Děti a zbraně ve společné domácnosti

Uživatelský avatar
fejfarz
Příspěvky: 540
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#31 » úte 26. úno 2013, 14:06

Tak já jsem svému 3 - letému synovi pistoli ukázal vybitou a bez zásobníku i půjčil protože si jí chtěl osahat a nakonec mi jí vrátil s tím že je moc těžká a vzal si svojí umělohmotnou že ta je lepší a svítí :lol:
Chce to opravdu děti se zbraní seznámit a nedělat z toho zakázané ovoce. Ono je to pak nezajímá.Horší situace je asi fakt to vytahování před kamarády ve škole ale jediné klíče od trezoru mám pořád u sebe tak by měl stejně smůlu.



fíša
Příspěvky: 247

Příspěvek#32 » úte 26. úno 2013, 14:32

A jak jsi mu ji předával? Tak jak se sluší u majitele zbrojaku? Myslím pěkně před ním vyndat zásobník a ukázat komoru, ale ještě to zvýraznit komentářem. To znamená jednotlivé úkony patřičné vysvětlit a zdůvodnit proč to tak děláš ty a proč se to má takhle dělat. A klidně i třikrát za sebou. Opravdu je to velice důležitý. Taky mu k tomu vysvetlit důležitost těch ukonů.

Uživatelský avatar
fejfarz
Příspěvky: 540
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#33 » úte 26. úno 2013, 16:07

Abych se přiznal tak takhle detailně zrovna ne myslím s tím popisem ty úkony jsem před ním dělal ale nepopisoval. Příště se polepším. Je to správná rada taky mě to přijde smyslu plné.



fíša
Příspěvky: 247

Příspěvek#34 » úte 26. úno 2013, 17:02

A taky nezapomeň vysvětlit, proč se na lidi, nebo cokoliv živého NEMÍŘÍ. Je to potřeba vysvětlovat a zdůrazňovat do zblbnutí. U mejch děti se tyto praktiky NEMINULI účinku. Dnes to jsou dospělí lidé a i tak se ke zbraním chovají jako držitelé ZP. Holt výchova.

Uživatelský avatar
Joe
Příspěvky: 680

Příspěvek#35 » úte 26. úno 2013, 17:24

Jj, můj prcek má slíbeno, že až NEBUDE mířit na nikoho, klacíkem, pistolkou z lega ani mým glockem, můžem spolu chodit střílet :)



reddog
Příspěvky: 126

Příspěvek#36 » úte 26. úno 2013, 18:49

Joe:
Tak tomu LEGu jsem rad, dcera uz zkousela i dlouhou, muhehehe

Uživatelský avatar
fejfarz
Příspěvky: 540
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#37 » stř 27. úno 2013, 06:59

fíša píše:A taky nezapomeň vysvětlit, proč se na lidi, nebo cokoliv živého NEMÍŘÍ. Je to potřeba vysvětlovat a zdůrazňovat do zblbnutí. U mejch děti se tyto praktiky NEMINULI účinku. Dnes to jsou dospělí lidé a i tak se ke zbraním chovají jako držitelé ZP. Holt výchova.

Super díky moc za cenné rady. Jsem v tomto oboru nováček a moc rád si poslechnu rady od zkušenějších kolegů.

Uživatelský avatar
hauktor
Příspěvky: 217

Příspěvek#38 » ned 19. kvě 2013, 21:11

5 let se doma zachází se zbraněmi.s dětmi se střílí větrovkou,věčné memorování jak se má s nenabitou zacházet a kde je palebná čára..když je někdo ve střelišti-nesahat na zbraně..kam má hlaveň vždycky směrovat.a von vám synek začne chodit na RYBY :-)



ravo001
Příspěvky: 162

Příspěvek#39 » ned 19. kvě 2013, 21:33

Hele, nikdy nevis... treba vystuduje "rybarskou" skolu a pak si bude moct udelat lovecky listek (protoze rybari jsou vlastne takovi zvlastni myslivci z pohledu zakona) a pak se treba i stane clenem rybarske straze... a jak se mu ten drill bude hodit :-)

Uživatelský avatar
Albert
Příspěvky: 1011

Příspěvek#40 » ned 19. kvě 2013, 21:44

Nic si s toho nedělej, to se nedá nutit. Mám doma stejný problém. Klukovi je 12 a kolem zbraní chodí jak kdyby to byla prašivina či co. Nenutím ho, čekám až si řekne sám, když jedu na střelnici tak se občas zeptám jestli jede se mnou a nechávám tomu volný průběh. Třeba jednou pojede. Zato holka ta mi dělá radost. Na roce a půl už dávala zásobník do šachty a natahovala kohout. Na střelnici by jela hned ale bohužel musím ještě pár let počkat, je jí teprve 5. Tak uvidíme.....

Uživatelský avatar
fejfarz
Příspěvky: 540
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#41 » pon 20. kvě 2013, 08:39

Kluci to je v pohodě můj tříletý syn si občas na zbraň sáhne , ale v druhé ruce má neustále nějakou panenku :lol:

Uživatelský avatar
KajaKliment
Příspěvky: 235

Příspěvek#42 » pon 20. kvě 2013, 09:07

Udělal jsi chybu. Měl jsi prckovi šoupnout nějakou menší hned po narození do ruky :lol: Já to udělal, byl jsem doma za blbce, ale na výsledky teprve čekám. Mladýmu je rok a čtvrt a zatím má zájem o všechno co vidí (lis na přebíjení, patrony, zbraně, pouzdra, sluchátka, hrouda hlíny na zahradě, kamení, větve, kuchyňské nádobí .... ;) ).

Taky doufám, že se chytne mého koníčka a ne třeba něčeho, čemu absolutně nerozumím. Jenže tohle se nedá lámat přes koleno. Je to na něm.



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#43 » pon 20. kvě 2013, 23:48

V podstatě vše bylo již rečeno, pokud mám děti a spoustu zbraní, je určitě dobré, aby děti s tím žili, jako s běžnou věcí, která rodina má a vlastní. To prostě není nic špatného, aby o tom od mládí nesměly vědět. Ostatně mám tři děti a všechny někdy střílely.
Ale bez dozoru opravdu ani ránu, prostě trezor je trezor a že jsou tam dobře uschovány chápou dost dobře.
Podstatně horší je jím pustit každý večer TV NOVA, to je podle mě výchovně horší, než když vědí, že máme doma plný trezor zbraní !
Pardon, můj možná špatný výchovný názor.



lipas
Příspěvky: 61

Příspěvek#44 » stř 7. říj 2015, 09:47

Chlapi dekuji za super rubriku, byt je to trochu pozde a nikdo uz sem neprispiva - stejne jsou tu hodne cenne rady a nazory.
Kluky mam dva, hodne jsem patral po tom cim a jak zacit - nutit mit vztah ke zbranim je urcite nebudu, ale HODNE na nich budu sedet, aby i kdyz nechteji s nimi umeli dobre zachazet (a doba mi moje nazory jen a jen potvrzuje - myslim ze jejich generace uz se bez strelnych zbrani opet neobejde).
Mladsi (2,5roku) zatim jen kouka a obcas si picne ze slavie (samo v leze, zbran mu ,,namirim") ja...
Ale starsi ted v necelych peti letech uz sam natahne 631cku Slavii, na cca 6m vleze dava plechovky se 100pro ucinnosti, myslim ze k narozkam bude sklopna strelnice se zviratky.
ALE pokud by to tu jeste nekdo cetl - je to na nej proste velka a tezka flinta... nemate tip, co mensiho, lehciho? Premyslel jsem i o airsoftovce... ale nelibi se mi jeji zjednodusseni, nic se nenatahuje, zasobniky jsou na X kulicek atp atp...

Uživatelský avatar
MM
Příspěvky: 1148

Příspěvek#45 » stř 7. říj 2015, 10:03

Nas vyvoj - najprv 'gulickovka'. 'Youth' varianty od Magtechackych vzduchoviek maju slabsiu pruzinu (~ 3.5J energia?) takze sa s nimi dobre robi aj deckam (ja mam AR400). Co sa pamatam stali okolo 1.500. Zober variantu s plastovou pazbou, je lahsia. A kvalita prevedenia a spust je na taku lacnu vzduchovku super. Dalej mozem doporucit nasho dalsieho 'milacka' - Baikal 61ka - zasobnik na 5 ran, natahovana zboku - ta ma ale trochu silnejsiu pruzinu. My uz sme medzitym u starsieho vo faze Beretta 71 (aj ked na stene ma plagat so S&W 29 :mrgreen:). A mladsi ma za mesiac desiate narodeniny - tak teda pod stromcek vyberam nejaku dlhu .22lr :).

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů