Perkusní revolver Remington 1858

Black Powder a vše co k tomu patří
Uživatelský avatar
YersiniaPestis
Příspěvky: 5

Příspěvek#31 » sob 15. pro 2012, 13:58

... jak je u tohohle řešené uchycení kohoutu? Řešil jsem principielně podobný problém u perkusní pušky, kde spoušť byla na osičce a měla příliš velkou díru, takže měla vakl do stran - tam jsem to řešil zaletováním a přesným vyvrtáním na stojánce -> teď se ani nehne. Jestli by to nešlo vyřešit podobně?

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#32 » sob 15. pro 2012, 14:25

Těžko radit co s tím když nevíme kde je chyba, může to být šejdrem svrtané jak na rámu tak na kohoutu, vymačkané díry, ožvejkaná osa...cokoli. Podložky se dají vystřihnout třeba z plechovek od Coly ale nejdřív je potřeba najít příčinu než je tam začneš cpát.

Uživatelský avatar
peggy
moderátor
Příspěvky: 1572

Příspěvek#33 » sob 15. pro 2012, 14:36

Nejdřív bych se podíval, jestli není rám roztemovaný a materiál není vyhrnutý dovnitř štěrbiny.

Na Remingtonu je totiž kohout osazený, takže při dopadu (hlavně na sucho) roztlouká rám po stranách. Často je v těch místech taky rám uvnitř nezabroušený a jsou tam nálitky. Nedávno jsem měl v ruce kus s bronzovým rámem, kde už kohout drhnul tak, že zbraň správně nefungovala. Pomohlo zapilování vytlučených hran. Eventuálně vypilovat mírný náběh.

Něco jiného je, pokud je kohout vyosen a tluče šikmo, ale s tím jsem se ještě nepotkal.

EDIT: Jo, a bití do strany se nechá do jisté míry nastavit posunutím bicí pružiny - ta je u Remingtona jen vložená do výřezu v rámu a předepnutá stavěcím šroubem, takže se s ní dá do stran mírně posouvat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



elder
Příspěvky: 5

Příspěvek#34 » ned 16. pro 2012, 12:47

To je dobrej nápad s tou plechovkou od koly. Příčina je v tom že kohout se hýbe do stran a nejsem schopen ho přemluvit aby jel rovně :-) .Vymačkaná místa na kohoutu jsem již zabrousil, na rámu jse je nikdy neměl ( kohout při úderu do zápalky nedolehne na rám). To už vím, to byl problém zas u jiného revolveru.
Jinak posunout pružinu nejde. Je sice jen nasazená ale je přesně tak široká jako místo mezi střenkami, navíc zkoušl jsem pružinu posunout bez střenek a na dráhu kohoutu to nemělo žádnej vliv.
Díky.



bibros
Příspěvky: 86

Příspěvek#35 » ned 16. pro 2012, 20:42

Já bych navrhoval nejdřív zjistit místo nežádoucí vůle. Je pravděpodobné, že jde o vůli na šroubu který tvoří osu kolem které se kohout pohybuje. Když to celé rozebereš a nasadíš vyndaný kohout na osu, musí se volně otáčet, ale nesmí mít "vakl". V případě že je to tak, bych změřil zda není díra v kohoutu oválná a pokud ne vyrobil bych nový šroub-osu s příslušným zvětšením pracovní části, postačí cementovaný. Ne že bych zatracoval vyvložkování, ale tohle je řemeslo a práce není nijak složitá. Ještě je tady ale otázka vůle kohoutu v rámu. U mně má spuštěný kohout vůli 0,18mm a natažený prakticky nulovou.



TomSmith
Příspěvky: 63

Příspěvek#36 » stř 25. čer 2014, 15:03

Střílíte někdo Ubertiho Remington 1858 New Army Conversion ?
Obrázek

Pokud ano, podařilo se někomu nějak rozumně sladit nástřel perkusního a bezdýmého/nábojového válce ?
U mých pokusů to na 25m litá z perkusního válce o cca 20cm níže.
Ono na jednu stranu je to pochopitelné, jsou to jiné rychlosti a jiná váha střely (zatím kule u perkuse).
Na druhou stranu je to stejná hlaveň a "jen" 25metrů ;)



Jarda89
Příspěvky: 356

Příspěvek#37 » úte 3. kvě 2016, 18:37

Zdravím přátelé, tak jsem dnes pořídíl taky Remíka od ASM, pokud jsem to dobře rozluštil tak je z roku 1980 (zlatej věk zbrojovky Armi San Marco :) ) ocelovej rám, hnědá povrchovka (ta se mi vážně líbila) stav takřka nestřílenej, na vývrtu 2 flíčky (spíš mazivo bych řekl, uvidím po zítřejším pucování) až si doplním znalosti, tak koupím doplňky a vyrazím střílet :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Jarda89
Příspěvky: 356

Příspěvek#38 » úte 17. kvě 2016, 17:24

po vypucování se objevilo několik shluků důlků, nic tragickýho ale zamrzí to (předchozí majitel byl čuně, tolik bordelu jsem z kvéru ještě nedostával..) Sloužit bude dobře :) Dnes dostal už i prachovničku :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Bigpista
Příspěvky: 18

Příspěvek#39 » úte 8. srp 2017, 12:44

A__CF3D (2).jpg
Taky se musím pochlubit novým přírůstkem do rodiny. Láska na první pohled.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#40 » úte 8. srp 2017, 13:23

Nádhera. Výrobce? Cena?



Bigpista
Příspěvky: 18

Příspěvek#41 » stř 9. srp 2017, 15:23

Pieta. Za 3500,- v komisi bez příslušenství.



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#42 » čtv 10. srp 2017, 06:41

Jak je na tom s kvalitou? Taky jsem přemýšlel o tomhle revolveru někde z komise "pro zábavu" - a zrovna F.L. Pietta je z těch levnějších, takže je pro mě dostupný :)



Bigpista
Příspěvky: 18

Příspěvek#43 » pát 11. srp 2017, 08:34

Zatím jsem nestřílel, nemám ještě žádné příslušenství. Čekám na průkaz zbraně. Je to můj první perkusní revolver a první revolver vůbec, takže úplně nevím, co kontrolovat, ale protože se s ním teď mazlím skoro každý večer :) , můžu říct, že mechanicky je ok. Žádné vůle, vakly nebo výše pozorovaný problém se špatnou dráhou kohoutu. Jen se pořád uvolňuje šroub držící lučík v rámu, ale to bych mu i odpustil. Jinak jsem nad tímhle modelem strašně dlouho poslintával, protože je to pro mě nejhezčí zbraň vůbec. A když jsem našel tenhle vzhledově "vzácnější" kousek za dobrou cenu, neodolal jsem. I kdyby měl nakonec ležet jenom jako dekorace.

Uživatelský avatar
peggy
moderátor
Příspěvky: 1572

Příspěvek#44 » pát 11. srp 2017, 09:07

Kvality u firmy F.lli Pietta se není třeba bát, je to srovnatelné s ostatními výrobci. Prošly mi rukami kusy snad od všech výrobců a rozdíly jsou marginální. Záleží spíš na kusu. Samozřejmě nepočítám zakázkové a laděné kusy.

Mimochodem - u Piettů se hodně komolí jméno firmy, viděl jsem to i na průkazech zbraně. Správně to je tak, jak píšu: "F.lli Pietta" a je to italská zkratka z názvu "Fratelli Pietta" neboli "bratři Piettové".



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#45 » pát 11. srp 2017, 09:28

Super, díky, to jsem chtěl slyšet :) A děkuju za opravu, každý to píše jinak a měl jsem v tom docela hokej.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů