Dobrovolné vojenské cvičení pro studety SŠ
- MojeTikka
Příspěvek#31 » ned 16. čer 2024, 07:04
erteple píše:No, Petře, a teď si vezmi, že někteří jsou opravdu tak blbí, že mají svoji vlast rádi a chtějí za ni případně bojovat.
Pokud za 'vlast' povazuji politiky, kteri v teple svych kancelari tu valku rozpoutaji, pak jsou opravdu uplne blbi, to mas pravdu.
Ono jedna vec je, byt bezduvodne napaden a jina je, udelat vse pro to, abych se na hitparade cilu nepritele dostal na prvni pricky. A ti, kterym se to podari, rozhodne v zakopu nebudou. Tam poslou prave ty blbce.
- JirkaCV
- expres
Příspěvek#34 » ned 16. čer 2024, 08:11
Peto
"Mně už zbyly jen dvě věci, které pro mě mají větší cenu než můj život; moje žena a můj syn. Třetí v pořadí už jsem já, a všechno ostatní už mi nestojí za to, abych pro to zemřel. Ani nikdo z vás. Braňte se sami.
A vyšší cíle, myšlenky a ideály, ty už vůbec ne"
Tohle nezni jako obrana vlastni vlasti, ale chapu kazdy to ma jinak...Jen co napises, pak zahy dementujes.
Co porad mate s tim nasazenim za hranicema? Na streleckem foru a neznate zakladni poucku ze je lepsi valcit mimo svou krajinu..Proc bych bojoval potazmo bombardoval a nicil vlastni uzemi, kdyz je mnohem vyhodnejsi to delat uz s predstihem jinde.. K tomu patri i tak zakladni vec, ze nepriteli mas vnutit svou strategii boje, coz cekani na hranicich ve staticke obrane az dojde neni.
Vyslo i hodne clanku kde se resilo, ze lide nechteji bojovat za vlast kvuli vlade a pomerum. Problem je v tom ze se jedna o dost zjednodusujici odpoved. Nebot v pripade ze je ohrozen vas domov, nebo rodina a je jedno ze se to odehrava dale nez na vasi ulici, tak realne bojujete prave za ne. Mozna nekde v pozadi je politik, lobista zlodej, atd., ale stejne to nema na nic vliv, nebot de o vas zivot a zivot rodiny. Beru to jako v nevyprovokovane obrane valce. Urcit ne, vymyt propagandou ala rusko, kde utocim na souseda...
Jinak souhlas ze armada udelala velky PR, vsude se o tom psalo a dost mluvilo, ale tak nejak tam schazi, jako na krabickach cigaret doplnit: Zivot ohrozujici, hrozi smrt.
To ze rusko nedobilo jeste Charkov je dano taky tim ze ten "strateg" Pipo zautocil na obri ukrajinu s par vojakama. Boji se mobilizovat a pripadnych protestu. Je otazkou co se stane, kdyz se rusko vzmuze na celkovou mobilizaci a valecne hospodarstvi, jako za 2.sv. To uz mozna dorazi dal nez k Charkovu.. A ze to neni mozne bych uplne nevyloucil nebot ted probehl nejaky pruzkum (otazkou jak pravdivi, rusko ze), kde 56% rusu pocita s 3.sv. a jejich vyhrou...To moc na masivni prostesty proti valce a sezaseni Pipa neni....
Je dobre ze stat neco dela, at si nekdy myslim ze ne uplne dobre. Porad lepsi at sou takove akce a armada se snazi, stat taky. Vzdyt je to dobrovolne a kazdy si muze vybrat. Treba se jeste pochlapi a udelaji ty podminky zajimavejsi.
Jak se tu mimochodem taky psalo, byt odveden bez vycviku a byt odveden aspon s nejakym vycvikem, muze byt rozhodujici mezi zivotem a smrti. Jinak i sluzba se da legalne odmitnout a bude vam pridelena civilni profese...
"Mně už zbyly jen dvě věci, které pro mě mají větší cenu než můj život; moje žena a můj syn. Třetí v pořadí už jsem já, a všechno ostatní už mi nestojí za to, abych pro to zemřel. Ani nikdo z vás. Braňte se sami.
A vyšší cíle, myšlenky a ideály, ty už vůbec ne"
Tohle nezni jako obrana vlastni vlasti, ale chapu kazdy to ma jinak...Jen co napises, pak zahy dementujes.
Co porad mate s tim nasazenim za hranicema? Na streleckem foru a neznate zakladni poucku ze je lepsi valcit mimo svou krajinu..Proc bych bojoval potazmo bombardoval a nicil vlastni uzemi, kdyz je mnohem vyhodnejsi to delat uz s predstihem jinde.. K tomu patri i tak zakladni vec, ze nepriteli mas vnutit svou strategii boje, coz cekani na hranicich ve staticke obrane az dojde neni.
Vyslo i hodne clanku kde se resilo, ze lide nechteji bojovat za vlast kvuli vlade a pomerum. Problem je v tom ze se jedna o dost zjednodusujici odpoved. Nebot v pripade ze je ohrozen vas domov, nebo rodina a je jedno ze se to odehrava dale nez na vasi ulici, tak realne bojujete prave za ne. Mozna nekde v pozadi je politik, lobista zlodej, atd., ale stejne to nema na nic vliv, nebot de o vas zivot a zivot rodiny. Beru to jako v nevyprovokovane obrane valce. Urcit ne, vymyt propagandou ala rusko, kde utocim na souseda...
Jinak souhlas ze armada udelala velky PR, vsude se o tom psalo a dost mluvilo, ale tak nejak tam schazi, jako na krabickach cigaret doplnit: Zivot ohrozujici, hrozi smrt.
To ze rusko nedobilo jeste Charkov je dano taky tim ze ten "strateg" Pipo zautocil na obri ukrajinu s par vojakama. Boji se mobilizovat a pripadnych protestu. Je otazkou co se stane, kdyz se rusko vzmuze na celkovou mobilizaci a valecne hospodarstvi, jako za 2.sv. To uz mozna dorazi dal nez k Charkovu.. A ze to neni mozne bych uplne nevyloucil nebot ted probehl nejaky pruzkum (otazkou jak pravdivi, rusko ze), kde 56% rusu pocita s 3.sv. a jejich vyhrou...To moc na masivni prostesty proti valce a sezaseni Pipa neni....
Je dobre ze stat neco dela, at si nekdy myslim ze ne uplne dobre. Porad lepsi at sou takove akce a armada se snazi, stat taky. Vzdyt je to dobrovolne a kazdy si muze vybrat. Treba se jeste pochlapi a udelaji ty podminky zajimavejsi.
Jak se tu mimochodem taky psalo, byt odveden bez vycviku a byt odveden aspon s nejakym vycvikem, muze byt rozhodujici mezi zivotem a smrti. Jinak i sluzba se da legalne odmitnout a bude vam pridelena civilni profese...
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#35 » ned 16. čer 2024, 09:43
Už jsme tu diskuzi rozštípli. Jedná větev diskutuje o tom, zda je obecně správné bránit vlast a připravovat se na to. Tady říkám ano, teoreticky ano.
Druhá větev je, že to, co se teď děje, je šité na míru jedné konkrétní válce, která se děje nebo chystá, začala Ukrajinou.
Tuhle válku považuji za špinavou, a hře, která se v ní děje, úplně nerozumím a nechci být v jejím rámci započten na jedné straně obětí. Považuji to za něco podobného Jugoslávii, a ačkoli svého syna vedu k sebeobraně, střelbě, sám jsem členem SZS MV 1-500 a uvítám, pokud i on si v jednadvaceti udělá ZP.... Přesto dbám na to, aby se v tomto konkrétním případě držel dál od Černochové a Řehky, a generála prezidentčíka.
Ostatním do toho nekecám, sporů o Ukrajině jsem diskutoval už tolik, že už nechci. Jen jsem chtěl upozornit, že ten zákon se změnil teď, čirou náhodou zrovna teď, za jedním, ne moc veřejným konkrétním účelem, a není to nikde férově řečeno a je zneužíváno obecných apelů na svědomí a chrabrost, na čest a obranu vlasti. Ale změny jsou nastaveny tak, aby se Češi poslali do cizích, politických válek. Stačí říct, že tamta válka támhle v dálce představuje nebezpečí také pro nás, a pošlu do ní kluky, kteří si mysleli, že se cvičili aby bránili svou mámu a svou zemi.
A taky je možné, že se pletu.
Druhá větev je, že to, co se teď děje, je šité na míru jedné konkrétní válce, která se děje nebo chystá, začala Ukrajinou.
Tuhle válku považuji za špinavou, a hře, která se v ní děje, úplně nerozumím a nechci být v jejím rámci započten na jedné straně obětí. Považuji to za něco podobného Jugoslávii, a ačkoli svého syna vedu k sebeobraně, střelbě, sám jsem členem SZS MV 1-500 a uvítám, pokud i on si v jednadvaceti udělá ZP.... Přesto dbám na to, aby se v tomto konkrétním případě držel dál od Černochové a Řehky, a generála prezidentčíka.
Ostatním do toho nekecám, sporů o Ukrajině jsem diskutoval už tolik, že už nechci. Jen jsem chtěl upozornit, že ten zákon se změnil teď, čirou náhodou zrovna teď, za jedním, ne moc veřejným konkrétním účelem, a není to nikde férově řečeno a je zneužíváno obecných apelů na svědomí a chrabrost, na čest a obranu vlasti. Ale změny jsou nastaveny tak, aby se Češi poslali do cizích, politických válek. Stačí říct, že tamta válka támhle v dálce představuje nebezpečí také pro nás, a pošlu do ní kluky, kteří si mysleli, že se cvičili aby bránili svou mámu a svou zemi.
A taky je možné, že se pletu.
Naposledy upravil(a) Petr z Braníka dne ned 16. čer 2024, 09:51, celkem upraveno 1 x.
- film
Příspěvek#36 » ned 16. čer 2024, 09:50
film píše:Já měl u odvodu kvalifikaci schopen s omezením...
To mám ve vojenské knížce, ale nikdo na to nedbal. Ale já sloužil státu, který už neexistuje.
Já jednou tahal z kanceláře kapitána staré radiátory a bylo to na mne těžké, viděl mne major a přišel za mnou ať mu ukážu vojenskou knížku a tam bylo to římské číslo I, od té dob yna mne dával pozor a třeba tahat těžké pytle jsem jít nemohl, major mi to nedovolil.
Ale zase jsme měli praporčíka, co všem nestrážným psal do závěrečného posudku, že v kurzu strážných neudělali psychotesty , proto byli zařazeni na nestrážní pozici. (Já měl jen základní výcvik a místo pomocníka výkonného praporčíka mne zařadili na pozici pomocníka, protože jsem nastřílel.)
Já mu to odmítl podepsat.
- Erix
Příspěvek#37 » ned 16. čer 2024, 10:20
Zdar, tak opět zajímavá diskuze. Celé to hlavně cílí na "děcka", která jsou v dnešním světě ztracená a neví o životních hodnotách už skoro vůbec nic. Jak tu padlo, mladí sedí většinou u PC, visí na mobilu a vše ostatní je jim putna. Po covidu-19 jsou navíc problémy v sociální oblasti (sebepoznání, kamarádské a partnerské vztahy, ...) + vzdělání (dálková výuka jen ořezané teorie udělala v systému pěknou paseku - bude se napravovat léta) + u některých jsou i zdravotní problémy (není tajemstvím, že spousta mladých potřebovala nebo potřebuje stále psychologa).
No a do toho příjde nabídka na toto - "Dobrovolné vojenské cvičení pro studenty". Celé dny z TV nic jiného, než válka - oběti, nákupy zbraní, co chybí a co ne, co máme a co ne + pořád masáž prosincovou událostí a nyní tou novou, Vrbětice a kdo ví co dalšího.
Každý, kdo trochu přemýšlí, tak zjistí, že zadarmo Vám dnes nikdo nic nedá. Ano, slíbí Vám nějaký ten tisíc a něco se naučíte, ale upíšete se. To, že to mladým kolikrát nevadí je o tom, že to mnohdy neví, jak to funguje a nebo je to vůbec nezajímá. Problémy se přece řeší, až když jsou, my se chceme bavit a užívat si. Mnohem lepší cesta by vedla ve větší osvětu a stabilitu v oblasti zbraní, kdy by bylo třeba možné část nákladů na další soukromé kurzy a školení částečně proplácet. Můj názor.
No a do toho příjde nabídka na toto - "Dobrovolné vojenské cvičení pro studenty". Celé dny z TV nic jiného, než válka - oběti, nákupy zbraní, co chybí a co ne, co máme a co ne + pořád masáž prosincovou událostí a nyní tou novou, Vrbětice a kdo ví co dalšího.
Každý, kdo trochu přemýšlí, tak zjistí, že zadarmo Vám dnes nikdo nic nedá. Ano, slíbí Vám nějaký ten tisíc a něco se naučíte, ale upíšete se. To, že to mladým kolikrát nevadí je o tom, že to mnohdy neví, jak to funguje a nebo je to vůbec nezajímá. Problémy se přece řeší, až když jsou, my se chceme bavit a užívat si. Mnohem lepší cesta by vedla ve větší osvětu a stabilitu v oblasti zbraní, kdy by bylo třeba možné část nákladů na další soukromé kurzy a školení částečně proplácet. Můj názor.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#38 » ned 16. čer 2024, 10:20
Jinak Černochová už jim nakoupila lízátka.
https://cz24.news/vidlak-fentanylovy-stripek-do-mozaiky/
https://cz24.news/vidlak-fentanylovy-stripek-do-mozaiky/
- JirkaCV
- Erix
Příspěvek#42 » ned 16. čer 2024, 13:02
Tak tak, to co máme vědět nevíme a co jiným nepřisluší, to se troubí do světa. Hlavně si někdo nemyslete, že kdyby se cokoliv stalo, tak to bude fungovat, jak je psáno v různých scenářích atd. Do pár hodin všichni "důležití" opustí zemi (hlavní majetek už dávno mají i v cizině) a my tady zůstaneme sami a každý pěkně sám za sebe. EU tomu jen nasadí korunu "snahou" vše jaksi centralizovaně řídit, ale bude to chaos, jelikož pěkně v Bruselu za těch pár let rozhasili vše, co se dalo a i jednotlivé statní integrity (samostatnost a soběstačnost) jsou tu tam. Hlavně, že se máme "dobře".
- Erix
Příspěvek#43 » ned 16. čer 2024, 13:04
Ano, bude lépe? -> bylo lépe, ale nevážili jste si toho.Erix píše:Tak tak, to co máme vědět nevíme a co jiným nepřisluší, to se troubí do světa. Hlavně si někdo nemyslete, že kdyby se cokoliv stalo, tak to bude fungovat, jak je psáno v různých scenářích atd. Do pár hodin všichni "důležití" opustí zemi (hlavní majetek už dávno mají i v cizině) a my tady zůstaneme sami a každý pěkně sám za sebe. EU tomu jen nasadí korunu "snahou" vše jaksi centralizovaně řídit, ale bude to chaos, jelikož pěkně v Bruselu za těch pár let rozhasili vše, co se dalo a i jednotlivé statní integrity (samostatnost a soběstačnost) jsou tu tam. Hlavně, že se máme "dobře".
Jé, sorry za citaci, kdyžtak edit pls.
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#44 » ned 16. čer 2024, 13:22
Petr z Braníka píše:Jinak Černochová už jim nakoupila lízátka.
Ach jo. Fentanyl Lozenge 400 mcg je standardní součástí vybavení CLS (Combat Lifesaver), slouží k potlačení bolesti v případě, že zraněný nemůže polykat. Pokud po 15 minutách bolest nepoleví, je možné aplikovat druhé "lízátko". Mimochodem, nelíže se, ale dává se mezi dáseň a tvář.
A jak možná tušíš, léčiva mají omezenou životnost a je potřeba je pravidelně obměňovat. Takže pokud armáda nakupuje FL, nevidím za tím žádné téma pro konspirace.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí