Kolik vězňů propustí ve vašem okolí?

Diskuse o nestřeleckých událostech všeho druhu
Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » čtv 3. led 2013, 14:16

Já si také myslím, že byť mnoho z nich se do něčeho opět zaplete, tak by se zapletli stejnak, jen o pár měsíců později. Přesto si myslím, že to bude jen zlomek.

Ale naprosto souhlasím s tím, že nejhorší na celé "amině" (jak se tomu prý mezi vězni říkalo, jak jsem se dočetl v novinách) je ukončení vyšetřování miliardových kauz a korupčních afér - to je totiž to, co společnost v ČR rozežírá.
A že lidé jako Berka dostanou místo cely ještě milionová odškodnění, to je prostě výsměch slušným lidem. Stejně tak amnestie těm, kteří byli léta úprchlí. Či například ten agresivní řidič, což bych laicky zařadil k úmyslnému násilnému činu.

Bohužel si nemyslím, že by to bylo jen dobře míněné špatně promyšlené gesto prezidenta, ale spíš "nenápadná" pomoc některým kamarádům za minulou či budoucí výpomoc. Ale to je jen můj názor.



Carloss
Příspěvky: 2935

Příspěvek#17 » čtv 3. led 2013, 15:29

Ono taky u dosti z amnestovaných se mění nepodmíněný trest na podmíněný... Jestli se nepletu...

Uživatelský avatar
AEndy
Příspěvky: 132

Příspěvek#18 » pát 4. led 2013, 08:00

MarK: Máš určitě pravdu, taky si to myslím. Klaus není žádnej roztěkanej blbeček, všechno co dělá je dobře promyšlený...

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#19 » pát 4. led 2013, 12:16

Bohužel v případě "aminy" to ale přesto zas tak nějak nedomyslel - neměl k dispozici žádný přehled ani přesnější odhad a je z toho to, co z toho je :evil: . Proč se "amina" třeba nemohla týkat jen neúmyslných nebo nedbalostních tč jako na Slovensku ?

Uživatelský avatar
AEndy
Příspěvky: 132

Příspěvek#20 » pát 4. led 2013, 13:54

Jak už jsem psal, bylo to podle mýho názoru velmi dobře promyšlený. Vypustíme pár "čórkařů", půlka se jich do dvou měsíců vrátí a mediální humbuch kolem zvýšené kriminality s tím spojené tak trochu utlumí to, že odpustil i několika známejm a vlivnejm lidem od odpovědnosti za miliardový škody. Klaus neni blbec, aby něco nedomyslel, přesně věděl co dělá. Ty podmínky který pro tu amnestii platěj jasně naznačujou, že je ušitá namíru tunelářům z devadesátejch let. Kdož si myslíte, že to byl z jeho strany unáhlenej a nedomyšlenej čin, způsobenej stařeckou demecí či sentimentem z dvacetiletýho trvání samostatnýho Česka...nenechte se vysmát.
Já jen doufám, že se alespoň justice trochu vzmuží a za ušetřený peníz (alespoň tvrděj, že ušetřej) popožene dál myšlenku na větší zapojení alternativních trestů a domácího vězení. Posílat lidi za krádeže na pionýrskej tábor, kde si mohou při troše snahy i něco málo vydělat, dostanou najíst, napít, suchou a teplou postel a nikdo z venčí na ně nemůže je značně neefektivní a demotivační pro ně, aby se chovali jinak.

Uživatelský avatar
tuareg
Příspěvky: 100

Příspěvek#21 » pát 4. led 2013, 14:03

A to si ještě myslím že jak bude dávat tu milost při odchodu, tak že půjde domů Kajínek



Vzhledem k letošní amnestii upozorňujeme občany na skutečnost, že kolednické skupinky Tří králů budou na většině území republiky složeny ze tří Baltazarů.



Golem
Příspěvky: 489

Příspěvek#22 » pát 4. led 2013, 23:39

Tak ten Kajínek by mi vadil ze všeho nejmíň.
V jeho případě byly dvě možnosti.
Buď ty dva šmejdy nezastřelil a do vězení nepatří, nebo je zastřelil a tím před nimi ochránil jejich budoucí oběti. Já vím, v právním státě by se takhle věci řešit neměly, ale stát je vyřešit neuměl a Kajínek už si toho odseděl až až.
Uvědomuju si že to není žádný Mirek Dušín, vykrádal byty a podobně, ale za to tam není.



THE-SAD-MAN
Příspěvky: 25

Příspěvek#23 » úte 8. led 2013, 23:44

Po dnešním Klausově projevu jsem utvrzen v názoru, že tento chlápek patří na psychiatrii, protože je nebezpečný pro sebe (no, to je mi celkem fu/c/k), ale hlavně pro své okolí.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 32 hostů