Napadení v nákupním centru

Diskuse o nestřeleckých událostech všeho druhu
Uživatelský avatar
Mobster
Příspěvky: 637

Příspěvek#1 » pon 26. srp 2013, 13:39

http://www.novinky.cz/krimi/311576-sved ... iknou.html

Co byste jako náhodní kolemjdoucí, kromě volání na 158, dělali v tomhle případě vy? Osobně bych se tomuhle hovadu bál postavit i s teleskopem.

Uživatelský avatar
Mobster
Příspěvky: 637

Příspěvek#2 » pon 26. srp 2013, 14:16

Ještě taková pikantnost: povšimněte si, že útočník dostal podmínku, a svědkům hrozily 3 roky natvrdo. Dobrý, co?



mobil-man
Příspěvky: 844

Příspěvek#3 » pon 26. srp 2013, 15:10

3 roky odneti svobody = podminka skoro jista. Souhlasim spis, ze ta vyse trestu pro utocnika je smesna v kontextu s tim, co mu hrozilo a co by si zaslouzil. To nebylo par bouchnuti, ale kazdy to na videu vidi sam, ze se jedna o dost brutalni utok. Ono se to celkove tezko hodnoti, ale ja se nedivim, ze nikdo neprisel pomoct, lidi se boji, ze sami budou mit vic problemu, nez kdyz zavrou oci a jdou dal. Na druhou stranu to zavolani 158 je minimum.
Mozna kdyby se obet branila, nebo volala o pomoc, tak nekdo prijde spis. Takhle se to mohlo jevit jako vyrizovani uctu a do toho se taky michat nechcete.

Uživatelský avatar
Mobster
Příspěvky: 637

Příspěvek#4 » pon 26. srp 2013, 15:31

Osobně si myslím, že tenhle dobytek by už nikdy neměl vylézt mezi lidi. Bohužel bude i nadále běhat mezi námi. Tomu soudci bych minimálně přišil spoluvinu. To opravdu není normální dát podmínku za pokus o vraždu.

V článku se píše, že to napadení bylo bezdůvodné. Každopádně ho ale klidně mohl zabít, než by se tam objevila policie.



PaF
Příspěvky: 877

Příspěvek#5 » pon 26. srp 2013, 17:45

No tohle je neuveritelne. To je snad na podani trestniho oznameni na soudce, co to soudil. Každý jeden z tech kopu do hlavy mohl zabit. Ze by "dukazni nouze"? :roll:

Samozrejme je to cele "divne", obet bez jakekoliv reakce (opila, zfetovana)??? Kdyby to byla skryta kamera, veril bych tomu, ze zkouseji reakce okoli.

Fakt je, ze byt tohoto svědkem, jsem v pruseru. Koukat bych na to nezvlad, zasahl bych, i kdybych mel strilet. Faktem je, ze fyzicky by mi nic jiného nezbylo, rukama na to nemam.

Uživatelský avatar
Mobster
Příspěvky: 637

Příspěvek#6 » pon 26. srp 2013, 18:45

Já bych do toho rukama taky nešel, leč obávám se, že střelba by asi neprošla. Když jsem se připravoval na zkoušku, bavil jsem se s instruktorem, jestli by právě při podobných situacích v nákupním centru nebo v metru tasil zbraň on a bylo mi řečeno, že s ohledem na ostatní lidi radši ne.

Uživatelský avatar
fejfarz
Příspěvky: 540
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » úte 27. srp 2013, 11:04

Na zbraň to určitě nebylo leda si zadělat na malér. Zavolat 158 se mělo to bych zvládnul i já se svojí papírovou váhou (nejsem žádný rambo :lol: )



Stepan007
Příspěvky: 4

Příspěvek#8 » úte 27. srp 2013, 11:55

Takže vy byste zavolali policii a pak se jenom dívali, jak ten hajzl tomu napadanému kope do hlavy, vykopává mu zuby, proráží mu lebku, drtí mu obličejové kosti, masakruje mu oči?

Můžete mi vysvětlit, jak byste si představovali napadení člověka, abyste použili zbraň, když vám nestačí tohle?

Že ten napadený útok přežil vůbec nebo bez vážných následků je zázrak.

Jestli byste nepoužili zbraň v takovémhle případě, tak docela pochybuju o tom, jaký má smysl, abyste jí nosili.

Osobně bych spíš přemýšlel o tom, jestli by vůbec mělo smysl toho útočícího idiota varovat před výstřelem a dávat mu šanci, aby přestal, když každé zdržení by mohlo znamenat další kop, ztrátu oka a další následky pro napadeného.

Uživatelský avatar
Joe
Příspěvky: 680

Příspěvek#9 » úte 27. srp 2013, 12:23

V zásadě máš v takové situaci na výběr:

a) měsíce, možná roky ve vyšetřovací vazbě spojený se ztrátou zaměstnání, společenského postavení a možná i rodiny, negativní mediální publicitou, a soudy se značně nejistým výsledkem
b) neeskalovat více konflikt a volat orgán státu, který si uzurpuje monopol na násilí

Nikdy bych si nedovolil ani slovem vyčítat někomu, že si zvolí variantu b).

Uživatelský avatar
fejfarz
Příspěvky: 540
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » úte 27. srp 2013, 12:27

Chápu že ta situace vyvolává určité emoce , ale co tam chceš se zbraní dělat ? Bylo tam spousta lidí, které by jsi ohrozil a varovný výstřel kam ? Do stropu ? Se to odrazí a někoho to ještě trefí. Pokud někdo ovládá bojová umění nebo se umí porvat tak prosím , ale ve finále se může stát to že ten napadený ani nepodá trestní oznámení a v maléru jsi ty že jsi ho napadl (útočníka) a to nemluvím o tom že si vymyslí že ho bolí hlava a bude chtít po tobě odškodné. Kromě toho tasit zbraň mě přijde jako nepřiměřená obrana když dotyčný útočník neútočil žádnou zbraní a u soudu by to viděli taky tak.Tak že s osočováním ostatních že nemá smysl aby nosili zbraň bych si odpustil být tebou. Ono by opravdu stačilo alespoň zavolat policii když naše zákony bohužel takovým idiotům jenom nahrávají a obránci jsou většinou potrestaní.



Stepan007
Příspěvky: 4

Příspěvek#11 » úte 27. srp 2013, 12:35

Když jsem psal "varovat" myslel jsem zařvat: "přestaň útočit jinak střelím", nikoli varovný výstřel.

Útočit se nemusí žádnou zbraní, zabít můžeš jedním úderem i holou rukou, nejenom kopem. Kdyby ho vší silou kopnul do spánku, tak tady napadený už pravděpodobně nebyl.

Ještě jedna věta, kterou musím napsat. Snad se nikdo neurazí:

Srab se zbraní je stejně platný, jako srab beze zbraně.

Opravdu nechápu, proč má někdo potřebu nosit zbraň, když jí nepoužije, když někoho masakrují před jeho očima. To jí opravdu máte jenom pro svojí osobní ochranu nebo ochranu nejbližších? Na ostatní se vykašlete? Kvůli možným problémům a svému osobnímu pohodlí necháte zabít nebo zmrzačit jiného člověka???
Naposledy upravil(a) Stepan007 dne úte 27. srp 2013, 12:58, celkem upraveno 2 x.



nico
Příspěvky: 409

Příspěvek#12 » úte 27. srp 2013, 12:37

Uz jsi zpatky, Stepane?

Uživatelský avatar
fejfarz
Příspěvky: 540
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#13 » úte 27. srp 2013, 12:41

Když nepřestane útočit tak co uděláš střelíš ? Půjde po tobě že ti zbraň sebere a ty ho zabiješ neozbrojeného. Tak to ti garantuju že od soudu odejdeš minimálně s podmínkou pokud odejdeš vůbec, protože podle názoru soudce by se ta situace dala řešit jinak třeba tím že zavoláš policii a ne že začneš střílet.



Stepan007
Příspěvky: 4

Příspěvek#14 » úte 27. srp 2013, 12:50

fejfarz píše:Když nepřestane útočit tak co uděláš střelíš?
Jistě, zcela ve shodě se zákonem. Kopání do hlavy jako útok na život nebo zdraví pochopí i ten nejblbější soudce.

fejfarz píše:Půjde po tobě že ti zbraň sebere a ty ho zabiješ neozbrojeného.

To se může stát pouze, pokud začneš varovat a vyjednávat. Lepší je myslím nevarovat a nevyjednávat. Pokud proti tobě jde ožralé individuum, které před chvílí masakrovalo jiného člověka, a odmítá poslechnout a ignoruje varování, zastřelit ho je JEDINÁ možnost, co udělat. Každopádně je to trochu obtížnější situace, protože aktivně v tom okamžiku neprobíhal žádný útok, takže je lepší se takovým situacím vyhnout.

Jestli je ozbrojený nebo ne je úplně jedno.

Uživatelský avatar
Urdo von Fuj
Příspěvky: 345

Příspěvek#15 » úte 27. srp 2013, 12:57

a nebylo by nejlepší hned jak to uvidíš načoudit RPGéčkem?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů