Tlumiče na zbraně
- Gimpel
Příspěvek#1111 » ned 24. lis 2024, 13:00
Béďa : símtě, v té Emeričtině jsem neschopný, že nenašel ani SS.
Byl bys prosím tak laskav a hodil mi link, nejlépe přímo na tu soudobou síťku, děkuji. Třeba se něco konstrukčně přiučím.
==========
P.S. : Dnes jsme s přítelem Pistolníkem, otevřeli praktickou rovinu ablativ. Jsem nadšen, výslednost masivně překonala odborný odhad.
I tlumiče natož bouchačky, jsou můj skoro celoživotní koníček, že krom výcviku, si neustále a moc rád, všemožně oborově hraji .
Byl bys prosím tak laskav a hodil mi link, nejlépe přímo na tu soudobou síťku, děkuji. Třeba se něco konstrukčně přiučím.
==========
P.S. : Dnes jsme s přítelem Pistolníkem, otevřeli praktickou rovinu ablativ. Jsem nadšen, výslednost masivně překonala odborný odhad.
I tlumiče natož bouchačky, jsou můj skoro celoživotní koníček, že krom výcviku, si neustále a moc rád, všemožně oborově hraji .
- LordSalix
Příspěvek#1113 » pon 25. lis 2024, 19:39
Jen taková rychlá otázka, která mi vrtá hlavou. Kdo máte zkušenosti s tlumením 9mm pistolí i PCC s krátkou hlavní - taky se vám zdá, že s cca stejnou hlavní a cca stejným tlumičem tlumí pistole znatelně lépe? Je to delším uzamčením? Konkrétně srovnávám s trojkovým stribogem, takže tam je váleček, ale pořád to podrží asi méně, než pistole. Když jsem střílel subsonicy z pistole, tak mi to přišlo jako sešívačka a u PCC se ten efekt nějak nedostavil
- xor
Příspěvek#1114 » pon 25. lis 2024, 20:03
Hloupá otázka: byl srovnatelný prostor? Ono to zní výrazně jinak v boxu a na volné ploše.
Ale je to zajímavá myšlenka, zkusím ukecat kámoše s CZ SP-01 + GIS proti mému SP9A3G + ATEC SMG. Naloadujem 150gr. Mám měřící mikrofon UMIK-1, tak když bude dostatečně daleko, tak to přežije. Akorát vybrat střelnici, kde nebudou stresovat a najít čas..
Ale je to zajímavá myšlenka, zkusím ukecat kámoše s CZ SP-01 + GIS proti mému SP9A3G + ATEC SMG. Naloadujem 150gr. Mám měřící mikrofon UMIK-1, tak když bude dostatečně daleko, tak to přežije. Akorát vybrat střelnici, kde nebudou stresovat a najít čas..
- LordSalix
Příspěvek#1115 » pon 25. lis 2024, 20:14
Obojí bylo v prague armory. Jedno P-09 + GIS PSR Compact a druhé Stribog A3SG + GIS CSR9. Čili v podstatě ten stejný tlumič, ale dokonce s více přepážkama. Obojí SB 150gr. Je ovšem pravda, že to nebylo zároveň... Byl jsem párkrát střílet pistolí a později párkrát Striboga, ale zatímco u pistole jsem si vždycky říkal, že je to fakt husté, tak u Striboga jsem si to nikdy neřekl .. přišlo mi, že mi pak vlastně stačí jenom GIS HP, ten udělá velký skok a dá se celkem přežít i bez sluchátek a to se bavíme o vnitřní střelnici. Zkusil jsem jednu ránu i bez tlumiče a to je celkem peklo. No a zpátky ke srovnání - nenapadá mě nic jiného, než že ten kravál jde z výhozího okénka a že po odemčení tam u Striboga zbývá větší tlak, než u pistole. No a potom je Stribog taky mnohem blíže k obličeji, než pistole v natažených rukou. Ukecej. Zajímalo by mě, jak to vnímá někdo jiný.
EDIT: Ještě mám jeden laický a možná blbý nápad - jestli náhodou pružina boosteru nevezme energii expandujícím plynům, když se do ní opírají při výstřelu.
EDIT: Ještě mám jeden laický a možná blbý nápad - jestli náhodou pružina boosteru nevezme energii expandujícím plynům, když se do ní opírají při výstřelu.
- xor
- Gimpel
Příspěvek#1117 » úte 26. lis 2024, 17:30
Béďa : Cairo našel a alespoň trochu něco viděl a četl. Hloubka utlumení se mi u nich nelíbí. Řízený výplach ji vždy dále jen snižuje. Na antisocialního Fakybuka, ze zásady nechodím nikdá, fuj.
Znáš OSS RAD 22 ? Prodávati se hajtech ten zde, si jeden ze zvědavosti určitě koupím. Také má řízený výplach.
===========
xor : Dle normování se tlumiče měří dva metry od ústí hlavně, na jeho úrovni, kolmo na podélnou osu laufu. +Ještě něco, co si nepamatuji.
Je nezbytný kvalitní = drahý meřák dB. Žádné ,,atrapy" na hluk klimatizace atp.
=======
Únava mi aktuálně brání v korektuře.....
Znáš OSS RAD 22 ? Prodávati se hajtech ten zde, si jeden ze zvědavosti určitě koupím. Také má řízený výplach.
===========
xor : Dle normování se tlumiče měří dva metry od ústí hlavně, na jeho úrovni, kolmo na podélnou osu laufu. +Ještě něco, co si nepamatuji.
Je nezbytný kvalitní = drahý meřák dB. Žádné ,,atrapy" na hluk klimatizace atp.
=======
Únava mi aktuálně brání v korektuře.....
