Psychologické vyšetření

Uživatelský avatar
Prying
Příspěvky: 78

Příspěvek#106 » ned 25. srp 2013, 13:43

"Znamýho lékaře" bych nebral jako zdroj důvěryhodných informací.



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#107 » ned 25. srp 2013, 14:01

On to nekdo doporucoval? Dnes musis umet filtrovat informace i z podstatne lepsich zdroju.

Uživatelský avatar
Prying
Příspěvky: 78

Příspěvek#108 » ned 25. srp 2013, 14:23

No, píšeš: "Možná bys ho pak mohl jmenovat a případně se o zkušenostech s ním zmínit třeba na: http://www.znamylekar.cz Ty informace ostatní určitě ocení. "
Tzn., že očekáváš, že to bude někdo brát na vědomí. Když si ale přečteš, co tam přispěvatelé píší za výplody, tak se lze podivovat, že vůbec umí zapnout PC.



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#109 » ned 25. srp 2013, 14:47

U lékařů, na které jsem se tam díval a osobně je znám, rozhodně šla vyextrahovat relevantní informace. Jinak jsi sám právě napsal, že dokážeš rozpoznat ty zcela irelevantní příspěvky neboli "výplody".

Ale hlavně, jak to souvisí? Nějak jsi to celé obrátil. Doporučoval jsem tam něco napsat, ne tam bezmyšlenkovitě čerpat informace. Důležité je, že to někdo občas čte a když už to dělá, tak zřejmě proto, aby si lékaře vybral. Zkušenosti jiných ovlivní toho, kdo si vybírá, stejně jako následně další možné výdělky toho lékaře.

Nikdo netvrdil, že je to nějaká křišťálová koule, což se mi plíživě snažíš podsunout. Je to stějně omezeně věrohodný zdroj informací, jako většina podobných. Pro daný účel rozhodně hodné zvážení.

Uživatelský avatar
Prying
Příspěvky: 78

Příspěvek#110 » ned 25. srp 2013, 17:52

Jen to zjednoduším. Nemá cenu tam čerpat žádně informace, protože tam žádné validní informace prostě nejsou. A jestliže žadatel měl za sebou nějakou psychoterapii , tak bylo zcela logické, že ho PL odeslal na další vyšetření. PL je odpovědný za potvrzení, které mu dá a proto mu ani nepomůže jeho změna.



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#111 » ned 25. srp 2013, 18:13

Také to zjednoduším. Nesouhlasím s tebou ve všech bodech, kromě toho, že bylo logické požadovat další vyšetření. Ne však zde popsaného rozsahu. Ničím nepodložené a zcela jednostranně demagogicky prezentované názory nemá smysl rozporovat, takže se měj.

Uživatelský avatar
Prying
Příspěvky: 78

Příspěvek#112 » ned 25. srp 2013, 20:06

"ičím nepodložené a zcela jednostranně demagogicky prezentované názory nemá smysl rozporovat"
Nerozumím. :shock: Spíš to vypadá, že ses zacyklil a teď nevíš, jak z toho ven. Můžeme ale klidně vzít bod po bodu od začátku. Ale předem tě upozorňuji, že víc než hoďku ti na to nevěnuji.

Uživatelský avatar
Mobster
Příspěvky: 637

Příspěvek#113 » pon 26. srp 2013, 06:30

Prying píše:A jestliže žadatel měl za sebou nějakou psychoterapii , tak bylo zcela logické, že ho PL odeslal na další vyšetření. PL je odpovědný za potvrzení, které mu dá a proto mu ani nepomůže jeho změna.


No jo, ale hnát ho ke 3 doktorům? To spíš vypadá, že ho tam posílá, aby ho všichni pěkně podojili. Když nechá u každýho 3 litry, tak se mu ten ZP hezky prodraží.

Uživatelský avatar
Daniel92
Příspěvky: 16

Příspěvek#114 » pon 26. srp 2013, 13:43

Situaci jsem znovu řešil, poukazoval na zákon a neúnavně vysvětloval.
Mluvil jsem s psychiatrem, ke kterému mě pořád posílal (tedy bez ohledu na výsledek psychologického vyšetření ) a ten mi řekl, že za ním mám přijít jen v případě, že ono psychologické vyšetření dopadne negativně.
Po mnohých telefonátech i osobních rozhovorech došel praktický lékař k následujícímu: Zprávu o mé dávné psychoterapii (platí pojišťovna) a papír z psychologického vyšetření (platím já) mu donést musím - pak se rozhodne, zda mě pošle ještě k psychiatrovi.
Nejlepším (a hlavně nejlevnějším) řešením se mi tedy teď zdá najít co nejlevnějšího psychologa, udělat si tam vyšetření, potom si převzít zprávu o mé tehdejší psychoterapii a donést to obojí praktickému lékaři. Pokud od něj hned odejdu, platil bych zřejmě u nového praktického za novou prohlídku + zřejmě mě pošle na psychologické vyš. taky.

Nikdy by mě nenapadlo, že místo rychlé prohlídky a jednoho papíru, budu nevím jak dlouho (natož za kolik) řešit doktory. Odbornou způsobilost přitom mám, takže zkoumat zda jsem z psychologického hlediska způsobilý mít zbraň, když jsem ji držel mnohokrát nabitou ... to pořadí je přinejmenším zajímavé.



mobil-man
Příspěvky: 844

Příspěvek#115 » pon 26. srp 2013, 15:15

A pusobi ten lekar jako odpurce zbrani, nebo spis chce byt jisteny pro pripad prusvihu? Nebo me napada jeste moznost, ze nejake interni normy lekarske komory tento postup doporucuji (narizuji) prave v pripade, kdy zadatel byl na psychoterapii, ci mel jiny zaznam podobne povahy.

Uživatelský avatar
Mobster
Příspěvky: 637

Příspěvek#116 » pon 26. srp 2013, 18:31

Záleží vždycky na lékaři. Mě se doktorka zeptala, jestli jsem se někdy léčil na neurologii nebo psychiatrii. Odpověděl jsem po pravdě, že jsem chvíli bral antidepresiva, ale že už je to pár let. K psychologovi jsem ale nakonec nemusel.

Uživatelský avatar
slobodan
Příspěvky: 7

Příspěvek#117 » úte 27. srp 2013, 17:24

"Znamýho lékaře" bych nebral jako zdroj důvěryhodných informací.
To bych zase tak přisnej nebyl. Hlidal jsem tam specialistu (nebo specialistku :twisted: ) pro lečebnou rehabilitace a přečetl jsem těch příspevků dost. Když si vytvoříš vlastní anti-troll filter tak to co zůstane je důvěryhodné. Před 3 lety jsme hledali pro dceru pediatru. Jen ze zvědavosti do dnešního dne, se dívam jaky jí dávají líde ratingy a je vidět, že pokud je někdo fakt fajn, tak je dokonca trolling-resistant :P

Uživatelský avatar
Daniel92
Příspěvky: 16

Příspěvek#118 » čtv 12. zář 2013, 11:16

DŮLEŽITÉ
Šel jsem na psychotesty, zaplatil 1500, psal jsem řadu testů + konzultace. Psycholog byl skutečně nepříjemný, dával útočné otázky a přestože jsem byl stále klidný, odsuzoval mne: např na otázku jaké mám zlozvyky jsem odpověděl, že mě teď žádné nenapadají. -> prý nejsem zralý člověk, protože každý má zlozvyky.

Výsledek: posudek je negativní

Prosím vás: Poraďte mi, co mám v takovém případě dělat. Tohle jsem vážně nečekal...

Uživatelský avatar
Voyager1
Příspěvky: 72

Příspěvek#119 » čtv 12. zář 2013, 11:45

Tak to je fakt nepříjemný:-/ a zkoušku odbornosti máš už za sebou nebo tohle je tvůj první krok v procesu?
Co se týče mě, tak první co bych udělal je, že bych se na.ral do běla a po vychladnutí bych si za tím "doktorem" zašel ať mi to laskavě vysvětlí (lákaři jsou tu pro nás, platil jsi dost peněz, nejsi si vědom faktu, že bys byl magor...)
Ještě mě napadlo-jak dlouho jsi vedený u svého obvoďáka? Šel jsi na testy z jeho popudu, tak pokud tě zná roky (např. od dětství), v kartě nemáš záznamy vedoucí k nutnosti psychotestů, pak bych se taky pokusil promluvit si s ním...
Já s doktorkou neměl sebemenší problém-jsem u ní od narození, tak se mě jen v humoru zeptala jestli ji nechci někoho zastřelit, já pochopitelně řekl, že ne:-)

Jinak, co jít k jinému psychoušovi? Jde to?

Uživatelský avatar
Daniel92
Příspěvky: 16

Příspěvek#120 » čtv 12. zář 2013, 11:52

Psal jsem výše, že jsem chodil z vlastní iniciativity na psychoterapie, protože studuji psychologii a zajímalo mě, jak psycholog pracuje. Praktickému jsem to takto řekl, ale on řekl, že jelikož chodím k psychologovi, musím na psychotesty.

U praktického jsem několik let, zatím nebyl problém.

Myslím že ten psychologický posudek je platný nějak obecně a nelze jej jen zahodit a udělat nový. Asi se musím nějak odvolat a pak nevím ...

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Seznam.cz a 17 hostů