Dlouhá malorážka hammerli
Dlouhé zbraně .22LR
			- Mazac75

Příspěvek#1 » ned 3. bře 2019, 13:53
Zdravím všechny střelce 
  mám dotaz ohledně dlouhé malorážky Hammerli tac R1 zde přikládám web - https://www.armed.cz/samonabijeci-malor ... 20-naboju/
Máte s tím někdo zkušenosti? Zbran bych používal na hobby strelbu. Jde mi o kvalitu zbraně a materiálu, většinou materiál hlavně u těchto malorážek není nic moc. Díky za případné odpovědi.

Máte s tím někdo zkušenosti? Zbran bych používal na hobby strelbu. Jde mi o kvalitu zbraně a materiálu, většinou materiál hlavně u těchto malorážek není nic moc. Díky za případné odpovědi.
- tomasek

Příspěvek#2 » ned 19. kvě 2019, 10:36
Ahoj,
na předváděčce jsem z toho střílel, byl tam kolimátor, při první sérii (5 ran) jsem střílel v sedě na 25 metrů, zbraň mi příšla moc lehká a hýbala se, tak jsem si ji opřel a 5 ran se vešlo do obdelníku 2 x3 cm.
(výška x šířka)
Kolik tisíc ran to vydrží fakt netuším.

na předváděčce jsem z toho střílel, byl tam kolimátor, při první sérii (5 ran) jsem střílel v sedě na 25 metrů, zbraň mi příšla moc lehká a hýbala se, tak jsem si ji opřel a 5 ran se vešlo do obdelníku 2 x3 cm.
(výška x šířka)
Kolik tisíc ran to vydrží fakt netuším.
- 

antonspelec - Příspěvky: 1239

- antonspelec

- tomasek

- Martin...

Příspěvek#6 » čtv 26. zář 2019, 07:07
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jak jsi dopadl s nákupem samonabíjecí malorážky HÄMMERLI TAC R1 INT 22LR HV.
Taky nějakou vyhlížím, ale stále nevím jakou. Prošel jsem jich spoustu a všude je něco, co mi úplně nesedí. Je to těžké
Našel jsem hezký kousek, ale ten se k nám nedováží (Tippmann arms m4-22 pro). Má vše, co si představuji (kov, veškeré ovládací prvky jsou funkční, ne jak na jiných replikách AR-15), takže je to škoda.
Hammerli vypadá slušně, ale odrazuje mě hlaveň, která vypadá jak ze špuntovky (takovou nemám ani na vzduchovce) a taky její rozborka, která mi přijde zbytečně složitá.
SW MP 15-22 je pěkná, jistě funkční, ale radši bych držel v rukou "kov". Dále pak je tu nový model HK416 22 LR, ta je také moc pěkná, z kovu, ale po bližším zkoumání videí to vypadá, že má obdobnou hlaveň jako právě Hammerli a taky se asi nedá sehnat.
Asi se v tom moc šťourám a není to úplně potřeba, ale dřív něž něco koupím, tak prostě vybírám.
Pokud máte jakékoli poznatky, budu rád za odpověď.
Děkuji.

chtěl bych se zeptat, jak jsi dopadl s nákupem samonabíjecí malorážky HÄMMERLI TAC R1 INT 22LR HV.
Taky nějakou vyhlížím, ale stále nevím jakou. Prošel jsem jich spoustu a všude je něco, co mi úplně nesedí. Je to těžké
Našel jsem hezký kousek, ale ten se k nám nedováží (Tippmann arms m4-22 pro). Má vše, co si představuji (kov, veškeré ovládací prvky jsou funkční, ne jak na jiných replikách AR-15), takže je to škoda.
Hammerli vypadá slušně, ale odrazuje mě hlaveň, která vypadá jak ze špuntovky (takovou nemám ani na vzduchovce) a taky její rozborka, která mi přijde zbytečně složitá.
SW MP 15-22 je pěkná, jistě funkční, ale radši bych držel v rukou "kov". Dále pak je tu nový model HK416 22 LR, ta je také moc pěkná, z kovu, ale po bližším zkoumání videí to vypadá, že má obdobnou hlaveň jako právě Hammerli a taky se asi nedá sehnat.
Asi se v tom moc šťourám a není to úplně potřeba, ale dřív něž něco koupím, tak prostě vybírám.
Pokud máte jakékoli poznatky, budu rád za odpověď.
Děkuji.
- Mazac75

- Mazac75

Příspěvek#9 » čtv 26. zář 2019, 20:10
Scathach píše:Ahoj, jednu máme nově doma, má nastříleno asi 500 nábojů. Problém zatím žádný, není vůbec vybíravá na střelivo. Baští i standardy, ale střílíme s HV (magtech nebo SB).
Ahoj jo díky a ohledně materiálu zbraně ? Šlape to ?
A nemůžeš prosím poslat nejak foto ? Díky.
- petero

Příspěvek#10 » pát 25. říj 2019, 12:36
Ahoj, má jí synátor a na takový sranda střílení výborná věc.  Má za sebou okolo 2 000 ran a nejsem si vědom nějaké závady. Nicméně: Páčka záchytu závěru je nefunkční atrapa, pokud chcete nechat závěr v zadní poloze tak jedině přes prázdný zásobník nebo prstem v zásobníkové šachtě. Stejně tak nefunkční je i dorážeč závěru. Jedná se imitaci vojenské zbraně a tomu odpovídá i spoušť. Je fakt dost tvrdá a po cca 300 ranách  intenzivní střelby téměř necítíte ukazovák. Další věc je čištění. Při rozborce doporučované výrobcem nejde vyndat závěr, pouze nechat na záchytu, a při malorážkových rozměrech se všude dostat je celkem voser. Ale zbraň je to pěkná, vypadá dostatečně akčně a zle, ve srovnání s mojí SW MP 15 je pocitově podstatně těžší a robusnější. Zítra jí bereme ven na 50 m s optikou, tak uvidíme jak udrží soustřel. Zkusím sem dát nějaku fotku.

- Martin...

Příspěvek#12 » stř 30. říj 2019, 16:48
Ahoj,
já se právě s tímto vším, co jsi napsal k Hammerli, nemůžu nějak popasovat, a proto čekám (nevím na co
 ) a koukám po taktických malorážkách dále. Nějak zkusím rozeslat maily na různé obchody zbraní a domluvit jim, aby se někdo z dodavatelů koukl právě po zbraních výrobce Tippmann 
. Tyhle mi totiž přijdou ze všech verzí AR15, co jsem našel, asi "nejpromakanější"...
Cestu k SW MP 15-22 jsem si zatím nenašel, i když byla ze začátku celkem lákavá.
No nic, pokud budete mít nějaké další informace, rád si přečtu a možná mě to někam nasměřuje
.

já se právě s tímto vším, co jsi napsal k Hammerli, nemůžu nějak popasovat, a proto čekám (nevím na co
Cestu k SW MP 15-22 jsem si zatím nenašel, i když byla ze začátku celkem lákavá.
No nic, pokud budete mít nějaké další informace, rád si přečtu a možná mě to někam nasměřuje
- dvdmann

Příspěvek#13 » ned 3. lis 2019, 20:04
Nazdar, tak jsem si ji pořídil taky. Na jeden zátah vystříleno 250ks nábojů, standarty, HV, Lapua. Naprosto bez problému zbaštila vše.Ani když vystřílíš celý zásobník v rychlém sledu, není žádný problém. Udržíš se v kruhu cca 3cm na 25m.  Mám verzi s kolimátorem Holosun. Míření paráda 
. Kásný jemný bod s kruhem. Machanický mířidla jsou výklopný, plastový. Dobrý je, že jsou vidět skrz kolimátor. Zbraň je celokovová, dobře se drží, délkově stavitelná pažba (plast) s gumovou patkou .Ta pažba má trochu vakl, ale nic hroznýho. Když si ji opřeš o rameno, tak se to nijak neprojevuje. Zbraň je lehká, ideální pro ženský  
. Čištění zbaně je stejný jako u ARka, dá se odklopit spodní část s bicím mechanizmem, takže se zespodu dostaneš k závěru. Ten si stáhnu do zadní polohy, všechno prostříkám brzdovým čističem a a potom promažu. Hlaveň protáhnu šňurou. Pořádný čištění plánuju tak po 1000 ks nábojů. To se pak musí rozebrat trochu složitěji. Návod je na Youtube. Takže já jsem max. spokojen 
. Na vyblnutí a nácvik taktiky je to vcelku ideální.

- Hitachi

Příspěvek#14 » úte 9. čer 2020, 10:02
Nemám osobní zkušenost, ale kolega si ji koupil asi před dvěma měsíci, střílet jsme byli třikrát, takže může mít vystříleno tak 700 ran. Střílí Blazer, puška snad s jedinou závadou (špatný náboj). Měl jsem ji půjčenou, je poměrně lehká. Osobně tyto vojenské deriváty moc nemusím, ale nestřílelo se z ní špatně, spíš mi vadila volnější pažba a na můj vkus dost tvrdá spoušť.

- dallas.01

Příspěvek#15 » čtv 21. srp 2025, 05:51
Ahoj, trochu téma opráším.
mám Hammerli TAC R1, nastříleno cca 4000 ran, vše funguje, hlaveň zrcadlo zpracování top. Oproti jiným samonabíjecím malorážkám na platformě AR 15 složitější rozborka, ale velké čištění dělám vždy po 500 ranách takže dá se. Nefunkční záchyt závěru trochu zamrzí, doražeč je taky jen atrapa, ale jeho využitelnost je rozporuplná i na 223 natož na malorážce.
Používám standartní Club od Sellier & Bellot a bez jediné závady. Výhoda je možnost nastavit předpětí vratné pružiny, tudíž to opravdu žere jakékoliv náboje. Nasazen kolimátor a magnifire od Vortex, na 50 metrů soustřel 5 cm, na 100 metrů většina do černého.
Určitě doporučuji, Hammerli vzal pod sebe Umarex, který spadá pod Walther, takže kvalita zaručena.

mám Hammerli TAC R1, nastříleno cca 4000 ran, vše funguje, hlaveň zrcadlo zpracování top. Oproti jiným samonabíjecím malorážkám na platformě AR 15 složitější rozborka, ale velké čištění dělám vždy po 500 ranách takže dá se. Nefunkční záchyt závěru trochu zamrzí, doražeč je taky jen atrapa, ale jeho využitelnost je rozporuplná i na 223 natož na malorážce.
Používám standartní Club od Sellier & Bellot a bez jediné závady. Výhoda je možnost nastavit předpětí vratné pružiny, tudíž to opravdu žere jakékoliv náboje. Nasazen kolimátor a magnifire od Vortex, na 50 metrů soustřel 5 cm, na 100 metrů většina do černého.
Určitě doporučuji, Hammerli vzal pod sebe Umarex, který spadá pod Walther, takže kvalita zaručena.

Přejít na		

- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva
 - Sdružení LEX
 - Zbraně a legislativa v zahraničí