Střelecké fórum

Héfaistos

Příspěvek#16 » úte 17. čer 2025, 16:41

Redsnake píše:Diakritika je vyřešená a povolená. U nově vytvořených účtů by to nemělo dělat problémy.

@Héfaistos, chceš smazat účet a založíš si nový profil nebo to mám zkusit přejmenovat?

2Redsnake :thumbup: Díky - Jsem si to dovolil upravit sám... ;-) To je zase na jednu stranu super, že si člověk může un opravit/upravit sám v profilu, i když na druhou stranu u trolů, průserářů, vysíračů, grafomanů apod. to nemusí být vždy žádoucí fce... :problem: Ta by měla být přístupná IMHO pouze modům a adminům...
Naposledy upravil(a) Héfaistos dne úte 17. čer 2025, 17:08, celkem upraveno 1 x.

DVII

Příspěvek#17 » úte 17. čer 2025, 17:05

Redsnake píše:
Zadat jednou heslo je prostě jen moderní přístup. Většina internetových prohlížečů má dnes vestavěného správce hesel, takže si vygenerované nebo nastavené heslo hned zapamatuje. Můžeš si případně heslo jednoduše nechat vygenerovat nové. Je to prostě modernější přístup

Fantazie, opravdu fantazie! Víc neříkám

DVII

Příspěvek#18 » úte 17. čer 2025, 17:12

Redsnake píše:Forum umožňuje (nebo může umožňovat, zatím jsem to sám nezkouše) dvoufaktorové ověření. Pokud jdeš po bezpečnosti nic moc lepšího aby to nebyl naprostej overkill není.

Myslím že Kolombo měl na mysli úplně něco jiného...

Redsnake

Příspěvek#19 » úte 17. čer 2025, 17:16

Héfaistos píše:
Redsnake píše:Diakritika je vyřešená a povolená. U nově vytvořených účtů by to nemělo dělat problémy.

@Héfaistos, chceš smazat účet a založíš si nový profil nebo to mám zkusit přejmenovat?

2Redsnake :thumbup: Díky - Jsem si to dovolil upravit sám... ;-) To je zase na jednu stranu super, že si člověk může un opravit/upravit sám v profilu, i když na druhou stranu u trolů, průserářů, vysíračů, grafomanů apod. to nemusí být vždy žádoucí fce... :problem: Ta by měla být přístupná IMHO pouze modům a adminům...

Tak modi samozrejme vidi jakejkoliv vyvoj uzivatel, furt je to franta vomacka s id xy at si zmeni nick jak chce.

DVII píše:
Redsnake píše:Forum umožňuje (nebo může umožňovat, zatím jsem to sám nezkouše) dvoufaktorové ověření. Pokud jdeš po bezpečnosti nic moc lepšího aby to nebyl naprostej overkill není.

Myslím že Kolombo měl na mysli úplně něco jiného...

Chces to nejak rozvest?

DVII

Příspěvek#20 » úte 17. čer 2025, 17:24

Přečti si co Kolombo napsal "Vytváření účtu je takové neběžné, heslo se zadává jen jednou ..."

Nejedná se o dvou faktorové ověření, ale o ověření, že heslo při registraci/změně zadal tak jak chtěl a nikolivěk s překlepem.
Dvou faktorové ověření je při přihlašování, kdy zadáš heslo a následně třeba kód, který ti přijde SMS

Redsnake

Příspěvek#21 » úte 17. čer 2025, 17:28

Ano, ja to chapu. Reagoval jsem na nej s dvoufaktorem protoze ma zrejme zvysene obavy o sve soukromi a prihlasovaci udaje. A s tim presne mu pomuze dvoufaktorove overovani.
Tady lze nasadit napr google auth kdy je druhym faktorem overovani prave cislo vygenerovane aplikaci v mobilnim telefonu.

Gimpel

Příspěvek#22 » úte 17. čer 2025, 17:39

K věci se stavím vstřícně. :) :)

Prozatím navrhuji NETŘÍŠŤIT. Že zde nejde SMTP neznamená, že jsme nutně před koncem.
Pokud se ukáže, že konec, záloha se velmi hodí a díky za ní.

.................. ,,lze nasadit napr google auth" ....................

Jé nic takového, pokud možno maximální ,,anonymitu".

Redsnake

Příspěvek#23 » úte 17. čer 2025, 18:02

Dvoufaktor, jestli nekdy vubec bude, tak bude volitelnej. Bud v klidu.

milonk

Příspěvek#24 » úte 17. čer 2025, 19:35

Btw. kdyz uz se probiraji alternativy. Nejaky forum je i na zbrane.cz. Ale nevim v jakem je stavu, jen jsem si ho vsimnul pri rezervaci strelnic.

Redsnake

Příspěvek#25 » úte 17. čer 2025, 19:54

Héfaistos píše:

Je tam nasazena třídenní ochrana kdy může uživatel po registraci ještě změnit svoje uživatelské jméno. Pak už to nejde. Takže je to ošetřeno.

Héfaistos

Příspěvek#26 » úte 17. čer 2025, 19:57

"Fórum" na zbrane.cz je těžkým prokaučováním možnosti. I když jsem na tomto serveru taky registrován (a to od samého jeho začátku), tak tamější fórum je svojí nepřehledností a uživatelskou nepřívětivostí totálně mimo můj (a asi nejen můj) zájem. Kdyby Ice, když stránky rozjížděl, raději použil nějaký zaběhlý model (phpBB ap.) mohlo by to fungovat. Takto zůstalo jen u jakéhosi nedopečeného polotovaru.

2 Redsnake - Super! :thumbup:

kolombo

Příspěvek#27 » úte 17. čer 2025, 21:00

Redsnake píše:Dvoufaktor, jestli nekdy vubec bude, tak bude volitelnej. Bud v klidu.

Dvoufaktor je obrana účtu proti napadení. Mám ho na spoustě účtů.
A v práci to máme povinné skoro na vše.

Jarda.Jezek

Příspěvek#28 » úte 17. čer 2025, 21:32

Jsem tam.

Ale ZK je obsahem asi nejlepší forum a nerad bych ho obrečel. Pokud by šlo vycucnout a replikovat do SF, bylo by to fajn. To samé Střelectví. Zbraně jsou k ničemu, mujglock dávno nikdo nezná a GB je reklamní kanál bez obsahu.

Tak uvidíme, ale chtělo by to mít od začátku dva plnohodnotné správce pro případ výpadku jednoho z nich.

Redsnake

Příspěvek#29 » úte 17. čer 2025, 21:39

Discourse technicky umí naimportovat data z phpbb ale to bych se k nim musel dostat oficiální cestou. A k tomu se zatím neschyluje ani náznakem.

Erix

Příspěvek#30 » stř 18. čer 2025, 07:43

Dobrý počin, ale co AI? ;) V budoucnosti se budeme se vším radit a svěřovat AI, mladí už dnes používají např. pro dotazy, jaký koupit dárek, kam jít ven, co uvařit a další. :roll: :cry: Dovedu si představit, že AI bude znát údaje o přebíjení, o nejlepších tipech na první pistoli, rozborku všech modelů, doporučí kurz, odhalí případné závady dle popisu,... No bude to hukot, pak nějaké fórum půjde do kopru, protože "stará garda nebo stará škola" to nezachrání. 8-)

Zpět na