Zkoušení výkonu a účinnosti BP na různých materiálech

Black Powder a vše co k tomu patří


javor
Příspěvky: 15

Příspěvek#16 » stř 7. lis 2012, 20:17

Bez pokusů by to nešlo...gram praxe lepší než tuna teorie,že?A pokud se to dělá s rozumem,tak není problém..

Uživatelský avatar
muzzleloader
Příspěvky: 127

Příspěvek#17 » stř 7. lis 2012, 20:25

Spravce strelnice u nas,dba jen na to,abysme si extremni bordel po testech uklidili.A samozrejme vzdy upozorni,ze neco neni uplne koser a mohl by z toho byt maler.Tak se na to vyprdnem a hotovo :-) Ale slysel jsem uz o strelnicich kde si clovek nemuze ani prdnout.

Uživatelský avatar
b52
Příspěvky: 86

Příspěvek#18 » stř 7. lis 2012, 20:27

pravdu má jenom bouchačka ty testy jsou ok



Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#19 » stř 7. lis 2012, 22:02

Pravdu dí "muzzleloader". Pokud se neporušuji bezpečnostní předpisy a řád střelnice a dotyčný po sobě uklidí, tak nevidím problém v tom použít jako terč různé materiály. Já mám povoleno u nás provést zkoušky se sklem v různých variantách, jen se mi do toho zatím nechce z důvodu úklidu, v trávě to nebude žádný med.

Zřejmě toto oddělím neb to s Great gun deringerem má pramálo společného.



Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#20 » stř 7. lis 2012, 22:38

Blackpowdergunfan píše: Už se těším na další testy, na řadě je dřevotříska ...


Nevím odkud jsi, ale DTD mohu poskytnout téměř v libovolném množství. ;)



romi
Příspěvky: 14

Příspěvek#21 » čtv 8. lis 2012, 20:08

Blackpowdergunfan píše:Díky všem, co se mně zastali. Nemám rád takovéto rýpání, takže pokud možno neryj do mě a najdi si někoho jiného ;) . Typický Čech, závidí, že to někomu prochází, protože on sám to dělat nemůže. Nejdříve než něco napíšeš, by ses měl zamyslet, jestli Ti stojí za to do toho rejpat, je to každýho věc, kdybych to testoval třeba u sebe v baráku na záchodě je Ti po tom leda kuloví ;) . Doufám, že jsme si to vyjasnili, dál bych to nechal být, přispívat budu dál, ale prosím nereaguj na moje příspěvky v tomhle duchu, nebo nejlépe uděláš, když na mě nebudeš reagovat vůbec, je to tvrzení proti tvrzení a já nemám čas na řešení 3,14čovin :evil: . Už se těším na další testy, na řadě je dřevotříska, možná ořechové dřevo a extrudovaný polystyren. Někdy do budoucna vepřová hlava přikrytá bundou,mikinou/svetrem a tričkem/košilí :lol: . PS: Zbroják už nemám pár let jenom kvůli tomu, že už mě nebavili patroňáky ;)

Vůbec do tebe nerýpu, je mi u prdele co děláš. Chodím asi na jiné střelnice než ty. Na záchodě v baráku si dělej co chceš. Rozhodně ti nezávidím, jen si uvědom, že nejsi sám kdo to forum čte......
Hodně nakrouhaného zelí ti přeje RoMi.
Ps: Patriku promaž moje přízpěvky , to tvoje forum stojí za HOVNO !

Uživatelský avatar
staM
Příspěvky: 267

Příspěvek#22 » čtv 8. lis 2012, 21:19

romi:
Jsou střelnice kde je jediným možným terčem pro kulové zbraně kus papíru na prostřelitelné podložce.Také jsou střelnice kde se ty bůčky a hlávky zelí bez problému "vejdou" do mantinelů provozního řádu.Věřím že jsi o nich alespoň slyšel.
Fórum stojí za H..... proč??? Že tu s tebou všichni bezvýhradně nesouhlasí?



Blackpowdergunfan
Příspěvky: 19

Příspěvek#23 » čtv 8. lis 2012, 21:52

2Romi: Když je to tu tak na h..no, tak sem nepřispívej. Na druhou stranu jsem rád, že jsme si to vyjasnili.
2ostatní: Ještě jednou děkuji za zastání těm, kteří se mě zastali.



Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#24 » čtv 8. lis 2012, 22:56

romi píše: to tvoje forum stojí za .... !


Není to moje fórum :shock:
Úroveň fora se pozná podle příspěvků. Tys mi ještě neopověděl na základě čeho je zakázáno střílet do něčeho jiného než papíru.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#25 » pát 9. lis 2012, 21:59

No mě osobně se v roce 2010 poštěstilo zastřílet si do osobního vozidla Š. Favorit. A hádejte kde ? Na střelnici, protože nikde jinde snad ani nejsou legální prostory. Bohužel do toho auta si zastříleli předemnou i jiní, takže mi to trochu pokazilo radost, nicméně jsem zkusil střílet tam, kam ještě nikdo. Docela mne překvapily účinky střel a poškození vozidla. Střílelo se výhradně náboji 9mm Luger, celoplášť. Popravdě řečeno takové vozidlo může být docela dobrý kryt, ale nikoliv všespásný úkryt. Zde opravdu záleželo ne konkrétním místě zásahu, neboť např. při střelbě do dveří některé střely proletěly, některé ne, protože záleželo na místě vstřelu. Bohužel jsem v té době neměl z časových důvodů možnost fotit nebo natáčet, což mne dodnes mrzí, protože taková příležitost se naskytne tak 1-2 za život. Teda pokud nejste zkušební střelec :lol:
Takže Blackpowdergunfan, zůstaň v klidu :D Na ty tvoje testy se určo každý, kdo by nemá možnost testovat, rád podívá, protože jak psal javor:
"Bez pokusů by to nešlo...gram praxe lepší než tuna teorie,že? A pokud se to dělá s rozumem,tak není problém.."

Uživatelský avatar
hauktor
Příspěvky: 217

Příspěvek#26 » pát 28. pro 2012, 12:36

tady kousek ode mě jsou 3 střelnice kam jezdím.na jedné ani nesmím střílet rychle po sobě(prej aby to nevypadalo,že se tam střílí dávkou)na druhé je to opačný extrém-jednou za čas tam na podvalu dovezou nějaký vrak a 30 lidí do něj najednou praží ze všeho co je po ruce..pak se to pouklízí a odveze do šrotu...VELKÁ zábava..no a na té 3tí nikdy nikdo není jsou tam popperyv různých vzdálenostech a shlucích,můžu si jejich citlivost poladit na zbraň se kterou si zrovna zrovna hraju..a dva kýble dýní si rozmístit libovolně po palebném prostoru a postupně je posundávat z 5ti různých hraček..samozřejmě pak uklidit(včetně nábojnic)..prostě je to o volbě střelnice.střelnice nebudu jmenovat..

Uživatelský avatar
hauktor
Příspěvky: 217

Příspěvek#27 » sob 29. pro 2012, 22:05

a testovat rozptyl materiálu po výstřelu z lancasterky různou navážkou/broky je taky na ochr. brýle :lol:

Uživatelský avatar
Kalič
Příspěvky: 304

Příspěvek#28 » ned 13. srp 2017, 14:24

Zkusím oživit starší vlákno. Nevím, kam jinam to dát. Snad mě admin nepokárá.
Účinek olověné kule Colt Army .44 na kolenní kloub prasete z 10 metrů.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů