Walther PPS

Glock a spol.
Uživatelský avatar
Nessak
Příspěvky: 9

Příspěvek#1 » úte 22. zář 2009, 21:11

Dlouho jsem se rozmýšlel jakou zbraň si pořídit jako první. Líbí se mi i "velké" pistole, například CZ75 Shadow atd. atp., ale nezávisle jsem několikrát slyšel a souhlasím, že je to fajn na střelnici, ale na skryté nošení se s tím nikdo nechce tahat. Takže "king size" až časem jako druhou. Vybral jsem si Walther PPS, ale mám velký problém najít, když už ne střelnici s možností odzkoušení, tak alespoň prodejnu, kde bych si ho mohl alespoň základně ošahat. Většinou je poznámka na webu nebo v mailu - na objednávku. Dvakrát mě jsem dostal tuto informaci se samozřejmým odporučením na Glock. Přesto bych byl rád za jakékoliv informace o osobních zkušenostech.



Markony
Příspěvky: 25

Příspěvek#2 » stř 23. zář 2009, 09:08


Uživatelský avatar
Nessak
Příspěvky: 9

Příspěvek#3 » stř 23. zář 2009, 09:24

Už jsem se k nim koukal. Nemají ho na odzkoušení a nemají ho v ceníku. Pro jistotu jsem jim i zavolal. Prý se můžou zkusit domluvit s dovozcem, jestli jim ho půjčí... Což zrovna stoprocentní není. Moc Waltherů PPS asi v ČR neběhá. A mě by právě zajímalo jestli je to špatnou obchodní politikou distribuce nebo a to je pro mě horší - špatnými zkušenostmi uživatele - resp. nespokojeností se zbraní a volbou něčeho jiného.

Uživatelský avatar
Zoufalec
Příspěvky: 223
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » čtv 24. zář 2009, 07:00

Už tento přístup dovozce a prodejců by měl ovlivnit tvoje rozhodnutí.

Uživatelský avatar
Nessak
Příspěvky: 9

Příspěvek#5 » čtv 24. zář 2009, 09:04

To máš pravdu a bohužel i ovlivňuje. Glock tu všechno válcuje, ale nerad bych u něj skončil jenom proto, že Walther má nějakou brzdu v marketingu - distribuci. Stále jsem přesvědčený, že Walther produkuje špičkové výrobky a PPS svou velikostí vlastnostmí svým způsobem nemá konkurenci... tedy v lehkých plasťácích (kdyby mi někdo chtěl omlátit o hlavu ty nádherné kovové alternativy).

Uživatelský avatar
Kurt
Příspěvky: 222

Příspěvek#6 » stř 7. říj 2009, 21:34

Taky jsem o něm uvažoval. Jenže právě z těch výše uvedených důvodů (nedostupnost) jsem šel do Géčka. Není to můj problém, je to problém Watlhera. ;)

Uživatelský avatar
Nessak
Příspěvky: 9

Příspěvek#7 » stř 7. říj 2009, 23:18

Díky Slepcovi jsem si Walthera ozkoušel, ošahal, zastřílel si. V pondělí jsem si ho u Kentaurů objednal. Do hodiny mi volali, že ale cena není 15800, ale 17700 - případně mi ho nechají za 17. Tak jsem poděkoval začal velmi uvažovat nad Glockem 19kou. Tu jsem si zkusil taky - jenže dvouřadý zásobník... je to prostě tlustá velká zbraň, zkusil jsem si i kamarádem doporučeného Steyra - skvělá mířidla do trojúhelníku, ale jinak ještě mohutnější a tak nějak se mi nelíbí systém uvolnění závěru. Než jsem stihnul poslat objednávku na Glocka, potvrdili mi z Gunshopu, že mají PPS skladem a za 15200. Rovnou jsem ho objednal. Důvody:
- muška v mířidlech trošku plave (ve srovnání s G, S, CZ) - ale bude to zbraň primárně na skryté nošení... pudovou střelbu
- jen 6, 7 (za 1200 8) nábojů - ale to je daň za největší plus
+ fantastické rozměry a hlavně tloušťka
+ potěšitelné výsledky (zpětný ráz, soustřel) které jsem u takhle malé zbraně nečekal
+ pro mě naprosto báječný systém uvolnění zásobníku - U Glocka, Steyra, CZty mám velký problém s rychlým uvolněním a výměnou zásobníku - prostě si musím lehce přehmátnout, abych to zmáčkl... a to nemám krátké prsty
+ kvalita zpracování jednoduše v detailech je krása. Nepopírám že Glock má vysoce funkční a jednoduché provedení, ale včetně Steyra je to takové humpolácké.
Jakmile ho budu mít - předpokládám do týdne - rád případným zájemcům umožním ověřit si totéž.

Uživatelský avatar
Zoufalec
Příspěvky: 223
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » čtv 8. říj 2009, 17:32

Tož nabídka to je dobrá, ale co napsat kde se vyskytuješ ogare? Neukážete se spolu někde na LOSu?

Uživatelský avatar
Nessak
Příspěvky: 9

Příspěvek#9 » čtv 8. říj 2009, 18:48

Benešov, Praha, Říčany a okolí. Moravu mám rád ale trochu mimo dostřel...



Columboo
Příspěvky: 1

Příspěvek#10 » ned 15. lis 2009, 23:22

Vážení, WALTHERAa PPS 1st.edition vlastním již skoro rok a ... absolutně maximální spokojenost.
Nutno podotknout, že zbraň vzhledem ke svému "velmi specifickému povolání" nosím praticky neustále a porovnávat mám skutečně s čím - v minulosti jsem používal (vše v ráži 9mm Luger) Glock 19C, Glock 19, Glock 17, Desert Eagle Baby, Walther P99 military, S&W Chief Special. Wa PPS je pro mne skutečně špička, a to z mnoha důvodů - předně velmi příjemné a pohodlné nošení, zejména vzhledem k rozměrům (zbraň mám u sebe cca 16 hodin denně), dle mého názoru výborná ergonomie, vzhledem k poměru ráže/rozměry/váha excelentní výsledky ve střelbě. Nutno podotknout, že vzhledem k každodennímu nošení používám střední zásobník s 6ti náboji Lapua CEPP. Kdo má zájem o více info, případně osobní setkání, ať se ozve na můj email.



Zbyněk
Příspěvky: 1

Příspěvek#11 » stř 23. pro 2009, 16:28

:o zb.j@centrum.cz
Pokud není Vaše bydliště daleko,nabízím setkání na nějaké středně vzdálené střelnici.
Zbyněk

Uživatelský avatar
Zodiak
Příspěvky: 29

Příspěvek#12 » úte 29. pro 2009, 11:40

take bych si ho rád zkusil. měl jsem stejné zážitky jako Nessak s tim ho někde potkat. proto ho zatím nemám a koupil jsem zatím CZ 75 P-07. Ale nevylučuji PPS jako druhou zbraň :)

Uživatelský avatar
Nessak
Příspěvky: 9

Příspěvek#13 » úte 29. pro 2009, 14:12

Už to budou skoro 3 měsíce, co jsem spokojeným vlastníkem PPSka. Ozkoušel jsem si i menší zbraně, ale v drtivé většině to byly velmi malé ráže (NAA) a hlavně pak přesnost byla tragická. PPSko mě přesvědčilo, že se svou přesností blíží "plnohodnotným" zbraním (porovnávali jsme s CZ75 Shadows) a ne "onotoněkamtampoletí" miniaturám. Při skrytém nošení v měkkém pouzdře na zádech nepotřebujete nijak volné oblečení, nic není vidět a dá se s tím sednout i do auta aniž bych měl následně v páteři zbraň vyprofilovanou. Závěr: komfort nošení s jednoduchostí obsluhy a přesností mi naprosto vyhovuje a v této kombinaci jsem zatím nenašel konkurenci.
Druhou zbraň si určitě koupím, ale už neuvažuju o plnohodnotné velikosti v 9 Lugeru, ale nějaké malorážkové pistoli na střelnici. Bouchání v 9L leze do peněz.
Na střelnici v Čestlicích jsem minimálně 3x do měsíce, tak kdybyste měli zájem si PPS zkusit, ozvěte se.

Uživatelský avatar
MarekS
Příspěvky: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » úte 29. pro 2009, 19:58

No já mám radši G17 taky nosim neustále a je pravda že malá zbraň je dobrá k nošení (netlačí atd) ale zase větší zbraň jednoznačně budí o moc větší respekt a ten je mnohdy hodně důležitej.

Uživatelský avatar
Nessak
Příspěvky: 9

Příspěvek#15 » stř 30. pro 2009, 07:27

G17 - nechci popírat její nesporné kvality a plusy, ale pro skryté nošení se moc neodlišuje od všech ostatních zbraní. Je menší, ale její tloušťka díky klasickému dvouřadému zásobníku... ve srovnání s Waltherem je to buřt - takže určitě ne, děkuju. A co se týká respektu - to se myslím rozebírá na spoustě jiných diskuzí. Tak jen stručně. Zbraň nosím skrytě, nejlepší bude, když ji nikdy nebudu muset vytáhnout, ale když bych ji musel vytáhnout, tak s ní nebudu mávat před sebou: "Hele, hele, to mám ale velké dělo." Natáhnu - myslím, že hodně přesvědčivý psychologický moment a jestli se útočníkova strategie běhěm těch pár okamžiků dramaticky nezmění - v dalším kroku už nikdo množství materiálu v ruce neřeší...

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů