Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS

Glock a spol.
Uživatelský avatar
OndrasFM
Příspěvky: 488

Příspěvek#46 » úte 18. pro 2012, 22:18

To MKabar: jsem z FM a pokud by to nevadilo, rád bych se v sobotu přidal na střelnici :)

Jinak tu světlovodnou mouchu bych chtěl. Koukal jsem po fórech v zahraničí a většinou psali Dawson precision. Jenže zas...kde to tu sehnat :(
Teď se do prahy nedostanu do konce roku, ale pak bych se někdy do střeleckého servisu stavil a udělal několik fotek toho HK p30 se zavitem. p. Ondra ti předpokládám nic fotit nebude...nemá na to čas.

Uživatelský avatar
OndrasFM
Příspěvky: 488

Příspěvek#47 » úte 18. pro 2012, 22:41

Jo a prosím tě, myslíš, že s tou mouchou by taky dělali problémy? Mě právě vyhovují černá mířila a červená moucha. Mířila si nějak pořeším stávající, ale tu mouchu musím prostě koupit. Nebo jsem četl, že pan Zendl zbrojíř je dělá na zakázku na konkrétní zbraň. Otázka je jak to vypadá a cena.

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#48 » úte 18. pro 2012, 22:59

Ja ty miridla mam v planu sehnat v Norimberku v breznu na IWA 2013 (pripadni zajemci, co by chteli jet se mnou budou vitani, bude VIP zastavka u HK stanku, tentokrat bude opravdu poradny stanek narozdil od letosni bidne ucasti). Primo na americkych strankach Dawsonu je uvedena Nemecka distribucni firma. Napisu americanum at to poslou nemcum a u tech si to koupim na stanku za Eurace. Tohle je podle me nejschudnejsi reseni. A pruzinky a zasobnicky zkusim domluvit primo na HK stanku, mam tam dobry kontakt. Bezne nakupuju na eBay veci z Ciny apod, ale vyhybam se vecem nad tricet dolaru a vice - clo a DPH a razem je to jeste drazsi nez uz predrazena ta sama vec u nas :-(.
Koupit to v Norimberku bude levnejsi, nez nechat poslat z USA (minuly tyden jsem zjistoval cenu baliku za dva noze normalni velikosti - 63 dolaru :-( ).
Ta Dawson muska samotna ti je nanic, to tovarni hledi je absolutne priserne. Je treba vymenit oboji.

OK, takze prvni oficialni Ostravsky HK sraz (vice nez 1 majitel HK :-) ) se tedy kona den po konci sveta v sobotu 22. 12. 12 (HK gvery a jejich majitele predpokladam zvladnou patecni konec sveta bez problemu ;-) ) od 9:00 na strelnici v Petrvalde:
http://www.mapy.cz/s/5THW
Strelba je do 12:30, pak se zavira, plati se nove kilco za hlavu (jedno jak dlouho, dokud nedojde munice nebo do 12:30).



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#49 » stř 19. pro 2012, 11:15

Ten kousek s "originální" prodlouženou hlavní bych taky rád viděl. Zatím by vůbec neměl existovat. Taky čekám na P30LS Tactical. Doufám, že 2013 to jistí. P30S ti můžu půjčit.

Na cestě na IWA bychom se mohli domluvit. I kdyby bylo lidí na víc aut, můžeme aspoň jet spolu. Za mě dva lidi a auto máme. Až se čas nachýlí, dohodneme se.

Uživatelský avatar
OndrasFM
Příspěvky: 488

Příspěvek#50 » stř 19. pro 2012, 11:34

Podle mě je to originál určeny pro ozbrojené složky. A pokud splňuje civilní zákonné podmínky, proč by to měla být taková rarita? p. Ondra se prostě mohl svezt v zakázce pro některou ozbrojenou složku a teď to tam má na prodej :) To co všichni my civilisté vidíme, jsou informace o produktech pouze pro civilní svět. Ale armádní, policejní a jiné speciální zakázky můžou z nám dostupné zbraně udělat úplně jinou zbraň. Navíc k čemu by nám to bylo? Tlumič mít nemůžeš a pak mě napadá už jen jedno využití. A to kompenzator, pokud to teda lze.
Jinak do Norimberku bych chtěl taky. Takže se můžeme domluvit, ať si případně mužů včas vzít dovolenou v práci :)



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#51 » stř 19. pro 2012, 11:45

Opakuje se to tu stále dokola. Taková rarita by to byla proto, že se taková hlaveň prostě pro P30 zatím nevyrábí. A to, podle zpráv od lidí z HK, pro nikoho. Zase si nemysli, že to "všichni my civilisté" známe jenom z katalogu.

Uživatelský avatar
OndrasFM
Příspěvky: 488

Příspěvek#52 » stř 19. pro 2012, 13:45

Skoro mě teď až mrzí, že jsem to nekoupil :D

Uživatelský avatar
OndrasFM
Příspěvky: 488

Příspěvek#53 » stř 19. pro 2012, 15:56

Třeba si jeden z renomovaných prodejců zbraní u nás vypěstovat za těch 20 let uchylku a po večerech svým novým zbraním dělá závity...fakt nevím. Jen mi případně schůdnější moje hypotéza, že HK udělala větší zakázku na objednávku zadavatele se závitem a p. Ondra se k ní dostal. Dělají to všechny zbrojovky. Viděl jsem a osahat jsem si HK p30 možná p30L a měla ve předu závit na tlumič. Klasický byla hlaveň celá černá a nebyla používaná. Pro civilní sektor je to tak či onak na dvě věci .... Jen bych se pořád obával, že to kdesi klepnu :)

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#54 » stř 19. pro 2012, 18:11

Origos HK hlavne se zavitem se dodavaji s fesnou krytkou zavitu, jde ji koupit i samostatne.
Uklepnout hlaven i se zavitem od HK by bylo opravdu umeni, ta ocel je tak odolna, ze by to vydrzelo aji prejeti tankem nejspis.
Znam se osobne s Evropskym tovarnim HK strelcem, vyptaval jsem se na par veci americkych HK zavodniku a na HKPro foru pise primo i jeden zamestnanec HK USA plus zminovany americky HK Pro Team (dva jeho clenove) a o dvou nejslavnejsich americkych HK ladicich nemluve. A jsou tam manici, co vlastni desitky a desitky bouchacek od H&K, maji od kazdeho modelu od kazde raze veskere existujici varianty a sbiraji vzacne exemplare - ramy jine barvy, zvlastni znaceni, nizka seriova cisla, prototypy apod, jeden opravdu velmi dobre zasobeny sberatel je i v Nemecku, ten ma i prototypove modely s pruhlednymi ramy atd.
Kazdopadne, pokud by opravdu uz existovala jakkoliv mala serie P30 s origo tovarni hlavni se zavitem - minimalne dva nejvetsi HK sberatele by je uz meli a na HKPro by byly mraky fotek a nebo by se alespon o jejich existenci vedelo. Jedno pro jaky superextra tajny tym by to bylo.

Takze proto je to fakt zahadna rarita a zaujalo me to.

Krome tlumice a kompenzatoru se nato da namontovat jeste flash hider - tlumic zaslehu, ktery HK taky pro svoje origos "zavitaky" vyrabi. A Tactical verze u USP mivaly jeste i zavodni Match spoust a stavitelne hledi z Experta/Elite apod. Tudiz ocekavani P30 Tactical neni ani tak o zavitu na hlavni (v nasich koncinach bohuzel smula s tlumici :-( ), ale hlavne o vylepsene spousti u rady P. Miridla jsou taky suma fuk, to si tam da stejne kazdy jake mu vyhovujou.
Vylepsena spoust by se dala pouzit i do normalnich P30LS na zavodeni pro HK Pro Team a jednak je to porad vetsi sance, ze vyrobi origo hlaven se zavitem a Match spoust pro P30, nez ze vyrobi cely zavodni special s 5" hlavni ala Expert 2 na bazi P30.

Takze kdyby ciste nahodou ta P30 se zavitem v Praze byla opravdovy original a k tomu jeste by tam byla hypoteticka neexistujici vylepsena spoust, tak by se tahle pistolka dala vymenit klidne za fungl novou MR762. Znam minimalne jednoho nemce a jednoho americana, co by za tohle dali i vic, nez stoji nova MR762 (80 papiru plus minus pro info). Takze proto takovy zajem :-).

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#55 » stř 19. pro 2012, 18:47

A jeste trochu z jineho soudku - vcera dopoledne jsem osahaval Walthera PPQ na porovnani s moji vlastni P30LS. Trosku me to zklamalo - rukojet designove dost povedena, ale to vybrani vzadu je moc hluboke a telo se zaverem nad hrbetem ruky moc hranate - pri vysokem uchopu me to dost tlacilo, P30 je v tech mistech perfektne zaoblena a netlaci to vubec.

Uživatelský avatar
OndrasFM
Příspěvky: 488

Příspěvek#56 » stř 19. pro 2012, 20:33

To MKabar: na tebe se fakt začínám čím dal tím víc těšit...chodící encyklopedie HK :) Když to tam ještě p. Ondra bude mít, pokusím se tu p30ku nafotit a dostat z něj, o co vlastně jde a kde k tomu přišel. Teď ale kolem svátku jsem doma. Takže do žumpy republiky (Prahy) se dostanu až asi na nový rok.

Jinak měl jsem v ruce několik waltheru a jeden jsem i vlastnil. (včera prodal) a případne mi, že je to prostě okopírovaný HK. Ať je to p99 nebo třeba PPS, což velice nápadně připomíná HK. P2000 tu menší. Dokonce walthery mají i stepped chamber, jako HK. Není to náhodou třeba jeden koncern? Těch podobnosti je tam opravdu dost. Teda až na spoušťové mechanismy.

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#57 » stř 19. pro 2012, 21:44

No ja si delal napodzim na PPQ zalusk pro slecnu (striker fired system pro slecnu vyhodnejsi nez DA/SA) a lehka spoust, no ale vcera me to PPQ trochu zklamalo v oblasti ergonomie. Nicmene s tou slevou pro ozbrojene slozky (pak to je skoro stejna cena jak v USA) to je porad super. Ale nekterym kusum pry odpadava povrchovka, ale to byly serie v USA. Ja kdysi strilel z nejake P99xx uz nevim ktere a z PPS, ale z PPQ ne. No rukojet tvarove OK, ale ten hranaty vrch nad rukojeti me fest tlacil, takze PPQ skrtam ze seznamu oblibenych gveru :-). Aneb stare dobre moderni HK.
Ja jsem se stal majitelem chci rict sponzorem Walthera vcera a dneska rano se registrovalo - koupil jsem slecne na Vanoce moc pekny kousek PPK z Ulmu, rok 1973 v 7,65 mm Browning.
Jeste to chce pouzdro a drevene strenky s vyrytym jmenem misto Walther napisu a je to :-).
Btw PPS radim na top pricky nejosklivejsi pistole sveta BRRR. PPK je proti tomu absolutni nadhera.

Jo tak na fotky te P30 se zavitem jsem fakt zvedavej. Chce to fotku samotne hlavne - jestli to neni dodelavane a nabojovou komoru zprava - jestli sedi seriovka s ramem a zaverem.
Pak by to nebyla hlaven z Lka s dodelanym zavitem a byl by to fakt origos a jedu do Praglu nakupovat :-D. Byla to jenom P30 bez pojistky ze.

Vidis, v sobotu si muzes prubnout kratsi zachyt zaveru z moji P30LS klidne v P30, ale musi se to velmi opatrne vytahnout cele, bo jak ohnes ten konec pruziny spouste, co se o to opira, tak to potom muze krapnout uplne ta pruzinka. Je treba to pinzetou nadzvednout, ne jenom vyrvat zachyt natvrdo (jak jsem kdysi raz udelal, kdyz jsem to jeste nevedel s tou nozickou te pruziny).

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#58 » stř 19. pro 2012, 21:50

V Polsku je opravdovy machr na H&K, ma MR223, P30L predelanou na LEM, P2000SK a HK45C a nedavno byl v Nemecku pres nejake dobre kontakty v nake firme se zbranemi primo v HK tovarne a strilel dokonce i z G28 nove odstrelovacky (ktera vypada fakt excelentne). Dokonce se vyfotil i s prototypem G11 :-). Par zajimavych clanku a pekne fotky se daji najit na jeho blogu -
http://montrala.blogspot.cz/.
Byl jsem s nim domluveny v lete, ze prubnu tu LEM spoust na te jeho P30L jak jel zavodit na IPSC s tou HK flintou nekde u Zlina, ale ten den mi to nakonec nevyslo :-(.
A na druhou stranu dobre, bo jim tam nekdo rozsteloval zamerovace na puskach, tak aspon to nebylo na me :-D.
A neoficialni konverzni LEM kit je dostupny v jedinem kseftu v USA opet tradicne uz.
Nechtel bych to na trvalo, ja jsem konzervativni co se tyce SA/DA, ale rad bych to dukladne otestoval, mackani naprazdno na IWA (meli tam P2000SK v LEM V1 tipuju) otestoval strelbou.

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#59 » stř 19. pro 2012, 22:11

Jo a PPQ je sice hodne inspirovane P30, to je fakt, ale P99 je puvodni original, prvni pistole s vymennymi hrbety a je z roku 99, dotedka si pamatuju, jak jsem cetl prvni recenzi ve Strelecke Revue a byl nadseny z tech vymennych hrbetu :-). HK tehdy bylo pouze u USP. P2000 prislo pozdeji po P99. P30 je rok 2006 pocatek. A HK45 je cca 2005.

Uživatelský avatar
johnnyjak
Příspěvky: 580
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#60 » stř 19. pro 2012, 22:33

Díky MKabarovi jsem začal pročítat Pistol-training.com a snažím se pochopit, proč většina střelců preferuje P30 s LEM spouští. Pokud jsem dobře pochopil funkci toho mechanismu, je to taková obdoba LDA od Para USA. Tedy sice malý odpor, ale předlouhý chod a reset. To je naprostý opak toho, s čím se dobře střílí mě :D . V čem tkví výhody LEM?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů