Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

robokop

Příspěvek#616 » úte 29. dub 2014, 21:57

Já taky díky všem za informace o B 92. Samozřejmě budu zkoušet na střelnici všechno možné, co tam půjčují, než koupím první pistoli. No, hlavně zkusím pořádný kus železa ve full verzi, čili favoritem je ČZ 75. A potom uvidíme....

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#617 » úte 29. dub 2014, 22:02

Pokud chceš střílet mířenku tak na compakta zapomeň je to zbytečná investice na to aby jsi zjistil že rozdíl ve váze full a compakt není tak velký ale ve střelbě to už znát je :lol:

tomashr

Příspěvek#618 » stř 30. dub 2014, 06:56

Je smutnou pravdou, že compact je kompromisem, snažícím se přiblížit možnostem "fullsize" v přesnosti, ale s lepším nošením. Ono to celkem jde, sám má něco nastříleno s Glockem 19 a celkem spokojenost, nicméně kompromis to prostě je. Přesné jako fullsize to není, skryté nošení je přitom ale pořád o dost horší, než u vyloženě malé pistole.
Podle mého názoru (který ovšem nikomu nevnucuji) je pistole ve stylu G19 docela dobrá volba pro člověka, který chce mít jedinou zbraň, kompromis to sice je, ale neřekl bych , že nějak příliš špatný. Ovšem pokud si lze dovolit zbraní více, tak má svůj půvab držet si na střelnici či závody G17 a k tomu ještě něco malého - G26, případně placatý G42 9br pro skryté nošení (pokud se držíme u Glocku)..

klabator

Příspěvek#619 » stř 9. črc 2014, 14:36

Zdravím ve spolek...chtěl bych se zeptat na váš názor.. plánuju si koupit něco na nošení na ochranu, ale vzhledem ke své velikosti (skoro 2 metry na výšku a váha kolem 100) spíše něco fullsize, ale v plastu v 9L .. zkoušel jsem glocka, nebylo to špatné ale ze 17, 19 mě nešla pořádně chytit.. ale poslední dobou docela pošilhávám například po GP K100 MK7 nebo MK 12 (popravdě netuším jaký je mezi nimi rozdíl v realu jsem je ještě neviděl ani z nich nestřílel, porovnával jsem pouze podle obrázků a tady vypadají úplně stejně), ale na fórech je na ně docela chvála, tak se zatím rozhoduji... budu rád za každý nápomocný názor a radu ;)

mikymoto

Příspěvek#620 » stř 9. črc 2014, 14:58

No nemohu radit z osobní zkušenosti, ale celkem jsou chválený i pistole od HS Produkt (značené jako XDM v rážích 9mm luger, .40 SW a .45 ACP). Cenově se pohybují od cca 15-18 tisíc. Jenom námět na přemýšlení :)

KlokanXM

Příspěvek#621 » stř 9. črc 2014, 17:05

Zkus do ruky HK P30, má výměnný gripy jak na stranách, tak vzadu.

mikymoto

Příspěvek#622 » stř 9. črc 2014, 17:23

No asi by to chtělo říct i nějakej cenovej strop. GP K100 MK7 začíná na nějakých 16 tisících. XDM je od nějakých 15 výše. HK P30 už je jiná cenová liga - našel jsem za 26 tisíc.

klabator

Příspěvek#623 » stř 9. črc 2014, 17:47

tak rád bych něco do 17.000,-max nějak těch 17,5 , víc asi ne... jak je to s dostupností náhradních dílů u toho XDM? mám docela obavy brát něco co je vzdálenější výroba, abych pak nemusel čekat měsíce na náhradní díly...

mikymoto

Příspěvek#624 » stř 9. črc 2014, 18:57

Dostupnost náhradních dílů a servis nevim - výhradním dovozcem je Zelený sport, takže by ses musel poptat tam.
Pokud se bojíš dostupnosti dílů, tak je GP nebo Glock asi větší jistota. Pak mě ještě napadají pistole ALFAproj - Brněnská firma vyrábející klony CZ 75 (hlavně finančně velmi zajímavé). Osobní zkušenost bohužel nemám.

Azar

Příspěvek#625 » stř 9. črc 2014, 20:40

pokud nevíš jdi do glocka jak se par lidí vyjádřilo je to prostě lopata praci odvede - navíc je na něj nejvíc příslušenství a doplnků atd - a navíc v zajímavích cenových relacích

MM

Příspěvek#626 » stř 9. črc 2014, 21:27

Ja by som doporucil S&W MP9. Moja prva 'tazka', a som s nou velmi spokojny. Spust s dlhym chodom a pre mna velmi citatelnym narastom odporu pred vystrelom - takze na stresovu situaciu idealne. Mne sa drzi super a po ~ 800 vystrielanych ranach s tym triafam pri rychlej strelbe na 10-15m uplne postacujuco. Spust sa da este doladit, ale ja ju mienim nechat povodnu, zvykol som si a citim sa s nou isto. Ak budem potrebovat nieco na nosenie, asi pojdem do S&M MP9 Shield.
Ako je to s nahradnymi dielami dufam este nejaku dobu zistovat nebudem.
Edit : Rozmery mam 198/95, do podpazneho puzdra mi sedi fajn a este furt som sa nerozhodol ktory grip je lepsi, ci large alebo medium (na jednu ruku lepsie sedi ten mensi). A so small gripom by to malo sadnut aj drobnejsim.

Starosta

Příspěvek#627 » stř 9. črc 2014, 21:31

klabator: Spolehlivou lopatu, zkus 3. i 4.generaci - za ty penize sezenes jetou vc. pouzdra a vsech doplnku.

I kdyby Ti nahodou po nejakem case nesedela, prodas prakticky bez ztraty - uz jednou jete glocky neztraceji skoro na hodnote.

klabator

Příspěvek#628 » čtv 10. črc 2014, 10:02

asi to tak nakonec dopadne že skončím u glocka.. žádné zbytečné ovládání kohoutu, řešení decockeru a podobných věcí, náhradní díly běžně k dostání a za hubičku...

Int1m1thy

Příspěvek#629 » čtv 10. črc 2014, 10:26

rozhodne neprohloupis ;)

Azar

Příspěvek#630 » čtv 10. črc 2014, 10:36

osobně je sice rad nemám prostě jak jsem psal je to lopata ale taky budu jeden časem kupovat z důvodů které jsem uvedl

Zpět na