- Héfaistos
Příspěvek#1118 » úte 26. lis 2024, 20:19
LordSalix píše:EDIT: Ještě mám jeden laický a možná blbý nápad - jestli náhodou pružina boosteru nevezme energii expandujícím plynům, když se do ní opírají při výstřelu.
Samozřejmě, že vezme. Ona to sice tu energii předá potom zpět atmosféře (pístem boosteru) při svém návratu, ale rozloženou do daleko delšího časového intervalu (a umořenou o energii přeměněnou v pružině na teplo, ale to jsou desetiny procenta), takže booster (Nielsen device) má na utlumení také svůj (i když malý) díl.
- Gimpel
Příspěvek#1119 » úte 26. lis 2024, 23:11
Zatím se mi nepoštěstilo, moji známí nemají, potkat pistoli v německé devítce a kompletní a subsonic.
Zajímá mne jak se předmětný patron dá tlumiti u krátké. Prachu = spalného plynu, tam oproti .22 LR není zrovna málo, plus ještě úsťový tlak.
Ve svých materiálech mám zřejmě jen toto, co před lety napsal snad Jeho Tikka, nebo kdo :
CZ75 s prodlouzenou hlavni, tlumicem (vata+prustrelna prepazka) ma s beznym strelivem dva aspekty:
- rana jako prase
- pokud je tlumic tezsi, zbran neprebije.
Se subsonikem je to jako vystrel z malorajdy.
Zajímá mne jak se předmětný patron dá tlumiti u krátké. Prachu = spalného plynu, tam oproti .22 LR není zrovna málo, plus ještě úsťový tlak.
Ve svých materiálech mám zřejmě jen toto, co před lety napsal snad Jeho Tikka, nebo kdo :
CZ75 s prodlouzenou hlavni, tlumicem (vata+prustrelna prepazka) ma s beznym strelivem dva aspekty:
- rana jako prase
- pokud je tlumic tezsi, zbran neprebije.
Se subsonikem je to jako vystrel z malorajdy.
- Béďa
Příspěvek#1120 » stř 27. lis 2024, 14:37
To Gimpel: Flow má dle mě význam hlavně u 223 kdy chci vystřílet větší množství ran najednou. To snížení rychlosti pohybu vnitřních částí je hodně znatelné. Jinak ten SS má tu výhodu, že můžeš měnit systém, vysroubuneš vnitřek a můžeš měnit flow za klasiku.
Jinak tlumiče z US si u nás nekoupíš...resp. Ciro umí individuální dovoz Huxwrx ale cena tomu odpovídá...
V klasickych tlumících než řešit dovoz USA bych šel do Acherona.
Jinak tlumiče z US si u nás nekoupíš...resp. Ciro umí individuální dovoz Huxwrx ale cena tomu odpovídá...
V klasickych tlumících než řešit dovoz USA bych šel do Acherona.
- Gimpel
Příspěvek#1121 » stř 27. lis 2024, 19:20
..... ,,vysroubuneš vnitřek a můžeš měnit flow za klasiku."
Toto mne zaujalo. To je panečku hodně dobrá možnost, že máš tlumiče dva. Navrhuji ještě třetí = tvrdě dotyková koncepce a se síťkou (třeba i hybridní). Bys zíral na výkon vs. velikost pláště
Nic nenamítám, že si nechceš vytloukati nějakou drahou .223 . Je to opodstatnělé.
Pokud průběžně monitoruješ thread tento, možná (nepamatuji si) jsem již něco psal, na téma iracionálního dovozu tlumiče, od imperialistů to ohavných. Jejich sortiment však veliká krása, nádhera. I pro mne mají snad vše a kdyby jeden typ.
Acheron.ch si ještě prostuduji jejich web. Ten jeden .22 LR drahý, co zaujal, má jen hliníkový závit, za ty love.....
Toto mne zaujalo. To je panečku hodně dobrá možnost, že máš tlumiče dva. Navrhuji ještě třetí = tvrdě dotyková koncepce a se síťkou (třeba i hybridní). Bys zíral na výkon vs. velikost pláště
Nic nenamítám, že si nechceš vytloukati nějakou drahou .223 . Je to opodstatnělé.
Pokud průběžně monitoruješ thread tento, možná (nepamatuji si) jsem již něco psal, na téma iracionálního dovozu tlumiče, od imperialistů to ohavných. Jejich sortiment však veliká krása, nádhera. I pro mne mají snad vše a kdyby jeden typ.
Acheron.ch si ještě prostuduji jejich web. Ten jeden .22 LR drahý, co zaujal, má jen hliníkový závit, za ty love.....
- Gimpel
Příspěvek#1122 » čtv 28. lis 2024, 18:45
Béďa : seznámil jsem se s webem Značky atraktivní to - Acheron.ch. Radost pohledět. Výrobce jistě potěší každého vědeckého tlumičologa.
Pro mne však mají jen ten jeden .22 LR . Máš tam na něco spadeno?
(Toto je pro mne taková použitá kulturní, literární vložka, zrovna peru tlumič.)
Pro mne však mají jen ten jeden .22 LR . Máš tam na něco spadeno?
(Toto je pro mne taková použitá kulturní, literární vložka, zrovna peru tlumič.)
- mission
Příspěvek#1125 » sob 30. lis 2024, 10:13
expertní pokus - simulace hluku střelby na FFUK za (ne)použití tlumičů:
https://zbrojnice.com/2024/11/28/vscht-expertni-pokus-sireni-zvuku-strelby-ve-vysokoskolske-budove/
https://zbrojnice.com/2024/11/28/vscht-expertni-pokus-sireni-zvuku-strelby-ve-vysokoskolske-budove/
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí