Zbraně v rukou slušných lidí mohou zachraňovat životy

Komentáře, zatím pouze k vybraným článkům

Uživatelský avatar
ilicz
Příspěvky: 537
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » pon 7. led 2013, 12:55

Šikovná děvucha :)



ZbraneKvalitneCZ
ZbraneKvalitneCZ
Příspěvky: 1015
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » pon 7. led 2013, 17:51

komentáře ke článku
Zbraně v rukou slušných lidí mohou zachraňovat životy

http://zbranekvalitne.cz/clanky/62-zbrane-v-rukou-slusnych-lidi-mohou-zachranovat-zivoty



garf
Příspěvky: 170

Příspěvek#4 » pon 7. led 2013, 18:41

Castle Doctrine, podporujme myšlenku "ochrany vlastních obydlí ", vždyť nejde jen o ochranu života,zdraví majetku legálního držitele zbraně, jde přece primárně o ochranu našich dětí,jejich života, obydlí a bezpečnosti prostoru-domova...
garf

Uživatelský avatar
praalien
Příspěvky: 90

Příspěvek#5 » pon 14. led 2013, 21:00

tohle je hrozně zajímavá věc. pokud si představim ženu s dítětem jak brání svůj dům se zbraní v ruce a pachatele zastřelí . nikoho ani v nejmenším nenapadne pochybovat o tom že jednala správně a dělal prostě co musela. pokud ale do její role umístím muže bez dítěte situace se v očích veřejnosti naprosto otočí . udělají z něj pro veřejnost nebezpečnýho psychopata co se doma ozbrojuje a toho chudáčka z okraje společnosti co ho šel po sedmé v týdnu vykrást a ve škole ho jistě často šikanovaly , pajdal na jednu nohu a chtěl jen uživit svejch 30 dětí zastřelil . v čem je chyba ?



Alcatraz
Příspěvky: 405

Příspěvek#6 » pon 14. led 2013, 22:00

v tvém předpokladu, že žena branící svůj dům bude mít tolik výhod kolik jí přisuzuješ. Tohle dopadlo dobře jenom díky tomu, že nevystřelila. S chlapem by to bylo dost podobné, i když se u něj předpokládá větší schopnost ovládnout situaci a mít víc alternativ řešení. Kdyby vystřelila, věřejnost při ní bude stát z mnoha různých důvodů, jen málo z nich bude racionálních. Ale s mužem by to bylo velmi podobné. Otázka je, proč někteří lidi nemají ani špetku pochybností v akci, která znamená bezdůvodné ukončení 30let zkušeností. A jestli právě to není to, co mají tito lidé společného s těmi "špatnými".



maja
Příspěvky: 120

Příspěvek#7 » pon 14. led 2013, 22:26

Máš na mysli 30 let zkušeností s krádežemi a násilím?

Uživatelský avatar
fishero
Příspěvky: 18

Příspěvek#8 » úte 15. led 2013, 07:46

Pl



mar00
Příspěvky: 101

Příspěvek#9 » úte 15. led 2013, 08:56

Chyba bude v tom slově "bezdůvodné".



fokusbass
Příspěvky: 4

Příspěvek#10 » úte 29. led 2013, 21:24

Muž má větší přehled a víc alternativ? A jakých?
Když zavolá policii, než se ho vyptají na všechny podrobnosti bez kterých prostě hlídku nepošlou, jsou zloději v lepším případě pryč, ne-li majitel domu napaden. A jak to má jinak řešit?
Jít neznámemu nebezpečí naproti s, dejmetomu, páčidlem? Baseballovou pálkou? I to je přece při použití proti člověku zbraň.
Nebo s holýma rukama? Vážím 86 kilo a nejsem zrovna přeborník v boxu. Jak se asi bud bránit v lepším případě jednomu neozbrojenému, ale třeba většímu gaunerovi se zkušeností s pouličními rvačkami a přežitím ve vězení? Notabene kdyby měl komplice...
Pro mě se to rovná skoro sebervaždě.



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#11 » stř 30. led 2013, 08:43

Neberu ti tvou cast pravdy, ale netvrd, ze na tom nejsi lepe, nez zena, ktera ma treba 45 kg i s bambulema na pantoflich. Kdyz uz to teda chces pocitat na kila.

Uživatelský avatar
dagobert
Příspěvky: 146

Příspěvek#12 » stř 30. led 2013, 14:57

Tohle není o pohlaví ani náhodou. Muž může mít s přehledem 160 cm a 58 kg. Není takových málo. Takže ne, muž na tom není líp a ani nemá víc alternativ. Žena klidně může mít 80 kg a být přebornicí v karate, že? Prostě pohlaví do toho netahejme, to není určující v žádném ohledu.



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#13 » stř 30. led 2013, 15:14

Bud nevis, co znamenaji pojmy prumer a pravdepodobnost, nebo ze sebe delas trolla umyslne. Ze neco muze byt, neni nijak urcujici. I konec sveta mohl loni byt a presto jsem nebezel do nejblizsi jeskyne. Odhadoval bych, ze Alcatraz mel spise na mysli prumerneho muze a prumernou zenu. Ne nedonoseneho zapornaka proti reprezentantce v karate.



Alcatraz
Příspěvky: 405

Příspěvek#14 » stř 30. led 2013, 16:42

jak píše Nico a taky, že se
u něj předpokládá větší schopnost ovládnout situaci a mít víc alternativ řešení

je to reakce na toto
nikoho ani v nejmenším nenapadne pochybovat o tom že jednala správně a dělala prostě co musela. pokud ale do její role umístím muže bez dítěte situace se v očích veřejnosti naprosto otočí

Reagujete na něco co nikdy nebylo řečeno. Otázka nezní jaké kdo má reálné šance. Jak by to bylo, mohlo být teoreticky. Ani jak se kdo na co cítí. Ale v tom, jak to bude vypadat. Pro veřejnost, pro soudce. Protože TO určuje co se stane dál. A nemusím připomínat, že člověk ve společnosti je tím, jak ho vnímá ta společnost. Ne tím, co si myslí sám o sobě.

Takže si myslete, že máte stejnou šanci. Jednejte podle toho a pak si stěžujte, že někdo jiný to tak nevidí a stane se něco "špatně" jenom protože se "předpokládálo, že máte na víc". Nebo projevte inteligenci a přizpůsobte se tomu.

Že vás zmlátí ženská co jede bojové sporty, stane se. Ale mnohem častěji se stane, že vás manželka vzbudí, že dole něco šramotí a nepošlete ji tam samotnou. Stejně jako když vám neznámá ženská v hodpodě natáhne a by jí to oplatíte, bude půlka hospody ležet na vás, ne na ní. Tak to je. A nezměníte to tím, že si budete něco namlouvat o sobě, nebo o tom, že ve skutečnosti na pohlaví nezáleží.



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#15 » stř 30. led 2013, 17:01

Alcatraz píše:Reagujete na něco co nikdy nebylo řečeno. Otázka nezní jaké kdo má reálné šance. Jak by to bylo, mohlo být teoreticky. Ani jak se kdo na co cítí. Ale v tom, jak to bude vypadat. Pro veřejnost, pro soudce.


Já to myslím přesně takto. Protože to, "jak to bude vypadat", je právě dáno chápáním bězné situace, kdy žena je výrazně slabší. Tak to prostě je a tvrdit opak může jen troll nebo pomatená feministka. A protože to tak je dnes, protože to tak je od počátku věků, "bude to vypadat" tak, jak jsi prve uvedl.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů