaveň od lothara stále budete mit plastovej klumpr co se kroutí v ruce jako žížala a odladění vás bude stát stejně jako nova pistole. To neni urážka glocka, je to vynikajici a pritom levna služebni pistole, jenže prave tyhle jeho vlastnosti jdou proti pouziti v zavodni mířené strelbe. Asi jako kdyby jste z Hummera chteli delat okruhove zavodni auto. Pro mirenou strelbu doporucuju velkou težkou ocelovou jednočinnou pistoli, s bullovou hlavní a zbytek je už na vkusu soudruha a jeho finančních možnostech. Takže můžeme volit celou řadu zbraní vycházejích z 1911 jako je STI, SVI atd. nebo vychazejici z CZ 75 Tanfoglio, Sphinx, či miřenkářske specialy typu Pardini. Pokud mame hloubeji do kapsy, slušnou službu uděla i TS nebo Shadow. Dulezite ale je prostudovat si pravidla oblibene strelecke discipliny, protoze nekde jsou predepsane urcite raže treba EPP jen 9 luger a někde je specificky odpor spouste.Opet treba EPP 1.36 kg v SA.

- 4mike

Příspěvek#23 » pon 5. zář 2016, 09:43
a koilik jich tam leželo v okamžiku vložení příspěvku? a kolik Pardinek do 30k jste kdo potkali za posledních 5 let a stály za řeč ? (já jednu s vydutým laufem)
ohromovat značkama za násobek limitu nebyl požadavek, za 2x tolik má siga 210 za 3x tolik Kortha,...
někde u násobku 5x se přiblížíme k SVI

ohromovat značkama za násobek limitu nebyl požadavek, za 2x tolik má siga 210 za 3x tolik Kortha,...
někde u násobku 5x se přiblížíme k SVI
- Petzold

- jack-3d

- drevak3

- Střelec

Příspěvek#29 » sob 13. srp 2022, 10:02
Dovolím si oživit téma.
Mířenku z pistole jsem nikdy moc nestřílel, naposledy hodně dávno ještě s otcem. Střelbu z pistole jsem od té doby provozoval nanejvýše jako hobby střelec, priorita pro mě byla a stále jsou lovecké zbraně z důvodu myslivosti. Nicméně bych se chtěl k tomuto trošku vrátit a to i z důvodu, že i mého syna to celkem baví a rád by si občas střelil soutěž. S věkem se asi trošku mění priority, dokonce je i čas, což dřív moc nebylo.
Nejsem úplný začátečník, co se krátkých zbraní týče, vždycky jsem nějaké doma měl, ale nikdy nic vyloženě mířenkářského, prostě klasika Glock, HK, 1911 v .45 atd., nicméně jsem to točil, takže doma je pouze aktuálně jedno EDC (H11) a klasická P226, kterou jsem koupil, protože se mi kdysi líbila a pak se objevila za pěknou cenu.
S P226 jsme pár závodů KVZ střelili, ale prostě to není ono, je to klasický služebák a člověk je rád, když se drží mezi sportovníma speciálama v průměru.
Potřeboval bych poradit, co pořídit právě na disciplíny dle pravidel KVZ? Obecně vím, co je na trhu, obhlédl jsem i co ostatní používají atd., nicméně je doba jaká je a také další je otázka, co je reálně dnes k dispozici u prodejců.
(Ne)tajným mým typem je CZ 75 TS 2 nebo Shadow 2, nicméně rád si nechám poradit i něco jiného, co bude vhodné přímo pro daný účel (tedy střelba dle pravidel KVZ). CZ uvažuji z hlavně důvodu dobré dostupnosti. Teoreticky by mi vůbec nevadilo ani něco na bázi 1911, samozřejmě v 9x19.
Ad rozpočet, vím, že to nebude za pár korun, takže jsem připravený rozumně investovat, ale střílet na vrcholové úrovni rozhodně neplánuji, takže bych to viděl na nějak "přiměřeně"

Mířenku z pistole jsem nikdy moc nestřílel, naposledy hodně dávno ještě s otcem. Střelbu z pistole jsem od té doby provozoval nanejvýše jako hobby střelec, priorita pro mě byla a stále jsou lovecké zbraně z důvodu myslivosti. Nicméně bych se chtěl k tomuto trošku vrátit a to i z důvodu, že i mého syna to celkem baví a rád by si občas střelil soutěž. S věkem se asi trošku mění priority, dokonce je i čas, což dřív moc nebylo.
Nejsem úplný začátečník, co se krátkých zbraní týče, vždycky jsem nějaké doma měl, ale nikdy nic vyloženě mířenkářského, prostě klasika Glock, HK, 1911 v .45 atd., nicméně jsem to točil, takže doma je pouze aktuálně jedno EDC (H11) a klasická P226, kterou jsem koupil, protože se mi kdysi líbila a pak se objevila za pěknou cenu.
S P226 jsme pár závodů KVZ střelili, ale prostě to není ono, je to klasický služebák a člověk je rád, když se drží mezi sportovníma speciálama v průměru.
Potřeboval bych poradit, co pořídit právě na disciplíny dle pravidel KVZ? Obecně vím, co je na trhu, obhlédl jsem i co ostatní používají atd., nicméně je doba jaká je a také další je otázka, co je reálně dnes k dispozici u prodejců.
(Ne)tajným mým typem je CZ 75 TS 2 nebo Shadow 2, nicméně rád si nechám poradit i něco jiného, co bude vhodné přímo pro daný účel (tedy střelba dle pravidel KVZ). CZ uvažuji z hlavně důvodu dobré dostupnosti. Teoreticky by mi vůbec nevadilo ani něco na bázi 1911, samozřejmě v 9x19.
Ad rozpočet, vím, že to nebude za pár korun, takže jsem připravený rozumně investovat, ale střílet na vrcholové úrovni rozhodně neplánuji, takže bych to viděl na nějak "přiměřeně"

Přejít na		

- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva
 - Sdružení LEX
 - Zbraně a legislativa v zahraničí