Střely 9mm luger



sheep
Příspěvky: 121

Příspěvek#16 » ned 14. dub 2013, 13:58

To BGun :
Nepočítám žádný faktor takže nemohu sloužit,střílim rekreačně ne soutěže to už jsem ale psal jinde.
Nikde nemůžu najít že bych psal že odlévám pouze z liteřiny(jestli jsme to napsal nevidim to) spíše naopak,že jsem odlil z trubek které jsou měkota.Pokud liteřinu seženu 1:1 nebo pokud ji je málo bohužel i 2:1
Ale většinou leju závaží.
Proč se s Aloxem strhnou a do drážky ne.To je otázka i pro mě.Už jsem to psal možná také jinde že na radu zkušenějšíceh jsem to vyzkoušel a funguje to.Pokud je olovo měkota namazaná Aloxem obtečou plyny střelu podstatně lépe než při mazání do drážky.Tím se více nataví i z boku.
Není to z mojí hlavy to jsem právě četl na jiném foru kde se dohadoval jeden chlapík že je to kravina druhý zase že ne.
A jako závěrem nemám ve zvyku plkat kraviny které nejsou vyzkoušené na vlastní kůži.Otázka na tebe by mohla být taková že,stejné zápalky,střely z jedné várky,stejná navážka ale rozdíl pouze v namazání Alox a do drážky.Výsledek je že po 50 výstřelech s Aloxem nabiješ mazané do drážky poznáš v ruce velký rozdíl zpětného rázu,takže asi větší tlaky.Tohle mě třeba vysvetli z fyzikálního hlediska.
Prostě mazadlo do drážky působí tak trochu jako těsnící kroužek.
Vyzkoušj sám a uvidíš.
A již jsem taky psal že kolega si koupil Aloxovky a tak jak měl zasviněnej kvér,tak jsem ho měl když jsem lil a mazal Aloxem,proto přešel na teflon a je klid.
A dost mě mrzí že jsem našel zdroj olova ale dozvěděl jsem se od pána který je známý,že jsem druhý který to chce na takové učely.Ptal jsem se kdo pro to jezdí.Odpověd byla že někdo až z K.Varů a leje z toho na kšeft.Takže to musí být hrozná paráda trefit takového nýmanda který mě prodá střelu a já natěšenej si myslím jakou přesnou tvrdost má a ono to asi tak nebude.
Proto jsem v předchozím příspěvku nepsal od koho kolega střely koupil,nemám rád pomlouvání.



BGun
Příspěvky: 14

Příspěvek#17 » úte 16. dub 2013, 19:30

S tou liteřinou se omlouvám, opravdu v tvém příspěvku nic takového není, nějak se mi to popletlo.
Ale - pokud se střela strhne není to vina jakéhokoliv mazání, ale pouze tvrdosti střely! Nebo vyběhaného laufu samozřejmě. (Bavíme se o střele se správným průměrem, která je správně nabita se správným prachem.)
Jsou borci kteří střílí nemazané střely a nestrhávají se. Jistěže potom zůstávají velké zbytky olova v hlavni. Pak se to kompenzuje větší tvrdostí olova, ale fakt jenom kvůli bordelu v hlavni a tím horší vnitřní balistice.



sheep
Příspěvky: 121

Příspěvek#18 » stř 3. črc 2013, 20:11

Byl bych rád kdyby si byl semnou na střelnici abych tě o tom přesvědčil že to roli hraje,jako jsem přesvědčil jiný.
Nemá cenu to psát pořád dokola jak píšeš ohledně správného prachu atd.
V předchozím píšu.Stejná zápalka,stejný prach,stejná navážka,dokonce stejná střela,ze stejné várky.Zbraní několik,ta moje 5 měsíců stará,nastříleno 2tis.
A je tam prostě rozdíl.Nemazáno ničím hnus v laufu,z deseti cca 2 se strhnou,namazáno aloxem žádná změna,mimo kouře,protože je alox napatlaný i na spodku střely a proto se vypaluje.Mazáno do drážky bez problému plus je znát jak opakuji větší zpětný ráz.
Možná to vypadá že lžu,nemám důvod a ani to nikomu nevnucuju.Ale pokud někdo bude mít stejný problém vždy mu poradím ať maže do drážky,už jen kuli tomu že nebudu špinavej jako prase při páskování a nebudu vytvařet kouřovou clonu.



Valda83
Příspěvky: 150

Příspěvek#19 » úte 16. črc 2013, 11:02

Čau všem, budu si objednávat u alsapro http://www.alsapro.cz/strela-9mm-fmj-115gr.php nejaký střely, pokud by někdo měl v okolí Brna zájem se přidat tak pište. Já beru 1k FMJ 115gr 9mm cena 1,62Kč/ks.



Dancek
Příspěvky: 325

Příspěvek#20 » úte 16. črc 2013, 18:57

BGun píše:Ale - pokud se střela strhne není to vina jakéhokoliv mazání, ale pouze tvrdosti střely! ...

O tvrdosti střel je toho dost napsáno zde, možná by to stálo za přečtení …
Hned ve třetím odstavci je uvedeno, že "tvrdé střely nejsou nezbytně nutné". A mám za to, že autor ví o čem píše …
http://www.lasc.us/Brennan_6-6-3_CastHandgun.htm



tempest
Příspěvky: 167

Příspěvek#21 » stř 17. črc 2013, 06:24

Mohl by mi někdo, prosím, několika větama shrnout rozdíl mezi limiťáckýma CuZn10 a CuZn30 a rizika použití? Zvažuju, jestli mi úspora 20h za to stojí...

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#22 » čtv 18. črc 2013, 11:44

CuZn 10 je tombakovej plášť (železo potažený mosazí) CuZn 30 je čistě mosazná plášť.
Stačí ? :)



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#23 » čtv 18. črc 2013, 11:55

Ta odpověď je malinko matoucí a vyznívá, že tombak je železo s mosazí. Ty střely sice jsou ocel pokovená mosazí nebo mědí, ale jako celek to není tombak. Tombak je druh mosazi s vysokým obsahem mědi a s ocelí to nemá co dělat.

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#24 » čtv 18. črc 2013, 13:11

Nj to je z toho že to píšu bez rozmyslu, samosebou CuZN10 je ocelový plášť potažený tombakem (CU- měď + Zn - zinek) CuZn30 je čistej tombakovej plášť.

Uživatelský avatar
ladaj
Příspěvky: 588
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#25 » čtv 18. črc 2013, 13:21

Záleží, z čeho to budeš střílet. V polygonu (glock apod) prodření měkké vrstvy moc nehrozí. Sám ocel přebíjím do Kahra, životnost hlavně tam není limitující...



tempest
Příspěvky: 167

Příspěvek#26 » čtv 18. črc 2013, 18:01

Děkuji za objasnění... Jericho, polygon... Asi vyzkouším a uvidím...



Jakuza87
Příspěvky: 102

Příspěvek#27 » ned 21. črc 2013, 21:10

Tak a druhá část té otázky. K100 GP s vývrtem. Bude tam velký rozdíl a podepíše se to v vývrtu na životnosti? Děkuji za odpověd i když mi je jasný že tahle otázka patří i trošku do jiného vlákna.

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#28 » pon 22. črc 2013, 06:30

Ahoj, ono záleží na kvalitě a tloušťce povlaku toho železného pláště. Pokud je dostatečná tak se nic neděje, pokud ne, tak se ti vývrt zařízne do železné vrstvy pláště a ta je několikanásobně tvrdší než ona mosaz napovrchu. Dopad na vývrt při dlouhodobém použití si tedy už odvodíš.
Co se kvality týče tak od LIMITu jsem došel k osobnímu názoru, že nevím co čekat. Tak pokud bych je kupoval vezmu celomosaz. Nicméně osobně přebíjím lakovanejma ARESama (kříží to pozitivní vlastnosti olova i pláště). Když já mám svý kvéry rád :)



jka
Příspěvky: 56

Příspěvek#29 » pát 2. srp 2013, 08:02

Pokud jde o ARESy, dostal jsem nějaké střely RN BB (asi 145gr) a RN CN BB (125gr) jako bonus, když jsem kupoval použitý lis a nevím, jestli budu kupovat další.

Ty RN BB mají podle šuplery i kalibru moc velký průměr a v komoře se koušou a nedovře se závěr. Co jsem hledal na netu, tak WP99 má prý relativně těsnou komoru a předpokládá se, že náboje budou podle specifikace.
Ty RN CN BB chodí, ale musím hotový náboj ještě přežehlit.

Mám pocit, že udělají kalibrovanou olověnou střelu odpovídající SAAMI a potom jí potáhnou tím plastem, takže jde přes horní rozměr.

Ale to byly letité zásoby, takže třeba je současná produkce jiná.

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#30 » pát 2. srp 2013, 10:41

Přebito cca 7-8tis aresu a bez problémů. Ze zásady žehlím..
Jinak ano, ten povlak je dle mě "navic" ale vzhledem k jeho flexibilitě no problem.
Nekousaly se ti kvůli dlouhému OAL? Jinak ty střely jsou spíš dle CIP :)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů