Flame u Antares Cup 2022 - baterky vs. zbraně

Moderátor: LOS vedení

Uživatelský avatar
vosicz
Příspěvky: 132

Příspěvek#1 » sob 12. lis 2022, 06:18

VláďaA píše:
Tomak píše:Vše za světla nebo něco potmě ?

Něco bude nejspíš za snížené viditelnosti, ale bez použití baterky...aby si nemohli stěžovat ti, co ji na zbrani nemají....


Rád bych si ten LOS střelil zase jednou za tmy tak, jak nosím, ale pořád nemůžu, protože mi by v závodě obranné střelby záviděli lidi s 2-3x dražšími Shadow 2 jetou Inforcku za 2 litry... :roll:



RACSKY
Příspěvky: 6

Příspěvek#2 » sob 12. lis 2022, 08:36

Dobrý den. Jezdím na závody LOS a střílím s CZ Shadow 2. Reaguji na předchozí příspěvek protože ho považuji za urážku. Proč bych Vám měl závidět baterku ,mám ji taky. Nejsem pořadatel abych určoval jestli bude závod po tmě nebo ne. Chápu že někdo chce střílet za ztížených podmínek , ale co začínající střelci kteří nejsou tak zdatní v bezpečné manipulaci se zbraní a každé takové ztížení je pro ně peklo.
Každý jsme nějak začínali. Nechápu proč se pořád řeší to že má někdo dražší zbraň, každý si může koupit jakou chce a střílet s ní závody když splňuje pravidla. Takže příště , jestli chcete závod takový nebo makový musíte kontaktovat pořadatele a jestli Vám vadí že mám pistoli která se Vám nelíbí ,tak kontaktujte ředitele LOS aby upravil pravidla. Mě se taky nelíbí baterka na zbrani ve dne kdy ji nepotřebuji ,považuji ji za závaží ,ale je mi to jedno jeto Vaše věc.
Libor Racský



Jarda.Jezek
Příspěvky: 862

Příspěvek#3 » sob 12. lis 2022, 08:49

Přesně. Baterka na pistoli, která je tam údajně proto, aby pistole nevypadla z pouzdra, není nic jiného než závaží. Na druhou stranu, lze pochopit, že ti s baterkou tak třeba i pistoli opravdu nosí. A teď babo raď. To je už na filosofickou úvahu, jak daleko jít s pravidly z reálu do uměla nebo zase zpátky. Výsledky budou vždy trochu nesouměřitelné, dokud nebudou všichni střílet jednou zbraní pořadatele a s jím dodaným střelivem. Ale pak zase budou diskuse o ergonomii, že někomu taková pistole nejde vůbec držet, protože má obě ruce tlusté, tenké, levé či volšové.

Prostě si přineste, s čím vám střílí dobře, a dívejte se jak střílí ostatní. Nejde o závod, jde o trénink, který si jinak efektivně neobstaráte.

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#4 » sob 12. lis 2022, 11:35

Z vlákna u závodu jsem vyřadil tenhle flame - pokračujte si v něm tady...

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#5 » sob 12. lis 2022, 11:48

Klucí, tady vidíte, jak subjektivní to může být a jak kompromisní pravidla musí být...

Pár faktů (ač třeba některé subjektivní):
a) mě se s baterkou střílí hůř - překáží mi v úchopu
b) spousta lidí urputně trvá na "střílím čím nosím" a spoustě vadí "baterka jako závaží" - a přitom se baterka na zbrani na nošení stala v podstatě skoro standardem - tak si vyberte
c) pravidla jsou, jaká jsou, s ohledem na to, že už nám Poháry LOS a republiku vyhrávali lidi s Glockem 17, starou CZ75, nějakým Canikem, P10kou, apod... tak to není o zbrani. Pokud je to bezpečné a vejde se to do pravidel, nechť si s tím člověk střílí.
d) příští rok vznikne divize "kompaktní pistole" - bude omezená nejen krabicí, ale i hmotností (asi 950g s nejtěžším zásobníkem), čímž by se tam mělo vejít vše lehké vhodné k nošení včetně běžné baterky. G19, P10c, PPQčka, PDPčka, Caniky TP9, SFP9ky, ... - to vše s baterkou by se mělo vejít i do hmotnosti.

Opakované flamy a hádky zastánců "střílím tím, čím mě to baví nebo tím, čím střílím všechny ostatní závody" vs. "střílím tím, co nosím" na to vliv mít nebudou, protože za posledních 15 let nepřinesly vůbec nic nového.



RACSKY
Příspěvky: 6

Příspěvek#6 » sob 12. lis 2022, 12:03

Ještě jednu poznámku. Honzo plně s tebou souhlasím. Tady ale o zbraně nešlo. Jako majitel shadow 2 jsem byl obviněn, že závidím baterku a proto nejsou noční závody,tak proto jsem reagoval. Jinak ať si každý střílí s čím chce.

Uživatelský avatar
vosicz
Příspěvky: 132

Příspěvek#7 » sob 12. lis 2022, 14:20

Racsky:
Snad v každé větě je něco špatně, ale zkusím zareagovat alespoň na něco.

Pokud jste si nestěžoval, že podvěsnou svítilnu nemáte, mířené to na vás nebylo a dál číst nemusíte. Pokud ano, jste tady správně.

Je mi upřímně jedno, jestli někdo střílí LOS 20 let starým nemytým služebním kopytem, nebo mění pružiny ve sportovním speciálu před každou stagí. Pár desítek závodů jsem už odstřílel, tak vím, že o zbrani to není, takže tohle taky dál rozvádět nebudu. Hlavně klid, nemyslím nikoho konkrétního a jakákoliv případná podobnost je čistě náhodná. Ať napíšu cokoliv, očividně vždy někde za rohem číhá někdo, aby si to vzal osobně. Někdo přizpůsobil své vybavení obranné střelbě za tmy a někdo tomu, aby vyhrával závody obranné střelby. Každého věc, všichni spadají podle pravidel do nějaké divize, s podvěsnou svítilnou i bez. Jarda Ježek výše napsal „Nejde o závod, jde o trénink, který si jinak efektivně neobstaráte”. Pokud je toto ideál, proč tedy jedné skupině zakazovat normální běžné vybavení v podmínkách, pro kterého ho mají a navíc na závodě obranné střelby, aby se více podobali té druhé sportovněji založené?

Celý můj předchozí příspěvek je tedy ve stručnosti přání, aby se jednou postavil závod, klidně jen klubový a každý ho mohl vyřešit s tím, co má a ne podle toho, na jaké podmínky je zrovna ne/připravená většina některé divize. V podstatě mám na mysli něco na způsob nočních LOSů v Čekanicích, které do teď považuju za jedny z nejpřínosnější (sníh, led, téměř úplná tma, -5°C, co kdo měl - od čelovek po podvěsy s lasery).

Dál, jasně se psalo, že tento konkrétní závod není vhodný pro začátečníky, jako asi obecně všechny low-light závody, tak nevím, proč jimi argumentujete.

A jak už jsem psal, celý příspěvek bylo přání, které jsem vyjádřil ve vlákně pořadatele, takže mu snad sólo také psát nemusím a s Vláďou jsem se na tohle téma myslím už jednou letmo bavil.



getsome
Příspěvky: 612

Příspěvek#8 » sob 12. lis 2022, 16:15

Myslel jsem si, že mě v českém zbraňovém bahýnku už nic nepřekvapí… Ale že má někdo problém s něčím tak samozřejmým, jako je použití světla pro pozitivní identifikaci cíle za tmy, a ještě v LOSu? :D



RACSKY
Příspěvky: 6

Příspěvek#9 » sob 12. lis 2022, 17:35

Tak ještě jednou. Nevadí mi ani baterka ani co kdo nosí ani noční závody. Vadí mi že tady někdo napíše že noční závod nemůže být uspořádán proto že by střelci s shadow2 někomu něco záviděli. Tak si to prosím přečtěte na začátku jestli si to nepamatujeme. Jestli Vám někdo něco takového řekl tak to napište a uveďte kdo . Nevím proč bych se nemohl bránit když mě někdo z takové blbosti obviní. Určitě se potkáme na závodu v Praze tak si o tom můžeme popovídat,ale bohužel nevím s kým protože se nedokážete ani podepsat. Já ty vaše přezdívky neznám.



Jarda.Jezek
Příspěvky: 862

Příspěvek#10 » sob 12. lis 2022, 18:22

Neboj, když budou chtít, tak si tě najdou. Jsem to chtěl trochu deeskalovat tím, že možných pohledů na věc je víc a každý má něco do sebe.
Ale asi se mi to nepovedlo. Obviňovat někoho ze závisti sem ale asi fakt nepatřilo. Podle mého, každý, kdo střílí, má na, to, aby si koupil takovou pistoli, kterou využije, aniž by musel jiným závidět, že mají něco jiného. Ale každý jsme jiný, někdo třeba fakt závidět bude a někdo si zase bude přát, aby mu jiný záviděl... Fuj. Závist je podle mého názoru nejhorší vlastnost, všichni se jí radši vyhněte co největším obloukem včas.

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2966

Příspěvek#11 » sob 12. lis 2022, 18:26

Racsky
Tamten příspěvek na tebe byla podle mě ironie. Ne na cenu zbraně. Ale na to, že los někdo střílí s něčím (shadow, sportovní pistole), který nejspíš nenosí.

Já též vnímám jaksi nespravedlivé, že někdo to střílí s tím co nenosí, ale je mi to jedno, že si tím vystrili o 2 sekundy lepší čas na stage. Kazí si schopnosti on, ne já. Nebo je lepší malinko než já kvůli zbrani, ne kvůli schopnostem. Naopak mě hodně potěší, když já s nesportovní pistolí někoho takového prestrilim. Závěr pro mě piluju svoje schopnosti, ostatní mě nezajímají.

Ps : na jedněch závodech (nebyl to los) jsem s prckem (hs xd-s) mezi 40 velkými pistolemi (vč 10 fakt sportovními i s magnetickým pouzdrem skončil tuším dvanáctý. Krásný pocit :-D

Uživatelský avatar
vosicz
Příspěvky: 132

Příspěvek#12 » sob 12. lis 2022, 19:50

RACSKY: Reagoval jsem metaforou na skupinu lidí, kteří by(! - ještě rozvedu později) si stěžovali na podvěsné svítilny a pro zřetelnost jsem si z té skupiny vybral extrém - lidi s vyloženě sportovní pistolí a uvedl tu typickou. Lidé, kteří by si stěžovali na podvěsy a zároveň mají sportovní pistoli. Jste v množině lidí, kteří si stěžovali nebo by si stěžovali podvěsy? Podle vlastních slov ne, protože vám přece nevadí. Pak logicky nemůžete patřit ani do její podmnožiny lidí se Shadowem, takže o vás nemůže být řeč. Očividně ale patříte do skupiny lidí, která všechno vezme doslova a hned se kvůli tomu začne zbytečně urážet. Pokud to pořád není jasné, můžu do SZ naposílat odkazy na Vennovy diagramy, průniky/sjednocení/... množin (a další učivo základní školy), každý máme nějaké mezery a mám pro to pochopení. Naprosto bizardní mi ale přijde, že nebylo ani řečeno, jestli ta skupina stěžovatelů vůbec reálně existuje. Možná si nikdo nikdy nestěžoval a celé to opatření jen předpokládá, že by se tak stalo, což vám stejně nebránilo v tom, abyste si to vztáhnul na sebe a dožadoval nevím čeho.

Jestli budu po pěti dnech na střelnici dost motivovaný jet ten týden ještě na LOS řešit tyhle nesmysly, můžeme to probrat osobně, i když z mé strany bylo už vše řečeno.

JardaJezek: Pokud by si někdo stěžoval, že mám v souladu s pravidly podvěsnou svítilnu a lobboval za to, abych ji nemohl použít, nebyla by to z jeho strany závist, když si ji může pořídit taky? Jsem já ten špatný, když toleruji všem cokoliv v rámci pravidel a jen se ohrazuji proti tomu, aby se mi neupírali možnosti, které jsem se rozhodl využít já? Jen k zamyšlení...
Naposledy upravil(a) vosicz dne sob 12. lis 2022, 20:01, celkem upraveno 2 x.



Jarda.Jezek
Příspěvky: 862

Příspěvek#13 » sob 12. lis 2022, 19:57

Věřím, že by nebyla. A doufám, že nebude.
Nicméně, lobovat nebude, protože pravidla svítilnu dovolují. Komu chybí, může si ji namontovat taky. A místo baterky do ní třeba dát špalek z wolframu, protože to nikdo stejně zkoumat nebude.
Řekl bych, že ti nikdo neupírá možnost si rozsvítit, jen pak budeš v optiku... Navíc každý, komu chybí nějaké neobvyklé prostředí či podmínky, může zorganizovat takový závod. Takže, když se nedovoláš toho, že by ti to někdo, když tak hezky prosíš, udělal na míru, můžeš to udělat pro ostatní ty.
Stejně si kvůli tomu baterku do podvěsu a nové pouzdro kupovat nebudu.

Uživatelský avatar
vosicz
Příspěvky: 132

Příspěvek#14 » sob 12. lis 2022, 21:08

Zeptal bych se, proč bych měl být za použití něčeho, co zvýhodňuje tak moc, že to dodnes ani pravidla neznají a všichni mají možnost to mít, být penalizovaný přesunem do jiné/vyšší divize, ale tím bychom se kruhem dostali přesně na počátek tohoto vlákna a započali slavně již druhou iteraci. Toto nutkání potlačím a půjdu po zbytek večera doufat, že kdesi na světě snad existuje alespoň jeden člověk, který pochopil, na co jsem se snažil celou dobu poukázat.



ossan81
Příspěvky: 72

Příspěvek#15 » sob 12. lis 2022, 21:25

vosicz píše: ...bizardní...


evidentně máme všichni nějaké mezery (třeba učivo základní školy). V případě zájmu můžu do SZ nasdílet nějaké slovníky cizích slov, nebo jiné výkladové materiály ;-)

Děkujeme za mluvnickou vložku, ale je silně off-topic, proto je toto drobné napomenutí... Moderátor

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů