Kolimátory a pod.

JYbour

Příspěvek#406 » sob 30. lis 2024, 17:31

Někde jsem to tady psal. Model Scrapper a po pár výstřelech, asi 200, nevím přesně, upadlo víčko baterie, ztržený závit. Dostal jsem nový kus, kde byla divná tečka a vypínal se velice brzo, tak do 2 minut, takže už nastřelení bylo utrpení. Prostě dva kusy, každej jinej a každej divnej. Na airsoft nebo malorážku ale dobrý.

Erix

Příspěvek#407 » sob 30. lis 2024, 18:19

Tak jako minimum "doporučují" Vector Optic Maverick GenIII. Jinak potom už investovat do Vortexu nebo PA. Obojí mě ale příjde, že bude ze stejné nebo podobné továrny jako Vector (základní model PA vizuálně vypadá podobně) či Discovery (toto se mi potvrdilo především u základní řady puškohledů, kde Vortex má stejná točítka-komínky.

P. S. Deklík na baterku CR2032 je docela snadné strhnout, ne každý to dělá v klidu a za mírného přítlaku na víčko-je třeba trochu grif. Co se, týče blbnutí podsvitu, tak to je často studený spoj pájky na desce.

Tomak

Příspěvek#408 » ned 1. pro 2024, 13:51

Z těch "obyč" provozuju v současný době několik Vortexů a nemůžu říct špatný slovo. Za těch pár let žádnej problém. Na nějakej Vector, Holosun apod. nemám odvahu :lol: a ani bych je nechtěl.
S PA zkušenost nemám.
Řeč je o kolimátorech, ne o puškohledech.

Erix

Příspěvek#409 » ned 1. pro 2024, 17:34

Dík za reakci, ta odbočka jen čistě z informace, že jsem si toho všimnul. Jinak Holosun ti nevoní, nebo je mimo budget? Oni stejně všechno valí většinou na jedné nebo pár linkách v Číně a na konci tam dají logo to a to + někdo si objedná víc pracovníků na výstupní kontrolu, nebo je tam kontrola externí.

Tomak

Příspěvek#410 » ned 1. pro 2024, 18:28

Holosun prostě není pro mě. Nevěřím tomu. Mám i EOTech a když jsem chtěl zkusit něco levnějšího, padla volba na Vortex a jsem za to rád.

sonor

Příspěvek#411 » pon 9. pro 2024, 14:03

Povolilo mi zapínání, začalo se kinklat. když vyndám baterku, tak tam jsou naproti sobě dva malé otvory. Slouží k odstranění kontaktu k baterce? Ten kolim mám už dlouho a jinak funguje dobře, je to nějaký Vortex nebo Vektor, od někoho jsem ho dostal. Vypadá nějak takhle. Dá se to opravit? Dík
Obrázek

sonor

Příspěvek#412 » pát 13. pro 2024, 13:53

Opravit se to dá.¨

Grimpo

Příspěvek#413 » pát 13. pro 2024, 16:43

Holosuny mam tri. Na 223 a 9 lug PPC naprosta pohoda. Na 223 pres 2000, na devitce jen asi 1200. Jen na tej kose jsem zatim ani nenastrelil.

cipis

Příspěvek#414 » pát 13. pro 2024, 17:30

Jednoho Holosuna mam na ak74, asi 10+k ran, bez jedineho problemu, druheho na evu, asi 5+k ran, s tim, ze byl z druhe ruky, neznamo kolik na .223. Dale pak svitilnu s laserem, asi 3+k na tom evu. Laser na pistoli, asi tisic ran.

Zpět na