Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS

Glock a spol.
Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#31 » pát 26. říj 2012, 08:10

A kde se mluvilo o tom chystanem Tacticalu? Nejak jsem to na hkpro nepostrehnul v posledni dobe.
O "Match" spousti pro radu P mluvili pry zavodnici uz loni a zatim nic.



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#32 » pát 26. říj 2012, 09:18

O te matchovce se prave psalo z doslechu, ale tohle psal primo HK CS (Customer Service). Muzu pozdeji najit link.

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#33 » pát 26. říj 2012, 21:00

Jj, dej tu pak prosimte ten link, jestli najdes, rad se nato kouknu. Diky.



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#34 » pát 26. říj 2012, 22:43

Neni problem, jen co se vratim z cest domu.



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#35 » pon 29. říj 2012, 11:43

Tak tady to je. Cituji:
A "Tactical" version is being considered and may possibly be available sometime in 2013, as well, as threaded barrels individually.


Zdroj: P30 9mm FDE (hkpro.com)

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#36 » čtv 1. lis 2012, 00:09

Diky za odkaz. Tak dneska dalsi vyhra - kupon na 50 dolarku na HK webshop :-).
Skoda ze to neni na 500 USD, ale tak lepsi nez nic.

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#37 » úte 6. lis 2012, 23:54

Steel Challenge 2012 USA - Jason Koon s P30LS (HK Pro Shooting Team) druhy v Stock Service Pistols a osmy v Production.

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#38 » pát 7. pro 2012, 15:02

Na FB jsem našel tuto fotku:

Obrázek

Při bližším zkoumání mi ale pár věcí nesedí:
- co je to mezi railem a záchytem závěru?
- chybí označení ráže,
- kolík uchycení spouště je dost jiný než na všech fotkách, které jsem našel.

Jde o nějaký prototyp? Nebo Photoshop (nevím proč)?

EDIT: Začínám si myslet, že by mohlo jít o airsoft..

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#39 » úte 11. pro 2012, 18:43

Airsoftka (nebo jina hracka) na 200 % na prvni pohled.
Dyt to nema ani druhy vyrez na rozborku na zaveru a ty cepy jsou nesmysl plus o chybejici nabojove komore ve vyhoznim okenku nemluve a celkova preciznost je na prvni pohled NON H&K.
Po zadani H&K P30 airsoft do Googla a volbe obrazky vypadnou fotky od Umarexu, ktere jsou velmi podobne, maji taky ten cep, chybejici zarez apod., napriklad:
http://www.shortyusa.com/cart/images/2498b.jpg
Takze nejspis naka varianta od Umarexu a nebo nejaka Cina kopie Umarexu.



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#40 » úte 11. pro 2012, 20:10

Prý Umarex. Možná opravdu i nějaký klon nebo padělek (Umarexu). Ne jedné z těch fotek je i elektro airsoft, ale ten vypadá jinak. Pod tím píšou 4.5 mm CO2, ale Umarex vzduchovka vypadá taky jinak. Hlavně má napříč půlený závěr. Odhaduji na CO2 BB only verzi.

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#41 » úte 11. pro 2012, 20:19

MKabar - je vidět, že ji máš v ruce častěji než já :D

Uživatelský avatar
OndrasFM
Příspěvky: 488

Příspěvek#42 » sob 15. pro 2012, 19:39

Tak se taky přidám :) Po lehkém nelehkém shánění jsem jí nakonec sehnal na slovensku. Nelehkém proto, že jsem za asi týden poslal přes 20 mailu a u nás v republice jsem neuspěl. Český dovozce mi napsal, že se změnil majitel HK a momentálně posílají jen verze p30 L nebo LS. Pan Ondra ze streleckeho servisu mě zase chtěl ukecat na verzi se zavitem na hlavni. Jen teda asi o 500,- dražší, ale chtěl jsem klasickou verzi. Tak zase smůla. Pak mě napadlo napsat slovenskému dovozci Bwarms a ten mi řekl, že měli za poslední 3 měsíce jen 5 kusů, z toho jsou minimálně 2 už prodané. Jeden je v Nitře, druhý kdesi na východě a třetí možná v Žilině. Tak volám volám, sháním jak se dá a nakonec mi potvrdili, že p30v3 mají v Žilině skutečně jeden kus za 850,- eur. Skvělá cena. Tak volám kamarádovi, co dělá u nás na zbraních, že potřebuju do rána zbrojní průvodní list a předběžný souhlas ČR s nákupem v zahraničí. Za bonbonieru ženským na zbraních jsem to měl ráno vyřízeno v 7:30 hod. Pak cesta na slovensko na policii opět vyřídit zbrojny sprievodny list na vývoz že SR a souhlas SR s vývozem. Opět štěstí v neštěstí, byly tam dvě sympatické slečny, co mi to udělaly za Rafaelo pro každou na počkání. Samozřejmě poplatky. U nás 500,- a na slovensku 16,50,- eur. Pak do obchodu koupit. To mě čekal šok, protože jsem čekal nějakou špeluňku. Vlezu tam a jako bych se ocitl v ráji. Tak vybavený obchod špičkovým zbožím u nás snad není. Na tohle nemá ani Brymová, CZUB v Opletalce a lepší u nás neznám. Naprosto profesionální přístup, znalosti personálu, ochota přes to, že měli na prodejně asi 20 lidí najednou, ve všem pořádek a přehled. Koukal jsem a jesli budete mít cestu do Žiliny doporučuji se tam stavit. Jinak je to prodejna polovnictvo Trapper. Pak se zbraní ještě jednou (asi zbytečně, ale chtěli to tak) na slovenskou policii fyzicky skontrolovat zbraň a pak už domů. Tak teď leží u mě doma, koukáme na sebe a čekáme na pondělí na registraci u nás. Pak na střelnici. Lidi měl jsem 8 zbraní, ale tohle je orgasmus pro ruce. Líp mi jaktěživ nic nesedlo a to jsem opravdu střílel od vzduchovky po tank na vojně z hodně zbraní :)

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#43 » úte 18. pro 2012, 01:59

Coze? P30 se zavitem na hlavni? Original tovarni hlavne na kratkou P30 se zavitem maji v USA diky hkparts.net, kde prodavaji delsi Lkove hlavne opatrene dodatecne zavitem u jine firmy pro P30.
Pro P30L neexistuje jeste delsi originalni hlaven, tudiz neni jak dodelat zavit. Nepocitam-li samozrejme firmy v USA, ktere hlaven prodlouzi a zavit dodelaj (do toho bych nesel) a nebo hlavne jinych vyrobcu - zadna se kvalitou k HK originalu ani nepriblizi. hkparts.net neposle mimo USA ani pruzinku natoz hlaven. Tovarni hlavne se zavitem na P30 (snad i na L) maji byt pry konecne behem roku 2013 podle povidacek na hkpro foru. Navic realna cena v CR za tovarni hlaven se zavitem by byla tak s jednou nulou navic. Pokud maji ve streleckemservisu kratkou P30 opravdu se zavitem - pak je to neoriginalni hlaven, prodlouzena hlaven a nebo Lkova s dodelanym zavitem.
Vse je vsak velmi silne nepravdepodobne. Predpokladam, ze pouze ponekud nevi co prodavaji (jak uz ostatne byva v CR ve vetsine obchodu, nejenom se zbranemi, zvykem) - stacil mi na jejich webu komentar u H&K USP Experta - "tryskovité hrdlo" cimz mysli kovovy trychtyr pro rozsireni zasobnikove sachty alias Jet Funell, ktery se da dokoupit na USP + 18 ranne pruhledne plastove zasobniky jsou k tomu nutne. No a jako bonus po rozkliknuti tam uvadeji kapacitu 17 ran u P30, coz take neni pravda. Takze ohledne P30 jsou ocividne "velmi dobre v obraze" :-). A ceny taky znacne vysoke oproti konkurenci. Pro pobaveni:
http://www.streleckyservis.cz/cz/prodej ... e.php?i=12

Jinac gratuluji ke koupi, P30 za 850 Euro opravdu stala za tu namahu s nakupem na Slovensku.
Jeste to chce poridit vetsi Lkovou sestricku at ji neni smutno ;-).
Ja se nato chystam opacne, nedavno jsem zrusil planovany HK45 (kvuli cene munice) a do budoucna poridim k moji P30LS i kratsi P30S i kdyz mi to puvodne prislo jako zbytecne, rukojet je stejne velka a kratsi hlaven nema moc smysl, na noseni zavazi hlavne rukojet, no ale nechce se mi kupovat stejnou P30LS, to si pockam radeji na P30LS Tactical pokud fakt bude pristi rok.

K hlavnimu nejmenovanemu dovozci H&K do CR se uz nema ani smysl vyjadrovat, od zari mi nejsou schopni dodat lehci pruzinky blokace uderniku na P30 na odlehceni spouste :-(.
Sezenu v breznu na IWA v Norimberku, to bude znacne spolehlivejsi zpusob.
Vezmu jich vic samozrejme, at je pro vsechny majitele P30.

Uživatelský avatar
OndrasFM
Příspěvky: 488

Příspěvek#44 » úte 18. pro 2012, 07:54

Tak teď jsi mě trošku znejistil, zda šlo o L či klasiku. Ale na 99% to byla klasika a ve předu čouhala hlaveň asi o 1 cm a měla závit :) Měl jsem jí i rozebranou a p. Ondra mě sledoval ostřížím zrakem, protože se obával, abych jí neškrábl. Určitě jí tam pořád má. Jesli šlo o originál či né já osobně nepoznám. Měla ale myslím stejné znaky ( písmena HK 9mm x 19, v.č. A CIP značku) jak mám já na své. Každopádně se mi jevila jako originál hlaveň. Mohl to sehnat třeba v nějaké varce pro pražskou zásahovku. Chodí mu tam dost často trénovat a pokud se nemýlím, mohou si objednávat zbraně podle toho, co jim sedí. Pokud má PČR samozřejmě peníze. A pro ně je mít asi bude :) Jó a ta hlaveň měla polygonální vývrt, jako moje p30. Ještě dělal p. Ondra srandičky, že je to na tchýni :D

S těmi díly je to na prd. Osobně bych asi opět zkusil BWarms (slovenský dovozce). Velice ochotní lidé a měli zájem mi poradit, doporučit a prodat. Jinak zvažuju nákup v USA a to buď zprostředkovaně, kdy si nechají připlatit 8% ceny nákupu + tuším 35 usd za poštovné, nebo ségra má za manžela amíka. Tak to koupit přes jeho rodinu a nechat sem poslat. Případně mi to přiveze, až tam zase v létě poletí :)
Co říkáte na tohle?
http://www.hivizsights.com/products/han ... k2011.html
Jokerscustom je k nám vozí a cena u nás by byla cca 1350,- kč.

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#45 » úte 18. pro 2012, 21:06

Zname v USA (aktivni strelce) mam take, neodvazili se mi poslat zasobnik na P30, ze pry nechcou skoncit v Guantanamu - nedivim se jim.
Nedavno jsem si mejloval ze slecnou primo z americkeho HK ohledne prodlouzeneho zachytu zasobniku z HK45C pro mojeho Experta a budouci P2000SK a overovala to u firemnich pravniku a smula - je to v Nemecku vyrobeny dil importovany do USA a uz ho nesmi znovu exportovat :-(. Kdyby byl vyrobeny v USA tak pry zadny problem. A ted opet perlicka - v jiz (ne)zminovanem hlavnim HK dovozci v Praze mi v lete napsali, ze pry prodlouzeny zachyt zasobniku mi nedodaji, ze to je americky dil a v Nemecku ho nemaji. Na hkparts.net je napsane GERMAN MADE (odkaz jsem jim posilal uz pri prvnim dotazu) a osobne jsem si to ted overil v H&K USA, jak mi posilali vyhry ze souteze, chtel jsem misto tricka a cepky a nalepek radeji tu soucastku, ale neklaplo to. Jo a odpovidali mi i do peti minut na email - takze vymluvam, ze pry Nemecky HK nereaguje ctvrt roku apod opravdu neverim.

Tak to je opravdu zahada, jelikoz tovarni originalni hlaven na P30 ci P30L zatim oficialne neexistuje.
Veskere neoriginalni hlavne na HK co znam maji drazky. Bud to bylo nadstavene a nebo hlaven z Lka z dodelanym zavitem u jine firmy a nebo zdrhnuty prototypovy kousek :-). To si teda poprosim o detailni fotky mejlem, to me zajima, kdyby to byl totiz fakt original, tak by to byl prvni znamy kus mezi civilnim obyvatelstvem na svete a na hkpro foru by cuceli jak puci, co to ti cesi zase maji :-).
Vcera jsem se zrovna docetl, ze v jednom obchode v USA uz jsou Part Numbery na HK 45 Tactical (zatim slo dokoupit origo hlaven se zavitem pouze zvlast, origos byl jenom kompaktni HK 45CT) a jeste ke vsemu i se zelenym a bezovym ramem. Nejspis je predstavi na Shot Show 2013. Jestli bude i bezova P30LS se zavitem na hlavni, tak parada :-P.

Co se tyce miridel, tak ty Hiviz budou asi pekne krapy, nevidel jsem zatim nikoho na hkpro foru, ze by to mel. Co se miridel tyce - nocni svitici velke body jsou k nicemu na velke pistole na strelnici, tam chci cerne hledi a cervene svetlovodne musky a na subcompact na noseni tritiove.
Takze na P30LS chci Dawson Precision cervenou svetlovodnou musku, rozmer .170x.115 palce, vyska .170 podle meritek Dawsonu odpovida jejich tovarnimu Dawson hledi - je vyssi nez original.
Dela se aji .125 a .110 tlusta/siroka muska, tak tech .115 bude asi idealni kompromis na presnost i rychlost.
Jeste je dobre a hodne popularni hledi od 10-8 Performance na P30, k tomu by byla nutna svetlovodna muska od Dawsonu v rozmeru .155x.125, odpovida to tovarni musce presne, jde pouzit aji tovarni pripadne, ale originalni miridla jsou fakt onicem :-(.
To 10-8 hledi vypada z boku designove lepe, je mensi, ale ten U vyrez se mi zda trochu moc zbytecne velky, chci uzsi, tajak ma to origos hledi od Dawsonu. No jinac receno, P30LS hodim celou do Dawsonu a P30S az poridim dam Dawson musku a 10-8 hledi. A na P2000SK nocni hledi i musku od Trijiconu, akorat jeste nevim jakou barevnou kombinaci, set na P serii je dostupny.
Ty Dawson hracky chci taky resit na IWA. V CR se uz radeji ani neptam po zkusenostech.
Jo a na Expertovi necham origos mikrometricke hledi, ale musku vymenim za Dawson svetlovodnou a rozmer k origos hledi je .280x.210 pokud me pamet neklame. Vsechny rozmery jsem ted psal z hlavy, nemam to poznacene, tak za pripadne mozne kiksy se omlouvam, ale cisla si vetsinou pamatuju, tak je to snad dobre. Kazdopadne az to budu objednavat, tak to jeste znovu zkontroluju pro jistotu, at to pak strili tam kam ma.
Pokud by byl zajem, nahodim fotky vsech uvadenych kombinaci. Jeste dodam, ze Dawson meri vysku musky od samotneho spodku zakladny, ktera jde do zaveru, kdezto HK meri vysku od vrchu zaveru. Tak aby to pripadne nekoho nezmatlo. Jo a americky HK Pro Shooting Team pouziva Dawson musky i hledi, Razzman (John Rasmussen) nechal udelat prvni musku a hledi pro P30LS (zaplatil vice nez dvojnasobek ceny za zhotoveni prototypu, diky nemu to uz delaj seriove) a pak i na Experta. Ptal jsem se primo jeho na par veci ohledne P30LS. Ma dokonce zasobnik svareny ze dvou na 20 ran, stalo ho to 89 USD u nake firmy atd.

Jo a jeste jsou velmi popularni Heinie miridla, ty pouzival i Todd Green pri testu P30 a HK 45.
Jsou verze s jednim bile sviticim tritiovym bodem v hledi a noveji i se dvema tusim. Ale prijdou mi zbytecne vysoke a na strileni na strelnici dam prednost cernemu hledi a cervene musce, kazdy ma hold jiny vkus.

Jeste tu az bude cas nahodim tip na prodlouzeni zasobniku o dva naboje, ktere by snad melo jit sehnat v CR kdyz by se jich objednalo vice kusu. Chce to samozrejme upravit, ale pak to funguje dobre. Ten prodluzovak o pet naboju, co jsem psal uz kdysi na strelectvi nejde sehnat v CR.

Pro OndrasFM - jestli to FM znamena Frydek Mistek, tak ja do FM jezdim casto (jsem z Orlove) a rad bych si nekdy tu tvoji novou P30 vyzkousel, jestli by to slo, jeste jsem z kratke P30 nestrilel. Na oplatku nabizim P30LS a USP Expert na testik. Ted v sobotu dopoledne jdeme strilet do Petrvaldu na venkovni strelnici (naproti firmy Canis), dneska jsem dovezl zasobu krmeni :-).

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů