9mm Luger a D032 (no.2)
- McFly
Příspěvek#1 » pon 29. říj 2012, 22:47
Ahoj chlapi,
přebíjíte někdo lugry prachem D032 (no.2) od explosie? Doted jsem používal v rámci lenosti D036 jak pro devinu tak i pro .357 magnum, ale chtěl bych si ušetřit trochu čištění na pistoli a přejít na lepší spalování. Zajímají mě spíš jen postřehy + nějaké ozkoušené laborace pro základní orientaci.
Díky.
přebíjíte někdo lugry prachem D032 (no.2) od explosie? Doted jsem používal v rámci lenosti D036 jak pro devinu tak i pro .357 magnum, ale chtěl bych si ušetřit trochu čištění na pistoli a přejít na lepší spalování. Zajímají mě spíš jen postřehy + nějaké ozkoušené laborace pro základní orientaci.
Díky.
- Dancek
Příspěvek#3 » čtv 1. lis 2012, 18:52
Hodnoty pro základní orientaci najdeš zde http://www.explosia.cz/streliviny/downl ... ing_CZ.pdf , 9 Luger začíná na str. 8.
Syn přebíjí 9 Luger, pod 124 grs FMJ střelu od Limitu sype 4 grs No. 2 a říká, že z jeho pistole je to spolehlivé i přesné, jenže to jsi asi nechtěl vědět, spíš Tě asi zajímají navážky pod olovo.
Syn přebíjí 9 Luger, pod 124 grs FMJ střelu od Limitu sype 4 grs No. 2 a říká, že z jeho pistole je to spolehlivé i přesné, jenže to jsi asi nechtěl vědět, spíš Tě asi zajímají navážky pod olovo.
- McFly
Příspěvek#5 » pát 2. lis 2012, 01:03
Jojo, tabulky vim kde najdu, mam je doma v supliku vytištěné, spíš jde o to abych nekoupil pixlu prachu za 700,- a pak si nedrbal hlavu, že sem si nepomohl. D036 dávám už asi rok a vlastně krom trocha větší kouřivosti a černění kvéru mám vychytanou laboraci, ale říkal jsem si, že by D032 jakožto rychlejší prach mohla čistěji shořet. Střely používám poplastované Aresy - chová se to dost obdobně jako plášť. Proto mne spíš zajímají postřehy ne -že bych nevěděl jak udělat náboj
- McFly
- sheep
Příspěvek#8 » sob 3. lis 2012, 16:03
Abych pravdu řekl,vyzkoušel jsem všechny možný prachy.Ale používám na 9L převážně 32.Vzhledem ktomu že přebíjim i 45ACP tam používám 36,zkoušel jsem i 32 ale to není opravdu ono.Pokud se vrátím k Lugeru nevidím žádné extra rozdíly mezi 32 a 36,používam střelu 124gr.Spíše se mi zhoršil soustřel s 36.Nespálený prach jsem také řešil,sypal jsem málo.
36 bych volil až stěžší střelou.
36 bych volil až stěžší střelou.
- McFly
Příspěvek#9 » sob 3. lis 2012, 17:08
Tak vyzkoušeno a spokojenost. Pod střelu Ares 125gn EPRX (poplast ogivál ) 3.9gn D032 / OAL 29 mm. Pocitově příjemná terčová rána, méně čoudu a už od pohledu čistší nábojnice (porovnal sem na střelnici s prebitým lugrem D036tkou) zbytky takřka žádné. Soustřel bez nějakých negativních dopadů. Dokonce se zdá že sem na první pokus vyrobil laboraci co mi sedí.Posoudím až jich vystřílím víc než oněch 10 pokusných .
-
Prase
- Prase
Příspěvek#10 » pát 4. říj 2013, 08:42
Podle tabulek http://www.explosia.cz/streliviny/downl ... ing_CZ.pdf
je pod 124 gr střelu od Ares rozpětí od 2,9 gr do 3,8 gr prachu.
Píšeš, že dáváš 4 gr. D032.
To jsou ty tabulky tak nepřesné ?
Ptám se proto, že bych to chtěl zkusit také. 9mm Luger a právě tebou zmiňovaný D032.
Střely Arers 124gr. ogivál.
Pokud budu dávat navážku podle tabulek cca 3,3 gr, rád bych se ujistil, že to není třeba málo.
Proto mě znejistil tvůj příspěvek se zmiňovanými 4 grainy.
je pod 124 gr střelu od Ares rozpětí od 2,9 gr do 3,8 gr prachu.
Píšeš, že dáváš 4 gr. D032.
To jsou ty tabulky tak nepřesné ?
Ptám se proto, že bych to chtěl zkusit také. 9mm Luger a právě tebou zmiňovaný D032.
Střely Arers 124gr. ogivál.
Pokud budu dávat navážku podle tabulek cca 3,3 gr, rád bych se ujistil, že to není třeba málo.
Proto mě znejistil tvůj příspěvek se zmiňovanými 4 grainy.
- sheep
Příspěvek#12 » sob 5. říj 2013, 18:00
To:tempest
On udává ale střelu od Aresu a ta je stále braná jako olovo i když potažené,CuZn je trochu něco jiného,ale dá se od toho odpíchnout pokud nenajdu střelu u výrobce stř. prachu.
Dával jsem pod střelu .356 124gn olovo mazané do drážky domácí výroba 3,8 - 4,0gn a bez problému.Vyzkoušel jsem i minimální navážku 2,9gn zbraň měla problém s přebíjením.
I tak bych začal někde okolo 3,2 - 3,5gn a zvyšoval.U mě byla optimální navážka 3,9gn.
On udává ale střelu od Aresu a ta je stále braná jako olovo i když potažené,CuZn je trochu něco jiného,ale dá se od toho odpíchnout pokud nenajdu střelu u výrobce stř. prachu.
Dával jsem pod střelu .356 124gn olovo mazané do drážky domácí výroba 3,8 - 4,0gn a bez problému.Vyzkoušel jsem i minimální navážku 2,9gn zbraň měla problém s přebíjením.
I tak bych začal někde okolo 3,2 - 3,5gn a zvyšoval.U mě byla optimální navážka 3,9gn.
- McFly
Příspěvek#13 » sob 5. říj 2013, 22:54
Ahoj, 3,9gn pod poplastovanyho ARESe 125gn při OAL 29mm je na takový plácání vlastně to taktak spolehlivě přetahuje. Plnotučný sem odzkoušel s 4.2gn OAL 28.7 mm a výsledek je 332m/s 2130bar
S 2,9gn to ani nepřebije....
Dle mě tam maj chybu protože pro střelu 124gn LRN SaB udávají rozmezí 4-4,4gn s OAL 28.2mm takže divný tabulky jsou fajn ale spočítám na QL, vyrobim 10ks, proženu přes chrony (většinou QL počítá dost stejně jako měří pak chrony) a teprv pak jsem si jistej že vím co sem vyrobil..
S 2,9gn to ani nepřebije....
Dle mě tam maj chybu protože pro střelu 124gn LRN SaB udávají rozmezí 4-4,4gn s OAL 28.2mm takže divný tabulky jsou fajn ale spočítám na QL, vyrobim 10ks, proženu přes chrony (většinou QL počítá dost stejně jako měří pak chrony) a teprv pak jsem si jistej že vím co sem vyrobil..
- Majkl
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX