Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR
Uživatelský avatar
Matt007
Příspěvky: 216

Příspěvek#346 » ned 1. zář 2013, 09:13

Určitě ne, Berettka je krásně zpracovaná pistole a vedle určitě nešlápneš, nějaká ta vůle tam bude vždycky jen aby nebyla moc velká. Jinak celoocelovou 70ku asi neseženeš, jsou prý hodně málo. S nejvetší pravděpodobností budeš mít buď 71 nebo 72 rozdíl mezi nimi by měl být pouze v mušce jedná by měla mít na hlavni a jedna na závěru, pokud se mýlím tak mě někdo opravte. Tak přeju ať narazíš na nějaký pěkný kousek.
Ještě budu mít jeden dotaz na majitele Berettek. Jak Vám z ní chodí červený pistolový GECA?
Nevím proč, ale první náboj v zásobníku mi vždy nepřebije, potom už OK.
Jinak ostatní střelivo bez problémů.



peter ustinov
Příspěvky: 111

Příspěvek#347 » ned 1. zář 2013, 19:25

ano, ted jsme narazil na "72" s muskou na zaveru, ale pry jenom u raze 7,65
ad prebijeni, prosel jsme cele vlakno a mohlo by to byt tim, ze tam toho "ladujes moc"
stava se to hodne lidem u prvniho z osmi

Uživatelský avatar
Matt007
Příspěvky: 216

Příspěvek#348 » ned 1. zář 2013, 21:53

Dávám tam 8 včel, víc ne. Zajímavý je, že se mi to děje pouze s pistoláky od GECA jiný náboje to přebíjí naprosto spolehlivě.



kedlub
Příspěvky: 57

Příspěvek#349 » pon 2. zář 2013, 21:43

Co se týká střeliva v mém případě:
Remington Thunderbolt - strašně se lepí olovo na hlaveň, po 5ti zásobnících jsem nemohl dostat do hlavně čištění a pak jsem to drhnul doslova půl hodiny. Kartáček na odpis. Dorazová guma na kaši. Když už byla nalepená komora, asi nedovíral závěr - občas napoprvé neodpálila -> do beretty už v žádném případě. Jsem zvědav jesli to půjde vystřílet z něčeho jiného...

GECO pistol - střelba příjemná, lítalo to dobře, ale byly slabé. Každá třetí se sekla mezi hlavní a závěrem. Jedna vystřelená se dokonce nabila zpátky do komory. Hlaveň čistá. Kdyby nebyly tak slabé, tak by mohly být fajn.

SB Standard - chovaly se podobně jako geca, hlaveň čistá, o něco silnější - přebíjely bezchybně.

Chtěl jsem zkusit blazery, ale nemají je u nás - poslední dobou prej váznou dodávky.
Mám i krabičku stingerů, ale jelikož jsou ještě ohodně silnější než thunderbolty, tak je zkoušet nebudu (nehledě na JHP střelu a cenu).



peter ustinov
Příspěvky: 111

Příspěvek#350 » úte 3. zář 2013, 19:20

dneska jsem ji zaplatil, zitra si jdu pro nakupko a dali buh, jeste zitra bude doma



peter ustinov
Příspěvky: 111

Příspěvek#351 » stř 4. zář 2013, 15:20

edit: nakupko nejdriv v pondeli, coz diky praci nestiham, takze se tam stavim az ve stredu, u nas proste funguji jenom 2x tydne :(

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#352 » čtv 5. zář 2013, 22:34

Tak pánové a dámy, už je doma, nicméně výběr v Plumlově byl z používaných kusů a dle výr. čísla tak všechny z roku 1989. Dále se nejedná o uloženky (http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/62449-beretta-71/) z NZ (tak to na mne původně působilo a čekal je ve stavu v jakém jsem kupoval Makarova - ten byl v podstatě netknutý a tajně jej podezřívám, že první ranu jsem si z něj vystřelil až já :D ), ale slušně jeté, které pokud svému majiteli udělají na střelnici radost, tak si zaslouží přečernit závěr a hlaveň. Střelecké zkušenosti mám zatím nulové, ty hodlám nabrat v neděli. Co se používání týče, tak nošení a manipulace je na nich dost znát, ale že by to byly vystřílené kusy se mi moc nezdálo. Tedy používané ano, ale ne moc střílené.
Má údajně přijít do Plumlova další várka, ale tyto kousky už by měly být po repasi, přečerněné a v lepším vzhledovém stavu. Samozřejmě o několik stokorun dražší.
Já ji bral ve středu (dnes je ještě čtvrtek) a náhradní zásobníky nebyly. Nicméně zanedlouho budou a tak jsem si dopředu již jeden objednal.
Co se týče prvního dojmu, tak si říkám, že by mi vůbec nevadilo, kdyby měla rám také ocelový, protože vzhledem k velikosti by dle mého její váha zas až tolik nenarostla, zato by se o dost prodloužila její živostnost (možná až na nesmrtelnost, při běžném či občasném, asi tak při 2x měsíčním) nejen na střelnici. Dalo by se říct, že je to můj první "hliník", tak uvidíme.
Co jsem zkoušel doma, tak do zásobníčku naláduju 9 nábojů, ale do zbraně zásobník nedostanu. Musím mít jen 8. Nedočkavé zvědavce jako já upozorňuji při detailnějším rozebírání na jistící podložku u dna zásobníčku. Velmi ráda vstřeluje neznámým směrem a kdo neví, jak vypadá, tak pak jako já hledá "Yetiho" (každý o něm mluvil, ale nikdo jej neviděl :D ). To se pak něco, co nevim jak vypadá hledá dost blbě :D Nicméně našel jsem a opět poskládal (a zase je plně funkční ! :D ).
No vzhledem k tomu, že do neděle je ještě teoreticky dost daleko, mám ještě čas vyrobit ten slavný "O" kroužek.
Jinak ještě přidám postřeh od jiného majitele: staré dobré REXy jsou slušně namazané voskem (nebo čím, já je po svém nazval voskovkami - sám jsem si pořídil krabičku a schválně jsem nehtem zkusil, že toho vosku je slušná vrstva) a zapatlávají komoru a proto zde hrozí po cca 2 zásobnících závady vlivem nadměrného znečištění.
Zatím toliko k něčemu, z čeho jsem ještě nevystřelil :lol:

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#353 » čtv 5. zář 2013, 22:37

P.S. ještě přidám, že dřevěné pažbičky od Klinského jsou na Berettku 71 v Plumlově taktéž k dostání v ceně 1150,- a druhé s jinší rytinou za 1250,-. Jsou pěkné, ale nevím, jak je to s jejich množstvím.



Ralph
Příspěvky: 3

Příspěvek#354 » ned 8. zář 2013, 14:55

Panove zdravim, chci se zeptat, koupil jsme mazlika ve .22. A kdyz jsem sundaval strenky tak v prave ruplo uchyceni toho kovoveho trnu. V rohu strenek dole, Tak jsem ho dal prc, mate nekdo zkusenosti, ze to tam musi byt? Nebo nemusi? Pripadne je koupim :-) kdo by mel na prodej cerny

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#355 » pon 16. zář 2013, 08:52

Zdravíčko pánové a dámy. Tak jsem střílel z Beretty 71 v malorážkovém provedení.
1) poprvé spokojenost - první střelba po tmě někam do valu (krytá střelnice + asistence provozovatele). Jen jsem zkoušel, jestli vůbec funguje. Vše O.K. Pak jsem si s ní střelil i na papír. Táhne vpravo, mírně nahoru.
2) podruhé .....No podruhé zpočátku radost, avšak po použití (vyzkoušení) nábojů SB 22 LR, madi in Czechoslovakia (obr. 1) jen starost, trable a vztek. A večer jsem z oka vytahoval kousek střepiny z nábojnice :evil:
Střelba zpočátku probíhala fajne. První nástřel náboji Lapua, sypané po 500ks v plechovce odpovídal prvotnímu nástřelu náboji American Eagle od Federalu z bodu 1). Tedy vpravo nahoře - obr. č. 2) - Lapua (ano ta jedna osamocená nejvíc vpravo taky, ta mi ulítla). Když jsem vytáhl náboje SB, nástřel se přesunul jen stranově vlevo, více nad střed. Pak jsem vyzkoušel HV - SuperX od Winchestru - hollow point, 1280 FPS. Pocitově silnější, nástřel opět vpravo nahoře. Pak jsem se vrátil ke starým SB a asi po 3-tí ráně šok ! :o Po výstřelu mi něco prsklo do xichtu a z Beretty se kouřilo i z pod střenek. Při hledání příčiny jsem zjistil, že odletěla zadní část nábojnice (normálně se sprostě roztrhla na dvě části) a fouklo to všude možně. Pistol jsem rozebral a neshledal žádné závady, praskliny ani vydutí. No bohužel po několika dalších ranách se závada na straně nábojů opakovala, kdy tentokrát zůstala nábojnice v komoře a dno nábojnice zůstalo "viset" na nepatrném kousku materiálu nábojnice - obr. č. 3). Vyklepnout to nešlo a tak jsem jsem si domů donesl Berettu i s nábojnicí s utrženým dnem v komoře obr. č. 4). Doma se mi to bez násilí povedlo po předchozím vylití hlavně WD-čkem vyklepnout měděným drátkem. Chtěl jsem jen dostřílet krabičku, ale ani to se nepovedlo. Už NIKDY je nechci v žádné zbrani použít. Ani kdyby mi je někdo daroval zadarmo - leda tak do sbírky, nic víc !
Když to však shrnu, tak jsem při malém testíku zjistil, že nejpříjemnější střelba byla se sypanými náboji Lapua. Nejsou nijak výkoné, ale mají velmi příjemný zpětný ráz a jsou celkem přesné a na takovéto domácí shazování plechovek plně dostačující.

P.S. Střílel jsem na cca 25 metrů. A ta druhá fotka je pořízena mobilem přes dalekohled, proto omluvte zhoršenou kvalitu obrazu :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Alangorax
Příspěvky: 48

Příspěvek#356 » pon 16. zář 2013, 11:37

Mám stejnou zkušenost s bordelem v očích, dvakrát jsem si hrál na očaře a od té doby z ní nestřílim bez brejlí.



flex
Příspěvky: 11

Příspěvek#357 » pon 16. zář 2013, 18:35

Vidím, že nejsem sám kdo měl podobný problém taky mi to fouklo do ksichtu a po 2 zásobníku uleťelo dno nábojnice a zbytek zustal v komoře .
A z revolveru sem je nemoho dostat z válce ven děs .



Růža
Příspěvky: 24

Příspěvek#358 » úte 17. zář 2013, 08:33

Joo pánové to jsou ty rexky,padesát a více let,vyschlý flegmatizanty, to se potom trhají dna.
Já včera v Avimu zkoušel různé druhy nábojů a nakonec v poměru cena/výkon
nejlépe dopadly SB Standard.Na těch jejich 18 metrů na pistoláku vše v černým.Zlatá Berettka.

Uživatelský avatar
Har.Megido
Příspěvky: 131

Příspěvek#359 » úte 17. zář 2013, 19:45

Tak už mám nákupko a chystám se na ní, teď je pokud vím mají v BVS a Kentauru. Jsou v některém z těchto obchodů lepší? Oba deklarují 3000,- Kč za kus.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#360 » úte 17. zář 2013, 20:23

Tak za tu cenu předpokládám, že to jsou dost ošoupané kousky, které mají vadu na kráse jen ten vzhled. Na spolehlivost by to nemělo mít vliv. Teda aspoň na prostějovsku jsem nezaznamenal žádné negativa ohledně funkce. V této cenové relaci se dle mě prodávají celorepublikově. U nás byla cena 2950,-Kč, tedy jen o 50,-Kč méně. Máš-li možnost si vybrat z více kusů, učiň tak :D

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti