Los - účast policistů, případně členů jiných ozbrojených složek

Moderátor: LOS vedení

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#31 » pon 4. bře 2013, 23:31

Pánové, prosím, není třeba se hned hádat, urážet a zbytečně zvyšovat adrenalin. To jsem opravdu nechtěl. Každá zbraň u policie, ať už je to CZ 75, Glock, Sa vz. 61 Škorpión nebo Sa vz. 58 a další, jsou samozřejmě registrovány. A řádně hlídány. Teda aspoň v dnešní době.
Co se bezpečnostních návyků týče, tak je pravda, že jsou mírně odlišné (vypouštění kohoutu buď přes vypouštěcí páku, nebo přes prsty - ale vždy na bezpečnostní ozub, přičemž u pravidel LOS se vyžaduje až na úderník, dále se pak trénuje nejen bojové, ale i taktické přebití), ale je to dáno tím, že policie cvičí (nikoliv na čas) a běžní občané soutěží (zde jde mimo zásahy i o co nejkratší čas). Avšak bezpečnost při manipulaci je stejná - pořád je to střelná zbraň. ALE toto není předmětem této debaty ! Původní dotaz zněl, zda policista může přijít na závody LOS a střílet závodně (byť třeba i mimo závod) i přesto, že "jeho" služební zbraň nemá PZ (průkaz zbraně), přičemž v pravidlech jsou vyžadovány doklady. Že má ZP (zbrojní průkaz) jsme si už vyjasnili. Nechtěl střílet v policejní uniformě, ale v civilním oblečení se skrytým nošením, jako každý běžný občan. Jen se služební zbraní a s pouzdrem pro skryté nošení. Ale v souladu s pravidly. To bylo to, oč tu běží.



jk-stengan
Příspěvky: 193
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#32 » pon 4. bře 2013, 23:36

pepíčku promin že jsem cokoliv psal páč tohle fakt nemá sebenenší smysl.....

jen nechápu celou tuto debatu je pravdou, že jsem Zdenka dlouho neviděl,
ale že vyplodí toto, to je fakt mazec :-)


nééééééééééé tohle už je fakt móóóóóóóóc i na mě


Georg: neboj mi to s Pepíkem máme jako národní sport ale když se vidíme u čajíku na střelnic tak se máme rádi

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#33 » pon 4. bře 2013, 23:41

georg: Tady ted nejde o "Tveho" policistu, ale obecne o policisty bez ZP, pripadne o policisty se ZP ALE bez vlastni zbrane.

Sluzebni zbrane samozrejme jsou nekde registrovane, ale nejsou registrovane ve stejnem rezimu, jako nase "civilni" zbrane. Proto take nemaji technicak, jako ho mame my. A jelikoz pri registraci na zavod se maji kontrolovat ZP a technicaky, ...

Zduraznuji, ze to co mi ZM napsal, neni jeho osobni nazor, ale vysledek odborneho setreni. Sice to z jeho mailu jasne vyplyva, ale i tak to radsi podotykam.
Naposledy upravil(a) jomekabi dne pon 4. bře 2013, 23:44, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#34 » pon 4. bře 2013, 23:42

jk-stengan píše:Georg: neboj mi to s Pepíkem máme jako národní sport ale když se vidíme u čajíku na střelnic tak se máme rádi

Mluv za sebe! :lol:



jk-stengan
Příspěvky: 193
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#35 » pon 4. bře 2013, 23:52

aúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú aúúúúúúúúúúúúúúú

ano jsou registovaný podle zákona o ozbrojených složkách a policitům jsou vydávány na základě služebního poměru at už jsou v aktivní službě či nikoliv :-)

zákon o zbraních a střelivu pro civilisty je uplně něco jiého než zákon o ozbrojených složkách a služebním poměru

nic méně tato debata se oprvdu zvrhla v divno podávání informací proto bych rád poprosil všechny čtenáře aby si udělali svůj názor a popřípadě se poradili s odborníkem poprosil jsem M9lu Jančíka aby ktomu něco napsal, ale asi to bude chvilku trvat páč je pracovně vytížen.

stanovisko nějaké komise u PCR je jedna věc ale zákon o služebním poměru a uprva nošení zbraně v mimo službu u ozbrojených složek druhá, takže doporučuji aby si každý jedinec které ho se to týká zjistil předné stanovislo u svého nadřízeného.



ianraider
Příspěvky: 565

Příspěvek#36 » pon 4. bře 2013, 23:59

Georg - u ,,některých ,, sborů policie se vypouští kohout zcela, ne na ozub. Zřejmě ví proč a žádný z policistů s tím nemá problém. Napadá mě otázka - proč asi ?????

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#37 » úte 5. bře 2013, 01:06

jk-stengan: Sice jsem se uz chtel odmlcet, ale neda mi to:

Sluzebni zakon je hezka vec, ale ten se nas netyka. Nas (tj. civilnich strelnic) se tyka Zakon o zbranich a strelivu, ci jak se to jmenuje. Tam se mluvi o ZP a Prukazu zbrane, o sluzebnim prukazu a sluzebni zbrani jsem tam nic nevidel (mozna se mylim, v kteremzto pripade me jiste poucis).

ianraider: Jezismarjaaa, snad se tu jeste nezacneme dohadovat o tom, jak ktera ozbrojena slozka vypousti kohout?

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#38 » úte 5. bře 2013, 02:17

Jelikoz i fundovane nazory se zde diametralne lisi, dovolil jsem si vznest dotaz na OBP MV.

Hlasim to zde proto, aby 50 dalsich lidi nenapadlo udelat to same. :)



ianraider
Příspěvky: 565

Příspěvek#39 » úte 5. bře 2013, 08:04

jomekabi - mě a většině lidí to jasné je,ale pár jedincům to asi ještě nedošlo :lol: A samozřejmě,jak se nechá dohledat - je tento způsob startu ,,těžce ,, omezuje ,, při střelbě na LOS závodech :twisted:

Uživatelský avatar
g-relax
Příspěvky: 557
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#40 » úte 5. bře 2013, 09:46

jk-stengan: Zákon č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sboru, vůbec neupravuje přidělování a nošení služebních zbraní. Můžeš si to ověřit na http://www.portal.gov.cz
Pro policisty platí závazný pokyn policejního prezidenta č. 156/2008, o zabezpečení, přidělování a nošení služebních zbraní, střeliva a munice v Policii České republiky, ve kterém je mimo jiné uvedeno, že policista nesmí provádět cvičnou střelbu se (služební) zbraní mimo střeleckou přípravu nebo služební střelecké soutěže a přebory anebo při přípravě na ně.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#41 » úte 5. bře 2013, 09:55

ianraider: nejde o omezování, ale úmyslnou ignoraci bezpečnostního prvku zbraně. A to zas někteří také nemohou pochopit. Proč teda ten bezpečnostní ozub je, že ? Ale to patří snad do jiného vlákna.



ianraider
Příspěvky: 565

Příspěvek#42 » úte 5. bře 2013, 12:02

Georg - ani jsem nevěděl,že nejen u nás,ale i v okolních státech,kde se konají střelecké závody jsou vlastně střelci všichni včetně pořadatelů ignoranti bezpečnostních prvků zbraní !!!!!! Asi by se měli jezdit učit do Čech,jak je to správně :lol: :lol: Proč tedy k nám nejezdí ? Ale to je opravdu myslím dost popsané v jiném vlákně :twisted:

Uživatelský avatar
ilicz
Příspěvky: 537
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#43 » úte 5. bře 2013, 12:21

ianraider: Offtopic! :roll:



Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#44 » úte 5. bře 2013, 13:34

Tady se budou rozdávat asi banány.



jk-stengan
Příspěvky: 193
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#45 » úte 5. bře 2013, 19:35

g-relax ano zákon to neupravuje a závazný pokyn není víc jak zákon :-) co není zákonem zakázané není sice ani povolené a přesto se to takto praktikuje.

dnes jsem si dal tu práci a obvolal jsem cca 20lidí o kterých vím že jsou v služebním poměru a ze služební zbraní normálně střílí a především se jedná o střelecké insturktory a instruktory taktické přípravy a všichni schodně odpověděli že to záleží na jejich nadřízeném který jim to povolí či nikoliv ale rozhodně tím nic neporušujou... a rohodně tím neporušujou zákon o zbraních a střelivu a prováděcí předpisy na provozu střelnic popřípadě služební zákon..

je to jen na uvážení daného policisty jestli má povolení se zbraní střílet rekreačně popřípadě se účastnit závodů, ale to se týká jejich vnitřního nařízení/závazného pokynu nikoliv civilních střelnic... pro mě jakož to správce střelnice je závazné z provozního řádu a předpisů stím spojených že policista má služební registrovanou zbran která mu byla vydána a on ručí za její provoz a na služební průkaz může střílet i jako civilista páč jejich zaměření k získání oprávnění prokazovat se průkazem je i střelecká příprava se znalostí zákona o zbraních a střelivu..

minochodem tuto informaci jsem obdržel od hlavního balistika banského úradu v Hradci Královém tak ti nevím.

uvidíme co a jak vymyslí PCR na dotaz Pepíka, ale bude to na návoznosti jejich závazných pokynů, kterýma je povinnen se řídit pouze člen ozbrojených složek v tom daném útvaru nikoliv komerční střelnice... pro mě je směrodatný že má povolení držet a nosit na základě jeho odznaku služební zbran a jestli má či nemá povolení od svého nadřízeného mě absolutně nezajímá já si ho zapíšu do knihy jako návštěvu a uvedu tam sl.číslo policisty a dál je mi to jedno totéž při závodě který bych pořádal případná kontrola od PCR si tuto informaci přebere a jak sní naloží mi je naprosto šumák je to max přestupek onoho policisty a jemu hrozí postih dle jeho služebního zákona ze nedodržení závazného pokynu, ale já jako správce nepochybím a to je celé ......

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti