Testové otázky



Liliana
Příspěvky: 11

Příspěvek#1 » úte 8. črc 2014, 08:54

Dobrý den,
předem se omlouvám,pokud tu už nějaký takový dotaz je, přiznám se,že jsem úplně celé fórum neprohledávala. Chtěla bych se zeptat, které otázky z Testového souboru (nový platný od 1.července) jsou určené pro zkušebního komisaře? Předem děkuji za odpověď.



Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#2 » úte 8. črc 2014, 09:09

Komisař musí být držitelem ZP takže musí znát všechno tak jak ostatní a navíc:

§ 30Zkušební komisař

c) prokázala zkouškou odbornou způsobilost před zkušební komisí jmenovanou ministrem vnitra

a

(6) Zkouška odborné způsobilosti zkušebního komisaře se skládá z teoretické a praktické části.

(7) Teoretická část zkoušky se provádí formou písemného testu a ústního pohovoru. Žadatel při ní osvědčuje znalost

a) tohoto zákona a právních předpisů vydaných k jeho provedení,

b) zvláštních právních předpisů upravujících

1. ověřování střelných zbraní, střeliva, pyrotechnických předmětů a

2. oprávněné použití zbraně,

c) nauky o zbraních a střelivu a

d) zdravotnického minima.



Liliana
Příspěvky: 11

Příspěvek#3 » úte 8. črc 2014, 09:40

Děkuju, mně bylo řečeno,že bežný uchazeč o ZP se údajně otázky pro ZK učit na test nemusí,proto jsem se chtěla zeptat,které to jsou,abych se je neučila zbytečně.

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » úte 8. črc 2014, 10:17

Otázka je, jestli se bavíme jen o otázkách v testu nebo i o ústním pohovoru. Pokud jsem to správně pochopil, tak adept na komisaře dělá test ze stejných otázek jako žadatel o ZP, jen je test větší a přísnější. Ústní pohovor pak jde mnohem více do hloubky. Viz mimo jiné vyhláška č. 115/2014 Sb.:
Díl 2
Zkouška odborné způsobilosti zkušebního komisaře

(K § 30 odst. 13 zákona o zbraních)

§ 12
Obsahová náplň teoretické části zkoušky

Teoretická část zkoušky se provádí písemným testem trvajícím nejdéle 80 minut, který je složen z 60 otázek, z nichž je 52 otázek ze znalosti právních předpisů, 5 otázek ze znalosti nauky o zbraních a střelivu a 3 otázky ze znalosti zdravotnického minima, a z ústního pohovoru trvajícího nejdéle 20 minut, kterým žadatel osvědčuje znalosti podle § 30 odst. 7 zákona o zbraních.

§ 13
Obsahová náplň praktické části zkoušky

(1) V praktické části zkoušky žadatel postupně

a) předvede prohlídku nejméně dvou zbraní podle určení zkušební komise za účelem zjištění, zda zbraň není v nabitém stavu,

b) předvede částečné rozebrání a složení nejméně dvou různých druhů zbraní podle určení zkušební komise v rozsahu, který je nezbytně nutný k vyčištění zbraně po střelbě,

c) předvede postup při přípravě zbraně a střeliva ke střelbě, při přerušení střelby, při zjištění závady na zbrani při střelbě a při ukončení střelby a

d) prokáže znalosti z postupu řídícího střelby.

(2) K předvádění činností uvedených v odstavci 1 písm. a) až c) se použijí druhy zbraní odpovídající všem skupinám zbrojního průkazu a jako střelivo se použijí náboje neobsahující výmetné náplně, nárazové slože ani zápalky se zápalkovou složí.

§ 14
Vyhodnocení teoretické části zkoušky

Teoretická část zkoušky je hodnocena stupněm „prospěl“ v případě, že žadatel odpoví správně bez nápovědy a pomůcek nejméně 57 otázek z písemného testu a následně osvědčí znalosti podle § 30 odst. 7 zákona o zbraních při ústním pohovoru.

§ 15
Vyhodnocení praktické části zkoušky

(1) Praktická část zkoušky je hodnocena stupněm „prospěl“, jestliže žadatel prokáže zvládnutí činností uvedených v § 13 odst. 1.

(2) Pokud žadatel při praktické části zkoušky vlastním zaviněním poruší zásady pro bezpečné zacházení se zbraněmi a střelivem, čímž ohrozí, nebo by v praxi ohrozil bezpečnost osob, zkušební komise zkoušku ukončí a ohodnotí zkoušku stupněm „neprospěl“.

§ 16
Celkové hodnocení zkoušky

(1) Celkové hodnocení zkoušky se skládá z vyhodnocení teoretické části a praktické části zkoušky. Výsledky dosažené při zkoušce hodnotí zkušební komise stupněm „prospěl“ nebo „neprospěl“. Stupeň hodnocení uvede do tiskopisu vyhodnocení zkoušky žadatele o jmenování zkušebním komisařem, jehož vzor je uveden v příloze č. 14 k této vyhlášce.

(2) Zkoušku hodnotí zkušební komise stupněm „prospěl“ v případě, dosáhne-li žadatel z obou částí zkoušky hodnocení stupněm „prospěl“.



Liliana
Příspěvky: 11

Příspěvek#5 » úte 8. črc 2014, 10:21

Ano, šlo mi pouze o otázky v tetsu, chtěla bych si udělat zbrojní průkaz,tak se učím otázky abylo mi řečno,že se nemám učit ty,které patří zkušebnímu komisaři,ale už mi nebylo řečeno,které otázky to jsou,tak jsem se tu chtěla zeptat:)Nerada bych se učila nadbytečné otázky pro komisaře,už tak je toho hodně:)

Uživatelský avatar
fixfokus
Příspěvky: 568

Příspěvek#6 » úte 8. črc 2014, 10:25

Testové otázky na ZP se nauč všechny (jsou na tomto webu). I ty co se týkají zkušebních komisařů, jsou to paragrafy stejného zákona a v testu na ně můžeš narazit.



Liliana
Příspěvky: 11

Příspěvek#7 » úte 8. črc 2014, 10:29

fixfokus píše:Testové otázky na ZP se nauč všechny (jsou na tomto webu). I ty co se týkají zkušebních komisařů, jsou to paragrafy stejného zákona a v testu na ně můžeš narazit.


Takže se mám naučit všech 485 otázek?

Uživatelský avatar
fixfokus
Příspěvky: 568

Příspěvek#8 » úte 8. črc 2014, 10:33

Ano :-)

Když použiješ aplikaci http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz ... y/trenink/, jde to překvapivě snadno.



Liliana
Příspěvky: 11

Příspěvek#9 » úte 8. črc 2014, 10:39

Necitujeme těsně předcházející příspěvky. P.


Já na to mám metodu,že se učím jen správnou odpověď ke každé otázce,snad to také není špatný způsob:-) Každopádně děkuji,sice mně ta odpověď moc nepotěšila:-D Ale zase aspoň vím,co všechno(a v tomhle případě vlastně úplně všechno) se mám naučit:-)



mikymoto
Příspěvky: 1322

Příspěvek#10 » úte 8. črc 2014, 10:45

Rozhodně ANO. Naučit se necelých 500 otázek není zase až takový problém - nikdy nevíš co se Ti v tom testu vyskytne. Jedno děvče co se mnou dělalo zkoušky takle natrefilo na 3 otázky a zkoušku bude moct opakovat až za 1/4 roku. Takže bych být Tebou neriskoval - pár ušetřených otázek za 1/4 roku čekání a opakování fakt nestojí.

A učit se pouze otázky a odpovědi není moc dobrý nápad. Spíš bych doporučoval výtisk zákona a v něm si zvýrazňovačem označit části, které se týkají otázek. To si pak CELÉ přečíst a dojde Ti spousta souvislostí, na které nemáš šanci při šprtání odpovědí přijít (nevidíš tam tu logiku). Je to možná náročnější, ale chceš přeci držet zbraň, tak nelze očekávat, že to bude jednoduché. Přeju hodně štěstí :D



Liliana
Příspěvky: 11

Příspěvek#11 » úte 8. črc 2014, 10:50

Jejda,chudák holka...to máš pravdu,že jí to za to nestálo...a je fakt,že kdyby to bylo jednoduché,tak by to měl každý...zkusím tu metodu s tím zákonem skombinovat s tím šprtáním otázek:)děkuju:)



icewolf
Příspěvky: 59

Příspěvek#12 » úte 8. črc 2014, 11:02

Hodně mi také pomohl coverův tahák ..
http://cover72.net/zbrojnice/tahak119.htm



Liliana
Příspěvky: 11

Příspěvek#13 » úte 8. črc 2014, 11:04

Děkuju za odkaz,kouknu na to:)A týká se to toho nového testového souboru platného od 1.července?



icewolf
Příspěvky: 59

Příspěvek#14 » úte 8. črc 2014, 11:11

je to na starou sadu, ale maximálně tam bude rozdíl v délce platnosti ZP a toho, že komisař nesmí/může být podnikatel v oblasti .. je to stručný výtah zákona a pokud si v něm vyhledáš rozdílné informace, tak si je také zapamatuješ. ten tahák stručně shrnuje logiku zákona a stavbu otázek a odpovědí. ;)



Liliana
Příspěvky: 11

Příspěvek#15 » úte 8. črc 2014, 11:15

Tak děkuju moc;-)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 14 hostů