Přebíjení 9mm luger



frantisekkozisek
Příspěvky: 320

Příspěvek#16 » sob 8. čer 2013, 07:53

Tak tam hoď něco co vypadá, že by mohlo bejt ono, a když ti to nasype prach do nábojnice tak ho z ní vysyp a zvaž ho, pak dáš buď větší díru nebo menší a zkusíš to znova.

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#17 » sob 8. čer 2013, 08:52

přepočítací tabulky jsou k ničemu, bez váhy to nepůjde

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#18 » sob 8. čer 2013, 08:53

Chlapi, kurňa :D

orientačně ať nevážíš každou díru, si najdi prach v tabulce:
http://leeprecision.com/cgi-data/instruct/VMD.pdf
s tím že pokud jedeš lovex tak má vždy "adekvát" v prachu accurate.
pak spočti dle následujícího vzorce:
charge in grains x VMD Factor = Volume CC

Pak už jen zkusit, převážit, zjistit že musíš zkusit o díru až dvě víc či míň, znova zkusit no - a jsi za vodou 8-)

Ale bez váhy bych to nikdy nerisknul..



Dancek
Příspěvky: 325

Příspěvek#19 » sob 8. čer 2013, 13:20

Vlada83: Pro snížení rozdílů mezi navážkami jednotlivých nábojů by ses měl snažit udržovat v prachovači alespoň přibližně stejnou hladinu prachu.
Při přebíjení se vyvaruj zbytečných otřesů, které zhutňují prach v odměrné dírce.
Tabulka a výpočet hmotnosti navážky nejsou k ničemu, ještě jsem neměl prach, jehož skutečná váha sypaná některou dírkou by odpovídala vypočtené váze. V žádném případě nedoporučuju spoléhat na výpočet bez vážení !!!

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#20 » sob 8. čer 2013, 19:48

Tak uplně k ničemu to neni :) většinou spolehlivě zjistiš v jakejch dírách (+-3 rozměry) se hejbat když nemáš ještě tuchy a odhad. Ale bez váhy víš kulový kolik toho sypeš..



Dancek
Příspěvky: 325

Příspěvek#21 » sob 8. čer 2013, 22:10

No nevím, ze zkušeností, které mám s některými prachy Accurate z Explosie, s několika prachy Vectan i s Vihtavuori N 110 vycházelo to vždy jinak.
S prachovači od LEE jsou dodávány tabulky, podle kterých není nutno nic počítat, u každé díry je přímo uvedeno kolik grs jakého prachu sype, ale ani tyto tabulky neodpovídají skutečně naváženým hodnotám.
Podobné tabulky jsou dodávány s matricemi, také obsahují čísla děr a váhu prachu v grs, kterou tyto díry sypou, zde je to ale vztaženo k prachům vhodným k přebíjení konkrétní ráže. Ale ani tyto tabulky neodpovídají skutečnosti a pokud si člověk zrovna nelibuje v dráždění jedovatého hada bosou nohou, vykašle se na tabulky a pořídí si nějakou slušnou váhu.
Co se hrubého odhadu týče, domnívám se, že tyto dvoje tabulky poslouží stejně dobře jako ty doporučované a navíc bez nutnosti přepočtu. Ještě jednou zdůrazňuju, že se jedná o hrubý odhad, tedy o ± napovědu u které díry bych asi měl začít hledat, nikoli o skutečnou váhu prachu !
Ony ani ty díry v prachovačích nemají asi úplně přesně ten objem, který je u nich uveden. Domnívám se tak proto, že jsem s několika prachy zkoušel (pro zmenšení chyby několikrát) zvážit množství prachu nasypané jednou větší dírou, z toho jsem pak vypočetl váhu prachu pro 1 ccm a z této hodnoty pak vypočítal, kolik grs by měly sypat jednotlivé díry. Když jsem pak vážil prach sypaný jinými dírami (zase několikrát), skutečné hodnoty se lišily od vypočtených.

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#22 » sob 8. čer 2013, 22:51

Ale já s tebou veskrze souhlasím a celou dobu to tak prezentuju.



Valda83
Příspěvky: 150

Příspěvek#23 » ned 9. čer 2013, 12:41

Tak, že bych to tam sypal s tím, že vsázím na přesnost těch děr to bych byl blázen. S váhou je to samozřejmost. Ale udělám to jak to tu někdo zmínil, prach budu davat Lovex S020 a změřím si návažky jednotlivých děr a udělám si svoji laborační tabulku a přesnou. Jen mě mrzí, že jsem koupil váhu jen na setiny :( tam si myslím že ta přesnost taková nebude :/

Uživatelský avatar
mdkill
Příspěvky: 48

Příspěvek#24 » pon 10. čer 2013, 12:39

Pokud máš váhy s přesností 0,01 gramů tak to je přesnost na 0,154 grainů. Pro mne je to velmi přesné pro pistolové či revolverové náboje. Co jsem dělal náboje ručně pouze přes váhy, tak 0,1 grainů bylo asi tak 10-15 zrnek S020-2.



Valda83
Příspěvky: 150

Příspěvek#25 » pon 10. čer 2013, 21:57

Zdravim, chlapi mam dotaz. Sehnal jsem si hilzny na prebijeni a je to mix. Jsou tam znacky Libra, CBC, FMS, SB. Jde mi o to jestli jsou vhodny pro prebijeni? Diky za info



fíša
Příspěvky: 247

Příspěvek#26 » pon 10. čer 2013, 23:38

Také používám takovoudle směsku. Pokud mají BOXER zápalku a nejsou ocelové ( nemagnetují ), tak proč je nepoužít. Není to ideál, ale použít to jde.

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#27 » úte 11. čer 2013, 05:34

Hoj, hele používám vesměs SaB, ale než jsem si nasbíral dostatek tak sem taky měl mix. Jen se mi nějak neosvědčili CBC a LZ - z jedněch občas samovolně vyjela kule (cca 3x se to stalo a to jsem o tom, že jsou v těchto nábojnicích volnější věděl a tak sem víc škrtil a doteď tomu moc nerozumím) a občas je nevyhodila spolehlivě páč měli hodně mělký ten "zákus" pro extraktor a obecně byli všechny takový odrbaný - holt Limit...
Jinak bacha na nontoxy z úzkou zátravkou, ocelový nábojnice a berdany obecně ( a taky na 9x18 Br + mak občas mi projdou až do lisu :D , ale ještě sem žádnej nevyrobil )
Jinak jak sem psal výše, když můžu tak si vybírám jednoho výrobce, mělo by to zajisti lepší konzistenci střeliva, ale ani u mixu sem si vlastně nevšiml žádnejch výkyvů - ony ny to ty pistolové ráže nejsou tak citlivý (třebas u .357 to mnohdy poznám když mám dvě rúzný nábojnice se stejnou navážkou). Ale pro ten pocit si třídím i 9x19 u seriálu apod..



Valda83
Příspěvky: 150

Příspěvek#28 » úte 11. čer 2013, 06:57

McFly: prosím tě co myslíš tou úzkou zátravkou? Používám zapalky SB a zatím mě to šlo do všech. Je pravda že u některých musel být větší tlak při tom zápalkování ale to jsem nějak neřešil když se tam vešla bez nějaké deformace. Jak to poznám? dík za radu ať neudělám nějakej kopanec :oops:



kedlub
Příspěvky: 57

Příspěvek#29 » úte 11. čer 2013, 07:30

Jesli pak už jste narazili na 9Mak s nápisem 9x19? Někteří si totiž 9x19 upravují a přebíjí je pro makarova :) .

Uživatelský avatar
ladaj
Příspěvky: 588
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#30 » úte 11. čer 2013, 07:49

Nábojnice si předem postavím a 9Br a 9M jsou vidět hned... zároveň velmi zběžně sjedu pohledem krčky a stav vnitřku. Berdany jsem viděl jen nějaké MFS s popisem azbukou, byly ocelové a stříbrné.

Pokud má nějaká patrona nestandardní průběh (velký odpor zápalky, malý odpor při crimpu, ...), dávám je bokem a značím černým puntíkem, aby se použily výhradně na tréning.

V notoxu mi občas uvázne jehla - máte na to nějaký fígl? (zbrousit do tenka, zalepit či zavařit do tyčky ;-)) Matrice a turret LEE.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů