Nakup v CZUB se slevou pro ozbrojene složky.
- Serz
Příspěvek#16 » stř 8. led 2014, 21:24
Duty se mi teda vizualne nelibi, ale do cz75 d compact s kolejnici pro prislusenstvi co nevidet jdu (v ramci teto akce). Co me zarazi, ze se u CZ uvadi balisticka zivotnost hlavne 15 tisic ran, kdezto u Glocku se mluvi o 350 tisicich a podobne. Dvaceti(a neco)nasobny rozdil pri pouziti modernich materialu mi pripada nerealny. 8 tisic ran za rok, jak tu psal kolega, asi nedam, ale pripadne budu referovat.
Za druhe valky pri vyrobe Mosinu se taky presnost zhotoveni merila az po vyrobe a nejpresneji vyrobene kusy sly jako odstrelovacky. Zrejme se musel vymenit zaver, ale to uz je jen drobnost. Nicmene i ze stejne linky "padaji" zbrane s kvalitou vyroby podle Gaussovy krivky; presnost dnes lze jednoduse overit a zaridit se podle toho. Co bych ale povazoval za argument proti takove selekci, je, ze se akce tyka lidi, kteri by meli zbranim rozumet. Kdyby jim prodavali zmetky a zakaznici ve vetsim meritku poznali, ze tohle uz fakt neni rukama, ale zbrani, tak v dnesnim informacnim svete jsou schopni udelat CZ takovou antireklamu, ze se ji spise vyplati tech par kousku (podle Gausse) sesrotovat a nedelat si celosvetovou ostudu.
Za druhe valky pri vyrobe Mosinu se taky presnost zhotoveni merila az po vyrobe a nejpresneji vyrobene kusy sly jako odstrelovacky. Zrejme se musel vymenit zaver, ale to uz je jen drobnost. Nicmene i ze stejne linky "padaji" zbrane s kvalitou vyroby podle Gaussovy krivky; presnost dnes lze jednoduse overit a zaridit se podle toho. Co bych ale povazoval za argument proti takove selekci, je, ze se akce tyka lidi, kteri by meli zbranim rozumet. Kdyby jim prodavali zmetky a zakaznici ve vetsim meritku poznali, ze tohle uz fakt neni rukama, ale zbrani, tak v dnesnim informacnim svete jsou schopni udelat CZ takovou antireklamu, ze se ji spise vyplati tech par kousku (podle Gausse) sesrotovat a nedelat si celosvetovou ostudu.
- Chip
Příspěvek#17 » stř 8. led 2014, 21:43
Pokud jde o moznost vyberu zbrane, mozna jsem ukazal sluzebak moc brzy. Prodavači se tvarili jako by kousli do citronu, ten pan co spatne mluvi furt brblal jak prodejna nic nevydela a prinesli jen jeden kus. Ze pry jich vic nemaji. Celkove velmi protivna a neprijemna situace. Ucel ale splnila. Kdyz jsem po trech letech daval zbran na repasi a vymenu hlavne pro opotrebeni, a kvuli zavodum potreboval druhou zbran, tak jsem ozelel slevu a koupil exportniho... Pak byl klid...
- tslaby
- Xerxes
- tomas fuk
Příspěvek#20 » stř 8. led 2014, 23:16
To Serz: Tech 15 000 ran co dava czub zaruku na hlave je mysleno tak, ze po dobu 15 000 by se nemela zmenit presnost. Takze se nerozpadne. Nebo aspon by nemela.
A stim nastrelem 8000 ran za rok se to nezda, ale pokud bys bouchl kazdy mesic 667 ran, tak to das ani nebudes vedet.
To Chip: Tak to byla asi chyba, ze si ten prukaz vytahl hned pred vyberem. Mozna meli nejakou reklamovanou, vracenou a podstrcili ti ji. Tezko rict. Treba opravdu meli jen jednu, ale to uz nezjistime.
A stim nastrelem 8000 ran za rok se to nezda, ale pokud bys bouchl kazdy mesic 667 ran, tak to das ani nebudes vedet.
To Chip: Tak to byla asi chyba, ze si ten prukaz vytahl hned pred vyberem. Mozna meli nejakou reklamovanou, vracenou a podstrcili ti ji. Tezko rict. Treba opravdu meli jen jednu, ale to uz nezjistime.
- Chip
Příspěvek#21 » čtv 9. led 2014, 00:12
Psal jsem ze se musel vymenit vytahovac(prakticky okamzite protoze zbran spatne vyhazovala), dale vymenit tahlo spouste, prasklo po cca 3 az 4 tisici ranach a pak jeste dalsi pruziny. Hlaven mi vydrzi vzdy cca 50000 ran, hruby odhad, protoze to nepocitam. V te dobe uz od od komory do poloviny hlavne prakticky neni vyvrt, ale prakticky se nemeni presnost. 3 x rocne menim vypoustec zaveru, 2 x rocne vytahovac s pruzinou. Jinak jsou vsechny pruziny vymeneny za komplet Wolfa. Shadow z roku 2005 muze mit cca 70000 ran a z roku 2009 cca 30000, opet velmi hruby odhad. Pouzivam prebijenou munici s 124 grs plastovanou strelou...
- MarK
Příspěvek#22 » čtv 9. led 2014, 00:33
Držme se prosím tématu. Pokud si chcete pokecat o Dutyně, můžete si snadno založit nové vlákno 
Díky

Díky

- Serz
Příspěvek#26 » pon 20. led 2014, 22:33
Taaakže... vzal jsem si na dnešek v práci volno a vyrazil řesit zbroják a ostatní věci.
V 9 jsem přijel na novojičínský odbor pro zbraně a chvíli trvalo, než se uvolnilo parkovací místo. Během chvilky se zbroják doplnil o "oprávněn nosit" a dostal jsem nákupní povolení. v 10 plný plyn směr Uherský Brod. Služebákem jsem nemával, požádal jsem prodavače o ukázání CZ 75 D compact. Přinesl obě verze (s railem i bez). V prodejně byl poměrně klid, tak se mi ochotně věnoval, ukázal mi i tu zmiňovanou Dutynu (na záchytu závěru jsem si malem zlomil palec, hrozný odpor). Na akci jsem se zeptal tak nějak mimochodem, tak chtěl vidět nějaký doklad, na kyselý citron pořád nevypadal
V poledne zase do auta a plný plyn směr Nový Jičín, na registraci. Ve 2 jsem byl tam, v klidu a pohodě se to vyřídilo, ve 3 jsem byl doma i s průkazem zbraně.
Kolegům z NJ velikánské díky a pochvala za skvělý přístup a rady!
PS: na odboru jsem vylovil nástřelný list s rozptylem 5,5cm na 25m, ale chod spouště prostě "nový"
V 9 jsem přijel na novojičínský odbor pro zbraně a chvíli trvalo, než se uvolnilo parkovací místo. Během chvilky se zbroják doplnil o "oprávněn nosit" a dostal jsem nákupní povolení. v 10 plný plyn směr Uherský Brod. Služebákem jsem nemával, požádal jsem prodavače o ukázání CZ 75 D compact. Přinesl obě verze (s railem i bez). V prodejně byl poměrně klid, tak se mi ochotně věnoval, ukázal mi i tu zmiňovanou Dutynu (na záchytu závěru jsem si malem zlomil palec, hrozný odpor). Na akci jsem se zeptal tak nějak mimochodem, tak chtěl vidět nějaký doklad, na kyselý citron pořád nevypadal

Kolegům z NJ velikánské díky a pochvala za skvělý přístup a rady!

PS: na odboru jsem vylovil nástřelný list s rozptylem 5,5cm na 25m, ale chod spouště prostě "nový"
- Paztom
Příspěvek#27 » sob 20. kvě 2017, 23:27
Ahoj, měl bych dotaz. Možná bude trochu mimo téma, ale moc nevím, kam jinam bych ho směřoval takže. Jsem čertsví vlastních ZP a chtěl bych využít u CZUB tu 20% slevu. Mám bratrance který je policajt. No a můj dotaz zní. Jak to vlastně provést? On si musí vyřídit nákupko, koupit ji na sebe, zaregistrovat na sebe a pak mi ji může prodat? A pokud ano, tak co je pak potřebné pro to aby mi ji "prodal"? Co všechno k tomu potřebuju já a co všechno musím zařídit a vyřídit? Děkuju za odpověď 

- Paztom
Příspěvek#29 » stř 31. kvě 2017, 20:35
Jo to ano. Já spíš myslel jak to je fakticky s tím přepsáním zbraně. Po tom co si ji on zaregistruje na sebe tak vyplní to oznámení o převodu zbraně na mě, pak zas musím na policajty já s pistolí stejným formulářem a nákupkou a zaregistrovat ji na sebe?
Abych řekl mám v tom trochu zmatek. A u zkoušek tohle teda moc nebylo. 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí