Ruger Mark IV

Krátké zbraně .22LR

Pejrak

Příspěvek#46 » stř 19. úno 2025, 12:03

Zdravím. Přemýšlím nad koupi výročního Rugera a chtěl bych poprosit o vaše názory, co se týče kvality a spolehlivosti. Měl bych to jen tak, na práskání do terče. Díky.
Ruger.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

DesertEagle

Příspěvek#47 » stř 19. úno 2025, 13:39

Výroční Ruger ti nikdy na ceně neporoste, to je něco jako výroční Lego. Spíš jde o to zda se ti líbí nebo ne. Střelecky to z mého pohledu zase takový zažitek není, ale to je na nazoru každého soudruha :-)

Pejrak

Příspěvek#48 » stř 19. úno 2025, 14:04

Díky za názor. Ohledně té ceny mě to vůbec nenapadlo, ale líbí se mi a jde o to, že když vypráskám na střelnici 150-200 nábojů, tak to tolik "nebolí" jako když střílím z "pětasedmy". :) Měl jsem už Rugera II s dlouhou, tězkou hlavní a byl fakt moc těžký, tak šel pryč.

Redsnake

Příspěvek#49 » stř 19. úno 2025, 16:12

Ja si myslim ze moc lepsich zbrani na plinking nesezenes. Jen pokud ti target model prisel tezky porovnal bych vahu s timhle jestli je tam tak vyrazny vahovy rozdil.

Pejrak

Příspěvek#50 » stř 19. úno 2025, 18:05

No, je u toho napsaná váha 930g a ten co jsem měl byl teda o dost těžší a měl těžiště hodně ve předu. Tam byla hlaveň tuším 10"

JirkaCV

Příspěvek#51 » stř 19. úno 2025, 19:05

Ruger MK III 22/45 Target
R_MKIII.jpg

DesertEagle

Příspěvek#52 » čtv 20. úno 2025, 12:00

Jak vám to funguje s tlumičema kluci ? Tento bazmek chce papat HV a i tak není v mojich očích uplně spolehlivý. Mám Huntera, nestřím to, spíš mě to zajímá profesně.

Redsnake

Příspěvek#53 » čtv 20. úno 2025, 13:25

Nevim jake maji zkusenosti ostatni a odpoved je to jen castecna, ale muj ruger mark 2 strili se vsim a HV nevyzaduje s tim, ze spolehlivost je ultimatni a to to krmim stoletejma rexama co jsem sehnal po korune kus

Majkl

Příspěvek#54 » čtv 20. úno 2025, 14:16

Potvrzuju. S tlumičem (i bez) mi žere cokoli. Od subsoniku po HV.

JirkaCV

Příspěvek#55 » čtv 20. úno 2025, 14:36

Nepotvrzuju.
Moje MK III Rexy moc nepapá, závadí tak 3/10. Navíc se z pistole kouří, jak z ruskýho křižníku.
Clubky závadí 1/10. Geco Rifle ani nepřebije (omylem, vím, že jsou puškový).
Club HV jsem zatím nezkoušel.

Pejrak

Příspěvek#56 » čtv 20. úno 2025, 15:32

Na ty staré rexy pozor, jsou dobré do opakovaček, ale v samonabícecí zbrani může prasknout dno. Toto nejsou moje fotky, ale stalo se mi to na Margolině a jde to hodně blbě vytáhnout.
rexx.JPG
rexx2.JPG

Héfaistos

Příspěvek#57 » čtv 20. úno 2025, 15:32

DesertEagle píše:Výroční Ruger ti nikdy na ceně neporoste...

Tohle je vždy o počtech kusů. Kdyby těch výročních Rugerů bylo jen 75 kusů s unikátními čísly (00001 - 00075) tak by to rostoucí cenu nepochybně mělo. Ale když toho nasekají jak Baťa cviček, tak platí co jsi řekl...

DesertEagle píše:Jak vám to funguje s tlumičema kluci ?

Můj Mk IV Target v nerezu funguje s tlumičem naprosto bezproblémově. Sežere vše. Akorát s tím tlumičem je vevnitř daleko více zasviněnej, ale to platí pro všechny samonabíječky s tlumičem obecně, ne jen pro 22 LR.

Jinak pokud vám pisole nežere vše, zkuste poladit zásobníky dle tohoto videa:
https://www.youtube.com/watch?v=GL1rIj43sGA&ab_channel=TANDEMKROSS

Pak je zlehka namáznout a musí to fungovat...

Majkl

Příspěvek#58 » pát 21. úno 2025, 07:03

JirkaCV píše:Nepotvrzuju.
Moje MK III Rexy moc nepapá, závadí tak 3/10. Navíc se z pistole kouří, jak z ruskýho křižníku.
Clubky závadí 1/10. Geco Rifle ani nepřebije (omylem, vím, že jsou puškový).
Club HV jsem zatím nezkoušel.

Já píšu o MK IV, né o III

jodo

Příspěvek#59 » pát 21. úno 2025, 07:42

MK IV 22/45 Tacticl (asi se to tak píše??) baští SaB dobře. Občas mi to nepodá druhý náboj, ale to přisuzuju mazání střel a lepení v zásobníku. Začal jsem čistit špičky střel a je to lepší.

JirkaCV

Příspěvek#60 » pát 21. úno 2025, 08:34

Moc velký rozdíl mezi MK III a MK IV jsem nezaznamenal.
Teda kromě toho, že sborka už netrvá půl hodiny a je na tom spousta designových sarapatiček.
Ale možná se mýlím.
Jo, chtělo by to máznout zásobník.

Zpět na