ARMA ZEKA
- selag
Příspěvek#121 » ned 24. srp 2025, 12:39
A nebo to bez nároku na strojní čas prostě zastříkat lakem. Viděl sem CZ, kterou chtěl kolega dát do brynýru a nechal odstranit lak. To je ale jedno. AZ má kosmetickou vadu, která jak píšeš, nestřílí. Technické řešení AZ je zvláštní..... rám z lehké slininy, do kterého je zasazený ocelový kontejner. Tak že závěr jezdí v ocelových vodítkách. A vůle opravdu mizivé. Zbraň z krabice chodí spolehlivě. Mám CZ TS Konfigurátor. Na první dobrou závěr x rám vůle nulové. Až do okamžiku, kdy nasadíš závěr na rám bez hlavně a vratné prižuny a stáhneš ho do poloviny. Vymezení vůlí je pouze stažením rámu vpředu a vzadu ve svěráku. A tak by se dalo pokračovat značku po značce. Zatím jediné zbraně u kterých problém nebyl opravdu žádný, ať už kosmetický, nebo v celkovém zpracování a vůlích bylo STI 2011 Edge a Sig Sauer 226 X-Five z německé produkce. Osobně si myslím, že AZ za ty peníze stojí..... i přes tu kosmetickou vadu závěru.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1498
- Jarda.Jezek
Příspěvek#123 » úte 26. srp 2025, 08:08
Selagu, jak vypadá pravá strana závěru? Nemá kolečka v drážkách? Před dvěma lety měl každý závěr vpravo kolečka od stojící frézy. Vlevo čisto. Jestli ne, vyměnili kolečka vpravo za rýhy vlevo. Upřímně, už tehdy jsem chtěl pistoli i po výběru té nejméně kolečkovaté z asi 4 kusů nechat ležet. Ovšem, kmr za stejnou cenu byla pro mě ještě horší a o CZUB produkci o 15 tisíc dražší darmo mluvit. Tak jsem ji vzal. Nakonec, když kolečka nikomu neukazuji, tak je nikdo nevidí.
Tohle ale vidí každý, mít ty Zeky tehdy takové drážky, tak bych nevzal žádnou.
Hodinu bych mohl povídat, co je na Zece všechno špatně a jak to má být líp, ale z české produkce lepší (pro mě) pistole stejně neexistuje. Ani 2x dražší pistole lepší nejsou.
Znám Zeku s opravdu velkým nájezdem, viděl jsem vysypanou po 30ti tisících a drbu si hlavu, že jsem ji za 30 tisíc po generálce nekoupil.
Když jsem svoje postřehy poslal do fabriky, tak mi jen vyjádřili obdiv, jak dobře jsem popsal, co nikoho ani nenapadlo řešit, ale že jim radí profi střelci, takže jim to stačí. Upřímně, pořád lepší komunikace než s KMR.
Jasně, pro někoho KMR může být lepší, ale pro mě je lepší Zeka. Důvody tu už na fóru pár let visí.
Rozbít se může všechno a servis Zeky funguje. Jak na úrovni dealera tak na úrovni fabriky.
Svůj kus podezřívám (důvodně) že má příliš velký vývrt. Ale umím s tím žít. Kdyby to někdo uměl (nejraději v Praze) spolehlivě změřit a podepsat se pod to, rád se na měření dostavím.
Tohle ale vidí každý, mít ty Zeky tehdy takové drážky, tak bych nevzal žádnou.
Hodinu bych mohl povídat, co je na Zece všechno špatně a jak to má být líp, ale z české produkce lepší (pro mě) pistole stejně neexistuje. Ani 2x dražší pistole lepší nejsou.
Znám Zeku s opravdu velkým nájezdem, viděl jsem vysypanou po 30ti tisících a drbu si hlavu, že jsem ji za 30 tisíc po generálce nekoupil.
Když jsem svoje postřehy poslal do fabriky, tak mi jen vyjádřili obdiv, jak dobře jsem popsal, co nikoho ani nenapadlo řešit, ale že jim radí profi střelci, takže jim to stačí. Upřímně, pořád lepší komunikace než s KMR.
Jasně, pro někoho KMR může být lepší, ale pro mě je lepší Zeka. Důvody tu už na fóru pár let visí.
Rozbít se může všechno a servis Zeky funguje. Jak na úrovni dealera tak na úrovni fabriky.
Svůj kus podezřívám (důvodně) že má příliš velký vývrt. Ale umím s tím žít. Kdyby to někdo uměl (nejraději v Praze) spolehlivě změřit a podepsat se pod to, rád se na měření dostavím.
- selag
Příspěvek#125 » úte 26. srp 2025, 11:54
Žádné kolečka v drážkách na žádné straně nejsou. Jen na levé straně drážka (ono je to spíš vystouplé) po celé délce závěru i přes natahovací drážky. Na pravé straně stejné, ve stejné výšce, ale ne tak výrazné......
Píšu si s obchodním řžeditelem ze Slavičína. Psal, že fotky posoudili a došli k závěru, že povrch tohoto závěru je v toleranci 0,2-0,4 Ra a že by reklamaci nemuseli uznat. Že tu anomálii zvýraznila povrchovk. Ale pokud dopravím zbraň do Slavičína, jsou schopni nabídnout provedení opravy. Nepochopil sem, na čí náklady, tak čekám na odpověď.
Jsem rád, že komunikují a snaží se problém řešit. Je ale pravda, že si na tu vadu začínám zvykat a vadí mi čím dál míň. A přece jen to mám do Slavičína 215 km (k prodejci do Loun 195km) tak že vážně uvažuju, že už to řešit nebudu a budu jen střílet......
Píšu si s obchodním řžeditelem ze Slavičína. Psal, že fotky posoudili a došli k závěru, že povrch tohoto závěru je v toleranci 0,2-0,4 Ra a že by reklamaci nemuseli uznat. Že tu anomálii zvýraznila povrchovk. Ale pokud dopravím zbraň do Slavičína, jsou schopni nabídnout provedení opravy. Nepochopil sem, na čí náklady, tak čekám na odpověď.
Jsem rád, že komunikují a snaží se problém řešit. Je ale pravda, že si na tu vadu začínám zvykat a vadí mi čím dál míň. A přece jen to mám do Slavičína 215 km (k prodejci do Loun 195km) tak že vážně uvažuju, že už to řešit nebudu a budu jen střílet......
- selag
- selag
Příspěvek#127 » úte 26. srp 2025, 13:26
Tak to má dlaší vývoj. V Arma Zece se rozhodli, že mi vymění celý závěr. Do 14 dnů mě vyzvou ať přivezu pistoli do Slavičína a během jednoho dne proběhne dopasování a výměna.......Jsem v šoku...... opravdu se postavili k problému čelem a když už se stalo, mají snahu problém vyřešit ke spokojenosti zákazníka. V podstatě vyřešeno bez nějakých tahanic během dvou dnů. Nevídané, neslýchané........
- DesertEagle
- DesertEagle
-
- Jarda.Jezek
Příspěvek#130 » úte 26. srp 2025, 14:23
Jak jsem psal, komunikace s výrobcem je u Zeky o parník lepší než u KMR. Mně taky před lety nabízeli návštěvu továrny, když jsem chtěl kupovat, ale celý den a cestu z Prahy jsem tomu věnovat nechtěl, když v Praze je dealer. Už jsem měl prasklou pružinu zápalníku, lepší takové věci řešit v dostupné vzdálenosti než možná lépe a rychleji na druhém konci republiky.
- selag
Příspěvek#131 » úte 26. srp 2025, 14:48
Tak snad se mi takové "dětské" nemoci vyhnou. A pokud ne, jsme schopen si ledacos udělat sám. Teda pokud jsou dostupné ND. Ale nechci předbíhat. Uvidíme, jak dopadne tahle akce a další věci budu řešit až přijdou - pokud přijdou. Musím se ve Slavičíně zeptat, kdo pro ně dělá běžný servis. Armorex?
-
- Jarda.Jezek
Příspěvek#132 » úte 26. srp 2025, 15:11
Díly jsou, stojí přijatelně. Bohužel, zápalník není uživatelsky rozebíratelný v záruce, navíc se kvůli tomu musí sundavat kolim zvlášť a destička zvlášť, což je další mínus. Mám obavu, že kdo ti to neprodal, ti záruční opravu řešit nemusí. Třeba to tak funguje a Vláďa Bureš tě neodmítne a pak si to nějak vypořádá. Já kupoval u něj, takže Arnorex, zbraně u Ivánka, Kapslovna a tak podobně kolem...
- Erix
Příspěvek#133 » úte 26. srp 2025, 15:20
selag píše:Tak to má dlaší vývoj. V Arma Zece se rozhodli, že mi vymění celý závěr. Do 14 dnů mě vyzvou ať přivezu pistoli do Slavičína a během jednoho dne proběhne dopasování a výměna.......Jsem v šoku...... opravdu se postavili k problému čelem a když už se stalo, mají snahu problém vyřešit ke spokojenosti zákazníka. V podstatě vyřešeno bez nějakých tahanic během dvou dnů. Nevídané, neslýchané........
No, paráda, takže úplně norma to nebude. Každopádně, kdo uhradí cestovné a čas? Měl si chtít bezvadnou hned, nebo slevu na místě. Jasně, rodinná malá firma, ale pokud chtějí "držet" krok, musí finální úpravy posunout na 21. století.

-
- Jarda.Jezek
Příspěvek#134 » úte 26. srp 2025, 15:34
Byl jsem postaven před volbu vzít pistoli za danou cenu i s kolečky na závěru nebo ji nebrat. Prodaly se všechny a bez koleček nebyla žádná. Na fotkách a videích z USA, pokud mají dostatečné rozlišení, jsou vidět kolečka taky. Nikdy jsem si nevšiml, že by na to někdo poukázal.
20250216_094202_001(1).jpg
20250216_094202_001(2).jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- selag
Příspěvek#135 » úte 26. srp 2025, 16:59
Jarda.Jezek píše:Díly jsou, stojí přijatelně. Bohužel, zápalník není uživatelsky rozebíratelný v záruce, navíc se kvůli tomu musí sundavat kolim zvlášť a destička zvlášť, což je další mínus. Mám obavu, že kdo ti to neprodal, ti záruční opravu řešit nemusí. Třeba to tak funguje a Vláďa Bureš tě neodmítne a pak si to nějak vypořádá. Já kupoval u něj, takže Arnorex, zbraně u Ivánka, Kapslovna a tak podobně kolem...
Nejde mi ani tak o záruční opravu, jako všeobecně o možný servis, třeba i placený. Pokud má servis přístup k ND, tak bych až tak záruku na drobnostech neřešil.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí