EU totalita

Diskuse o nestřeleckých událostech všeho druhu
Uživatelský avatar
hetzer
Příspěvky: 81

Příspěvek#1 » stř 3. bře 2010, 20:06

Pokuta 80 000 Kč za kritiku evropského prezidenta

Nigel Farage, poslanec Evropského parlamentu za UKIP (Strana pro nezávislost Velké Británie) označil prezidenta EU Hermana van Rompuye (na obrázku) za člověka s charismatem mokrého hadru a s vizáží bankovního úředníčka. Zajisté nepěkné označení. Ale důvod pro pokutu?!

Nigel Farage je jediným europoslancem z 736, který si troufne kritizovat poměry v EU (viz např. video zde).

Předseda Evropského parlamentu jej vyzval k omluvě.

„Omlouvám se tímto všem bankovním úředníkům. Je mi opravdu moc líto, pokud se některých můj výrok dotkl, “ uvedl Farage.

Tak si ale EU omluvu zjevně nepředstavovala. Předseda Evropského parlamentu udělil Faragovi za výrok o mokrém hadru pokutu ve formě zkrácení poslaneckých náhrad v objemu 3000 eur (80 tisíc Kč).

Ve standardních demokraciích se v parlamentu mohou činit politické výroky týkající se oponentů, v Evropském parlamentu se za výroky pokutuje. Tedy přesněji řečeno, jen za některé. (Europoslanec Jo Lainen za nevybíravou kritiku prezidenta Klause žádnou pokutu nedostal.)

http://blog.ihned.cz/mach/c1-40845140-pokuta-80-000-kc-za-kritiku-evropskeho-prezidenta

Uživatelský avatar
JiGSSaW
Příspěvky: 179

Příspěvek#2 » stř 3. bře 2010, 21:54

Tak to mi je nigela lito jsem jeho velkej fanousek.Kéž by se dostal k veslu v britanii. Mimochodem odpověd na email který jsem mu psal ohledně EU a guncontrol.

Dear Mr Pleskac
Thank you for your encouraging comments!

I think you are right to worry about undue gun-control, foloowing the ratification of the Lisbon Treaty. There is almost nothing the EU cannot now do - without any further reference to electorates - and banning gun-ownership is obviously dear to the hearts of the EU-élite.

UKIP's position is that gun-ownership by licensed owners has a salutary effect on society, and we shall fight to preserve, or re-instate, it.

Yours sincerely

Nigel

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#3 » čtv 4. bře 2010, 00:53


Uživatelský avatar
KamikazeCZ
Příspěvky: 32
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » čtv 4. bře 2010, 14:00

Tak aspon, ze vime na cem jsme... a muzem se podle toho zaridit :|

Uživatelský avatar
hetzer
Příspěvky: 81

Příspěvek#5 » čtv 4. bře 2010, 17:24

Svobodu internetu ohrožují tajná jednání mocných, varují europoslanci

Drsná protipirátská opatření, ohrožení svobody slova a atmosféra cenzury a strachu. Tak varují neziskové organizace i někteří europoslanci před tajnými jednáními o smlouvě ACTA. Informace, které zatím unikly, nepřestávají komunitu internetových uživatelů šokovat.
Na veřejnost prosakují informace o tajných jednáních delegací vyspělých států, jejichž výsledkem má být mezinárodní smlouva proti padělkům zvaná ACTA. Jednání se podle europoslankyně Roithové účastní i česká delegace. Kromě boje s distributory falešných léků nebo padělaného značkového zboží si má dohoda údajně posvítit i na internetové uživatele. Podle Michaela Geista, kanadského profesora práv a experta na autorské právo, se spekuluje například o těchto důsledcích:
*
poskytovatelé připojení by museli filtrovat internet a zajistit, aby uživatelé neměli přístup k nelegálnímu obsahu, ani ho nešířili
*
i bez nařízení soudu by musel poskytovatel dát informace o "provinilci"
*
na hranicích by celníci mohli zabavit, prohledat a případně zničit osobní přehrávače nebo notebooky, pokud na nich najdou nelegální obsah
*
při stahování nelegálního obsahu by, po dvou varováních, poskytovatel stahovače od internetu odstřihl (více v předchozím článku o odpojování stahovačů ve Francii)
*
na formování dohody mohou mít nepřiměřený vliv zájmové skupiny, jelikož jednání probíhají v tajnosti
http://technet.idnes.cz/svobodu-internetu-ohrozuji-tajna-jednani-mocnych-varuji-europoslanci-1m7-/sw_internet.asp?c=A100303_164748_sw_internet_pka

Uživatelský avatar
hetzer
Příspěvky: 81

Příspěvek#6 » čtv 11. bře 2010, 13:45

Evropský parlament volá po odtajnění antipadělatelské dohody ACTA

O dohodě ACTA existuje „dohoda“ mezi EU a dalšími „OECD zeměmi“ (Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj), podle níž je jednání o obsahu ACTA tajné. To vzbuzuje v EP obavy ohledně neprůhlednosti vyjednávání spolu se skutečností, že o konečném přijetí nakonec žádný parlament nehlasuje. Členové EP také připomněli, že vstupem Lisabonské smlouvy v platnost je komise povinna EP plně a neodkladně informovat o všech stádiích mezinárodních jednání.
Členové EP také chtějí znát dopady přijetí dohody na základní práva a ochranu dat a požadují, aby na hranicích EU nebyly prováděny osobní prohlídky. Zároveň požadují úplné objasnění všech ustanovení, která by umožnila neopodstatněné prohledávání a zabavování datových úložišť jako notebooků, mobilních telefonů a MP3 přehrávačů pohraničními a celními orgány. A konečně EP chce mít také jistotu, že dohoda ACTA neotevře cestu k odpojování od internetu známému jako „třikrát a dost“. V závěru zprávy se přímo píše: „…lidé by neměli být penalizováni ztrátou připojení k internetu za trojí porušení autorských práv online, když stahují hudbu, filmy nebo jiný autorsky chráněný obsah“.
Zuzana Roithová, která coby členka Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů byla také opatrná, možná nejopatrnější, pokud jde o problematiku svobodného přístupu na internet: „Padělání je rakovinou mezinárodního obchodu a EU intenzivně hledá lék. ACTA by měla zlepšit mezinárodní spolupráci, pokud zavede přiměřená opatření. Měla by se zaměřit na padělané zboží, které ohrožuje naše zdraví a životy, namísto honby za studenty kvůli stahování počítačových her z internetu. Je nepřijatelné, že EP není informován o aktuálním stavu vyjednávání. Pokud nebude EK s EP jednat, může se stát, že parlament ACTA odmítne, stejně jako odmítl dohodu SWIFT (dohoda o sdílení dat mezi EU a USA o bankovních transakcích v rámci boje proti terorismu, kterou loni v září schválila většina členských států EU, ale na začátku tohoto měsíce ji EP odmítl, pozn. red.). Tak bychom ztratili další nástroj v boji proti porušování práv duševního vlastnictví. Největší množství
padělaného zboží přichází do EU z Číny, ta se však jednání neúčastní. Jak si může komise myslet, že by toto Čínu nakonec přimělo k podepsání ACTA?“

http://www.diit.cz/clanek/evropsky-parlament-vola-po-odtajneni-antipadelatelske-dohody-acta/35788/

Uživatelský avatar
Spock lone wolf
Příspěvky: 83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » ned 14. bře 2010, 20:52

My na to EU potřebovat ani nebudeme...
http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2015964

Uživatelský avatar
hetzer
Příspěvky: 81

Příspěvek#8 » stř 12. kvě 2010, 16:41

Nejdřív schválí rozpočet členské země Brusel, až pak poslanci

Evropská komise ve středu navrhla, aby státní rozpočty všech členských zemí EU ještě před jejich schvalováním v národních parlamentech na začátku každého roku posuzovala Evropská unie.

Evropská komise dosud připouštěla, že státní rozpočty by EU mohla posuzovat ještě před jejich hlasováním v národních parlamentech jen v případě eurozóny. Návrh však počítá se všemi státy unie.

...

Brusel chce rovněž přenést do unijního práva stálý záchranný "mechanismus" pro eurozónu, který by měl zabránit opakování řecké krize a jejímu přelévání do dalších zemí. Ministři financí eurozóny zatím schválili finanční pomoc ve výši až 750 miliard eur (zhruba 19,5 bilionu korun) pro případ, že by se problémy Řecka přenesly i do jiných zemí.

Unijní smlouvy však s podobnou pomocí nejen nepočítají, ale dokonce jí i zakazují. Tentokrát však eurozóna využila takzvaného článku 122, který dovoluje přijímat rozhodnutí v případě katastrofy v podstatě bez ohledu na legislativu EU.

http://ekonomika.ihned.cz/c1-43434720-plan-evropske-komise-nejdriv-schvali-rozpocet-clenske-zeme-brusel-az-pak-poslanci



alibaba
Příspěvky: 328

Příspěvek#9 » úte 1. čer 2010, 01:49

http://www.novinky.cz/diskuse?id=200449 ... tionId=986
Bude tam pasovat do toho EU a totality na vsechno musi byt bumazka a byrokraticke povoleni .
Nikdo z emigrantu kdo prijede do USA neumi anglicky a vetsina se nikdy anglicky nenauci a nakonec clovek si muze mluvit jak chce pouze oficialni jazyk zeme je anglictina , kdyz jsem v Bostonu delal ridicak asi za 2 roky co jsem dorazil tak mi jej nabidli delat v polstine a strasne se divili kdyz jsem jim rekl ,ze polsky neumim . No ostatne to bylo jenom 10 otazek a mel jsem na to pouze 15 minut a tak jsem byl za 8 minut hotov ,tez jsem nalezite hrdej ,ze mne vyhodili z jednoho fora v anglictine ,pry kecam strasne hovadiny :lol: :lol:

Uživatelský avatar
hetzer
Příspěvky: 81

Příspěvek#10 » úte 28. zář 2010, 16:25


Uživatelský avatar
JIP
Příspěvky: 327
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#11 » stř 29. zář 2010, 07:40

2hetzer: To je taková banda! Všichni, co se chvástali budování Republiky, teď hlasují pro budování diktatury.

2alibaba: Ty zkoušky na řidičák ve Státech jsou fakt spíš taková sranda. Já si z těch svých pár otázek pamatuji z fleku dvě:

1) Jaké je hlavní město Minnesoty?
(Zkoušku jsem dělal v Minnesotě. Toto je snad nejzákladnější otázka z místního místopisu. Na výběr byly Minneapolis a St. Paul, takže šlo tipovat s 50% pravděpodobností)

2) Osoba nepřipoutaná bezpečnostním pásem může být v případě dopravní nehody vymrštěna z auta, což jí může zachránit život. Odpovědi byly pouze dvě SPRÁVNĚ a ŠPATNĚ. A správná odpověď byla samozřejmě SPRÁVNĚ
;)

Jo a zkoušky jsem dělal jsem je v Anglickém jazyce (na výběr byly myslím čtyři jazyky) na počítači (což je prý dnes normální i u nás).



alibaba
Příspěvky: 328

Příspěvek#12 » stř 29. zář 2010, 10:48

Kazdy stat ma sve ridicaky a jasne jine otazky. A ten ridicak je vlastne jenom pakarna a buzerace ,vubec by nemel byt, jako neexistuje nejaky zbrojni prukaz na ktery se v Cesku kazdy tak vazne tvari a veri v nem a je to takova kravina az k nevire a jasne vse se necha udelat tak slozite ze to zvladne jen predpokladane proceto lidi co vlastne rezim predpoklada a jsou bananove rebubliky, kde lidi neumi ani cist a tam se ruzne bumazku vydavaji podle toho kolik zaplatis a tak zase rezim dosahne pozadovaneho poctu bumazek, nebot za povoleni si kazdy nemuze dovolit zaplatit 2000$.
Jinak ridicak je vlastne bumazka na penize ,nebot k rizeni auta te nuti zakoupit jeste dalsi ruzna povoleni za ktere se musi platit no proste pakarna a buzerace .Ja si na vse mohu vymyslet bumazky a otazky ,ze to nikdo neudela a jasne toto pakarna neukazuje na chytrost naroda jaka je uroven vzedalani ,ale na uroven nesvobody a strasne byrokracie ,ze proste byrokrati si mohou vse dovolit ......probudi se byrokrat a zacne byrokratovat ......V EU jasne vsichni byrokrati jsou zkorumpovani ,nebot ja take nejsem podplatitelny pod 1000$ a vice se uvidi jak zkorumpovany ......podlehl lobby.....to si snad delate srandu co ? jednoduse zkorumpovany politik za penize volil tak jak nekdo chtel ,bral uplatky co ? Nejsou lobby uplatky ??
Tady zatim jsou ridicaky tak lehke aby kazdy jej udelal a mohl si koupit auto a otazky nemusi mit nic spolecneho s automobolismem, nebot jak jsem rikal je to pouze bumazka ,na pistoli tez musi byt bumazka ,to znamena zplatit poplatek vlade a felons nejsou schopni dostat bumazku a tak to resi jak jsem psal v lucich = zase je to pakarna a buzerace .......



alibaba
Příspěvky: 328

Příspěvek#13 » stř 29. zář 2010, 11:02

Prominte.... jeste jsem si precetl ze tam mate nejake psychology co rozhoduji o mne, jestli mohu mit bouchacku nebo ne !!! Tomu rikam totalita !!
To mne pripomina ten pripad co se mi stal Ceskych Budejovicich ,jednou po tvrdem treningu karate jsem zasel na nejake to pivo a dal jsem se do hovoru s jednim a nakonec jsem se ho zeptal co vlastne dela on odpovedel, ze je nejaky psycholog ,tak jsem mu rekl ze je stejny blazen jako jeho pacienti a dnes tihle lide rozhoduji o tom jestli ja nejsem blazen .....kyho vyra......

Uživatelský avatar
hetzer
Příspěvky: 81

Příspěvek#14 » stř 8. pro 2010, 17:38

http://www.ceskamedia.cz/article.html?id=359274

V praktickém důsledku to znamená toto: kdokoli může kdekoli v EU kohokoli odkudkoli v EU udat za údajný zločin nenávistnémluvy spáchaný kdekoli v EU (a možná i mimo EU). Země, v níž je takové udání podáno, má povinnost na údajného pachatele do kterékoli členské země vyslat zatýkací četu a pachatelova země má povinnost na tomto zatčení spolupracovat či přinejmenším mu nebránit. Obžalovaný pak může být držen ve vazbě a souzen v zatýkající zemi a hájit se pomocí místních právníků a tlumočníků.

Uživatelský avatar
hetzer
Příspěvky: 81

Příspěvek#15 » pát 10. pro 2010, 17:24

http://finweb.ihned.cz/c1-48540480-krach-zadluzenych-zemi-nemusi-ohrozit-euro

Už tvůrci konceptu evropské integrace uvažovali tak, že postupným ekonomickým sbližováním jednotlivých zemí vznikne politická unie a nakonec evropský superstát. Nejde to ale říci veřejně, protože by to voliči odmítli.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů