Oprávnění nošení zbraně kategorie B
- Serz
Příspěvek#106 » sob 8. úno 2014, 18:45
a ja jeste priliju JET A1 do ohne. obcas se dostanete do situace, ze jste ubytovani v penzionu, na ubytovne, v hotelu a podobne. dostanete se do situace, ze tam tu zbran potrebujete nechat. imaginarni priklad: byl jsem ucastnikem dopravni nehody v okrese Liberec, byl jsem predvolan k soudu jako svedek. protoze jsem z Karvine, doprava je pomerne slozita, tak jsem prijel den predem a ubytoval se v jedne z vyse uvedenych moznosti. k soudu se zbrani nemuzu. co ted?
rict majiteli penzionu "jdu pryc, na pokoji zustala zbran" je podle me ekvivalent "klidne s ni prepadnete postu, jen si nezapomente vzit rukavice"
rict majiteli penzionu "jdu pryc, na pokoji zustala zbran" je podle me ekvivalent "klidne s ni prepadnete postu, jen si nezapomente vzit rukavice"
- Int1m1thy
Příspěvek#107 » sob 8. úno 2014, 18:51
1. Tak proc nemlcet a delat ze nic nemam ? 2. Pokud nechtej aby si neco takovyho do prace nosil tak jak muzou vedet ze neco takovyho u sebe mas ? tady teda byl problem od vlastnika zbrane ze ji nenosil skryte nebo o tom zvanil a nekdo ho naprasil
nebo ho nacapala treba pri odchodu kontrola jak na letisti
. 3. pokud nechtej meli by to mit napsany v pracovni smlouve nebo v radu objektu. Slovo od nakyho vedouciho je vlastne jenom slovo. Takze zadej pisemny vyjadreni od vlastnika firmy ci objektu ze nesmis aby to nebylo jenom prani nakyho rejpala
. Ale porad plati nikde nemachrovat kde co a jak nosim 
Se zbrani k soudu muzes. Nektere soudy maji na to schranky takze se informovat dopredu
Nebo ji nech nekde v aute. A jestli nejedes autem a vis ze tam proste zbran EE tak ji hold nech doma, hold si vemes nuz nebo teleskop 
Se zbrani k soudu muzes. Nektere soudy maji na to schranky takze se informovat dopredu
- Serz
- Carloss
Příspěvek#109 » sob 8. úno 2014, 19:30
Biermann: Proč sae všichni pořád oháňejí ZoZ? Kolikrát si tu ještě musíme uvědomit, že vlastník čehokoli se bude domáhat svých vlastnických práv? A právě zde je ten spor - otázka: Slepice, nebo vejce?
Intim: Ono to tak docela není. Pravidla se nemají dodržovat pouze, pokud je to kontrolovatelné, nedej bohu postihnutelné. Pravidla se mají dodržovat tak nějak automaticky. Ono se taky jinak pravidlům říká normy, tedy od slova "normální", zde tedy rozuměj "samozřejmé". A s tím souvisí i jistá předpokládatelnost nějakého chování. Např. jako majitel nemovitosti vyslovím neslouhlas s držením zbraní ve své nemovitosti, nebo v lehčím případě neudělím souhlas. Praktická kontrolovatelnost tohoto neexistuje. Rovněž jako slušný člověk předpokládám, jako znalý ZoZ, že i ostatní slušní lidé tuto normu dodržují. To snad neopravňuje nikoho toto ustanovení porušovat, nebo ano???
Intim: Ono to tak docela není. Pravidla se nemají dodržovat pouze, pokud je to kontrolovatelné, nedej bohu postihnutelné. Pravidla se mají dodržovat tak nějak automaticky. Ono se taky jinak pravidlům říká normy, tedy od slova "normální", zde tedy rozuměj "samozřejmé". A s tím souvisí i jistá předpokládatelnost nějakého chování. Např. jako majitel nemovitosti vyslovím neslouhlas s držením zbraní ve své nemovitosti, nebo v lehčím případě neudělím souhlas. Praktická kontrolovatelnost tohoto neexistuje. Rovněž jako slušný člověk předpokládám, jako znalý ZoZ, že i ostatní slušní lidé tuto normu dodržují. To snad neopravňuje nikoho toto ustanovení porušovat, nebo ano???
- Int1m1thy
Příspěvek#110 » sob 8. úno 2014, 20:05
Ja tu ale nemluvim o vlastnikovi ale treba o nakym vedoucim a problemu toho jak muze vedet ze neco nosis. Ale asi stvym pristupem nenosis mobil do nemocnice, bank, atd. jidlo piti to sami. Protoze je to normalni kdyz to maji na cedulce na zdi vid? Normalnost je to ze kdyz nikomu nevadim tak se neptam vsude kam vlezu jestli muzu to a to. Kdyz se to nekomu nebude libit tak mi to rekne, ale je mi sumak kdyz mi neco rekne nekdo kdo ktomu nema pravomoc. Oni se pravidla dodrzuji sami od sebe pokud maji nakej smysl 
- Carloss
Příspěvek#111 » sob 8. úno 2014, 20:44
Ad vedoucí: Pozor na jednu věc: vlastník může některé své pravomoci delegovat i na nějakého nebo třeba všechny vedoucí, nebo i obecně na každého zaměstnance.
Nebavíme se tu o cedulkách na dveřích, ale o právním systému, kde, jak se zdá, mohou jít vě zákonná práva proti sobě. Mimochodem, s telefonem v nemocnicích, nebo spíe na některých odděleních to je celkem logické a vypnutí opravdu považuji nejméně za rozumné. A s jídlem.. to je jako s cigaretou... Taky tím na dvoře, kde nikdo není nejspíše nikoho neobtěžuju, leč v areálu, kde je to iplicitně zakázáno nekouřím. Tak asi tak... Prostě mi přijde normální respektovat práva vlastníka si o tom, co u něj lze a nelze rozhoduje v rámci zákonů. Navíc taková jakási elementární slušnost a vychování mi to tak nějak velí. To už ale tak nějak vůbec nesouvisí s nějakou zákonností.
Nebavíme se tu o cedulkách na dveřích, ale o právním systému, kde, jak se zdá, mohou jít vě zákonná práva proti sobě. Mimochodem, s telefonem v nemocnicích, nebo spíe na některých odděleních to je celkem logické a vypnutí opravdu považuji nejméně za rozumné. A s jídlem.. to je jako s cigaretou... Taky tím na dvoře, kde nikdo není nejspíše nikoho neobtěžuju, leč v areálu, kde je to iplicitně zakázáno nekouřím. Tak asi tak... Prostě mi přijde normální respektovat práva vlastníka si o tom, co u něj lze a nelze rozhoduje v rámci zákonů. Navíc taková jakási elementární slušnost a vychování mi to tak nějak velí. To už ale tak nějak vůbec nesouvisí s nějakou zákonností.
- Biermann
Příspěvek#112 » sob 8. úno 2014, 21:16
Carloss: To není správná otázka na mě. Já patřím do té skupiny co si myslí, že pokud majitel výslovně zakazuje držení a nošení zbraní, tak má člověk se zbraní smůlu a měl by se tomu podřídit. Ale dokud o tom někdy nerozhodne soud, tak to asi bude pořád to vejce a slepice.
- Piggy
Příspěvek#114 » sob 8. úno 2014, 22:06
Také jde o to, jaký majitel a čeho majitel. Pokud mi třeba majitel činžáku jednou pronajme byt, rozhoduju si o zbraních v něm jako nájemce sám. Nemůže mi ani zakazovat instalaci trezoru (pár hmoždinek do zdi nejde nad rámec obvyklého způsobu užívání).
Pokud majitel ve svém domě zbraně nechce, já osobně bych mu přiznal právo ošetřit to smluvně (i do budoucna), ale mám dojem, že NOZ to nedovoluje:
§ 2239
Zakázaná ujednání
Nepřihlíží se k ujednání ukládajícímu nájemci povinnost zaplatit pronajímateli smluvní pokutu, ani k ujednání ukládajícímu nájemci povinnost, která je vzhledem k okolnostem zjevně nepřiměřená.
Pokud majitel ve svém domě zbraně nechce, já osobně bych mu přiznal právo ošetřit to smluvně (i do budoucna), ale mám dojem, že NOZ to nedovoluje:
§ 2239
Zakázaná ujednání
Nepřihlíží se k ujednání ukládajícímu nájemci povinnost zaplatit pronajímateli smluvní pokutu, ani k ujednání ukládajícímu nájemci povinnost, která je vzhledem k okolnostem zjevně nepřiměřená.
- Grasel
- Bohuliby
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva