Makarov

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
Uživatelský avatar
MouseSentinel
Příspěvky: 85

Příspěvek#541 » pát 30. srp 2013, 16:35

A ku***... ta cena mi skoro vyrazila dech. To bych musel střílet po tísících, aby se to vyplatilo :lol:

Uživatelský avatar
Matt007
Příspěvky: 216

Příspěvek#542 » pát 30. srp 2013, 17:14

Na levný střílení to chce jinou zbraň, ta cena toho adaptéru je fakt masakr.
Já mám malorážkovou Berettu 71, to je parádní pistolka. Za návštěvu střelnice vypálím tak 200 nábojů, při ceně 1,2 kč to je sranda. Sorry za OT

Uživatelský avatar
Matt007
Příspěvky: 216

Příspěvek#543 » pon 2. zář 2013, 15:03

Přátelé Makarova poraďte. Sháním pouzdro pro mého Maka. Uvítal bych tipy a případně fotky jak a včem nosíte Vy?

Uživatelský avatar
MouseSentinel
Příspěvky: 85

Příspěvek#544 » pon 2. zář 2013, 16:08

Koukni na alfatactical.cz. Kdyz tam das hledat vyraz makarov, najde ti to jedno levny kozeny primo na Maka. Zkusenosti s tim nemam, maka jeste nemam:D

Uživatelský avatar
Matt007
Příspěvky: 216

Příspěvek#545 » pon 2. zář 2013, 16:23

ok mrknu dík.

Uživatelský avatar
Matt007
Příspěvky: 216

Příspěvek#546 » úte 3. zář 2013, 20:19

Pánové, nosíte někdo svého Makarova v pouzdře od KM Saddlery? zkušennosti?



dastin
Příspěvky: 50

Příspěvek#547 » úte 3. zář 2013, 20:39

Ja nenosim Makka, ale Rami v pouzdre a provedeni maji bezkonkurencni. Udelaji pouzdro na kazdou zbran. Normalne na Rami nemaji, ale po osobni navsteve a zmereni pistole, bylo pouzdro za par dnu hotovo. Udelaji opravdu vsechno a v super kvalite.

http://www.kmsaddlery.eu/_c37_l3_p13961 ... cerne.aspx

Ja vim , ze je to trochu mimo misu, ale pochvalit jsem musel. ;)

Uživatelský avatar
Matt007
Příspěvky: 216

Příspěvek#548 » úte 3. zář 2013, 20:51

O to mi právě šlo, v nabídce pouzdro na Maka nemají proto bych rád věděl jak to dělají.Bohužel to k nim mám dost z ruky tak nějaké měření nepřipadá v úvahu. Proto bych rád zjistil zkušennosti Majitelů Makarova s pouzdry od této firmy pokud tu nějací jsou?
Jinak díky za přípěvek. Pouzdra od nich jsou opravdu krásná.

Uživatelský avatar
Netrefijev
Příspěvky: 144

Příspěvek#549 » stř 4. zář 2013, 04:33

Kdyby byl zájem o pouzdro z uvedené firmy, mohu jim tam zanést svého Maka ke změření. Mám to "kousek".

Uživatelský avatar
Vojta
Příspěvky: 131

Příspěvek#550 » stř 4. zář 2013, 20:02

Já mám vnitřní pouzdro od KM Saddlery pro leváka. Je to pouzdro na pistoli vz.82. Pouzdro je ušité ze silné kůže, poutko na opasek má na 2 druky. Na pouzdru je také šroub, kterým lze nastavovat tuhost pouzdra (na vnější straně pouzdra je také ocelový plátek, který drží zbraň v pouzdře, plátek i šroub lze odstranit a pouzdro je pak velmi volné, pro makarova to ale rozhodně nedoporučuji, pak už dost v pouzdře plave). Díky tomuhle štelování si pouzdro můžeš pro Makarova přizpůsobit tak, jak ti bude připadat nejlepší. Na těle mi přišlo příjemnější než vnitřní pouzdro od Dasty, ale po několika hodinách v práci je to již nepříjemné. Pouzdro sice saje pot znatelně méně než textilní pouzdra, ale kůže zalitá potem je pro mně mnohem nepříjemnější než textílie nasáklá potem. Další nezanedbatelná nevýhoda je cena. Vrazil jsem do toho částku kolem tisícovky a teď to mám akorát tak do Práglu do metra, aby mi tam nějací chmatáci nešmátrali ve venkovním pouzdře. Pouzdro je také podstatně tlustší, než textilní od dasty, takže výrazněji vystupuje zpod oblečení.
Já už asi rok nosím makarova v univerzálním vnějším opaskovém pouzdře od Dasty a jsem s ním zatím spokojen nejvíc. Vnější pouzdro mi přijde podstatně konfortnější než vnitřní pouzdro.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#551 » stř 11. zář 2013, 17:08

Nevim co se furt děje, ale poslední dobou jsem nucen své příspěvky opakovaně psát od začátku. Už mne to přestává bavit :evil:
Nicméně k tématu MAKAROV:
V neděli 8.9.2013 jsem jej vzal do Otrokovic na závod LOS. Střílel jsem s ním na závodě poprvé. A to poprvé myslím na jakémkoliv závodě. Nicméně ten Otrokovický se mi moc líbil.
Místo běžného opaskového pouzdra, které jsem do nedávna nosil jsem použil nedávno koupenou svislou zbrojní etuji od Dasty:http://www.dasta.cz/katalog/cz/16a17_katalogcz.pdf. Je to ta s označením 787. Makarov do tohoto pouzdra zapadne celkem pěkně. Jako pravák jsem ji měl na pravé straně a za trhací poutko jsem tahal pravou rukou. Zkoušel jsem ji doma otvírat levou rukou (do kříže), ale nebylo to pro mne moc praktické, protože nejsem tak ohebný ( :D ). Taktéž jsem praktickou zkouškou vyloučil nošení na levé straně s otvíráním levou rukou a křížovým tasením. Toto tasení mi navíc při závodě stejně nebylo povoleno (což je uvedeno i v pravidlech LOSu). Takže co se rychlosti tasení týče, tak toto je možná o fous pomalejší než z opaskového, ale rozdíl bude minimální. Mé umístění v té lepší polovině toto tvrzení podporuje :D
Co se týče střelby samotné, tak střelba jednou rukou za tmy při svitu baterky z poza krytu nebyla žádná sláva. Chvíli jsem si doopravdy myslel, že střílím slepými. Je to dáno tím, že Makarov na takovouto střelbu v noci nemá vhodné mířidla. Dalo by se říct, že přímo otřesné, ale přece si svého Makarova nebudu pomlouvat :lol: . No nicméně drobná úprava mířidel, která byla popsána v několika předcházejících stranách by nebyla od věci. Budu o tom vážně přemýšlet. Minimálně to nabarvení by určitě pomohlo.
Asi jako drtivá většina majitelů Makarova (a to neustále mám na mysli PM ze Sovětského svazu) jsem také vlastníkem druhého zásobníku, což mi umožnilo zůčastnit se LOSu s Makarovem. A zde bych MOŽNÁ viděl slabinu, která jde odstranit. Jedná se o hrot podavače nábojů, který vyčnívá z levého boku zásobníku. Ten po vyprázdnění nábojů zatlačí na páku záchytu závěru a tvoří tak střeleckou pohotovost (po dostřílení všech nábojů zůstane závěr v zadní ploze a není jej třeba po výměně zásobníku za plný stahovat po celé dráze, ale jen vypustit pákou záchytu zásobníku - info pro začínající střelce). Takže tento vyčnívající hrot podavače je opravdu ostrý a mám za to, že tento způsobil mou řeznou ranku na palci. Nejsem si sice 100% jist, ale na této zbrani není nic, o co bych se mohl pořezat. Díky Hungrymu je na jednom zásobníku hrot mírně (ale opravdu jen mírně) sražen.
Co se týče střelby za běžných světelných podmínek (krytá střelnice s umělým osvětlením, žádné šero), tak zde mne Makarov příjemně překvapil. Je to sice menší pistolka (oproti CZ 75 B, kterou jsem běžně používal na závody), ale "Alfy" a "Charlie" s ním nebyl sebemenší problém zasahovat. A jak jsem psal výše, mé umístěno toto tvrzení podporuje.
Závěrem bych chtěl vyzvat majitele Makarova, kteří chodí střílet LOS, aby si jej též vyzkoušeli v praxi. On je opravdu velký rozdíl přijít na střelnici, v klidu si napáskovat, namířit si na statický terč a v klidu bez časové tísně si mířenkou vystřílet pár zásobníků oproti střelbě v různých pozicích v mírném stresu :D . Byla to fajne zkušenost, kterou si rád při nejbližší příležitosti zopakuji.



jinda voyer
Příspěvky: 418

Příspěvek#552 » stř 11. zář 2013, 20:47

Zdravím pánové,

zbroják si jdu vyřídit teprve příští týden, ale zbraň už vybírám nyní...nastříleno mám zatím cca 100 nábojů z několika exemplářů CZ75B. Mám však subtilnější ruce (zejména problém dosáhnout palcem silné ruky na záchyt závěru) a tak se mi nedrží tak jistě. Naproti tomu jsem měl možnost držet v ruce starou CZ52 s jednořadým zásobníkem a ta se mi držela velmi dobře. V nejbližší době si z ní plánuji jít zastřílet.
Mojí prioritou je pořídit rychle nějakou lacinou, spolehlivou a kvalitní zbraň a nastřílet z ní pár tisíc ran, abych se do toho dostal...a během toho zkoušet různě po střelnicích všechny možné zbraně. Původně jsem chtěl shánět nějakou komisní CZ75...možná kompakt, protože mi jistě půjde líp do ruky...ale dneska si celý den pročítám informace o Makarovu PM a celkem se mi líbí...je to podle vád dobrá volba pro začátečníka? Podotýkám, že jsem ji samozřejmě neměl v ruce, což je klíčové...ale jde mi spíše o obecné věci jako snadnost manipulace, přesnost střelby, zpětný ráz apod. Třeba ve srovnání s CZ75, kterou jedinou znám :mrgreen:
Nebudu zastírat, že se mi taky líbí cena a zejména slušná šance nekoupit šunt, což se u střílené CZ75 může klidně stát...

Uživatelský avatar
vovec
Příspěvky: 109

Příspěvek#553 » stř 11. zář 2013, 22:11

Osobně jsem ho taky ještě nedržel v ruce, ale jen taková věcná ... 9x18 tedy 9mm Makarov je cca o 1,5 až 3 korunky dražší jak 9mm Luger ... což po pár tisících nábojů udělá slušnou sumičku. Taky výběr střeliva je v dané ráži mnohem omezenější. Asi bych spíše šel do nějaké zbraně co žere nějaký levnější a běžněji dostupné střelivo ... tedy 9mm Luger. Nebo to nakombinovat s něčím v .22 LR to je ještě mnohem úspornější trénink.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#554 » stř 11. zář 2013, 22:12

Tož asi tak:
není nad osobní zkušenost. V první řadě doporučuji si tuto zbraň minimálně osahat. Já již několik let občas pokukoval po CZ 75 RAMI. Stejně jsem si nakonec koupil Makarova. Když jsem náhodou v jedné prodejně narazil na RAMI, požádal jsem prodavače o "otlapkání". A dobře jsem udělal, protože když si na to dnes vzpomenu, tak i přesto, že to může být sqělá zbraň, mě osobně do ruky vůbec nepadla a ani netoužím si z ní vystřelit. Makarov je o trošku těžší v plně nabitém stavu a je to poctivý kus železa. Záleží na tom, co preferuješ. Taktéž cena střeliva má velký cenový rozptyl. Od 3,-Kč od známých "podpultem" (kterých je však jako šafránu) až po nějakých cca 7,-Kč (dle dříve zmíněné informace od jiného přispivatele).
- Pořizovací cena pistole má také různý rozptyl, záleží, kde na ni narazíš (obchod, internet, inzerát ...). Na šunt asi těžko narazíš, protože lidi si jej spíš hledí, než aby s ním často stříleli - oproti CZ 75.
- Co se týče zpětného rázu, tak zde je to o subjektivním pocitu, nicméně pro mne osobně je malý.
- Manipulace je velmi jednoduchá a rozložit ji na "prvočinitele" jde s pomocí jednoho plochého šroubováku (ten použiješ jen na jeden jediný šroub). Rozborka na běžné čištění je jen o fous jednodušší :lol:
- Jestli ji doporučit začátečníkovi jako první zbraň ? Na nějakéto časté střílení na střelnici to vzhledem k vyšší ceně munice moc není. To už je na tom lépe malá Berettka 71 v ráži .22 LR. Na ty základy manipulace bych asi spíš možná doporučil CZ 75 v lugru, kde se cena náboje pohybuje víceméně v nižžší cenové kategorii oproti Makarovu. Pokud se týká Makarova vhodného na osobní ochranu, tak tam doporučit samozřejmě lze, neboť je na to vhodný. Tím nemyslím jediný, ale jako dobrý kandidát ve výběru.
- V neposlední řadě je tu však problém s jeho dostupností. V obchodě se dal sehnat za dobrý peníz, ale dnes je v podstatě k nesehnání. K mání jsou jen víceméně soukromé inzeráty s komisními kousky, ale někdy s přemrštěnou cenou.

P.S. vovec mne předběhl o pár minut.



Kublajchán
Příspěvky: 171

Příspěvek#555 » čtv 12. zář 2013, 06:37

Vovec - v Bareace nebo v CIDu v Praze mají devítky Makarov za 4,5 za kus.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti