Vše o skrytém nošení

Co jinam nepatří...


twiho
Příspěvky: 10

Příspěvek#1 » stř 23. pro 2009, 11:14

Zdravím,
zajímalo by mě, jak kdo nosí. Máte zkušenost s nošením na kotníku? Jak rychle to dokážete tasit? Pochlubte se, prosím:)...



Ares
Příspěvky: 146
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » stř 23. pro 2009, 21:59

Pochybuji, že někdo nosí hlavní zbraň u kotníku. Tam se nosí tak maximálně záložka o velikosti Kevina nebo hodně malého revolveru

Uživatelský avatar
admix
Příspěvky: 346
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » stř 23. pro 2009, 22:37

A nebo G26 tusim nosil glock ze strelectvi. Ale uz to si nedokazu dost dobre predstavit :D

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » stř 23. pro 2009, 23:05

Nošení na kotníku je hodně nepraktické - pomalé tasení, místo pouze pro malou zbraň, ztížený běh, imho i větší riziko "neskrytosti" (zkuste si dát vsedě nohu přes nohu).
Podle mého by tento typ nošení měl být uvažován jen pokud jsou ostatní možnosti z nějakých důvodů vyloučené. Nošení na opasku či v podpažním pouzdře bude v naprosté většině případů vhodnější.



alibaba
Příspěvky: 328

Příspěvek#5 » čtv 24. pro 2009, 02:10

Noseni palne zbrane na kotniku je docela vyhodne pro druhotnou bouchacku jako zalohu. Neni pravda, ze by tak mala vaha nejak branila behu klidne s ni ubehnete 3km atd.Mensi pistole se tak necha nosit kdyz pocitame ,ze je mala sance na jeji pouziti a to je vsude v Evrope pro civilniho obcana .Ja napr.tak nosil na holeni zvenku nuz asi ostri melo delku 18 cm .tak jsem se pohyboval po Ceskych Budejovicich a nepamatuji si ze bych nuz potreboval k sebeobrane . Kdyz si clovek zvykne na noseni tak ani nevi ze tam neco ma. Kdybych stale chodil po C Budejovicich vubec bych se dnes nerozpakoval vymenit nuz za pistoli tedy za revolver. Jak je mi znamo z internetu ,tak dnes v Cesku stejne nemuzete nikoho zastrelit ci postrelit ani kdyz vas obstoupi banda neonacistu vyzbrojeni baseball. palkami a treba macetami, maximalne co muzete delat je strilet do vzduchu ci do zeme jinak vas chuligan soudce strici na roky do krimu.

Myslenku ,ze clovek musi byt chodici arzenal propaguje Pentagon u svych vojaku a tak kazdy ma pistoli jako pobocni zbran a k tomu si mohou vyfasovat dalsi bouchacky,ja vim tohle neni nic noveho,ale aby to byla oficialni politika militarismu je to na ne uspech. Jinak rebelove a pirati nosili tolik bouchacek kolik mohli unest ,kapitan piratu v 18stol. mel klidne za pasem 5 bambitek na jednu ranu.



Ares
Příspěvky: 146
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » čtv 24. pro 2009, 09:44

Alibaba nezlob se na mne, ale neustále pleteš hrušky s jabkama. Střílet v sebeobraně tady samozřejmě můžeš (stejně jako můžeš vykrást banku, nebo ukrást dítěti lízátko), následky jsou už věc jiná. Ale vzhledem k tomu kde žiješ, tak by jsi zrovna tak jako my ostatní mohl vědět, že je lepší být "dobře zavřený než špatně zabitý".



twiho
Příspěvky: 10

Příspěvek#7 » čtv 24. pro 2009, 12:31

Jo, ale možná je lepší ji mít u kotníku, než vůbec, ne? Co je myšleno tím, že u kotníku leda nějakou záložní? To jako nosíte dvě? Jinak proti Kevinovi nic nemám, mě se líbí. Dokonce bych ho považoval za dobrého kandidáta na skryté nošení. Nebo třeba ten baby glock.
Na kotníkovém nošení mi připadá výhodné, že není potřeba měnit outfit. Ještě může být dobrá volba něco na hrudi/břichu, ale u pasu to už vyžaduje nějaký speciální překryv.
Opravte mě, jestli kecám sr**ky, jsem nováček.

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » čtv 24. pro 2009, 12:37

alibaba, na vysvětlování všech tvých poznámek nemám nervy. Nováčky to pak akorát mate...

twiho: Někteří nosí zbraně dvě (zákon umožňuje nošení nejvýše dvou zbraní, jinak by možná mnozí chodili ještě s více :D ).
Nevím, jaké máš běžně oblečení, ale i kotníkové nošení vyžaduje kalhoty, které splní skrytost nošení za každé příležitost a zároveň bezproblémové tasení.

Pokud řešíš problém skrytého nošení, dobrá volba by mohla být vnitřní pouzdra. Tj., pouzdro máš na vnitřní straně kalhot a na vnější je pouze poutko na pásek. Tím nemusíš řešit kam až jde "čumák" zbraně (aby byl zakrytý) a i silueta zbraně bude o něco lépe krytá. S trochou tréninku a s vhodným pouzdrem se bude rychlost tasení blížit běžnému vnějšímu pouzdru.
Některá pouzdra mají úchyt řešený i tak, že jde mezi zbraň a kalhoty zastrčit tričko/košili, takže můžeš skrytě nosit u pasu i jen v tričku/košili.
Např.
Obrázek
(všimni si, že nýty k poutku jsou až dole)

Obrázek



Ares
Příspěvky: 146
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » čtv 24. pro 2009, 12:39

Mikinu přes zbraň na opasku přehodíš naprosto v pohodě a odkrytí taky není kdo ví jak náročné. Stejně tak překrytí vestou nebo sakem, které jen odhrneš stranou.

Tím nošením u kotníku maximálně záložku jsem měl na mysli to, že Full Size pistoli, která váží nabitá přes kilo a není zrovna nejmenší (i u pasu to chce vhodné oblečení aby to nebylo moc poznat) budeš pod nohavicí dost těžko nosit. Navíc je potřeba si uvědomit, že pro tasení musíš tu nohavici taky vyhrnout a čím větší zbraň, tím výš musíš tu nohavici vyhrnout. Vše dohromady = čím větší zbraň, tím komplikovaněji ji budeš od kotníku tahat.

A co se týče nošení dvou zbraní ... ano, jsou i tací, to s sebou nosí dvě, zákon to umožňuje. Já ne, když nosím tak jednu a ta je u pasu. Řekl bych, že spíš najdeš člověka, který má dvě s tím, že je jedna u pasu a druhá na kotníku, než že najdeš člověka který má jednu primární a tu ještě navíc na kotníku. Takový člověk je v případě napadení alespoň z mého pohledu jasná mrtvola a ani se nemusí namáhat se k tomu kotníku ohýbat, protože to na 100% nestihne. Proto se ke kotníku dává záložní zbraň hlavní zbraně, že když o hlavní nedej bože přijdeš, tak se ještě můžeš pokusit vytáhnout tu malou



Steiner
Příspěvky: 784
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » čtv 24. pro 2009, 12:52

Malá záložní zbraň v kotníkovém pouzdře na pravé noze je velká výhoda v automobilu. Zvlášť u lidí, kteří se živí přepravou osob. Je snadno dostupná levou rukou, když pravá odráží útok, navíc pravou rukou budete těžko tasit z opaskového nebo podpažního pouzdra, zvlášť když máte zapnuté pásy. Další výhoda oproti zbraně v přihrádce, pod palubní deskou nebo pod sedadlem je v tom, že ji máte v dosahu i když dobrovolně nebo spíše nedobrovolně během konfliktu opustíte vozidlo.
Naposledy upravil(a) Steiner dne čtv 24. pro 2009, 12:55, celkem upraveno 1 x.



Ares
Příspěvky: 146
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#11 » čtv 24. pro 2009, 12:55

Jasný, ale opět. Je to záložní zbraň, přičemž ta hlavní zůstává. Jen záložku, která navíc obyčejně nebývá plné ráže a má omezenou kapacitu asi nikdo nenosí



twiho
Příspěvky: 10

Příspěvek#12 » čtv 24. pro 2009, 16:48

Aha, to já právě myslel, že jo. Vím, že tohle je mimo téma, ale co ten Kevin?

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#13 » čtv 24. pro 2009, 19:43

No prave, ja vetsinou nosim jenom Kevina. Na par metru (typicka sebeobranna vzdalenost) se bez problemu trefim, raze utocnika spolehlive zastavi, a tahat se s cimkoliv tezsim me uz davno prestalo bavit. Nosim ho v tazticce na dokumenty, ktera se da rychle otevrit. Parkrat, kdyz jsem se v noci pohyboval v osemetnych lokalitach, jsem ji i pootevrel, abych tam mohl jen rychle hrabnout.



Ares
Příspěvky: 146
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » čtv 24. pro 2009, 20:40

Ale opět. Měl jsi ji jako primárku a na dosah, bo u kotníku by ti byla kulové platná. Prostě primárka se u kotníku nenosí

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#15 » čtv 24. pro 2009, 23:09

Samozrejme, mit zbran u kotniku a nic jineho je nesmysl, i kdyby to byla treba houfnice. :D
Odpovidal jsem spis na dotaz, co kdo a jak nosi.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Radhagupta a 7 hostů