Nové malorážky CZUB: CZ 457
Dlouhé zbraně .22LR
- risa2000
Příspěvek#542 » stř 26. bře 2025, 21:24
EmielRegis89: Tak mně dneska přišlo to Vision šasi, vypadá to dost bytelně. Taky jsem zjistil, že to má údajně AR-15 kompatibilní pažbičku, ale ta co s tím přišla ji moc nepřipomíná. Teď ještě koupit do toho tu pušku a počkat až dorazí montážní lišta na optiku
.

- risa2000
Příspěvek#544 » sob 29. bře 2025, 14:48
Dívám se teď na různé možnosti hlavní 20"+ a jsem z toho trochu zmaten. V podnikovce mají v nabídce "Synthetic" 25" varmint hlaveň s match komorou, která má mít délku 630 mm (takže fakt spíš 25").
Na stránkách CZUB v seznamu všech modelů jsou ale všechny 630mm hlavně uvedeny jako "lehké".
https://www.czub.cz/firearms-and-products-family/cz-457
Jediná, která nemá označení lehká (ale ani těžká), je 24" (610 mm) u CZ457 Range.
Počítám, že lehká hlaveň bude mít menší průměr než těžká, ale bohužel se mi nikde nepodařilo k těm hlavním najít jejich průměry. Tuší někdo, co to je za hlavně? Mají stejný průměr jako 20" varmint hlaveň, nebo jiný? Začala CZUB dělat 24" hlaveň místo 25"?
Na stránkách CZUB v seznamu všech modelů jsou ale všechny 630mm hlavně uvedeny jako "lehké".
https://www.czub.cz/firearms-and-products-family/cz-457
Jediná, která nemá označení lehká (ale ani těžká), je 24" (610 mm) u CZ457 Range.
Počítám, že lehká hlaveň bude mít menší průměr než těžká, ale bohužel se mi nikde nepodařilo k těm hlavním najít jejich průměry. Tuší někdo, co to je za hlavně? Mají stejný průměr jako 20" varmint hlaveň, nebo jiný? Začala CZUB dělat 24" hlaveň místo 25"?
- risa2000
Příspěvek#545 » pon 31. bře 2025, 17:41
Tak odpovím si sám. Byl jsem se v podnikovce podívat na CZ 457 Range s 24" hlavní (podle stránek CZUB 610 mm) a Synthetic s 25" hlavní (podle stránek CZUB 630 mm), obě varmint a s match komorou. Obě hlavně byly stejně silné a stejně dlouhé. Takže to vypadá, že CZUB akorát měří délku hlavně pokaždé jinak, byť dělá pořád tu stejnou.
- Gimpel
Příspěvek#546 » sob 5. dub 2025, 09:09
Mám zas jiný zájem.
Dodnes nejsem zcela rozhodnut, že si určitě nekoupím malorážku i dlouhou. Líbí se mi spolehlivost opakovaček. Zde se asi nebude líbiti moč, že místo pažby bych na ní nejraději, jen něco jako sklopku narval. Délka laufu u mne nejlépe 35 cm. Mířidla spíše kolimátor s malou tečkou.
Toť můj letitý, odkládaný projekt.
Má toto někdo a přizná se?
Dodnes nejsem zcela rozhodnut, že si určitě nekoupím malorážku i dlouhou. Líbí se mi spolehlivost opakovaček. Zde se asi nebude líbiti moč, že místo pažby bych na ní nejraději, jen něco jako sklopku narval. Délka laufu u mne nejlépe 35 cm. Mířidla spíše kolimátor s malou tečkou.
Toť můj letitý, odkládaný projekt.
Má toto někdo a přizná se?

- risa2000
Příspěvek#547 » pon 28. dub 2025, 09:40
Dal jsem si měkčí pružinu od CJ Manufactory. V balíčku byl taky nerezový výstražník a tvrdší bicí pružina. Má to někdo? Narazil jsem na video, že oboje dávat nemá smysl, protože ten výstražní pružinu ještě zkrátí a tím udělá ještě tvrdší a závěr pak jde ztuha.
Obecně si říkám, že dát tam ten výstražník s původní pružinou by mohlo asi dávat větší smysl, ale ani s tím výstražníkem si nejsem jist (oproti továrnímu, má totiž ještě "límec", takže na zápalník nebije pružina, ale ten výstražník).
Obecně si říkám, že dát tam ten výstražník s původní pružinou by mohlo asi dávat větší smysl, ale ani s tím výstražníkem si nejsem jist (oproti továrnímu, má totiž ještě "límec", takže na zápalník nebije pružina, ale ten výstražník).
- EmielRegis89
- EmielRegis89
Příspěvek#548 » pon 28. dub 2025, 11:15
Ahoj, měnil jsem jenom pružinku ve spoušti. Zbytek mám původní a chodí to dobře. Spoušť jde na fouknutí a nikdy jsem neměl problém že by neodpálila. Za mě ale největší vliv na spoušť měla výměny osičky na které je spoušť. Pa původní "rozklepávací" verze je asi nejhorší možné řešení. Vyměnil jsem ji za přesný kolík a konce zajistil. Potom to chce ještě poladit "sevření" kontejneru spouště. Je to z bláta a každé vyklepnutí/naklepnutí původního kolíku hrozně zvětšovalo vůli jazíčku spouště - měla hrozný vakl. Přikládám obrázek jak by měl kolík vypadat - zajištění ségrovkou, drátkem..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- risa2000
Příspěvek#549 » pon 28. dub 2025, 19:37
EmielRegis89: Já jsem s tím zatím ještě nestřílel, ale když jsem viděl, že tu pružinu mění všichni, tak jsem si řekl, že ji vyměním hned, než to zapažbovat, testovat se starou, a pak stejně vyměnit.
S tím čepem jsem nějaký zásadní problém neměl, ani se mi nezdálo, že by měl nějaký zásadní (špatný) vliv na chod. Nic se tam pocitově nevaklá, a po výměně je to výrazně lehčí (a příjemnější), zvlášť, když se ještě doseřídí namáčknutí a překmit. Na to první jsem nesahal, to mi přišlo s továrny akorát a to druhé trochu zkrátil.
Zkoušel jsem takovou tou čínskou váhou, kterou člověk drží v ruce a pověsí na ni, to co váží, měřit tah spouště při odpalu, a měřilo mi to 0,4 - 0,55 kg. Což bylo, s úplně vyšroubovaný červíkem, kterým se seřizuje přítlak, takže dosažitelné minimu. Počítám, že by mělo jít kdyžtak přitvrdit. Otázkou ale je, jak je zrovna tahle váha přesná.
Tu osičku by tam měli dávat už v Brodě, ale to by asi člověk chtěl moc, přitom na spoušti už jsou.
S tím čepem jsem nějaký zásadní problém neměl, ani se mi nezdálo, že by měl nějaký zásadní (špatný) vliv na chod. Nic se tam pocitově nevaklá, a po výměně je to výrazně lehčí (a příjemnější), zvlášť, když se ještě doseřídí namáčknutí a překmit. Na to první jsem nesahal, to mi přišlo s továrny akorát a to druhé trochu zkrátil.
Zkoušel jsem takovou tou čínskou váhou, kterou člověk drží v ruce a pověsí na ni, to co váží, měřit tah spouště při odpalu, a měřilo mi to 0,4 - 0,55 kg. Což bylo, s úplně vyšroubovaný červíkem, kterým se seřizuje přítlak, takže dosažitelné minimu. Počítám, že by mělo jít kdyžtak přitvrdit. Otázkou ale je, jak je zrovna tahle váha přesná.
Tu osičku by tam měli dávat už v Brodě, ale to by asi člověk chtěl moc, přitom na spoušti už jsou.
- tomas fuk
Příspěvek#550 » úte 29. dub 2025, 18:36
Poves hole zelezo na tram, na zazycek spouste poves nejaky mini kyblik a pomalu lej vodu, dokud nespusti. Pak si odvaz kyblik s vodou. A mas uplne nejvic presne mereni odporu spouste. Delam to tak uz dlouho. Ty original meraky odporu spouste nameri pokazde neco jineho. Neverim jim ani jednu cislici.
- tomas fuk
- Gimpel
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva