AR15-stavba, skládačka, jak na to, problémy, legislativa atd

Samonabíjecí pušky
Uživatelský avatar
Infidel
Příspěvky: 91

Příspěvek#1 » sob 19. říj 2013, 21:55

Rád bych si postavil pušku přesně podle svých představ a narazil jsem na následující problémy:

- koupě lower receiveru je registrovaná část zbraně? pokud ne, co je registrovanou částí zbraně?
- je možnost koupě loweru ze zahraničí? pokud ano, jak je to s přihlášením zbraně, zkušebna apod?
- v případě že koupím od různých výrobců lower, upper apod. Opět co přihlášení? zkušebna?
- kde se u nás dá koupit ar15 po částech nebo jako kit? Vím že Proarms, nevím jak VAR, a slyšel jsem něco o ČZ Strakonice. Na webu ale nic není. Rozdíly ve kvalitě, zpracování, vaše zkušenosti?
- myslím že se dá koupit i od Hera (Německo). Nějaké poznatky o kvalitě?

pokud někdo s tím máte zkušenosti nebo znáte aspoň nějaké odpovědi, díky za jakýkoliv podnět.

p.s. asi bych preferoval pistovou verzi, plynovou mam. ma to vliv na vyber loweru?



Hilly
Příspěvky: 54

Příspěvek#2 » čtv 31. říj 2013, 06:59

Prosim tě, neber to jako útok na tvůj dotaz, ale docela by mě zajímalo v čem je skládačka lepší než když zajdu do PRO Arms a koupím si tam jejich PAR Mk3 ... to by mě zajímalo :?:



kuba
Příspěvky: 434

Příspěvek#3 » pát 1. lis 2013, 13:03

než par mk3? všechno :)

Uživatelský avatar
Infidel
Příspěvky: 91

Příspěvek#4 » pát 1. lis 2013, 23:23

treba to ze si svyberu predpazbi podle sebe, spoust podle sebe a spoustu dalsich dilu a nemusim udelat to ze koupim kompletni zbran, rozprodam z ni 1/3 dilu za polovinu ceny abych ji mohl mit podle svych predstav.
Tak to ted delam s PAR 15 a podruhe bych to udelal radeji od zakladu jinak.



stope
Příspěvky: 60

Příspěvek#5 » sob 15. dub 2017, 07:42

Zkusím v rámci udržení lightweight fóra otevřít tohle 3,5 roku staré téma, tak se na mě modi nehněvejte...

1) Je v rámci platné české legislativy vůbec možné postavit si hezky "po americku" AR-15 z dílů podle svých představ?

2) Pokud ano, ví někdo o zbrojaři/firmě, která toto nabízí? Běžný Google search se "stavba AR-15" ukazuje jen v asi dvou obchodech pořád tu samou hotovou "stavbu" JP v ceně, za kterou by amík ve Státech měl Cobalt BAMF Edge, prostě přestřelená a hrůza...

3) Pokud někdo o někom ví, a má zkušenost, dá se stavět z amerických dílů, nebo jen díly typu Hera, Luvo a tak?

Díky



Elado
Příspěvky: 101

Příspěvek#6 » sob 15. dub 2017, 09:27

treba nájsť zbrojára a pokecať s ním. u nás v sr pár takých je a robia to.



xHonza
Příspěvky: 35

Příspěvek#7 » čtv 20. dub 2017, 21:00

Jde se taky domluvit s Jardou Hlavatou a dodat si díly (predpazbi, pazbu, spoustak atd.) a Luvo to osadi rovnou do sve LA15 flinty a clovek toho nemusi tretinu odmontovavat. Vyhrazuji si ale pravo odmitnout sunt.



stope
Příspěvky: 60

Příspěvek#8 » čtv 20. dub 2017, 23:26

Vida, já z diskuzí nabyl dojmu, že Luvo není top značka...



tomas fuk
Příspěvky: 831

Příspěvek#9 » sob 22. dub 2017, 18:51

Luvo spolupracuje s Hera Arms. Vzajemne si dodavaji dily a nektere dily jsou na obou puskach totozne. Bohuzel Luvo se specializuje na trh mimo CR a Evropu. Staci se podivat na stranky Luvo a clovek hned pochopi, ze CR je moc nezajima. A jsou tam konfigurace zbrani, ktere se u nas vubec nenabizi. Pan Luxik sam rekl, ze cesky trh prenecha Hofmanovi a Vosatkovi.
Abych nebyl uplne OT, tak musim potvrdit to, co pise xHonza. Kdyz jsem si objednaval sve Luvo, tak jsem se ptal, jestli si muzu pusku objednat treba bez miridel, pazby, predpazbi, atd. Bylo mi odpovezeno, ze neni problem, nebo napsat, ktere dily bych tam chtel, oni objednaji, namontuji.
Jinak treba pan Hlavata je velice vstricny, odpovida okamzite a i treba v nedeli vecer. Pan Luxik taky komunikuje na veskere dotazy pruzne.

Uživatelský avatar
machinus
Příspěvky: 164

Příspěvek#10 » pon 22. kvě 2017, 12:16

tomas fuk píše:Luvo spolupracuje s Hera Arms. Vzajemne si dodavaji dily a nektere dily jsou na obou puskach totozne. Bohuzel Luvo se specializuje na trh mimo CR a Evropu. Staci se podivat na stranky Luvo a clovek hned pochopi, ze CR je moc nezajima. A jsou tam konfigurace zbrani, ktere se u nas vubec nenabizi. Pan Luxik sam rekl, ze cesky trh prenecha Hofmanovi a Vosatkovi.
Abych nebyl uplne OT, tak musim potvrdit to, co pise xHonza. Kdyz jsem si objednaval sve Luvo, tak jsem se ptal, jestli si muzu pusku objednat treba bez miridel, pazby, predpazbi, atd. Bylo mi odpovezeno, ze neni problem, nebo napsat, ktere dily bych tam chtel, oni objednaji, namontuji.
Jinak treba pan Hlavata je velice vstricny, odpovida okamzite a i treba v nedeli vecer. Pan Luxik taky komunikuje na veskere dotazy pruzne.


Ahoj chtěl bych navázat na téma LUVO LA-15 a složení dílů dle představ. Ptal jsem se u nich zda je možné koupit pušku osazenou pažbením dle mých představ. (komplet Magpul CTR) a bylo mi řečeno že to je problém protože na gasblock co tam mají plastové předpažbí nejde, to chce pevnou mušku a tu mi tam nedají protože ji nedělají... Pušku bez pažbení mi neprodají protože zkušebna. Jak jsi to měl s nákupem holé pušky ty prosím?



tomas fuk
Příspěvky: 831

Příspěvek#11 » pon 22. kvě 2017, 15:22

Ahoj.
Ptal si se rovnou v Luvu, nebo ve zbranich na objednavku? Pusku jsem si objednaval pred rokem a pul. Dotazoval jsem se na pevna miridla a pazbu. Nebyl problem dodat bez, se snizenim ceny. Predpazbi jsem tehdy neresil, ale byla moznost jineho duraloveho predpazbi. To je totiz plovouci a neni nijak vazane na gas blok. Jinak nechapu, co ma predpazbi spolecneho se zkusebnou? Je prece fuk, jestli mi dodaji pusku s predpazbim, nebo bez nej. Cislo a zkusebna je vyrazena na hlavni. Predpazbi je zamenitelne.

Uživatelský avatar
machinus
Příspěvky: 164

Příspěvek#12 » úte 23. kvě 2017, 07:36

Ptal jsem se přímo v LUVO (odpověděla mi paní Luxiková) problém s tormentací se pravděpodobně týkal prodeje zbraně bez Gasbloku (což jsem nepožadoval) Takhle mi odpověděli "...bohužel s plastovým pažbením je problém protože k němu patří pevná muška. Na uchycení této mušky je třeba přípravek který nemáme a vzhledem k nezájmu zákazníků o tento typ předpažbí ani nebudeme pořizovat." Tak mi zbývá koupit Black Lion a tunit ho sám, nějak se mi to nezdá. Že by nebyl gasblock na kterej napasuju podložku pro plast předpažbí? trochu mne ta jejich neflexibilita (nebo neochota) mrzí, jako by LUVO mělo jen jeden gasblock a jinej nechtělo, protože přeci všichni chtěj dural rail předpažbí tak ho mám chtít taky :-D



pelanj
Příspěvky: 888

Příspěvek#13 » úte 23. kvě 2017, 08:36

Ono to tak asi bude. Zatím všechna LUVA, co jsem viděl, měla ten samý typ gasblocku.



tomas fuk
Příspěvky: 831

Příspěvek#14 » úte 23. kvě 2017, 10:29

Pokud bude hlaveň dle mil-spec, tak koupíš klasický nosič mušky a vyměníš ho. Mrkni na Brownels cz, jestli ho nabízí.



AndyCZ
Příspěvky: 36

Příspěvek#15 » pát 3. kvě 2019, 12:08

Vzhledem k tomu,že Brownells Česko rozšířil sortiment i o hlavní části zbraně a celé flinty,tak oživím tuhle mrtvolu a doufám, že mne někdo neutrhne hlavu :D :lol:

Zajímalo by mne,jestli mají skládačky v ČR vzhledem k odlišné legislativě vůbec nějaký smysl a budoucnost

1) papírová náročnost celého procesu ( NP na upper,NP na lower NP na BCG)
2)pod jakým sériovým číslem bude taková zbraň evidována,bude evidována s jedním PZ?
3) zkušebna - chápu správně, že taková skládačka by musela asi projít CZ zkušebnou

Příjde mi, že je velká škoda, když jsme jako majitelé AR v ČR ochuzeni o tento podstatný kus lego konceptu dané konstrukce

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 51 hostů