CZ Shadow 2 Compact
- MRBLUE
Příspěvek#136 » pát 6. říj 2023, 15:46
SP-01 Compact Shadow Line je uplne rovnaky koncepr vychadzajuci z celooceloveho sportoveho/sluzobneho modelu. A urcite to nebol leziak. Ani v USA ani v CZ/SK. Prave compacty sa u nas z rady Shadow Line vypredali ako prve.Nemyslim si ze u S2C to bude ine. Skor naopak.
- Tomcat68
Příspěvek#138 » pát 13. říj 2023, 19:14
CzechJoker píše:Otázka je, jestli je to na základě požadavků žadavků z CZ-USA. Když chtěli modifikovat EVO, brodští to odmítli a museli si to udělat sami.
Otázka poměrně zevrubně zodpovězena v letošní Střelecké revui č. 10. O tenhle kompakt se přednostně zasloužil Rich Huff, product manager CZ-USA. Vedení CZUB se k tomu stavělo skepticky, ale v US prostě poptávka po kompaktním Shadowu je a Huff si to nakonec prosadil.
- Tomcat68
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#141 » sob 14. říj 2023, 11:26
Autor článku redakce + Česká zbrojovka, takže neoznačené PR? Úsměvné je, že podsouvají čtenářům, že "řada zkušených uživatelů mu nikdy nepřišla na chuť", míněno blokaci úderníku. Tak určitě, u sportovní zbraně to pochopím a ano, beru na vědomí, že se už více než sto let dělá 1911, která v normálním provedení (tedy ne v osmdesátkovém) taky blokaci nemá a řada lidí bude přísahat na to, že cocked&locked je prostě nejvíc, protože co bylo dobré v první nebo druhé válce, to je dobré i dnes.
Na druhou stranu si přiznejme, že i pan Koutecký byl k blokaci úderníku skeptický (viz monografie CZ75).
Na druhou stranu si přiznejme, že i pan Koutecký byl k blokaci úderníku skeptický (viz monografie CZ75).
- Tomcat68
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1076
- Jarda.Jezek
Příspěvek#145 » čtv 4. led 2024, 06:24
Zajímavé video. Přestože tloukl obráceně, navíc na kohout ležící na závěru, vyrobil důlek v zápalce. Asi proto, že mu zbraň ve svěráku moc nedržela. Kdyby zbraň uložil měkce a tloukl zepředu, mohlo to být ještě lepší...
Těžko ale z takového tlučení nejasnou silou usuzovat, co by se stalo při pádu zbraně a jaký vliv by měla poloha kohoutu a směr dopadu.
Těžko ale z takového tlučení nejasnou silou usuzovat, co by se stalo při pádu zbraně a jaký vliv by měla poloha kohoutu a směr dopadu.
- Letec 12
- deewy
Příspěvek#149 » ned 21. led 2024, 20:32
Zdravím,
tak od minulého týdne vlastním tuhle krasavici. Ze všech zbraní, co jsem doposud vlastnil a ze kterých jsem střílel, je tenhle kousek naprostá špička.
I dynamickou střelbou na 15 m, se to dá na terč sázet až překvapivě snadno. Přiložil bych obrázek, ale nevím jak se to tady dělá.
Zbraň padne skvěle do ruky. Chod spouště je čitelný, hladký. SA/DA je od teď můj preferovaný typ zbraňového ústrojí.
Teď zvažuji, jestli jít cestou kolimátoru, nebo zůstat u mířidel(popravdě, takhle dobře jsem nenastřílel několik let). Zbraň mi připomněla dobu, kdy jsem ještě sloužil a opravdu často sušil. Najednou mi to všechno naskočilo a jsem zase, ve formě. Tedy alespoň částečně.
Je jedna věc, která mi na zbrani neseděla, musel jsem malinko upravit úchop. A to sice, vypouštění zásobníku, které má ostré rany a malinko mi řezalo do ruky. Lehká korekce uchopu to vyřešila.
Zatím spolehlivost 100%, vypáleno 250 ks SaB 115gr FMJ.
Zbraň splňuje vše, co si od zbraně na ochranu života, zdraví a majetku představuji. A vlastně jde o poznání dále.
tak od minulého týdne vlastním tuhle krasavici. Ze všech zbraní, co jsem doposud vlastnil a ze kterých jsem střílel, je tenhle kousek naprostá špička.
I dynamickou střelbou na 15 m, se to dá na terč sázet až překvapivě snadno. Přiložil bych obrázek, ale nevím jak se to tady dělá.
Zbraň padne skvěle do ruky. Chod spouště je čitelný, hladký. SA/DA je od teď můj preferovaný typ zbraňového ústrojí.
Teď zvažuji, jestli jít cestou kolimátoru, nebo zůstat u mířidel(popravdě, takhle dobře jsem nenastřílel několik let). Zbraň mi připomněla dobu, kdy jsem ještě sloužil a opravdu často sušil. Najednou mi to všechno naskočilo a jsem zase, ve formě. Tedy alespoň částečně.
Je jedna věc, která mi na zbrani neseděla, musel jsem malinko upravit úchop. A to sice, vypouštění zásobníku, které má ostré rany a malinko mi řezalo do ruky. Lehká korekce uchopu to vyřešila.
Zatím spolehlivost 100%, vypáleno 250 ks SaB 115gr FMJ.
Zbraň splňuje vše, co si od zbraně na ochranu života, zdraví a majetku představuji. A vlastně jde o poznání dále.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí