GP K100

Glock a spol.


nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#31 » pát 5. říj 2012, 16:27

MKabar píše:Nabijeni pres vyhozni okenko neni prospesne pro zdravi zadneho vytahovace u pistoli - neni designovany, aby preskakoval okraj nabojnice pri dovreni zaveru, cely naraz se prenasi do drapku.


Presne tak. Nicmene, u nekterych pistoli ho lze dostatecne nadzvednout tlakem na jeho zadni konec.



Robber
Příspěvky: 13

Příspěvek#32 » úte 20. lis 2012, 19:00

:arrow: sloučeno. MarK

Ahoj všichni,
včera jsem si vyzvedl zbrojní průkaz, nákupku a dnes jsem se stal majitelem nové MK7.
Zítra ji zaregistruji a když to půjde tak ji hned vyzkouším v Trutnově na střelnici.
Pěkná pistolka, doufám že bude taky tak pěkně střílet.



Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#33 » stř 21. lis 2012, 22:14

Robber píše:Tak bohužel střílet se bude až příští týden, :cry: registrace zbraně v Trutnově trvá týden. :cry:


Přesto, že se to už tady někde probíralo, tak raději vlákno rozdělím speciálně pro toto téma.
viewtopic.php?f=57&t=2830

Zde se věnujte GP MK7



Robber
Příspěvky: 13

Příspěvek#34 » čtv 22. lis 2012, 19:07

Zatím sem dám pár postřehů z manipulace s GP.
Rozebírá se tak že plastový lučík se vepředu vycvakne z rámu a závěr se stáhne dozadu a nadzvedne. Pak už jenom dopředu a je to. Rozborka celkem snadná, zborka je horší. První pokus o složení trval asi půl hodiny :mrgreen: . To jsem nejdříve zkoušel bez vratného péra a hlavně, potom s pérem bez hlavně, nakonec bez péra s hlavní. Musel jsem zjistit jak to tam vlastně pasuje a funguje. Takže sestavení probíhá takto: hlaveň usadit do závěru (plochy musí sedět k tělu závěru)
a posunout dopředu (aby koukala ven), nasadit vratné péro na tyčku. Závěr držím tak abych do něj viděl a tělo pistole otočím pažbou nahoru, závěr nasadím do rámu a mírně přizvednut zatáhnout co nejvíce dozadu (jde to ztěžka, pozor aby se lučík nezacvaknul zpátky) a zatlačit k rámu. Tady se to nemusí povést hned na poprvé. Stačí mít závěr malinko nakřivo nebo málo zatžen dozadu a ne a ne to sednout do sebe. Tohle udělám pětkrát posobě a musím si dát oddych. (opravdu těžká písemná práce :) ) Snad se to časem vychodí a půjde to lépe a radostněji.



Robber
Příspěvky: 13

Příspěvek#35 » pon 3. pro 2012, 20:19

Takže vážení, první střelba s GP K100 je za mnou. Výsledek je: musí se poladit spoušť....protože je trochu tvrdá a nechodí po každém výstřelu stejně. Potom rozhýbat mířidla a pistol nastřelit. Na 25m jsem se skoro netrefil do terče, na tu vzdálenost to šlo o půl terče do prava a to i s oporou. Zkoušeli to ještě další tři střelci a ten samí výsledek (takže rukama to nebylo).



Jakuza87
Příspěvky: 102

Příspěvek#36 » pon 3. pro 2012, 21:35

K100 (Kačenu) mám teďkon asi měsíc a půl. Za ten měsíc mi hlavní prošlo asi 400 nábojů. Měla vystříleno podle majitele 1000 ran, uvěříme li tedy dvojnásobku. Je to docela nová zbraň. Bál jsme se spolehlivosti, ale zatím nemám ani jednu zádržku.
Spoušt, podle majitelů co psali na konkurenčním fóru, i předchozího majitele se časem srovná. To byl taky důvod proč jsem chtěl lehce ochozenou. Chodí parádně a i lidi co mají nastříleno tisíce ji hodnotí jako pěkně jdoucí.
Přesnost na moje olšové ruce je perfektní. Na 15m nejdu z černého. A na 25 se z toho černého moc často taky nedostanu.
Největší nevýhodu kterou u ní vidím je vyváženost zbraně. Pokud je v zásobníku 5 a méně včel. Je zbraň dost na předek. Chce si na to zvyknout, doslova to trénuji.
Další co by mohlo někoho překvapit nabití náboje ihned po zasunutí zásobníku do zbraně. Není nutné vypouštět. Pro mně je to klad, někdo mi to už ale zmínil jako nevýhodu.

Pro mně zatím první vlastní zbraň, a zatím si nestěžuji



Alcatraz
Příspěvky: 405

Příspěvek#37 » úte 4. pro 2012, 03:22

jo, s tím plastovým rámem má trochu těžší hlaveň. Na XC to pozoruji ještě o trochu víc. Obouruč je to jedno. Jednoruč se mi osvědčil jiný chrbát. Ten o něco větší. On je prakticky stejnej, jen nemá spodek zaoblený, ale rovnější, takže se líp zapře o spodek dlaně a nepřepadá.

Závěr spadne po zasunutí zásobníku, ale chce to vědět jak. Dá se zvyknout i na zasunutí zásobníku bez spuštění závěru i se spuštěním. Zkrátka podle chuti.



mocima
Příspěvky: 227

Příspěvek#38 » úte 4. pro 2012, 06:55

Závěr spadne po zasunutí zásobníku vždy! Je to vlastnost K100 a myslím, že podařená.
Jinak při sborce je důležité mít hlaveň co nejvíce vpředu - pistole se pak složí téměř sama. ;)
K spoušti neporadím - mám provedení dynamic a tam už je spoušť poupravená. Není to samozřejmě XC, ale nemám k ní jedinou výhradu.
Mám z kačeny vystřeleno za rok co ji vlastním kolem 1500 nábojů (S&B, Limit, ZVS), střílelo z ní i 6 lidí, kteří pistoli drželi v ruce poprvé a měl jsem zatím jen 3 závady (skříplá nábojnice v oknu).
K čemu mám výhradu, tak je pozice vypouštěcího tlačítka zásobníku - několikrát se mi podařilo si ho při střelbě vyhodit. Ale dávám vinu sám sobě - buď mám blbý úchop nebo blbě narostené ruce.



Alcatraz
Příspěvky: 405

Příspěvek#39 » úte 4. pro 2012, 10:03

vám to fakt spadne všem vždycky? Možná mám vadnější kus ani o tom nevím :) Mě to dělalo jen někdy než jsem přišel na to, jak držet zásobník a jakou mnimální sílou do toho při dorážení drcnout, aby to bylo spolehlivé. Ale teď stejně spolehlivě tak tam zásobník dám i bez spuštění.



tempest
Příspěvky: 167

Příspěvek#40 » úte 4. pro 2012, 10:15

Střílel jsem z Jakuzovy a musím dát za pravdu Alcatrazovi - za asi pěti zasunutí mi to taky jednou neshodilo...



Jakuza87
Příspěvky: 102

Příspěvek#41 » úte 4. pro 2012, 10:26

Jo s tím vypadnutím zásobníku jsem už taky měl zážitek. Pujčil jsme ji tedkon o víkednu kolegovi při nějaké pseudo taktické střelbe. BUm BUM a zásobník na zemi. Docela joke. Mám na kačeně zvětšené vyhazovací tlačítko.
Zbroku dělám tak že hlaven strkám jakoby ze spodu. Aby hlaven tlačila na spodní okraj. PAk se nemuže zaseknout. A při sesazování mířím do země aby ta hlaven sama seděla uplně vpředu.



mocima
Příspěvky: 227

Příspěvek#42 » úte 4. pro 2012, 10:52

Spadne uplne vzdy. Dokonce, kdyz umyslne zasunu zasobnik velice nezne a az nasledne do nej uhodim zespodu, tak zaver spadne.
Vypousteci tlacitko zasobniku mam taky zvetsene. Lepsi by asi byla packa co GP nabizi nez tlacitko.
Ale drzim se hesla, ze si nekupuji hracky, abych se pak s nima vztekal, tak to neresim a radsi strilim. ;-)



Alcatraz
Příspěvky: 405

Příspěvek#43 » úte 4. pro 2012, 11:47

no na rychlosti právě nezáleží, jen na tom posledním drcnutí. Proto je možný nabít zásobník rychle a jen to zacvaknutí udělat "s citem" (prostě ho tam nevrazit, ale jen zatlačit) podle toho jestli chci nebo nechci spustit závěr. Kdyby bylo po mým, tak na svojí si to automaticky schazování závěru úplně vyřadím a místo toho si tam dám zvětšený záchyt závěru (ten originál se totiž ani rozumně spustit nedá). A nejhorší je, že si myslím, že by na obojí stačilo vyměnit jednu součástku, kterou ale GP nedodává. Ale to je nic oproti tomu, jak je ta pistole dobrá :)



tom955i
Příspěvky: 52

Příspěvek#44 » stř 5. pro 2012, 21:53

uz jste nekdo vyzkousel kovovou zvetsenou pojistku :?:



BALISTIK
Příspěvky: 1

Příspěvek#45 » sob 8. pro 2012, 09:14

Ano,je fajn pre velke ruky,pre mna osobne bola velka,ale kolega ju mierne obrusil-zmensil a uz rok striela a nevie si to vynachvalit.Ma ju na xcalibury.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 hostů