Kolik vězňů propustí ve vašem okolí?

Diskuse o nestřeleckých událostech všeho druhu
Uživatelský avatar
IvosC
Příspěvky: 255

Příspěvek#1 » stř 2. led 2013, 21:06

http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/mapa-strachu-tady-propusti-nejvic-kriminalniku-lide-se-boji-o-zivot.html

Někteří lidé dokonce uvažují, že si kvůli amnestii koupí zbraň. "Dvacet roků nás odrbávali a teď očekávají že jim znovu naletíme? Kupuji si pistoli, abych se před tou verbeží, co vyjde z vězení ochránil,“ říká Vladimír Frejlich z Třebíčska.

Uživatelský avatar
tuareg
Příspěvky: 100

Příspěvek#2 » stř 2. led 2013, 21:51

V Kuřimi, což je od nás kousek jich vyleze asi 130 :(

Uživatelský avatar
*serafin*
Příspěvky: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » stř 2. led 2013, 22:59

Z Všehrd (co by kamene dohodil od Chomutova, 50°25'12.856"N, 13°27'40.045"E) jich pustí asi 259. Taková amnestie dokáže zvednou náladu :-(.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#4 » stř 2. led 2013, 23:49

No jestli tady řešíte, kolik lidí pustí ve vašem nedalekém vězení lidí a o kolik tam ve vašem městečku či vesnici stoupne populace, tak to je zbytečné, neboť je to jako když se rukovalo na vojně. Po opuštění kasáren se každý vracel do míst svého předchozího pobytu. Vezení se nepřidělovaly tak, aby to měl dotyčný co nejblíž domů.

Uživatelský avatar
ilicz
Příspěvky: 539
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » čtv 3. led 2013, 00:12

Zajímalo by mě, půjde-li tahle amnestie nějak výrazně pozorovat na křivce kriminality... Teda jako jeslti ten skok bude nějak extrémně výraznej...



Carloss
Příspěvky: 2931

Příspěvek#6 » čtv 3. led 2013, 04:59

Myslím, že se to s tím strachem trochu přehání. Taková poněkud paranoya. Je třeba se kouknout, jaký tresty jsou amnestovány a za co mohly být uloženy. Jsou to většinou nedbalosti. Pak je tu pár excesů, jako je Darinka a několoik dalších, kteří si to fakt nezaslouží. Bohužel do toho spadnou taky. Ale ani to nejsou žádní násilníci. Ani velcí podvodníci nejsou násilníky, i když se jich amina týče, ale odkroutit trest by si měli (kdyby dostali to, co jim patří, tak by se jich amina nedotkla). Takže bych t+ch několik jednotlivců v tom množství nepovažoval za hrozbu společnosti a nedělal bych bububu, jak to média s oblibou dělají.



mocima
Příspěvky: 227

Příspěvek#7 » čtv 3. led 2013, 06:11

Carloss: nasilnici to nejsou, ale je to hromada smejdu, kteri sedi za majetkovou trestnou cinnost. U tech nepredpokladam, ze zacnou pracovat poctive. Takze zvedne se pravdepodobnost, ze muzes ve svem byte zaznamenat nocni nezvanou navstevu a takovy zlodejicek zahnany do kouta muze i "kousnout".
Nesmime ani zapomenout na rceni, ze s jidlem roste chut. Tak proc by si zlodejicek krome penezenky nechtel vzit i tvoji dceru/zenu/pritelkyni...atd. Annestie, kdyz uz musela byt, mela byt na nedbalostni ciny, urcite ne v takovem rozsahu.



Carloss
Příspěvky: 2931

Příspěvek#8 » čtv 3. led 2013, 07:02

To je ono... Já si právě nemyslím, že by se těch "zlodějíčků" dostalo ven až tolik. Ti maj podle mě vyšší tresty, takže se jich amina taky nedotkne. Spíš se ven dostávaj podvodníci, neplatiči alimentů, ti, co zranili autem z nedbalosti... Zlodějnu, loupež už považuji za násilí.

Uživatelský avatar
tuareg
Příspěvky: 100

Příspěvek#9 » čtv 3. led 2013, 07:34

Viděl jsi včera tu reportáž před věznicí? Co tam na ně čekalo za skupiny obyvatelstva? A když se té opálené paní zeptali koho tam má? Odpověď zněla: Mám tam manžela , bráchu ,švagra no prostě všechny. Druhá otázka zněla: a za co tam byli? Odpověď.: Za čórky. Takže asi tak.



mocima
Příspěvky: 227

Příspěvek#10 » čtv 3. led 2013, 07:35

Ja bohuzel vcera videl zpravy na tv prima a nova (uz se zase dlouho divat nebudu) a kdyz se bavili s pribuznymi, kteri na ne cekali, tak to vetsinou byli cikani, co sedeli za drobne kradeze - konkretne slovy jedne tmavsi slecny - bracha, bratranec, ...



mobil-man
Příspěvky: 844

Příspěvek#11 » čtv 3. led 2013, 11:16

Zlodejicci se dostanou ven skoro vsichni, viz ustanoveni TZ

Kód: Vybrat vše

Krádež
(1) Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní, a
a) způsobí tak na cizím majetku škodu nikoliv nepatrnou,
b) čin spáchá vloupáním,
c) bezprostředně po činu se pokusí uchovat si věc násilím nebo pohrůžkou bezprostředního násilí,
d) čin spáchá na věci, kterou má jiný na sobě nebo při sobě, nebo
e) čin spáchá na území, na němž je prováděna nebo byla provedena evakuace osob,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

To jsou případy všech krádeží do hodnoty 50 tis. Kč, jak vidíte i s pohružkou násilí, avšak použitou až po odcizení věci. V těchto případech hrozí 2 roky, dává se za to podmínka, pokud trestnou činnost neopakujete, ale i tak se vejdete do 1 roku nepodmíněně ve většině případů.
Takže všichni ti těžce lapení kapsáři, sběrači kovů, vykradači aut a podobní, kteří se jistě dostatečně napravili, teď dostali další šanci se ukázat. :roll:

Uživatelský avatar
peggy
moderátor
Příspěvky: 1572

Příspěvek#12 » čtv 3. led 2013, 11:23


Uživatelský avatar
NuclearBlast
Příspěvky: 127

Příspěvek#13 » čtv 3. led 2013, 11:25




tazi
Příspěvky: 142

Příspěvek#14 » čtv 3. led 2013, 13:06

Já si bohužel myslím, že propuštění pár set zlodějů je jen zastírací manévr...
Mrkněte se na znění té amnestie: http://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/rozh ... ndex.shtml

Daleko horší než propuštění zlodějů je zastavení "určitých" trestních stíhání a u některých zrušených trestů okamžité zahlazení !!!

Na webu jsem našel komentář, se kterým se fakt nedá nesouhlasit:
"Dobře promyšlená amnestie lepší nežli poplužní dvůr"

Mistrovský kousek na odchodnou od pana profesora a hlavně od jeho týmu. Nad tím odstavcem o více než osm let trvajícím stíhání se sazbou pod deset let se Weigl a spol. určitě dosyta nasmáli. (Tady bych mimochodem jen rád připomenul pochyby o neúplatnosti prezidentských milostí v minulosti.)
Je ovšem třeba na druhou stranu ocenit i zásadovost V.K. - podrželi jste mě, ani já vás neopustím a tady máte od mne malý dáreček.
Amnestie při odchodu z funkce je vůbec geniální nápad. Tuhle moc mít Berlusconi, byl by hned v pohodě. Po opoziční smlouvě je to druhý Klausův zásadní příspěvek demokratické politické kultuře, který by mohl inspirovat nejeden africký stát.
A osobně jsem také rád, že si Klaus vzal poučení z Cimrmana. Pan profesor dobře ví, že diváci někdy nepoznají, kdy vlastně celá komedie končí. Pro takové teď vyslal malý signál: "Je to taková pěkná tečka za tou naší privatizací. Opakuji, je to taková pěkná tečka..."

Uživatelský avatar
NuclearBlast
Příspěvky: 127

Příspěvek#15 » čtv 3. led 2013, 13:48

...mám se smát....nebo brečet.....
http://www.novinky.cz/krimi/289240-prop ... krast.html

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů