Pravidla - diskuse

Pravidla, dotazy, žádosti a náměty k provozu tohoto fóra (neslouží pro otázky obecné zbraňové otázky!)


Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#16 » úte 12. lis 2013, 11:34

Georgi : Myslím, že jsi to napsal dost srozumitelně, nezbývá, než s tebou souhlasit, mám podobný názor.
Raději bychom ale měli už začít řešit něco, co nám něco přinese.



Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#17 » úte 12. lis 2013, 12:14

Už od začátku bylo toto forum založeno na jiném stylu než třeba Gunshop a proto tady je od začátku pravidlo "6. Jeden problém - jedno vlákno."

"Pro větší přehlednost fóra by mělo být jedno vlákno zasvěceno jednomu problému. Správě tak jsou např. vlákna "CZ 75 - problém se závěrem", "CZ 75 - úpravy spoušťového systému" či "Použití CZ 75 SP01 Shadow na IPSC" namísto jednoho velkého vlákna "CZ 75" - takové vlákno s mnoha desítkami stran je pak nepřehledné a ztěžuje hledání informací.
Nezakládejte však duplicitní témata o stejném problému, která zde již existují."


Nemějte obavy založit nové vlákno, maximálně bude přesunuto nebo sloučeno pokud tak moderátoři uznají za vhodné. Překonejte pohodlnost, usnadníte tak orientaci v tématech a přehlednost. A i když se to některým nelíbí, dodržování tohohle pravidla bude stále vyžadováno.

Georg píše: Považuji toto internetové fórum za jedno z nejkvalitnějších, ne-li nejkvalitnější vůbec...

Jistě je nejen mým přáním aby to tak bylo dál.



ZdenekK
Příspěvky: 264

Příspěvek#18 » úte 12. lis 2013, 12:31

Jsem tomuto serveru určitě ze dvou třetin vděčný za to, že můžu vlastnit zbraň. Rád bych to trochu vrátil třeba jednou jedinou radou někomu dalšímu. Jenže právě nekonzistentní chování moderátora je to, co mě dokáže odradit.

Znovu říkám, že mi na tom vadilo nejvíc okřiknutí moderátorem jednoho za nepřímou zkušenost a bezprostředně na to vložení neosobní zkušenosti tím samým moderátorem. Považuju to obojí za stejně závažný prohřešek.

Kdyby v pravidlech bylo, že moderátoři pravidla dodržovat nemusí, bylo b y to špatné, ale nic bych proti tomu nezmohl.

PS: Patrikovi se omlouvám za vzpomínku na ceduli ze zaměstnání. Byla hloupost to napsat a Patrika to urazit mohlo. Ale na mém celkovém pohledu na věc se nic nemění.

Uživatelský avatar
KITTbx
Příspěvky: 318

Příspěvek#19 » úte 12. lis 2013, 14:50

Nedá mi to, musím reagovat, alespoň na téma moderátoři zde a na onom fóru.
Předně jsem více než potěšen, že je zde velmi omezený počet moderátorů a těch co mohu do něčeho zasahovat, jelikož na onom fóru je tzv. moderátorů jako malejch myší, a jsou mezi nima mistři světa a ředitelé zeměkoule. A další co zde není a je to dobře, jsou tzv. sponzoři, kteří mají stejná práva jako ředitelé zeměkoule, nebo je dokáží prosazovat.
Také jsem zažil a ještě zažiji s někým na fóru neshody, ale jsem na tomto fóru proto, že i když by to tak být nemuselo, je to řešeno v celku demokraticky a hlavně lidsky.
No tolik k tématu, o vděčnosti za přípravu k ZP není třeba hovořit.

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#20 » úte 12. lis 2013, 15:26

jinda voyer:
Některé jedince prostě "baví", když se mohou po jiných vozit (ať už v reálu, či po netu) a tím spíš, pokud z titulu "funkce" je jejich názor ten "jediný správný".

Věř mi že nebaví, jenže forum má nějaká pravidla a pokoušíme se dohlížet na jejich dodržování. Díky zarputilosti některých často marně.
.....možná bys měl moderování přenechat někomu s větším citem pro chápání smyslu sdělení :roll:

MarK tohle forum a Web ZK založil, provozuje a spravuje, tedy je JEHO včetně domény a obsahu. Vykázat ho jinam protože se Ti nelíbí jak to dělá, to už chce pořádnou dávku......čeho vlastně :evil:

To ALL: nemám básnický střevo a psaní mě nebaví. Vím jak na ostatní můj psaný projev působí ale předělávat se už nebudu. Zdá se to malicherný ale už takhle to zabere dost času a ani není nálada se pokaždé vybavovat proč tohle ještě jo a to zas ne. Rozhodně by bylo slušnější a citlivější na několika řádkách vysvětlit kde udělal dotyčný prohřešek proti pravidlům ale noticka drž se tématu nebo jsi OT udělá stejnou službu a nezabere tolik času. A jsme tu dospělý lidi (a většinou chlapi) abysme to dokázali respektovat. Kolikrát se zdá že jde o prkotinu ale zkušenost říká že když ji necháš ležet tak se okamžitě rozjede debata ze které je velmi blízko ke zbytečnému konfliktu jako je tenhle. U některých vláken se dá okamžitě po otevření tipnout do jakého počtu příspěvků vydrží než míra slušnosti příspěvků přeteče.
Jestli někomu hodně piju krev tak si pište poznámky a vemte si je příští rok na sraz, proberem to bod po bodu osobně, pokud si to ještě budu pamatovat, nebo mě můžete třeba vyzvat na souboj na popry (nebo na Plzně :mrgreen: )



KlokanXM
Příspěvky: 95

Příspěvek#21 » úte 12. lis 2013, 18:22

1. Admin / moderátor má vždycky pravdu.
2. Když nemá, platí bod 1.
3. Stížnosti se zasílají adminovi / moderátorovi přes SZ.
4. Stížnosti se posuzují se dle bodu 1.

Dyk je to prosté ... :mrgreen:

Hodně fór dojelo na to, že neměly pevnou ruku a dělal si tam každej co chtěl. Tak za pořádek buďme rádi.



ZdenekK
Příspěvky: 264

Příspěvek#22 » úte 12. lis 2013, 22:42

KlokanXM píše:Hodně fór dojelo na to, že neměly pevnou ruku a dělal si tam každej co chtěl. Tak za pořádek buďme rádi.

Další hromada fór dojela na nekontrolu moderátorů. Obvykle to začíná tak, že se výtky proti moderátorům neberou vážně. A končí to tím, že uživatelé odcházejí, protože většina lidí má nějakou hrdost.

Moderátor je od slova moderato, mírně - měl by umírňovat, usměrňovat. Není od slova deus.



Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#23 » úte 12. lis 2013, 23:23

Jen se nestačím divit jak dokáže zamávat s psychikou některých lidí, když jim moderátor smaže příspěvek odporující (jasně psaným) pravidlům a oni se budou neustále hádat, že to není pravda a vyhledávat na základě toho, sebemenší záminku k vyvolání konfliktů.

Zdenkk, takže moderátoři by měli být pod kontrolou členů, neměli by jsme se tě pokaždé zeptat když budeme něco chtít provést? Zítra to budou dva měsíce co jsi se tady registroval a už by jsi tady chtěl zakládat odbory, to jsou mi věci :shock: Zapomínáš, že jsi zde jen na návštěvě jako host, my se zodpovídáme jen majiteli, až ten uzná, že je něco špatně tak ať mě třeba vymění. Věř tomu, že průběžně konzultujeme co s některými případy.



ZdenekK
Příspěvky: 264

Příspěvek#24 » stř 13. lis 2013, 07:18

Vidíš, Patriku, to je přesně ten případ tvé arogance, o kterém tady mluvím. A právě proto, aby se majitel dozvěděl o tvém arogantním chování, tvém porušování pravidel a zneužívání funkce moderátora jsem to napsal sem. Věřím, že se nad tím zamyslí nejen on.

Je mi vcelku jedno, jak dlouho tu jsem. Po udělání zkoušek odborné způsobilosti jsem tu zůstal, abych někomu pomohl. Možná tu jsem za čtrnáct dní týden, ale zastávám názor, že na nepravost má upozornit každý, kdo se s ní setká.
Chápu, že právě tobě se to nelíbí.

PS: jestli ten se zamávanou psychikou mám být já, pak si, prosím, připomeň, že ten smazaný příspěvek nebyl můj. Byl jsem ten, který upozornil na to, že jsi ho smazal neoprávněně. Mrzí mě, že si moderátor musí omlouvat přehmaty lží.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#25 » stř 13. lis 2013, 08:40

ZdenekK:
Netvrdím, že upozornit na něco, co se ti nelíbí je špatné. Naopak, od toho tady ta diskuze je, ale nezlob se na mne, můj názor je ten, že už to trošku přeháníš. Jsem tu zaregistrován už nějaký ten měsíc a v tomto případě se musím zastat Patrika, protože za celou tu dobu, co jsem zde zaregistrován, jsem nenašel jediný náznak jakékoliv arogance. Ba právě naopak, vždy to byla jeho vstřícnost. Na tomto fóru se vystřídalo už hezká řádka lidí a jak se lidově říká: "co kus, to originál" neboli každý jsme jiný s rozdílnými názory. I já osobně mám někdy rozdílné názory - nejsem žádná vyjímka od ostatních, i já si tu už vyměnil v jiném vlákně s někým jiným svůj odlišný názor, ale myslím si, že není třeba nic hrotit. Netvrdím, že zdejší moderátoři jsou neomylní, to není nikdo a jejich práce není zrovna nejlehčí, ale dělají to dobře. Navíc ve svém volném čase a obětují tomu i své finance. Popravdě já zbroják měl už několik let předtím, než jsem se "regnul", takže v tomto směru jim nejsem nic dlužen, nebo zavázán, ale tyto stránky (fórum) byla (a je stále je) pro mne studnice informací. Registroval jsem se sice ještě na jedno jiné fórum, ale nechodím tam, protože toto zdejší považuji za to, které mi stojí zato číst jej a přispívat do něj.
Zkus tedy popřemýšlet, jestli to byl dobrý nápad urážet moderátora. Spousta lidí (včetně mě) s tebou v tomto směru souhlasit nebude. Toto fórum je tu už několit let a je stejně kvalitní teď, jako před několika lety.



jjoozziinn
Příspěvky: 172

Příspěvek#26 » stř 13. lis 2013, 09:33

Možná jsem to špatně pochopil, ale přišlo mi ,že Patrikova OT je vysvětlení proč je OT to od Jindry (a ještě si dal tu práci) .Zastávám se také Patrika. Pokud jsou někde pravidla, mají se prostě dodržovat a když se to někomu nelíbí ,ať si založí vlastní fórum.Citlivky si tam pak můžou brečet a nadávat na ty zlí arogantní oškliváky. ;)



ZdenekK
Příspěvky: 264

Příspěvek#27 » stř 13. lis 2013, 10:12

Jestliže někomu něco zakážu s poukazem na to, že je to proti pravidlům, a bezprostředně poté udělám totéž já, pak to podle mého arogance je. Neznám výstižnější výraz.

Vzhledem k tomu, že toto říkám potřetí a nikdo se tím nezabývá, místo toho se vymýšlí lži (jsem ublížený, protože mi byl smazán příspěvek - nepravda, nebyl smazán mně; chci kontrolovat moderátory - nepravda, chci jen upozornit na aroganci jednoho; přeháním to, když chci jasná pravidla, buď ať platí pro všechny nebo ať je řečeno, že moderátor smí cokoli; prý řeším vysvětlení OT, když řeším OT způsobené moderátorem), asi bude rozumnější pustit to z hlavy a nadále si o Patrikovi myslet své.

Chci, aby bylo jasné, že nevyhledávám spory. Znovu se opakuju - při první konfrontaci s Patrikem jsem ho upozornil na to, že příspěvek nebyl OT. On trval na tom, že ano. Já trval na tom, že ne, ale protože on je moderátor, má pravdu. A s tím jsem diskusi ukončil.

A co se týká toho, že můžu jít jinam, to je pravda. Ale tohle fórum je opravdu nejlepší a nechci, aby chování jednoho znepříjemnilo jeho používání ostatním. Doufám, že se provozovatel nad tím zamyslí a upřesní pravdila (ne pouze, že moderátor má pravdu. Ale "Moderátor smí dělat cokoli uzná za vhodné."). Nebo se zamyslí Patrik a pokud zjistí, že na neznalé tak působit může, upraví své moderování tak, aby nebylo možné označit je za arogantní. Ať tak nebo tak, já potom nebudu muset upozorňovat na nepravosti.

Uživatelský avatar
Biggles
Příspěvky: 366

Příspěvek#28 » stř 13. lis 2013, 10:38

No, upřímně............jsou fóra, kde se nedá vybočit ani o ždibíček mimo jasně vymezenou výseč, jsou fóra, kde se dá "zakecat" v jakémkoli i sebeodbornějším threadu....... Myslím, že tady je to nastaveno rozumně, nemluvě o tom, že jsem se tu nesetkal s hojením si ega moderátorů na ubohých uživatelích...............a i takové stránky jsou. Na každém fóru, kde se vyskytuju nebo se vyskytoval, jsem si nejprve "osahal" a vypozoroval hranice a způsob moderování. Obvykle stačí elementární vychování, aby se člověk pravidlům přizpůsobil.........a pokud byly způsoby přes čáru, kterou jsem ochoten respektovat...........tak nebylo snazší cesty, než se zdekovat...............



Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#29 » stř 13. lis 2013, 11:35

Zdenekk, znáš výrok: Quod licet Iovi, non licet bovi?

K té moji "domnělé" aroganci vůči tobě, opravdu nejsem zastáncem dalšího přísloví: kdo po tobě kamenem, ty po něm chlebem.

Kdyby to nebylo jasné, tak Jindavoyer nedostal napomenutí za svůj (dle dvou moderátorů) OT příspěvek ale za svou reakci na upozornění. Konkrétně to je pravidlo 9.
A byl bych rád, kdyby si to všichni uvědomili. Za těch cca 5 let co forum jede jsou udělené pouze dva bany, to se samozřejmě může změnit, až nám dojde trpělivost neustále vysvětlovat něco s čím souhlasíte při registraci na forum.

A áno, maminka a moderátor má vždycky pravdu, můžete se s tím smířit nebo...

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#30 » stř 13. lis 2013, 11:48

ZdenekK píše:Vzhledem k tomu, že toto říkám potřetí a nikdo se tím nezabývá,......


Patrik Ti odpověděl a MarK jako správce ho hodpořil, takže to považuj za vyřešené protože nikdo další už se tím zabývat nebude. Vyšší instance tu není.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 hostů