střelnice: Luková u Lanškrouna



ZbraneKvalitneCZ
ZbraneKvalitneCZ
Příspěvky: 1015
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » úte 15. črc 2008, 11:08

komentáře ke střelnici
Luková u Lanškrouna

http://zbranekvalitne.cz/strelnice/lukova-u-lanskrouna



Tazator

Příspěvek#2 » sob 11. dub 2009, 20:10

Střelnice není krytá, ale venkovní s přístřeškem. Střelba na 50m do ráže 12mm



Pavel

Příspěvek#3 » čtv 3. bře 2011, 15:21

Provozujeme nový web www.strelnicelukova.cz a nová emailovka simon@strelnicelukova.cz koukněte.



JINDŘICH BRÁZDA

Příspěvek#4 » čtv 15. srp 2013, 07:23

LZE NA STŘELNICI STŘÍLET ZE SAMOPALU VZOR 58 .



panvlacek
Příspěvky: 33

Příspěvek#5 » ned 27. lis 2016, 19:28

K Lukové . . . v jiném vlákně jsem se o tuto střelnici otřel a jiný uživatel mou zkušenost zpochybnil, proto zareaguji tady. Dělal jsem v Lukové v květnu přípravný kurz (za 700,- u pí Červové) a následně i zkoušku. V prvním případě nás byla plná učebna (asi 20) a k dispozici pistole, brokovnice a malorážka, žádné školní náboje. Celý kurz - oficiáně inzerovaný na stránkách střelnice) na mě působil dojmem, že jde jen o peníze. Na kurz jsem se alespoň já hlásil telefonicky dopředu, takže jsem nečekal, že se na 15 minut dostanu k manipulaci (důvod zaplacení kurzu) a pak se budu 2 hodiny tak maximálně dívat na ostatní. To samé u střelby - museli narychlo povolávat nějaké kolegy (já měl štěstí na vousáče, který se nám skutečně věnoval), sami jsme si mimo betonové palposty stavěli terče a lavice pro zbraně.
Následně jsem se ze zkoušky nechal vyhodit hned na teoretickou část a stejně jsem uhradil plný poplatek za účast na zkoušce - tzn. 700,- Kč za 60 minutový pronájem místa v účebně, což mimochodem není pravidlem (http://www.esako.cz/zbrane-a-naboje/zbr ... ukaz-cenik) a dle mého to i odporuje dobrým mravům. Před druhým termínem zkoušky (říjen 2016) jsem telefonicky p. Simona poprosil, zda bych mohl v otevírací době jen dojet a osahat si zbraně (po hrozné zkušenosti s kurzem), což mi umožnil. Pan Simon se mi skutečně věnoval, dal mi pár dotazů, zkontroloval manipulaci a za 20 min. manipulace a 25 vystřelených nábojů (25 minut) z ČZ 75 si účtovali asi 570,- Kč. Když jsem se po střelbě zeptal, zda si mohu zopakovat ještě jednou rozborky, tak mi řekl, že jsou zbraně sbalené a že to vlastně umim....
Při úhradě mi bylo řečeno, že nemáme přebíjet, ale kupovat tovární klidně "u nich" (pán za kasou).
Dojem, mimochodem plně podporující na zbranekvalitne řešenou kauzu tazator a výuka k ZP, je takový, že peníze jsou na prvním místě (což jsem naznačil v příspěvku u jiné střelnice, ze které jsem měl diametrálně odlišný pocit).
Co se týče širšího hodnocení, tak opakovaně jsem měl dobrou zkušenost s vyšším pánem s brýlemi, který se nám vždy věnoval a na zkoušce pomáhal. Střelnice samotná není špatná - klasická venkovní se zázemím, na místě možné koupit drobné občerstvení (čaj, tatranky apod.) . Zatím nemám zkušenost z návštěvy jako držitel ZP, vždy z pozice "přípravkáře".



Josef Spetl
Příspěvky: 19

Příspěvek#6 » pát 2. pro 2016, 21:44

Zdravím, chci jen trochu přispět svou "troškou". Také jsem letos absolvoval kurz v Lukové. Tel. domluva potvrzená e-mailovou komunikací.
Ve vých. Čechách asi dost problém - okr. Rychnov. ASi výhodou bylo jen deset lidí.
1. nauka o zbrani
2. rozborka atd.
3. povely na střelnici a bezpečná manipulce
4. střelby
Takřka nekonečně libolně a dlouho jsme mohli rozebírat dvě volné zbraně ze tří - pistole, malorážka a brokovnice.
Třetí zbraň libovolně vybraná adeptem sloužila k nácviku a provádění pokynů na střelnici a následné manipulaci se zbraní. Takřka donekonečna.
Dnes vidím, že ty povely asi nejsou tak důležité, ale mě se to hodilo.
Kdo tohle absolovoval, šel střílet. 2 pistole, malorážka, brokovnice.
Kdo chtěl, vrátil se a mohl znova skládat nebo se nechat "přezkoušet z povelů a manipulace".
Kolikrát jsme slyšeli.." ..a už by jste letěl.." 30 sek., zásobník ve zbrani, prst na spoušti, zbraň mimo bezp. prostor...
Odjížděl jsem s pocitem, že už toho mám dost asi okolo 13 hod., pár lidí ještě zůstalo.
Pro mne palec nahoru, ale vidím problém v těch 20 lidech.
a za 700 Kč? dobrá cena.., včetně střeleb.. nebo ne?
P.S. Přesně si pamatuji a mám to i to napsané, jednoznačně malorážku odkládat na stůl se zavřeným závěrem. V Česticích - zásadně odkládat se závěrem otevřeným!
Takže poslední slovo má komisař těsně před zkouškou. Když se ho na to zeptáte...

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 30 hostů