Zkušenosti s prodejci zbraní



Medvídek
Příspěvky: 15

Příspěvek#91 » pon 3. úno 2014, 15:04

Třeba má vyjímka potvrzuje pravidlo . Každý má občas své dny , i prodavač ve kšeftu . I já jsem zákaznický oříšek . Když pouštím své peníze , třebas i malé , tak za to očekávám vstřícný přístup . No a když to není dle mých představ , tak najdu jiného prodejce .
Takové mé pořekadlo k dnešní době plné reklam a zboží : " já si nechám své mrzké peníze , a Vy si nechejte své báječné zboží " :lol:

Uživatelský avatar
DanielX
Příspěvky: 331

Příspěvek#92 » pon 3. úno 2014, 17:31

Kobdin: můžu jen souhlasit, ale teď vše kupuji u Kerberosu. Nemají sice klasickou prodejnu, jsou spíše velkoobchodníci, ale přístup na jedničku, ochota a dobré ceny. Navíc je pan Šimek znalec a rád poradí i lidem co si u něj nic nekoupili. Osobně se mi stalo, že mi blbě spadla puška koupená u Karáska a zrovna na střelnici kde Šimkovi stříleli a když jsem s ním dal řeč o opravě, protože moje chyba i když puška byla v záruce, tak si ověřil výrobní číslo a prý to má Karásek od něj a vyřídil mi to skoro jako záruční opravu. Fakt plná spokojenost. Mám od něj už tři zbraně, krásné kousky. Teď řeším nějakou zbraň pro přítelkyni co má čerstvý zbroják. Škoda jen, že je konzervativní a nebere karty, ale to přežiju. Nejvíce mě zklamal BOIS v Opavě, samí rozumbradové, ale přístup otřesný. U Tobiáška jsem byl párkrát, ale nikdy se mi nepodařilo koupit vše co jsem chtěl, myslím střelivo. A to kupuji jen běžné náboje, 9L, 357 Magnum a pod.

Uživatelský avatar
g-relax
Příspěvky: 557
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#93 » pon 3. úno 2014, 18:22

Medvídek: Pana Pekaříka znám osobně a prodejnu navštěvuji několikrát do měsíce. Udivuje mě Tvoje negativní zkušenost, neboť p. Pekařík je až neskutečně trpělivý při obsluhování některých zákazníků, kteří neví, co by chtěli.

Prodejna je slušně zazásobena krátkými i dlouhými zbraněmi různých výrobců, jinak to v Brně ani nejde, protože je zde dost velká konkurence :) .

Uživatelský avatar
graver
Příspěvky: 656
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#94 » pon 3. úno 2014, 18:24

Bohuliby: předpokládám, že jsi četl tohle: http://www.alfa-proj.cz/infoservis/napsali-o-nas/alfa-proj-parabuldog-a2122632.
O dostupnosti jsem tu už psal - na prodejně mají spíš jen náhodně pár kusů (když jsem kupoval já, tak třípalec s krátkým válcem a čtyřpalec klasik). Jinak může být dodací lhůta až několik měsíců.
Odběr: bouchačky nejsou spotřební zboží - firma je těžko může zavážet k zákazníkovi kamkoliv si řekne (a píšu firma, protože kurýra použít nemůžou). V OP mají jasně uvedeno, že osobní odběr pouze ve firemní prodejně.
Že jsou součástí sady 2 klipy, mají na svých stránkách uvedeno taky. Že je jeden z nich hard a druhý soft jsem tu psal já.



Medvídek
Příspěvky: 15

Příspěvek#95 » pon 3. úno 2014, 18:37

Pana Pekaříka neznám , možná tam měl jiného zákazníka . Tuším dva prodavači . Neberu to osobně . Jenom můj subjektivní pohled na věc . Zbraní tam měli opravdu hodně , bohužel ne vše z jejich produkce . Ještě musím zmínit pro úplnost velké plus prodejny , bezproblémové zaparkování uvnitř objektu . Ale asi zase dlouhou dobu do Brna nepojedu . Toť vše , osobně si to neberu ani je nechci pomlouvat . Byl to pouze příspěvek do rubriky zkušenosti s prodejci zbraní .

Uživatelský avatar
graver
Příspěvky: 656
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#96 » pon 3. úno 2014, 18:44

Pan Pekařík tam neprodává sám. Jeho kolega (vysoký, vousatý) působí dost stroze a odtažitě, ale co jsem chtěl vědět/dostat, jsem se vždycky dozvěděl/dostal.



Příba
Příspěvky: 26

Příspěvek#97 » pon 3. úno 2014, 19:14

Bohuliby: Když si budeš chtít koupit Superba, tak budeš volat do fabriky v Boleslavi, aby ti ho přivezli ukázat někam do tvého bydliště? Pravděpodobně navštívíš PRODEJCE v autosalonu. To je rozdíl mezi VÝROBCEM a PRODEJCEM. Jinak s firmou Alfa proj mám dobré zkušenosti - konkrétně pan Ševčík (nebo tak nějak) mi grátis poslal kratší pružinu bicího ústrojí, čímž se dá snížit odpor na spoušti (je o cca 3-4 mm kratší, než původní). Pak je ovšem nutné zápalkovat měkčí zápalky (FEDERAL), aby byl zajištěn odpal, protože se sníží síla úderu na zápalník. Jediným vážnějším konstrukčním problémem této zbraně jsou komory válce, kde po vystřílení cca 12ti nábojů nelze přebít další klip s náboji, protože stačí malinký nános spalin po obvodu komory, nebo zrnko nespáleného prachu, a už tam prostě další náboje nejdou narvat. Při mířence to zas tak moc nevadí, tam je času dost, ale při LOSu a akčních disciplínách to znamená po odstřílení stage odejít do BéZetky, a protáhnout komory válce kartáčkem.



fíša
Příspěvky: 247

Příspěvek#98 » pon 3. úno 2014, 21:30

Budu OT, ale nemůžu jinak, Reaguji na předešlý příspěvek, konkrétně první větu.
Obchodníků s auty, teda autosalónů je v našem městě minimálně 10, ale ani jeden obchod se zbraněmi, nebo střelivem. :evil:
Takže když už někam jedu, tak chci mít na výběr, a né že když přijedu do speciálky se zbraněma, tak mi předloží katalog!!



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#99 » úte 4. úno 2014, 00:30

Gravere: Děkuji za tvůj názor, ale asi se budeme trochu rozcházet ve faktech ! Alfa proj má e-shop, v kterém revolvery inzeruje a nabízí, v dnešní době dokonce se slevou cca 500 Kč !!!!!!! Jenže skutek utek, na skladě není zhola nic, není to trochu klamavá reklama ??? Jak to vidíš ty, já jednoznačně, prostá lež. Pokud na to nemají, proč mají takovou nabídku. Chtěl bych znát tvůj názor na věc !!! Tady se prostě nedá nic omluvit !!!
Co se týče dodání zbraně a nábojů k zákazníkovi, je na našem trhu dostatek prodejců, kteří ti dodají vše na adresu, kterou určíš, při převzetí předložíš svůj ZP, stačí jen trochu pročíst stránky na netu !!! Např. BVS, nebo Zelený Sport dodává své produkty po celé republice na smluvní prodejny !
Když jsem oslovil několik prodejců v Praze, řekli mně, že lepší je oslovit cokoliv, než Alfa Proj !!!
Neznám marketingového ředitele Alfy proj, ale měl by se trochu probudit a uvolnit místo někomu schopnějšímu, takhle má z ostudy kabát !!! Prostě, je to ostuda, nic víc.
Všem se omlovám za můj hněv, ale je to pouze můj subjektivní názor !!!

Uživatelský avatar
graver
Příspěvky: 656
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#100 » úte 4. úno 2014, 09:30

Svůj názor jsem imho vyjádřil jasně a tím to hasne - nemám rád, když na mě někdo pokřikuje kvůli tomu, že se naštval jinde. Jestli to vidíš takhle, komunikuj s firmou, řeš to jako klamání spotřebitele... A jestli ti nejde o řešení, ale jen o to se vykřičet, tak už jsi to asi udělal. Když ti jiný prodejce řekl, že se máš obrátit na kohokoliv jiného, tak si tedy tu Alfu kup u kohokoliv jiného. Tečka.

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#101 » úte 4. úno 2014, 09:56

pánové uberte plyn, jestli máte potřebu na sebe halekat tak přejděte na PM



robokop
Příspěvky: 198

Příspěvek#102 » úte 4. úno 2014, 10:06

Toto snad nebude považováno za halekání .......
Pracuji sice v obchodu, ale nikoli se zbraněmi, přesto nebo právě proto se dokáži vžít do kůže Alfy. Předpokládám, že hlavním segmentem jejich prodeje jsou hromadné dodávky někam (vojenské školy, různé bezpečnostní agentury, apod... a to nejen v tuzemsku) a předpokládám i vývoz (to víte, na střední východ se toho vejde .....).
A potom takový Lojza z Horní Dolní (bez urážky), který ze své rodné vísky vytáhne patu a dojede do velkoměsta Brna pro jednu pistoli za 10k, je pro ně jen takový drobeček. A podle toho vypadá prodej přímo v kamenném obchodě.
Samozřejmě je to špatně, protože každý živnostník dnes musí vědět, že prodej se skládá právě z maličkostí a drobků a každá tisícovka v tržbách je zlatá. Souhlasím s tím, že mít dva kusy od každé zbraně na prodejně, nutně by jim musely stoupnout tržby.
Já budu časem také kupovat svoji první zbraň. A samozřejmě budu hledat obchod, kde si ji odnesu ihned domů. A myslím, že takových je nás víc.
Mimochodem, a auty, jak tady někdo psal, se to srovnávat nedá. U auta máte díky motorizaci, typu karoserie a množství doplňkové výbavy tolik kombinací, že u jedné značky to určitě jde do stovek druhů. Proto se auto objednává a podle požadavků zákazníka teprve začíná vyrábět. A co za doplňkovou výbavu byste si chtěli nechat udělat u pistole? :D Nehledě na to, že kus železa o váze 1kg se skladuje lépe než auto.

Uživatelský avatar
graver
Příspěvky: 656
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#103 » úte 4. úno 2014, 10:31

Já myslím, že vše bylo řečeno. Každý má právo na svůj názor, každý (kdo chtěl) ho vyjádřil, někdo má zkušenost lepší, někdo horší, bohuliby může svůj problém řešit přímo s firmou (ostatně to tu od nich nepochybně sleduje) - nemá smysl se tu přít o elementárních vlastnostech e-shopů.



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#104 » úte 4. úno 2014, 23:16

Jasně, ubírám plyn a zkusím v Alfě objednat, ten e-shop mně ale nedá spát, ani zmíňka o tom, jestli je zboží skladem, nebo na objednávku, nebo k dodání do několika měsíců ! Důležitá je věta, že objednávka je závazná, ale jestli to vůbec dodají a kdy, se možná dozvím, až to závazně objednám, proto e-shop asi nepoužiji. Každopádně komory budu volit volnější, pro střelbu přebíjenýmy náboji. Dám vědět postup prodejce.
Jinak pouze pro ilustraci, že to opravdu jde, když se chce, Náboje - prebijení.cz, při zakoupení zbraně doprava zdarma. Potom, že to v Brně nejde, zvláštní ne?



Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#105 » stř 5. úno 2014, 09:11

Bohulibý - nerad ale přece upozorním, že nemáš pravdu:

Prodej zbraní, střeliva a komponentů pro přebíjení upravuje zákon č. 119/2002 Sb. Pro prodej tohoto zboží je nutné splnění všech zákonných požadavků. E-shop http://www.reloading-solar.cz a http://www.naboje-prebijeni.cz, slouží v tomto případě pouze jako objednávkový systém, prodej probíhá na základě osobního odběru.(není možno toto zboží zaslat přepravní službou).

Navíc je to tam dole v dopravních podmínkách napsáno výrazně červeně, že zbraně nee.

Dopravu zdarma Ti zajistí u čehokoliv jiného nad 5000 Kč, běžná služba téměř všech e-shopů.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 32 hostů