FRANKFORD ARSENAL X-10
-
Richard1978 - Příspěvky: 122
- Richard1978
Příspěvek#17 » pon 8. led 2024, 20:57
Primer Pro používám jen na malé pistolové, malé puškové nemám vyzkoušené. Primer funguje perfektně se zápalkami SB a údajně Fioci, mám doma ještě zápalky od Alsa Pro (červené) značku netuším a ty si s primerem moc nerozumí, špatně se otáčí, podá někdy obráceně a je to strašně pomalé.
- tomas fuk
- tomas fuk
Příspěvek#23 » stř 10. led 2024, 17:26
Jen musim poopravit tu cenu za dopravu. Beru prevazne letecky, protoze jsou to vetsinou male a lehke veci. Lodni jsem zadal jen jednou pred cca 5ti lety. No, ceny celkem narosly. Takze doprava nebude tech 1000,- Kc, jako posledne, ale zrejme 3000 - 4000,- Kc. Zalezi, jak to ve skladu zabali. Cim mensi balik, tim mensi poplatek.
-
- Richard1978
Příspěvek#24 » sob 20. led 2024, 13:13
Tak podavač střel je nějakou dobu doma. Pár postřehů - bylo potřeba udělat úpravu matrice DAA hlídání prachu nešla dostatečně hluboko kvůli kolizi s tělem podavače, vyřešeno prodloužením vnitřního válečku pro aktivaci hlídání. Další bojovka bylo nastavení podávacího talíře střel, má 5 pozic, z fabriky na pozici č.3 občas se stalo že podal střelu opačně (Alsa 124gr) dal sem na č.2 to bylo zase pomalé takže sem musel ubrousit pozici č.3 aby to bylo něco mezi a teď jede výborně. Mechanismus podávání nemá chybu vč. usazení s mikrometrem je dost přesné. Poslední s čím bojuju je zasekávání střel v místě viz.foto, je tam spínač na vypnutí podavače a je to podle mě v dost nešťastném místě a střela se tam o spínač prostě občas sekne a je potřeba poklepem znovu rozjet. Už sem spínač trochu ohnul aby tolik netlačil ale pořád málo. Kdyby byl spínač umístěn nahoře u pružiny žádný problém by nebyl. Takže aby to teď jelo na 100% musím vyřadit spínač a jet bez něj. Jinak zatím nemám co vytknout.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- bugy15
Příspěvek#25 » sob 20. led 2024, 14:33
Já jsem to teď konečně poskládal. Řešil jsem tam nějaké problémy ale to bylo jen nastavením. Ale mám ještě 3 problémy:
1. při podávání nabojnice se nabojnice občas sekne o shellplate a celé se to zasekne, je to kvůli tomu že to nepodaří tu nabojnici dotáhnout úplně na doraz
2. Velký problém mám s podáváním zapalek, jednou třeba za 10 se to sekne a je to tak něco urvat podle mě se sekne zápalka při zapadavani do toho podavače a sekne to celý lis, přinejhorším to musím celé sundat abych dojel ten cyklus, teď jsem nechal povolenou tu trubku nahoře ta stříbrná matka jak sypes zápalky a fungovalo to dobře tak nevím jestli to nesmí být dotáhle nebo ta vnitřní trubka je delší než má být a seká se o zapalky
3. Mám taky kontrolu prachu od DAA a nevleze se mi vedle prachovače zavazí mi tam šroubek a ramínko kterým se otáčí ten prachovač, fungovalo by to jen s tím jedním raminkem?
Nevíš jak bych to mohl vyřešit?
1. při podávání nabojnice se nabojnice občas sekne o shellplate a celé se to zasekne, je to kvůli tomu že to nepodaří tu nabojnici dotáhnout úplně na doraz
2. Velký problém mám s podáváním zapalek, jednou třeba za 10 se to sekne a je to tak něco urvat podle mě se sekne zápalka při zapadavani do toho podavače a sekne to celý lis, přinejhorším to musím celé sundat abych dojel ten cyklus, teď jsem nechal povolenou tu trubku nahoře ta stříbrná matka jak sypes zápalky a fungovalo to dobře tak nevím jestli to nesmí být dotáhle nebo ta vnitřní trubka je delší než má být a seká se o zapalky
3. Mám taky kontrolu prachu od DAA a nevleze se mi vedle prachovače zavazí mi tam šroubek a ramínko kterým se otáčí ten prachovač, fungovalo by to jen s tím jedním raminkem?
Nevíš jak bych to mohl vyřešit?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- bugy15
-
- Richard1978
Příspěvek#28 » sob 20. led 2024, 17:10
Celý lis sem rozebral a pořádně odmastil vč zápalkování, vše sem pak zase složil trubku utáhl stejně jak byla a funguje bez problémů mě se ten systém zápalkování moc líbí a říkal sem si že tam snad nemůže být problém a ejhle.
S tím podavačem nábojnic si akorát dát pozor které to plastové rameno tam dát, já musel přehodit na 9L je to v návodu jaké použít na danou ráži. Jediný problém s podáváním byl vždycky ten že se mi připletla .40sw a nastal zásek jinak bez problému.
Puškové zatím neplánuju ale nikdy neříkej nikdy a kdyby náhodou mám v záloze Turret tam zatím jedu .45acp
Ještě k tomu podávání nábojnic koukni do návodu je tam jak nastavit to podávací rameno aby správně dojíždělo a podávalo.
S tím podavačem nábojnic si akorát dát pozor které to plastové rameno tam dát, já musel přehodit na 9L je to v návodu jaké použít na danou ráži. Jediný problém s podáváním byl vždycky ten že se mi připletla .40sw a nastal zásek jinak bez problému.
Puškové zatím neplánuju ale nikdy neříkej nikdy a kdyby náhodou mám v záloze Turret tam zatím jedu .45acp
Ještě k tomu podávání nábojnic koukni do návodu je tam jak nastavit to podávací rameno aby správně dojíždělo a podávalo.
- bugy15
Příspěvek#29 » sob 20. led 2024, 17:24
Jo já jsem taky jel podle návodu a vše odmastil a očistil. A neviděl jsem nikoho komu by se to sekalo. Když bych jel rychle a neřešil to tak bych asi něco urval když se to sekne, takže to zatím není spolehlive ale věřím že se ty problémy vyřeší. Viděl jsem hodně lidí řešilo indexování atd, ale já to měl z fabriky v pohodě. Mohl bys mi změřit délku té posledni části vnitřní trubky? Ona by se asi měla opírat o doraz než o to kolečko co podává zápalky ne? Nesype ti to prach někde? Mně to asi rozhazuje prach když to škube při posouvání to bych chtěl taky nějak vyřešit, vím že na dillon byl takový kartáč co jakoby dobrždoval tu nabojinici že to s ní tak nehazelo. S tím podavacim ramenem se nedá hýbat ne? To tam je na dvou srubech
-
- Richard1978
Příspěvek#30 » sob 20. led 2024, 18:39
Koukni na video https://m.youtube.com/watch?v=lPQxPD6SsPc dělal sem to podle toho rameno natočit doleva a já ho ještě tlačil směrem k shell plate. Trubku změřím kdyžtak zítra mám ji plnou zápalek a mačkat už dnes nebudu. Nedal si ji tam třeba opačně?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí